ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Τριτη 14 Μαιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σάββατο 11 Μαίου 2024

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος

Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Σύλλογοι της Ερεσού εναντιώνονται
Σύλλογοι της Ερεσού εναντιώνονται
Πολύπλευρες οι αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή

Με ανακοίνωση τριών συλλόγων της Ερεσού και συγκεκριμένα της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστος», εκφράζεται η αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος της περιοχής. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εταιρία Ελλάκτωρ A.E. θέλει να κατασκευάσει υβριδικό πάρκο για την παραγωγή ενέργειας. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή νέου φράγματος στον Αητό και αξιοποίηση του φράγματος Ερεσού. Από εκεί θα τραβά νερό για το πάνω φράγμα και θα το ξανακατεβάζει στο φράγμα Ερεσού για να παράγει ρεύμα. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση 6 ανεμογεννητριών ύψους 120 μέτρων στα βουνά Βίγλα-Αητός-Πλάκες. Οι ανεμογεννήτριες αυτές, (που θα καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο σε ύψος και σε έκταση) θα μπουν σε συνέχεια αυτών που υπάρχουν πάνω από την Άντισσα. Το έργο βρίσκεται ήδη στο δεύτερο στάδιο υλοποίησης, καθώς είναι δημόσια ανοιχτή προς διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει το έργο αυτό, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους συλλόγους, είναι επιγραμματικά οι παρακάτω:

-Πλήγμα στην κτηνοτροφία.

Η εταιρία θα δεσμεύσει τους κλήρους και τα ιδιόκτητα μέρη που σήμερα χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι εδώ και δεκάδες χρόνια. Η δέσμευση μέρους των βουνών Βίγλα - Πλάκες - Αητός αλλά και του μέρους μεταξύ Αητού και φράγματος Ερεσού, θα συρρικνώσει σημαντικά τους βοσκότοπους της περιοχής, δυσκολεύοντας την συνέχιση της κτηνοτροφίας. Η πιο σημαντική επίπτωση όμως, για τους τσομπάνηδες της περιοχής θα είναι η εξής. Στα ιδιόκτητα και τους κλήρους που θα δεσμεύσει η εταιρία θα γίνει αλλαγή χρήσης γης και δεν θα μπορούν να δηλωθούν για τις επιδοτήσεις.

-Πλήγμα στην άρδευση του κάμπου Ερεσού.

Η εταιρία στο έργο της στόχο έχει να αξιοποιήσει το υπάρχον φράγμα Ερεσού. Ένα μεγάλο έργο της περιοχής με 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες άρδευσης του κάμπου Ερεσού παραδίδεται απλόχερα σε μία εταιρία. Στο ερώτημα αν το νερό θα πηγαίνει για την άρδευση του κάμπου ή για την παραγωγή ενέργειας, την απάντηση μας δίνει η ίδια η εταιρία. Στην μελέτη γράφει ότι κάτω από 49 μέτρα ύψος του νερού στο φράγμα Ερεσού (63 μέτρα ύψος είναι όταν είναι γεμάτο) το νερό θα δεσμεύεται αποκλειστικά για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναχρησιμοποίηση των πηγαδιών με ολέθριες επιπτώσεις στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα, επομένως και την ύδρευση του χωριού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης

Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Το «ευχαριστώ» του Κ. Μητσοτάκη στη Χίο
Το «ευχαριστώ» του Κ. Μητσοτάκη στη Χίο
* Οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, είναι σημαντικές και δεν πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ούτε με αδιαφορία, ούτε προεξοφλώντας ενδεχομένως ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. * Θέλω να ζητήσω απ’ όλους να ξανακάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης της παράταξής μας. Να ψηφίσουμε. Να μην αντιμετωπίσουμε τι εκλογές με οποιαδήποτε αίσθηση χαλαρότητας. * Στο τέλος της τετραετίας, όλα τα έργα της Χίου θα έχουν ολοκληρωθεί.

Τη Χίο επισκέφτηκε χθες ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εκφράζοντας κατ' αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, καθώς το νησί αποτέλεσε την έκπληξη στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, δίνοντας από τα υψηλότερα ποσοστά στη ΝΔ σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται και δρομολογούνται, θέτοντας σε τροχιά ανάπτυξης το νησί, από την προηγούμενη τετραετία έως την τρέχουσα.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για τα σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει εδώ και πέντε χρόνια. «Είμαστε εδώ, για να μπορέσουμε να τα επισπεύσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι μέσα στην τετραετία θα έχει ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο, το καινούργιο κτίριο και η επέκταση του διαδρόμου. Θα έχει ολοκληρωθεί το καινούργιο δικαστικό μέγαρο και το πονεμένο έργο, το φράγμα Κόρης Γεφύρι».

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στο μεταναστευτικό:

«Όλοι οι φορείς με τους οποίους συναντήθηκα αλλά και οι κάτοικοι στον δρόμο με τους οποίους συνομίλησα, δεν μου μίλησαν για το πρώτο πρόβλημα που μιλούσαν πριν από πέντε χρόνια, που είναι το μεταναστευτικό.

Η Κυβέρνηση με τη συνδρομή του Νότη Μηταράκη, ως πρώτου Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, έχουμε καταφέρει πια και αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη το έχουμε βάλει σε μια τάξη, έτσι ώστε να μπορούμε εμείς ως Ελληνική Κυβέρνηση, να ελέγχουμε ποιοι μπαίνουν στην πατρίδα μας και όχι οι λαθροδιακινητές».

Ευχαρίστησε το Λιμενικό για τη σπουδαία δουλειά που κάνει 365 μέρες το χρόνο, αλλά και όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες συνεργάζονται, «έτσι ώστε να μπορούμε πια να είμαστε η μόνη ίσως χώρα στην οποία σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ενόψει ευρωεκλογών, το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι πρώτο ζήτημα συζήτησης».

Επίσης, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εξαίρεση από το πολύ αυστηρό πλαίσιο του κανονισμού του Σένγκεν, για να μπορεί ακριβώς να χορηγεί βίζα με πολύ γρήγορες διαδικασίες στις πύλες εισόδου σε 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις   ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, γιατί είναι τόσο σημαντικές και γιατί δεν πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ούτε με αδιαφορία, ούτε προεξοφλώντας ενδεχομένως ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι ευρωεκλογές αυτές, όμως, είναι πολύ σημαντικές, για δύο λόγους: Ο πρώτος έχει να κάνει με αυτά τα οποία συμβαίνουν στις Βρυξέλλες, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, για το οποίο η Ευρώπη άλλαξε πια την πολιτική της μετά από μεγάλη επιμονή της Ελληνικής Κυβέρνησης, είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Όταν πρωτοπήγαμε στην Ευρώπη το 2019-2020, κανείς δεν ενδιαφερόταν τότε να ασχοληθεί με τα ζητήματα της εξωτερικής φύλαξης των συνόρων. Και όμως, μετά από πολύ μεγάλη επιμονή, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε και πρόσθετους πόρους, αλλά κυρίως πολιτική στήριξη για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ένα καινούργιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο λαμβάνει υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας.

Με πρόσθετους πόρους χρηματοδότησης, για να μπορέσουμε όχι μόνο να υποστηρίζουμε τις δομές, οι οποίες είναι απαραίτητες για να μπορούμε να φιλοξενούμε αυτούς τους πρόσφυγες, που καταλήγουν τελικά να φτάσουν στα νησιά μας, αλλά και αυτά τα πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία για να δρομολογήσουμε και άλλα έργα υποδομής και να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε συνολικά την ανάπτυξη των νησιών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ουσιαστικά τα βήματα εξυγίανσης

Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Λ. Αυγενάκης προς Ν. Ανδρουλάκη με επίκεντρο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Λ. Αυγενάκης προς Ν. Ανδρουλάκη με επίκεντρο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Περίεργη η εμμονή του, την ώρα που ο εν λόγω Οργανισμός, υπό τη νέα του διοίκηση, βγαίνει από τα λάθη του παρελθόντος, που χαρακτηριζόταν από την αδιαφάνεια και την κακοδιοίκηση, στοιχεία τα οποία ήλεγξε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην κριτική που ασκεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την πληρωμή των επιδοτήσεων και την λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη, ο ίδιος αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος του «mini ΠΑΣΟΚ» Ν. Ανδρουλάκης δεν ρωτάει, δεν ακούει, δεν μαθαίνει. Ή παριστάνει όλα τα παραπάνω για να υφάνει μια ιστορία αποτυχίας για την κυβέρνηση της ΝΔ και για εμένα προσωπικά.

Είναι, αν μη τι άλλο, περίεργη η εμμονή του με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ώρα μάλιστα που ο εν λόγω Οργανισμός, υπό τη νέα του διοίκηση, κάνει ουσιαστικά βήματα εξυγίανσης από τα λάθη του παρελθόντος. Ενός παρελθόντος που χαρακτηριζόταν από την αδιαφάνεια και την κακοδιοίκηση, στοιχεία τα οποία ήλεγξε, όπως ήταν αναμενόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν διδάχτηκε από την τελευταία φορά που κατηγόρησε δημοσίως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την χώρα του και διαψεύστηκε με τον Οργανισμό να πληρώνει πριν το Πάσχα 785 εκ. ευρώ.

Κι αφού περιοδεύει στα ορεινά της Κρήτης του συστήνω για την δίκη του προστασία, αντί να έχει μια στείρα αντιπολιτευτική άποψη για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, ας ρωτήσει αγρότες και κτηνοτρόφους για την ποιότητα των πληρωμών.

Ο Ν. Ανδρουλάκης δυστυχώς, για τους ψηφοφόρους του δεν φοράει την φανέλα της εθνικής.

Επιχαίρει που ο ΟΠΕΚΕΠΕ αντιμετωπίζει ζήτημα εποπτείας από την Κοινότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν λέει κουβέντα, ούτε μάζεψε τους ευρωβουλευτές του που ψήφισαν κατά των αλλαγών της ΚΑΠ.

Αντίπαλός του δεν είναι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Κασσελάκης, ούτε κάποιος άλλος. Αντίπαλός του είναι το διαζύγιο με την λογική, τον ρεαλισμό και την ειλικρίνεια».

Επίσης, ενημερώνει ότι η απόφαση της ΕΕ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι πρωτόγνωρη. Είναι συνήθης και έχει εφαρμοστεί επανειλημμένως σε κράτη μέλη και στην Ελλάδα, κατά το παρελθόν.

Δεν εφαρμόζεται για το σύνολο της λειτουργίας του Οργανισμού, αλλά σε συγκεκριμένα κριτήρια διαπίστευσης για να βελτιωθούν αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στην εφαρμογή τους και μόνο για ένα 12μηνο.

Εποπτικό όργανο δεν είναι κάποια ξένη αρχή αλλά η αρμόδια αρχή διαπίστευσης του ΥΠΑΑΤ, ως αρμόδιο θεσμικό εποπτικό όργανο.

«Με επιστολή της η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της ΕΕ προτείνει οι λογαριασμοί του Οργανισμού Πληρωμών GR01 Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου για Κοινοτικές Ενισχύσεις Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που αφορούν στο οικονομικό έτος 2023, να οδηγηθούν για εκκαθάριση, πριν από τις 31 τρεχ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Έντονη η προσπάθεια εξωστρέφειας

Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Ο Περιφερειάρχης στο «Καλημέρα Ελλάδα»
Ο Περιφερειάρχης στο «Καλημέρα Ελλάδα»

Στην ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» παρουσιάστηκε o Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και μίλησε για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια προ ημερών στο Λονδίνο. Μια εκδήλωση που προκάλεσε το ενδιαφέρον των Πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ που την πρόβαλαν εκτενώς.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα δυο Φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφέρεια, της Σαπφούς στην Λέσβο και το Μεσαιωνικό στην Χίο, προσκαλώντας τους παρουσιαστές της εκπομπής να τα παρακολουθήσουν από κοντά.

Αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης είπε:

«Μετά τον μεταναστευτικό τυφώνα που ζήσαμε ως το 2020 και στην επίλυση του προβλήματος, η εκπομπή σας μας βοήθησε πολύ, ανεβάζοντας το θέμα και προσπαθώντας να διαφωτίσετε την Ελλάδα,  έχουμε επιδοθεί σε μια έντονη προσπάθεια εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και στην κορύφωσή της, διοργανώσαμε προ ημερών μια εκδήλωση στο Λονδίνο για να προωθήσουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παρέστη ένας μεγάλος αριθμός από διαπρεπείς Άγγλους και Έλληνες, περί τα 350 άτομα,  παρουσιάστηκαν τα νησιά και η ιστορία τους και ευελπιστούμε το brand name της Μόριας να αλλάξει.

Να σας ενημερώσω ότι σήμερα μεταβαίνουμε στην Τουρκία και στο Αϊβαλί, όπου είμαστε καλεσμένοι του κ. Κότς για τα εγκαίνια ενός Μουσείου, στα οποία θα παραστεί αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια. Προσπαθούμε να κάνουμε μεγάλη εξωστρέφεια.

Όπως έχει άνθιση η κτηνοτροφία, που είναι ο πρώτος τομέας επιδόσεων των νησιών μας, όπως έχει άνθιση η γεωργία με το ελαιόλαδο, φέτος ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε χώρο να φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες μας.

Τον Ιούνιο διοργανώνουμε ένα Φεστιβάλ για την ποίηση της Σαπφούς και γενικά για την Λέσβο, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την Σαπφώ, όπου θα φιλοξενήσουμε διαπρεπέστατους ομιλητές. Έχουμε επίσης και το Φεστιβάλ της Χίου, που το καθιερώσαμε για τρίτη χρονιά».

 

Εγγραφές & επανεγγραφές

Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Ως το τέλος του μήνα
Ως το τέλος του μήνα
Στους παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου

Ξεκινάν οι εγγραφές και επανεγγραφές στους Παιδικούς και  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και των δύο Δήμων του νησιού μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, από χθες το πρωί, άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Συνδέσμου «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου» για το σχολικό έτος 2024-2025. Η ημερομηνία λήξης είναι η 31η τρεχ. Υπογραμμίζεται ότι οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται πρέπει να επισκεφτούν το link: https://paidikoi.sykpalesvou.gr/ όπου μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

Οι αιτήσεις επανεγγραφής που αφορούν τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου θα κατατίθενται στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς που φοιτούν ήδη τα βρέφη και τα νήπια.

Στη Λέσβο ο Πρόεδρος Γ. Στασινός

Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Στη Λέσβο
Στη Λέσβο

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου υποδέχεται τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ελλάδος Γιώργο Στασινό μαζί με τους υποψηφίους της παράταξης του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου, την Δευτέρα, στις 2:30 το μεσημέρι, στην ταβέρνα στο δεξιό λιμενοβραχίονα «Τζίμης».

Η αξία των υγροτόπων

Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής
Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για την αξία των υγροτόπων της δυτικής Λέσβου και οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου /Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Καθώς διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από το νησί μας, τα στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής πραγματοποίησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στον σημαντικότερο υγρότοπο της Λέσβου, στις Αλυκές Καλλονής.

Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας τον ειδικό εξοπλισμό του Μουσείο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη ορνιθοπανίδα της περιοχής που βρίσκεται αυτή την περίοδο στους υγροτόπους με την χρήση κυαλιών και τηλεσκοπίων και μαθαίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά είδη πουλιών από τις ειδικές καρτέλες αναγνώρισης πουλιών.

Μέσα από τα παρατηρητήρια ορνιθοπατήρησης οι συμμετέχοντες είδαν δεκάδες Φλαμίνγκο, Καλαμοκανάδες, Λευκοτσικνίαδες, Ασημόγλαρους, Νανογλάρονα, και Μαυροκέφαλους Γλάρους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Αμέτρητα τα εγκαταλελειμμένα

Ημερομηνία11 Μαιου 2024

-Πολλά είναι τα αυτοκίνητα τα ακινητοποιημένα, τα εγκαταλελειμμένα, χωρίς πινακίδες και με σπασμένα λάστιχα,

-που καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε άλλες γειτονιές και συνοικίες.

-Ιδιαίτερα το πρόβλημα εντοπίζεται στο πάρκο του Αγ. Ευδοκίμου.

-Γύρω γύρω από το πάρκο εντοπίσαμε 4 τέτοια οχήματα,

-τα οποία έχουν «ξεχαστεί» από τους ιδιοκτήτες τους.

-Αλλά και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δεν προβαίνει στις δέουσες ενέργειες απομάκρυνσής τους.

-Σε μια πόλη σαν την δική μας, με σοβαρότατο πρόβλημα χώρου πάρκινγκ,

-δεδομένων και των έργων που εκτελούνται σε πολλά σημεία,

-είναι απαράδεκτη η κατάληψη δημόσιου χώρου

-και μάλιστα εντός του «πυρήνα της πόλης» από άχρηστα οχήματα.

Μουσικό δίδυμο

Ημερομηνία11 Μαιου 2024

-Οι αγαπημένοι ερμηνευτές Χάρης Βαρθακούρης και Γιάννης Βαρδής, συνεχίζουν τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις.

-Έρχονται για ένα εκπληκτικό #LIVE στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την Τετάρτη 22 τρεχ.,

-σε μία διοργάνωση της Kostello's Events, με τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

-Η on line προπώληση ξεκίνησε:

https://www.more.com/music/varthakouris-vardis-mytilini/

-Πληροφορίες στο 6972620616.

Ανοιχτές πόρτες

Ημερομηνία11 Μαιου 2024

-Ο Οινοφόρος Λέσβου συμμετέχοντας το Σαββατοκύριακο 18 και 19 τρεχ. στην πανελλαδική δράση «Ανοιχτές Πόρτες 2024»

-θα είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο,

-από τις 11 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

-Πρόκειται για μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία που θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,

-συμμετέχοντας στην εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες».

-Η εκδήλωση διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών τους.

-Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας

-και να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες,

-που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με δώρα και άλλες εκπλήξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Ημερομηνία11 Μαιου 2024
Resource id #8
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε