ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Πεμπτη 18 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 29 Μαίου 2012

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία29 Μαιου 2012
Θεματολογία Μονιμες Στηλες
Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης
Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης
«Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης»

Η Ρίκη Ματαλλιωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μεγάλωσε και συνεχίζει τα πατήματα της ζωής της. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πολυγραφότατη, φιλοσοφημένη μα και με ευαισθησία στη γραφή της, η συγγραφέας τολμά και μιλά με γλώσσα ωμή, καθαρή, αφτιασίδωτη. Μαστόρισσα του λόγου, αναγνωρισμένη η Ρίκη Ματαλλιωτάκη δίνει στον αναγνώστη μέσα από την τέχνη του λόγου της το εισιτήριο για εσωτερική αναζήτηση και προβληματισμό, χαρίζοντάς του ταυτόχρονα αναγνωστική απόλαυση μέσα από την αισθητική του γραπτού της. Πριν λίγες ημέρες έγινε στην Αθήνα στον πολυχώρο Books and Booze η παρουσίαση του βιβλίου της «Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δωρικός. Φιλότεχνοι, άνθρωποι της διανόησης, φίλοι και αναγνώστες κατέκλυσαν το χώρο της παρουσίασης, προκειμένου να συναντήσουν από κοντά την αγαπημένη τους συγγραφέα που ταξίδεψε για το λόγο αυτό από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο ιατρός και συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου παρουσίασε το μυθιστόρημα μέσα από μια ηθικοκοινωνική προσέγγιση. Ακόμη, η γιατρός και συγγραφέας Βάσω Αποστολοπούλου Αναστασίου και η συγγραφέας Ελένη Στασινού, αναφέρθηκαν στο βιβλίο κρατώντας υψηλά το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων δίνοντας μια ιδιαίτερη διάσταση.
Η ηθοποιός Μαριάννα Λουκάκη «μάγεψε» με την έκφρασή της, διαβάζοντας αποσπάσματα του μυθιστορήματος. Τη ζωντανή μουσική επιμέλεια είχε η μουσικοπαιδαγωγός Ροδούλα Σερδάρη Παπαϊωάννου και ο εκπαιδευτικός-μουσικός Γιάννης Παπαϊωάννου.»
Η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρίκης Ματαλλιωτάκη εξελίχθηκε σε ένα γιορτινό λογοτεχνικό βράδυ, αφού έγινε αναφορά και σε προηγούμενα βιβλία της συγγραφέα με την παρουσίαση των νέων τους εξώφυλλων τα οποία φιλοτέχνησε ο Πλωμαρίτης γραφίστας Γιάννης Μαλλής για την «Όστρια-Βιβλίο». Στο τελευταίο δε βιβλίο έχει κάνει και τη σελιδοποίηση. Είναι βασικός καλλιτεχνικός συνεργάτης της «Ostria Γραφικές Τέχνες - Εκδόσεις - Εκτυπώσεις» και των εκδοτικών οίκων GUTENBERG, ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ Νομικές Εκδόσεις, ΔΩΡΙΚΟΣ, ΕΝΑΣΤΡΟΝ, ΑΣΤΑΡΤΗ, ΣΠΟΥΔΗ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ κ.α. Δραστηριοποιείται έντονα στο ρεπορτάζ, τη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία και έχει συνεργαστεί με εκδόσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη καθώς και με την Πήγασος- Έθνος.
Ο γραφίστας Γιάννης Μαλλής παρόλο που μετά το πέρας των μαθητικών του χρόνων λόγω της δουλειάς του ζει εκτός γενέθλιου τόπου, διατηρεί έντονους τους δεσμούς με το Πλωμάρι και γενικά το νησί μας, τον τόπο του.
Ακόμη και λίγες γραμμές από το μυθιστόρημα «Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης» αρκούν ώστε να αντιληφθεί ο αναγνώστης το πολυδιάστατο της γραφής της Ρίκης Ματαλλιωτάκη.
«...Ξέρω ότι θες να μάθεις γιατί δεν σ αγάπησα. Γιατί εναντιώθηκα, σε σένα και σ όλο τον κόσμο. Γιατί σ εγκατέλειψα, γιατί σε βασάνισα, γιατί σε πολέμησα, γιατί σε έπνιξα.
Δεν σ αγάπησα γιατί δεν αγαπήθηκα, δεν συμπόνεσα γιατί δεν με συμπόνεσαν, δεν απόφυγα να βασανίσω γιατί με βασάνισαν, εγκατέλειψα γιατί με εγκατέλειψαν, σε έπνιξα επειδή πνίγηκα κι εγώ.
Συγχώρεσέ με παιδί μου, μια κολασμένη ψυχή είμαι που ζητά ανάπαυση και μια ζωή μόνο είναι πολύ μικρή και πολύ σύντομη για να κάνει τον κύκλο της κάθαρσης.
Μια ζωή μόνο είναι πολύ μικρή και πολύ σύντομη για να πληρώσεις τις οφειλές σου, δίκαιες ή άδικες.
Δώσε μου τη συγνώμη σου για να πάω πιο ανάλαφρη σ αυτόν που με περιμένει αιώνες τώρα στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης για να μου χαρίσει τη λύτρωση. Μην μ αφήσεις να ξαναγυρίσω πίσω παιδί μου.
Μην μ αφήσεις να ξαναγυρίσω πίσω παιδί μου»
Δεν καταλάβαινε η Αφροδίτη τι ήθελε να πει η μάνα της, όμως αυτό το «παιδί μου» έλιωσε κάθε οργή μέσα της. Όντως πρέπει να ήταν μια κολασμένη ψυχή, σκέφτηκε, το έδειχνε εξάλλου καθαρά ο βίαιος τρόπος που ξεψυχούσε.
Η αναπνοή της είχε πια μετατραπεί σε βρόγχο κι ακόμα το σάρκινο περίβλημα δεν έλεγε να λευτερώσει την άυλη διάσταση.
«Τι να κάνω; Πώς να την βοηθήσω;» δεν άντεχε να την βλέπει άλλο και ρώτησε τον Αντώνη.
«Συγχωρώντας την! Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, ξεψυχά, δεν το βλέπεις»;
Το έβλεπε η Αφροδίτη, το έβλεπε, και μέσα από τα βάθη των σπλάχνων της βγήκε η μεγάλη συγχώρεση.
«Συγχωρεμένη να είσαι μάνα. Συγχωρεμένη!» της είπε μονάχα απλά κι έσκυψε να τη φιλήσει.
Το ένιωσε άραγε το φιλί η Μαριάννα; Μάλλον ναι, αφού το σώμα της σπαρτάρισε διαφορετικά τούτη την ύστατη στιγμή στην προσπάθεια του να ανοίξει το στόμα...».
\"Ο Πρωτογόνατος της καρδιάς μου\", \"Δια χειρός ζωής\", \"Γλυκό βύσσινο\", \"Η αγάπη νίκησε το χρόνο\", \"Το τρενάκι\", \"Αχ! Πως της αρέσει να μιλά\", \"Δε θέλω να ξοδευτώ άλλο\" και \"Στων μελτεμιών τις ράχες\" είναι οι τίτλοι του συγγραφικού έργου της Ρίκης Ματαλλιωτάκη, μέσα από το οποίο ο αναγνώστης συναντά την ευαισθησία, τη ντομπροσύνη του λόγου, τη φιλοσοφημένη σκέψη, τον προβληματισμό
Μαριάνθη Βάμβουρα
vamvouramar@gmail.com





Οι νεκροί μιλάνε ακόμα
Χάρι Μπινγκαμ
Τιμή: 14,40 ευρώ
Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Η πρώτη σοβαρή υπόθεση που αναλαμβάνει η ντετέκτιβ Φιόνα Γκρίφιθ θα την οδηγήσει στην άγρια πλευρά της πόλης του Κάρντιφ. Μια νεαρή γυναίκα και η εξάχρονη κόρη της έχουν δολοφονηθεί και μοναδικό στοιχείο είναι μια πλατινένια κάρτα που ανήκει σε ένα δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε πεθάνει σε αεροπορικό ατύχημα έξι μήνες νωρίτερα. Οι συνάδελφοί της θεωρούν ότι πρόκειται απλώς για τη δολοφονία μιας πόρνης από κάποιον επικίνδυνο, διεστραμμένο πελάτη. Η Φιόνα, από την άλλη, είναι πεπεισμένη ότι η διπλή δολοφονία οδηγεί σε ένα πολύ πιο περίπλοκο και σκοτεινό μυστήριο και αποφασίζει να διερευνήσει την υπόθεση.
Η ίδια η Φιόνα, όμως, είναι ολόκληρη ένα σκοτεινό μυστήριο, ακόμα και για τον εαυτό της. Έχει μόλις αναρρώσει από μια ψυχολογική κατάρρευση και τη στοιχειώνει ένα φρικτό, ανατριχιαστικό τραύμα. Καθώς ξεσκεπάζει την τρομερή συνωμοσία που κρύβεται πίσω από τους δυο φόνους, η Φιόνα συνειδητοποιεί ότι το τραύμα που την κάνει τόσο ευάλωτη της δίνει, ταυτόχρονα, ένα είδος έκτης αίσθησης, την ενόραση ή το χάρισμα για να αφουγκράζεται τα μυστικά των νεκρών. Έτσι, αναζητώντας την αλήθεια με κάθε τίμημα, η Φιόνα θα οδηγηθεί στο μόνο τόπο όπου δεν ήθελε να πάει: στο ίδιο της το παρελθόν.

Οι τρεις υποσχέσεις
της Χρυσηίδας Δημουλίδιου
Εκδόσεις «Ψυχογιός»
Τιμή: 18,80 ευρώ

Οι τρεις υποσχέσεις που έδωσε στον πατέρα της ήταν αυτό που κράτησε η Μυρτάλη και ρίζωσαν σαν γερό δέντρο στην καρδιά της. Η μοίρα της επέλεξε να έρθει στον κόσμο στις 20 Ιουλίου του 1974 στην Αμμόχωστο, την ημέρα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Οι βομβαρδισμοί και η μυρωδιά του θανάτου ήταν αυτά που υποδέχθηκαν τον ερχομό της. Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν έγιναν η αιτία να αφυπνιστεί αργότερα το χάρισμα της συγγραφής που κουβαλούσε μέσα της και σύντομα να γίνει η αγαπημένη συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού. Η Μυρτάλη τα έχει πλέον όλα. Φήμη, δόξα, πλούτη, έρωτα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει, μέχρι που οι παρασκηνιακές κινήσεις κάποιων ανθρώπων που αγάπησε την οδηγούν στον όλεθρο και την απόγνωση. Η ίδια βρίσκεται εγκλωβισμένη σ έναν εφιάλτη, που ως τότε πίστευε ότι μόνο η συγγραφική της πένα μπορούσε να εμπνευστεί. Οι τρεις υποσχέσεις, όμως, όρκος ιερός, είναι εκείνες που της δίνουν τη δύναμη να παλέψει. Γιατί το Βαρώσι είναι εκεί και την περιμένει


Οι όμορφοι γάμοι όμορφα καίγονται
της Γκούνα Κατερίνας
Εκδόσεις «Ωκεανίδα»
Τιμή: 18.00 ευρώ

«Βγήκα στη βεράντα και κοίταξα με απέραντη λύπη και βλέμμα άδειο τα απομεινάρια της πρώτης επετείου του γάμου μας, αυτής που ήθελα να γιορτάσω με πανηγυρικό τρόπο. Πιάτα στο χρώμα της λεβάντας, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα ανακατεμένα με πράσινες χαρτοπετσέτες και κόκκινα τριαντάφυλλα, κι ένα αεράκι γλυκό, θαλασσινό, ανακατεμένο με άρωμα καλοκαιριάτικων λουλουδιών, να έρχεται σαν νυχτερινός εραστής και να με αγκαλιάζει σφιχτά. Ήταν κι εκείνο το ζεστό χέρι του Βασίλη που έσφιξε για μια στιγμή το δικό μου κάτω από το χάρτινο τραπεζομάντιλο και μου άνοιξε ένα παράθυρο σε μια γνώση που μέχρι τότε δεν είχα, τη γνώση ότι πάντα γύρω μου υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι, κι άλλοι άντρες που το άγγιγμά τους άφηνε μια γλυκιά ζεστασιά και θα μπορούσα ίσως να τους αγαπήσω και να με αγαπήσουν, άσχετα αν εγώ δεν τους είχα δει ποτέ μέχρι τότε».
Όταν ο γάμος γίνεται στόχος ζωής, η μόνη λύτρωση είναι ο χωρισμός.


Η δικαίωση του αίματος
του Ίαν Ράνκιν
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Εκδόσεις «Μεταίχμιο»
Τιμή:16,60 ευρώ

Ο Μάλκολμ Φοξ και η ομάδα του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της σκοτσέζικης αστυνομίας επιστρέφουν. Τους στέλνουν στο Φάιφ για να ερευνήσουν αν οι συνάδελφοί τους εκεί κάλυπταν το διεφθαρμένο επιθεωρητή Πολ Κάρτερ. Ο Κάρτερ έχει κριθεί ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά, η νέμεσή του μάλιστα ήταν ο θείος του, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός. Μια απλή υπόθεση φαινομενικά, η οποία, όμως, θα περιπλεχθεί από τις υπόνοιες συνωμοσίας και συγκάλυψης που τη συνοδεύουν καθώς και από έναν βίαιο φόνο που διαπράττεται με ένα όπλο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Η σπειροειδής έρευνα θα οδηγήσει τον Φοξ πίσω στο χρόνο, στο 1985, μια χρονιά έντονων πολιτικών αναταράξεων στη Μεγάλη Βρετανία. Τρομοκράτες, φανατικοί της ανεξαρτητοποίησης της Σκοτίας από τη Μ. Βρετανία, γίνονταν όλο και πιο αδίστακτοι: έστελναν δηλητηριασμένες επιστολές σε κυβερνητικά γραφεία, σχεδίαζαν απαγωγές και φόνους και κατάφερναν να προηγούνται των κατασκόπων-διωκτών που η κυβέρνηση είχε εξαπολύσει εναντίον τους.
Καθήκον του Φοξ είναι να εξακριβώσει την αλήθεια, ενώ ο αριθμός των πτωμάτων αυξάνεται και ο χρόνος τελειώνει
Η υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν διεφθαρμένο μπάτσο σε μια μικρή πόλη της Σκοτίας δεν είναι παρά η αφορμή για να δημιουργήσει ο Ίαν Ράνκιν ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα. Ο ήρωας του θα ανακαλύψει πως το ψέμα είναι απαραίτητο εργαλείο ακόμα και για τους πλέον ενάρετους και όχι μόνο στον επαγγελματικό χώρο. Ο Ράνκιν καταλήγει στο βιβλίο αυτό, πως ο κόσμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την απάτη και την παρανομία και πως όλοι μας θα πρέπει να επιλέξουμε τα «ψεύδη» που θα υπηρετήσουμε με την ίδια προσοχή που θα επιλέξουμε τις αξίες, τις οποίες θα υπερασπιστούμε στη ζωή μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία16 Απριλιου 2024
Ημερομηνία16 Απριλιου 2024
Ημερομηνία16 Απριλιου 2024
Ημερομηνία16 Απριλιου 2024
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Resource id #8
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε