ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Σαββατο 4 Μαιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέμπτη 2 Μαίου 2024

Επεισοδιακή η παρουσία του υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη στη Λέσβο

Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Εγκαινιάστηκε η νέα στέγη του ΕΚΑΒ
Εγκαινιάστηκε η νέα στέγη του ΕΚΑΒ
Τέλη Δεκεμβρίου, παραδίδεται και εγκαινιάζεται το ΚΥ Μανταμάδου

Τις νέες νοικιασμένες εγκαταστάσεις του παραρτήματος ΕΚΑΒ Λέσβου και του συντονιστικού ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου, πίσω από το κτήριο του Βοστανείου, εγκαινίασε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και δημιουργώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Παρών ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, του α' και β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

ΕΝΤΑΣΗ

Η τελετή εγκαινίων έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς μικρή ομάδα από εργαζόμενους υγειονομικούς και μέλη του εργατικού κέντρου συγκεντρώθηκαν, διαμαρτυρόμενοι καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής, μιλώντας για την κακή κατάσταση στον χώρο της υγείας,  τις ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και για το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ δεν είναι ένα νέο ιδιόκτητο κτήριο, αλλά νοικιασμένο.

Τα διαρκή επιφωνήματα και τα συνθήματα σε βάρος του υπουργού και της κυβέρνησης, που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, ακόμα και όταν ακουγόταν οι ευχές των εγκαινίων από τους ιερείς, προκάλεσαν την αγανάκτηση του υπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στους διαμαρτυρόμενους, τους αποκάλεσε «κάφρους», καθώς όπως εξήγησε, δεν επέδειξαν τον ελάχιστο σεβασμό στους ιερείς την ώρα που έλεγαν τις ευχές των εγκαινίων, αλλά και στην ημέρα της Μεγάλης εβδομάδας που διανύουμε. Επισήμανε ότι «με τις φωνές και τα γιουχαΐσματα τα προβλήματα δεν λύνονται. Αντίθετα, απαιτείται διάλογος, δουλειά και προτάσεις για λύσεις».

 

ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Προσκάλεσε δε από τους συγκεντρωμένους να έρθει στο βήμα ένας εκπρόσωπός τους και να μιλήσει. Αφού το ζήτησε δύο φορές και κανείς δεν εμφανιζόταν, ακούστηκε μια φωνή από τους διαμαρτυρόμενους ότι υπάρχει αντιπρόσωπός τους που θέλει να μιλήσει, αλλά οι αστυνομικοί που τους είχαν σε κλοιό δεν άφηναν να προσέλθει. Ο Αδ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους αστυνομικούς να αφήσουν την εκπρόσωπο των διαμαρτυρομένων να πλησιάσει για να εκθέσει τα προβλήματα. Η γιατρός Ζήνα Κακναβάτου επισημαίνοντας ότι δεν είναι «κάφροι» αλλά αγανακτισμένοι, αναφέρθηκε στην έλλειψη γιατρών εντός των ασθενοφόρων και την χρήση στρατιωτικών που δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, στην έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και στην τραγικότητα της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για να κλείσει κάποιος ένα ραντεβού, για εξέταση πχ. μαστογραφία.

Ο υπουργός απάντησε ότι παρόμοια προβλήματα υποστελέχωσης έχουν όλες οι χώρες της Ευρώπης και η χρήση στελεχών του στρατού ήταν μια λύση που αποφασίστηκε από την ΕΕ  και φαίνεται ότι λειτούργησε, σώζοντας ζωές.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ακριβότερο κατά 20%

Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Πασχαλινό τραπέζι
Πασχαλινό τραπέζι

Ακριβότερο κατά 18-20% είναι το πασχαλινό τραπέζι φέτος σε σύγκριση με το περσινό, καθώς παρατηρούνται αυξομειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα διατροφής, αλλά και σε εποχικά.

Σε πολλά από τα προϊόντα παρουσιάζεται αυξημένη η κατώτερη τιμή, ενώ σε άλλα η ανώτερη, με το Μέσο Όρο της τιμής να κυμαίνεται αυξητικά από 0,5 έως και 2 ευρώ.

Τα κρέατα, όπως και τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και τα κουλούρια, βρίσκονται στην κορωνίδα του τιμοκαταλόγου, αυξάνοντας την τιμή του πασχαλινού τραπεζιού.

Συγκεκριμένα, συγκριτικά με πέρυσι, ενώ το κατσίκι γάλακτος το εγχώριο η τιμή του κυμαινόταν από 9,98 ευρώ το κιλό έως 12,80 ευρώ/κιλό με μέση τιμή τα 11,68, φέτος η τιμή του ξεκινά μεν από τα 9,98, αγγίζει όμως, τα 14,90 ευρώ, με μέση τιμή τα 13,10 ευρώ. Ανάλογη αύξηση παρουσιάζει και το ντόπιο αρνάκι γάλακτος. Ενώ πέρυσι η ανώτερη τιμή του ήταν 12,80 ευρώ/κιλό με μέση τιμή τα 11,16 ευρώ/κιλό, φέτος αγγίζει τα 14,50 ευρώ το κιλό με μέση τιμή τα 12,80 (+1,50).

Η νωπή ντόπια συκωταριά από κατσίκι βαραίνει κατά 1,50 ευρώ το κιλό με την μέση τιμή του να φτάνει τα 12,81 ευρώ, ενώ πέρυσι έφτανε τα 11,21 ευρώ.

Τα εγχώρια νωπά έντερα από 4,35 μέση τιμή περίπου, φέτος σκαρφάλωσαν στα 5,78, παίρνοντας 1,5 ευρώ/κιλό επιπλέον.

Τα πασχαλινά κουλούρια πήραν 2 ευρώ το κιλό επιπλέον με την μέση τιμή ν' αυξάνει από 9,25 στα 11,13 ευρώ/κιλό.

Το κακάο, η τιμή του οποίου έπιασε κόκκινο στην διεθνή αγορά, με επιπτώσεις στην τσέπη των καταναλωτών για όλα τα προϊόντα που έχουν ως πρώτη ύλη το κακάο, παίρνει φωτιά.

Έτσι, μετακυλύεται η αύξηση και στο καθιερωμένο πασχαλινό αυγό, απαραίτητο συμπλήρωμα στα δώρα των νονών με την ανώτερη τιμή του να διαμορφώνεται από τα 16 ευρώ για παρασκευή των 160 γρ. έναντι των 10 που πουλιόταν πέρυσι. Η μέση τιμή ενός σοκολατένιου αυγού αυτού του βάρους, κυμαίνετε στα 7,64 φέτος έναντι των 6,14 πέρυσι.

Οι καταναλωτές είναι γεγονός ότι κάνουν έρευνα αγοράς και γυρίζουν την πλάτη στα υπερτιμημένα προϊόντα. Αγοράζουν όσα τους επιτρέπει το βαλάντιό τους, περιορίζοντας ποσότητες και περιττά.

 

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Επίσης, τα προϊόντα από το καλάθι του Πάσχα έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023.

Όπως και να' χει όμως, η κίνηση στην αγορά αυξάνει. Τόσο στα καταστήματα ένδυσης υπόδησης για τα δώρα που περιμένουν τα βαφτιστήρια, όσο και  στα σούπερ μάρκετ.

Εκμεταλλεύονται οι καταναλωτές συνδυαστικά το «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι της Σαρακοστής» και το «Καλάθι του Πάσχα» για να οργανώσουν πλέον το εορταστικό τους τραπέζι.

Συγκεκριμένα, ως τις 4 τρεχ. ισχύει το «Καλάθι του Πάσχα», ενώ παραμένει σε ισχύ έως τότε και το «Καλάθι της Σαρακοστής». Σημειώνεται ότι το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον διέξοδο για τους καταναλωτές. Στο «Καλάθι του Πάσχα» εντάσσονται τα προϊόντα: Αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα.

Οι καταναλωτές έχουν επίσης στη διάθεσή τους και το «Καλάθι των Νονών» που περιλαμβάνει 12 συνολικά κατηγορίες προϊόντων, ως εξής: πασχαλινές λαμπάδες - παιχνίδια, επιτραπέζια/ παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα/τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα, μουσικά παιχνίδια, σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

 

 

Γίνονται τα πρώτα βήματα

Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Αξιοποίηση παλιού κολυμβητηρίου
Αξιοποίηση παλιού κολυμβητηρίου

Τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του οράματός της για μια βιώσιμη, λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά έκανε η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της θητείας της.

Συγκεκριμένα, η βιώσιμη και λειτουργική πόλη, μπορεί να επιτευχθεί με

παρεμβάσεις σε ανώτατο και ανώτερο επίπεδο. 

Υποβλήθηκε σχετικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημαρχείο Μυτιλήνης. Παραδόθηκε ιδιοχείρως φάκελος με αναλυτικές πληροφορίες, μελέτες και στοιχεία και τέθηκαν ζητήματα όπως, μεταξύ άλλων:

-Η αναγκαιότητα κατασκευής της νότιας παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης.

-Η παραχώρηση του χώρου του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης από την ΕΤΑΔ.

-Η αύξηση χρηματοδότησης για την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου στα Θέρμα και

-Η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των νοτιόχωρων της πόλης της Μυτιλήνης.

Παράλληλα, τίθενται συνεχώς σε ανώτερο επίπεδο ζητήματα για τα οποία είναι απαραίτητη η συνδρομή ή η παρέμβαση Υπηρεσιών της κεντρικής Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

 

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης

Μελετήθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 57 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 2021 2027 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το οποίο προέκυψε από μια σειρά ενεργειών διαβούλευσης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, συζητήθηκε ξανά με εμπλεκόμενους φορείς, έγινε προτεραιοποίηση και με την έγκρισή του ξεκινά άμεσα η υλοποίησή του.

Παράλληλα, το βλέμμα είναι στραμμένο στο 2025, οπότε και δίνεται η δυνατότητα προσαρμογών. Ενεργοποιήθηκε η Αστική Αρχή, η οποία συνεδρίασε πρακτικά για πρώτη φορά, ενώ επίκειται σύντομα μια ακόμη συνεδρίασή της πριν το καλοκαίρι και υπάρχει πρόθεση συχνών συναντήσεων, παρά τη συμβατική «υποχρέωση» των 2 μόλις συνεδριάσεων ανά έτος.

 

Προγραμματισμός νέων έργων

Από την έναρξη εφαρμογής του νέου προϋπολογισμού του Δήμου Μυτιλήνης στις αρχές Μαρτίου του 2024, μόνο από την Διεύθυνση Προγραμματισμού και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε:

-Δημοπράτηση 11 έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.113.000 ευρώ.

-Συμβασιοποίηση 6 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.221.000 ευρώ.

-Υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση 8 έργων συνολικού προϋπολογισμού 10.568.000 ευρώ.

Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται έργα και μελέτες, που έχουν προκηρυχθεί από άλλες Διευθύνσεις και Νομικά Πρόσωπα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Συνάντηση Α. Γεωργιάδη & Περιφερειάρχη

Ημερομηνία2 Μαιου 2024

Τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους που επισκέφτηκαν την Λέσβο για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, υποδέχθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού στην Περιφέρεια βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον Περιφερειάρχη  να τον  καλωσορίζει και  να δίνει το λόγο στους παριστάμενους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να θέσουν ορισμένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου στον τομέα της Υγείας.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Αρώνη, Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή, Μιχαήλ Άνθιμο Δήσσο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου, επισκέφτηκαν το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

 

Τραυμάτισε & εγκατέλειψε πεζή

Ημερομηνία2 Μαιου 2024

Αυτοκίνητο που οδηγούσε άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, παρέσυρε και τραυμάτισε γυναίκα που κινούνταν πεζή, χθες το πρωί, σε δημοτικό δρόμο της πόλης μας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε με το όχημά του τον τόπο του τροχαίου, χωρίς να προβεί στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

 

Κατασχέθηκαν 144 κροτίδες

Ημερομηνία2 Μαιου 2024

Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, άντρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατείχε 144 κροτίδες που θα διέθετε προς πώληση.

Βεβαιώσεις νοσηλείας & αποτελέσματα εξετάσεων

Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Στο ψηφιακό αποθετήριο του Βοστανείου
Στο ψηφιακό αποθετήριο του Βοστανείου

Στo πλαίσιo των προσπαθειών του Βοστανείου για την μείωση της γραφειοκρατίας και απαλλάσσοντας τους πολίτες από άσκοπη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου ένα χρόνο λειτουργεί το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλείας - Επισκέψεων και Αποτελεσμάτων Εργαστηριακών Εξετάσεων.

Μέσω του Ψηφιακού Αποθετηρίου μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις εργαστηριακές τους εξετάσεις (αιματολογικές) και να λαμβάνουν ψηφιακά βεβαιώσεις νοσηλείας και επίσκεψης στα ιατρεία τακτικά και επείγοντα του νοσοκομείου, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο.

Ποια είναι όμως η διαδικασία έκδοσης των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και των βεβαιώσεων νοσηλείας από το gov.gr; Τα βήματα που θα πρέπει ν' ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

ΒΗΜΑ 1: Στο Ίντερνετ κάνετε αναζήτηση γράφοντας myhealth Μεταβείτε στη διεύθυνση https://myhealth.gov.gr/ και επιλέξτε:

ΒΗΜΑ 2: Στην επόμενη οθόνη διαλέξτε «Βεβαίωση νοσηλείας» ή «Αποτέλεσμα Εργαστηριακής εξέτασης» και συνεχίστε βάζοντας τους κωδικούς σας taxisnet ή επιλέξτε e_banking αν διαθέτετε στην τράπεζά σας.

ΒΗΜΑ 3: Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας, και επιλέξτε την βεβαίωση/ αποτελέσματα για τον εαυτό σας ή το παιδί σας βάζοντας τον αντίστοιχο ΑΜΚΑ.

ΒΗΜΑ 4: Στο κινητό σας θα λάβετε έναν 6ψηφιο κωδικό, τον οποίο εισάγετε στην αντίστοιχη οθόνη.

ΒΗΜΑ 5: Επιλέξτε τη δομή υγείας (π.χ. ΓΝ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ») και την επίσκεψη/εξέταση που επιθυμείτε, όπως στην παρακάτω οθόνη.

ΒHMA 6. Εκτυπώνετε το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Επικίνδυνα απομεινάρια

Ημερομηνία2 Μαιου 2024

-Στο πάρκο της Χρυσομαλλούσας, που θεωρείται ένα από τα πιο καινούργια, ανακαινισμένα με νέα διαρρύθμιση και καινούργια παιχνίδια,

-εκεί όπου κάποιοι ανεγκέφαλοι μαντράχαλοι αποφάσισαν να «παίξουν» και να προκαλέσουν ζημιές,

-υπάρχουν καταστάσεις επικίνδυνες, που η αρμόδια υπηρεσία οφείλει να επιδιορθώσει άμεσα.

-Αφενός ένα πολύ μεγάλο και με ιδιαίτερο εκτόπισμα και βάρος παιχνίδι που προφανώς έχει υποστεί ζημιά,

-είναι αποκολλημένο, στηρίζεται πιασμένο με σκοινιά στα παρακείμενα ξύλινα κάγκελα, και σε μια κολώνα φωτισμού,

-ενώ το χειρότερο είναι η παρουσία μιας μεταλλικής ράβδου, ενός άξονα στήριξης (;) που στέκει όρθιος,

-με μόνο προστατευτικό δυο ερυθρόλευκες κορδέλες που κυματίζουν.

-Δυστυχώς, κάτι τέτοιο όμως, δεν προστατεύει τα μικρά παιδιά που τρέχουν και παίζουν και εύκολα πέφτουν.

-Μακάρι να το δουν οι αρμόδιοι και να πράξουν τα δέοντα, πριν συμβεί κάποιοι ατύχημα.

Δυσκολεύει η κατάσταση

Ημερομηνία2 Μαιου 2024

-Προχωρά το έργο της ανάπλασης της παραλιακής οδού της Κουντουριώτη,

-και μάλιστα με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, απ' ότι στο αρχικό στάδιο, και σε μεγαλύτερη έκταση.

-Η όψη αλλάζει, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο (δεν το κρίνουμε στην παρούσα φάση)

-όμως η δράση των ψαροκάικων που δένουν εκεί

-όσο γραφικά κι αν είναι,

-αφενός δεν θα διευκολύνεται, αφετέρου θα προκαλέσει και φθορές στην νέα κατασκευή.

-Πώς θα μεταφέρονται τα αλιεύματα; Πού θα εναποτίθενται οι ψαροκασέλες και τα φελιζολένια κιβώτια; Πώς θα φορτώνονται; Πώς θα γίνεται ο ανεφοδιασμός καυσίμων;

-Μήπως πρέπει να γίνει τελικά αυτή η ιχθυόσκαλα; Που είχε προταθεί από την τότε δημοτική αρχή Γιακαλή

-Και να υπάρχει ειδικός χώρος που να δένουν τα πλοιάρια και να είναι συγκεντρωμένοι οι ψαράδες σε ένα νησιωτικές περιοχές.

Γλυκό & λικέρ πορτοκαλί

Ημερομηνία2 Μαιου 2024

-Την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτροπόλεως Θερμής

-τυποποίησαν και φέτος γλυκά κουταλιού από τα εσπεριδοειδή της σχολικής τους αυλής,

-που θα δοθούν ως δώρα σε όσους τους επισκέπτονται και πραγματοποιούν δραστηριότητες  στο σχολείο.

-Το γλυκό πορτοκάλι αλλά και το λικέρ, έφτιαξε η Βάσω  Μαντζουράνη, μητέρα μαθητή του σχολείου,

-και το γλυκό νεράτζι η καθαρίστρια Ζήνα Καραμανώλη, γιαγιά άλλης μαθήτριας.

-Τα  εσπεριδοειδή μάζεψαν οι μαθητές του σχολείου, όλο το προηγούμενο διάστημα.

-Το γλυκό μπήκε σε βαζάκια,

-που πρόσφερε ο γεωπόνος και μελισσοκόμος Γιάννης Μαστρανεστάσης.

-Η συγκομιδή  των εσπεριδοειδών και η παρασκευή των γλυκών γίνεται στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία»,

-όπου συμμετέχει η Σχολική  Μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Ημερομηνία2 Μαιου 2024
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε