ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Παρασκευη 17 Μαιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη 30 Μαίου 2012

Το χέρι στην τσέπη

Ημερομηνία30 Μαιου 2012
Θεματολογία Πρωτο Θεμα
Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ
Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ για αύξηση των τιμολογίων στην ύδρευση και αποχέτευση στους 12 π. Καποδιστριακούς Δήμους της Λέσβου, με τη δέσμευση του προέδρου Σ. Μαρινάτου, να ληφθούν υπόψη οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις των προέδρων και τοπικών κοινοτήτων που ζήτησαν διόρθωση και επανεξέταση της νέας τιμολογιακής πολιτικής.
Επιμέλεια Μ. Χατζηγεωργίου


Κατά πλειοψηφία αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου την αύξηση των τιμολογίων στην ύδρευση και την αποχέτευση στους πρώην 12 Καποδιστριακούς Δήμους της Λέσβου, στο πλαίσιο του λεγόμενου εξορθολογισμού των τιμολογίων και της αποκατάστασης των ανισοτήτων που υπάρχουν στις Δημοτικές Ενότητες.
Για τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Μυτιλήνης, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε μηδενικές αυξήσεις, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Σωτήρη Μαρινάτο, ήδη οι Μυτιληνιοί πληρώνουν ένα από τα ακριβότερα τιμολόγια νερού σε όλη την Ελλάδα.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα νέα τιμολόγια.
Η συζήτηση διεξήχθη σε σχετικά υψηλούς τόνους, χωρίς, ωστόσο, να ξεφύγει από τα όρια, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για προχειρότητα στο χειρισμό του θέματος της επέκτασης της ΔΕΥΑΛ, η οποία προέβλεψαν ότι σύντομα θα χρεοκοπήσει και θα πουληθεί στους ιδιώτες έναντι λίγων ευρώ. Και οι τέσσερις επικεφαλής επισήμαναν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης να ενταχθούν στο Δήμο Λέσβου, ο οποίος θα έχει την ευελιξία και το προσωπικό να χειριστεί καλύτερα τα διάφορα ζητήματα. Παράλληλα, ανέφεραν ότι η αύξηση των τιμολογίων στα χωριά είναι απαράδεκτη σε μια περίοδο λιτότητας και οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει τα μικρομεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

ΒΑΣΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Σωτήρης Μαρινάτος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, ο οποίος εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τόσο στον Καποδιστριακό Δήμο Μυτιλήνης, όσο και στις 12 Δημοτικές Ενότητες. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, βασίστηκε στη μελέτη βιωσιμότητας του Γ. Ιατρέλλη, ο οποίος, μάλιστα, παρέστη και στη συνεδρίαση, προκειμένου να εξηγήσει και ν απαντήσει σε ερωτήσεις.
Αναφερόμενος στον πρώην Δήμο Μυτιλήνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Στη Μυτιλήνη οι επαναλαμβανόμενες αυξήσεις των προηγούμενων ετών οδήγησαν σήμερα την πόλη να έχει ένα από τα ακριβότερα τιμολόγια ύδρευσης στη χώρα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, μετά και την εισήγηση της εταιρείας, να ισχύσουν οι ίδιες τιμές στη Μυτιλήνη. Σε ότι αφορά τις Δημοτικές Ενότητες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μυτιλήνης, η πρόταση της υπηρεσίας ήταν να υπάρξουν μηδενικές αυξήσεις, ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να υπάρξει σταδιακή αύξηση των τιμολογίων, ώστε να εξισωθούν με τα τιμολόγια της πόλης. Παρόλ αυτά, προσωπικά καταψήφισα αυτή την απόφαση και σήμερα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο μηδενικές αυξήσεις και στα χωριά, αφού όπως όλοι γνωρίζετε παρά τα έργα που έχουν γίνει, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ
Ο Σ. Μαρινάτος, αναφερόμενος στη συνέχεια, στις αυξήσεις που εισηγείται το Διοικητικό Συμβούλιο για τις Δημοτικές Ενότητες, παραδέχθηκε ότι η παρούσα συγκυρία είναι η χειρότερη των τελευταίων 40 ετών για τη χώρα, παρόλ αυτά τόνισε ότι η ΔΕΥΑΛ οφείλει να ανταποκριθεί πάση θυσία στις ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού.
«Διαπιστώσαμε ότι σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, υπήρχαν αρκετά προβλήματα και ελλείψεις, τόσο στην υλικοτεχνική υποδομή, όσο και στο επιστημονικό προσωπικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε, είναι βέβαιο ότι τα έσοδα ήταν πολύ περισσότερα από τα έξοδα που δαπανούνταν.
Μεγάλο ποσοστό από τους 40.000 υδρομετρητές που υπάρχουν συνολικά στα δημοτικά διαμερίσματα δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην χρεώνεται το νερό που καταναλώνεται. Σε μερικές περιπτώσεις, το ποσοστό των υδρομετρητών που δεν λειτουργεί είναι πάνω από 50%. Επίσης, υπάρχουν πολλές παράνομες συνδέσεις χωρίς καθόλου υδρομετρητές. Μ αυτά τα δεδομένα, είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει πάγια χρέωση για όλα τα υδρόμετρα. Το πάγιο αυτό προτείνεται να είναι 8 ευρώ ανά υδρόμετρο και τρίμηνο και για κατανάλωση μέχρι 15 κυβικά μέτρα νερού. Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρχει μια μικρή έστω χρέωση για τους υδρομετρητές που δεν λειτουργούν και θα απαιτηθούν μικρότερες αυξήσεις τιμολογίων για τα λειτουργούντα υδρόμετρα. Η πρόταση αυτή αν και όχι απόλυτα δίκαιη, θεωρείται δικαιότερη, καθώς θα επιτευχθεί πιο ισομερή κατανομή των χρεώσεων. Θα πρέπει, βέβαια, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της διευρυμένης πλέον εταιρείας να είναι η αντικατάσταση των μη λειτουργούντων υδρομετρητών και η εγκατάσταση νέων, έτσι ώστε ο κάθε δημότης να πληρώνει ό,τι καταναλώνει.

ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Οι περιοχές του νησιού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, ανάλογα με ύπαρξη ή όχι μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, αλλά και τα μορφολογικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των περιοχών. Στην ομάδα 1 εντάσσονται οι περιοχές, στις οποίες λειτουργεί μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, είναι τουριστικές και έχουν σχετικά υψηλό οικονομικό δείκτη ανάπτυξης. Στην ομάδα 2 εντάσσονται οι περιοχές, στις οποίες έχει δημοπρατηθεί ή είναι υπό κατασκευή μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στην ομάδα 3 εντάσσονται οι ορεινές περιοχές».

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
Ακολούθησαν ερωτήματα από τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων, αρκετοί από τους οποίους εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την τιμολογιακή πολιτική που προτείνει η μελέτη βιωσιμότητας της ΔΕΥΑΛ. Επισημάνθηκαν αδυναμίες, όπως για παράδειγμα η ένταξη μικρών χωριών, σαν την Κώμη, την Πηγή, την Άργενο και το Λεπέτυμνο στις μεγάλες κατηγορίες με υψηλή χρέωση, ενώ αρκετοί πρόεδροι εξέφρασαν την άποψη ότι στα χωριά που υπάρχουν φυσικές πηγές και δεν υπάρχει ανάγκη λειτουργίας αντλιοστασίου, να παραμείνουν τα τιμολόγια ως έχουν.

*********** ****************** ***************


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ιδιαίτερα σκληρός στην τοποθέτησή του ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Επόμενη Μέρα» Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι μετά το μνημόνιο της κυβέρνησης, το δεύτερο πιο γνωστό μνημόνιο στη Λέσβο είναι το «μνημόνιο της Λαϊκής Ενότητας», η οποία δεν διστάζει να χαρατσώνει τους πολίτες, παρά το γεγονός ότι βιώνουν ιδιαίτερα δυσβάστακτες οικονομικές συνθήκες.
«Εμείς είχαμε επισημάνει τους κινδύνους ότι θα οδηγήσετε μια επιχείρηση σε μια κατάσταση που δεν θα είναι βιώσιμη και θα έρθετε σε μερικά χρόνια και θα την κλείσετε δημιουργώντας πρόβλημα στους εργαζόμενους.
Έχετε ξεχάσει δύο βασικά πράγματα. Πρώτον ότι ο δημότης είναι πολίτης και όχι πελάτης και δεύτερον ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Σήμερα διαπιστώνω ότι έχουμε δύο μνημόνια. Το ένα είναι το γνωστό και το δεύτερο το μνημόνιο της «Λαϊκής Ενότητας», της παράταξής σας δηλαδή, και αυτό είναι τραγικό. Αποδείχθηκε από την όλη διαδικασία ότι υπάρχει προχειρότητα, αφού αναδείχθηκε ότι υπάρχουν πολλά λάθη. Θα περίμενα από τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα, να κάνει διορθώσεις και μετά να ξαναέρθει προς έγκριση.
Σήμερα η οικονομική κατάσταση είναι τραγική και δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε αυξήσεις. Θα ήταν πιο σωστό και ίσως ο κόσμος σας έβλεπε με συμπάθεια, αν ερχόσασταν εσείς πρώτοι να μειώσετε τα έξοδα. Η Δημοτική Αρχή της «Επόμενης Μέρας», φρόντισε να καταργήσει τις έμμισθες θέσεις στη ΔΕΥΑΜ, σε αντίθεση με εσάς που έχετε το Σ. Μαρινάτο έμμισθο. Από τους 27 συμβούλους της πλειοψηφίας, μόνο 4 δεν αμείβονται και μην με αναγκάσετε να πω ποιοι είναι αυτοί. Προσπαθείτε με τις αυξήσεις να στηρίξετε την απόφασή σας για επέκταση της εταιρείας προκειμένου να είναι βιώσιμη, δεν θα τα καταφέρετε και να ξέρετε ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας. Τι θα κάνετε; Θα του κόψετε το νερό; Καταψηφίζουμε τις προτάσεις σας για αυξήσεις και εγκρίνουμε μόνο τις μηδενικές αυξήσεις που προτείνετε για την πόλη της Μυτιλήνης. Όλα τα άλλα τα θεωρούμε φοροεισπρακτικά».

ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ
Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές έκαναν τεράστιο έργο, χωρίς να υπερχρεώσουν τους πολίτες, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος - Δημιουργική Πορεία» Παντελής Πατερέλλης και επισήμανε ότι αυτό θα έπρεπε να το αναγνωρίσει η Δημοτική Αρχή, αντί να εξαπολύει κατηγορίες.
«Όταν παίρνουμε μια απόφαση θα πρέπει πλέον να λαμβάνουμε υπόψη την οικονομική κατάσταση, όχι της χώρας, αλλά την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη, ιδιαίτερα δε των μικρομεσαίων στρωμάτων, για τους οποίους το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τα έξοδα της ΔΕΥΑΛ, αλλά και τα έξοδα μιας οικογένειας και μιας επιχείρησης. Ο Δήμαρχος είχε καταγγείλει ότι 5.500 ρολόγια σε έναν πρώην Δήμο δεν λειτουργούσαν. Απευθύνω ανοιχτά το ερώτημα, η δική σας Δημοτική Αρχή τι έκανε 1,5 χρόνο τώρα; Πόσα απ αυτά τα ρολόγια είναι σε λειτουργία και πόσα πληρώνουν; Όταν ζητάμε αυξήσεις από τους δημότες θα πρέπει να τους πούμε πού θα πάνε τα λεφτά. Εσείς είπατε ότι δεν θα κάνετε προσλήψεις, τα έργα όλα είναι στον αέρα, ποιες είναι, λοιπόν, οι επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχετε;
Προτείνω να αναγκάσετε όσους οφείλουν χρήματα να πληρώσουν και να πάψουν να είναι ένα κακό παράδειγμα. Ζητούμε μηδενική αύξηση σε όλο το Δήμο για φέτος, που η χρονιά είναι δύσκολη και αβέβαιη για όλους μας».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Β. Παλαιολόγος, επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή, μέσα από το μανδύα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης υλοποιεί σκληρή αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο.
«Η βιωσιμότητα της επιχείρησης αυτής είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η πρότασή μου, που είχα καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση, εξακολουθεί να ισχύει. Πιστεύω ότι η εταιρεία πρέπει να ενσωματωθεί στο Δήμο. Να γίνει κεντρικός σχεδιασμός διαχείρισης των υδάτων. Από εκεί θα προκύψει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να καλύψει θέσεις εργασίας και οικονομικές απαιτήσεις, έχει παράλληλα τη δυνατότητα και το βάρος, να διεκδικήσει άλλες λύσεις. Μπορούμε να διαθέσουμε ένα μεγάλο μέρος των μηχανημάτων που υπάρχουν στη ΔΕΥΑΛ. Οι δε μηχανικοί του Δήμου, μπορούν με τις υπηρεσίες τους να ενισχύσουν την υπηρεσία ύδρευσης αποχέτευσης».
Την αντίθεσή του με τις αυξήσεις στα τιμολόγια, εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» Γιώργος Πάλλης, ο οποίος μίλησε για πρακτικές που ακολουθούνται εδώ και πολλά χρόνια σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο.

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Έντονα αντέδρασε στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος αναρωτήθηκε αν τότε που ήταν Δημοτική Αρχή ο Α. Χατζηκομνηνός και ο Π. Πατερέλλης έδιναν το νερό δωρεάν.
«Γιατί δεν δίνατε το νερό εσείς δωρεάν στους πολίτες; Γιατί δεν είχατε τιμολόγιο μηδέν στη ΔΕΥΑΜ; Μιλήσατε για μνημόνιο, όμως αυτό το έκανε η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο Παπαδήμος. Μακριά από εμάς κάθε έννοια μνημονίου. Κάθε χωριό από τα 73 του νησιού, είχε δικό του τιμολόγιο ύδρευσης - αποχέτευσης. Η δημιουργία του Καλλικράτη επέβαλε ένα και μόνο τιμολόγιο. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν, αν και ποτέ δεν θα το παραδεχθούν ότι και αν ακόμη διαλύαμε τη ΔΕΥΑΜ και μετατρέπαμε σε μόνιμους υπαλλήλους τους εργαζόμενους, θα μετέφεραν το εργασιακό τους καθεστώς στη νέα τους θέση. Ακόμη και τότε, αν διαλυόταν η εταιρεία, θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν ανάγκες για έργα, παρεμβάσεις, κλπ. Πού θα βρίσκαμε τα χρήματα και τότε; Μήπως από το κεντρικό κράτος που είναι σε κατάσταση κατάρρευσης; Ο εξορθολογισμός είναι αναγκαίος, όχι μόνο για τη δική μας Δημοτική Αρχή, αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και προσπαθούμε τις 73 κοινότητες με διαφορετικό τιμολόγιο να τις εξισορροπήσουμε. Μπορεί να σημειώθηκαν αδικίες, όμως θεωρώ ότι όλα τα στοιχεία που επισημάνθηκαν από τους προέδρους μπορούν να επανεξετασθούν και να διορθωθούν πριν ισχύσουν τα νέα τιμολόγια, ιδιαίτερα για τα χωριά εκείνα που μπήκαν στην πρώτη κατηγορία, ενώ στην πραγματικότητα έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης στην τρίτη κατηγορία. Κάναμε ένα πρώτο βήμα προς τη δικαιοσύνη. Θα υπάρξει χρόνος προσαρμογής και διόρθωσης όλων των ατελειών και των λαθών που υπάρχουν».
Σχεδόν στις 12 τα μεσάνυχτα και μετά τις τοποθετήσεις των προέδρων που ζήτησαν διόρθωση και επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής, καθώς και έλεγχο όλων των ανενεργών ή χαλασμένων υδρομετρητών, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δέσμευση του Σ. Μαρινάτου, να ληφθούν υπόψη όλες οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις που εκφράστηκαν από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία16 Μαιου 2024
Ημερομηνία16 Μαιου 2024
Ημερομηνία16 Μαιου 2024
Ημερομηνία16 Μαιου 2024
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε