ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Πεμπτη 25 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σκορποχώρι

Ημερομηνία13 Ιουνιου 2014
Θεματολογία Πρωτο Θεμα
Στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου
Στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου
Με εντάσεις & διχογνωμίες, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Λέσβου. Η αγωνία για το μέλλον του και η αναζήτηση εύρεσης πηγών χρηματοδότησης, οδήγησαν σε έντονη αντιπαράθεση τα λιγοστά μέλη του, που έδωσαν το παρών.
Η πρόταση εκμετάλλευσης εκμίσθωσης του ισογείου χώρου, εναντιώνεται στις πολυετείς προσπάθειες ανάπλασης και μετατροπής του σε Πολύκεντρο - Συνεδριακό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων και ένταξής του στο πρόγραμμα Αστικών Ολοκληρωμένων.
Η 3ωρη συζήτηση επί του θέματος αποκάλυψε ισχνές πλειοψηφίες και μαρτύρησε διάλυση του οργάνου.



Ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Λέσβου, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορούσε το θέμα της μίσθωσης του ισογείου.
Η συζήτηση που διήρκησε 2,5 ώρες περίπου, «ξέβρασε» τις έντονες αντιθέσεις και τις διχογνωμίες που υπάρχουν στην παράταξη του προέδρου Θρ. Καλογρίδη, που πλέον φαίνεται ότι έχει χάσει τη στήριξη πολύτιμων συνεργατών του.
Ο ίδιος σε αρκετά σημεία της θυελλώδους και επίπονης διαδικασίας, έβγαλε προς τα έξω μία έντονη πικρία και απογοήτευση, για τον τρόπο που οι συνεργάτες του αντιμετωπίζουν διάφορα αναπτυξιακά ζητήματα του Επιμελητηρίου και μάλιστα έφτασε στο σημείο να δηλώσει απών στην ψηφοφορία, αφού πλέον κατάλαβε ότι η άποψή του έχει ελάχιστη υποστήριξη.
Επανέλαβε δε, αρκετές φορές, ότι οι μέρες του στην προεδρία είναι μετρημένες, αφού τέλος του χρόνου λήγει η θητεία του και αναλαμβάνει ο Β. Μυρσινιάς.
Η ουσία του θέματος που συζητήθηκε ήταν η αξιοποίηση του ισογείου του Επιμελητηρίου, που σήμερα χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος ή χώρος εκδηλώσεων, αποφέροντας ένα μικρό έσοδο στο Επιμελητήριο.
Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του Θρ. Καλογρίδη, το ισόγειο εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα των Αστικών Ολοκληρωμένων χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και προβλέπει την ανάπλαση του χώρου και τη μετατροπή του σε Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων, με δυνατότητες έκθεσης προϊόντων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 150 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάπλαση του χώρου, κάτι που δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει το Επιμελητήριο από μόνο του. Η ένταξη του έργου, με τη βοήθεια μηχανικών του δήμου, έχει προχωρήσει σημαντικά και σε λίγες μέρες αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός.
Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων όμως, με την πιθανή κατάργηση της υποχρεωτικότητας των συνδρομών, ξεκίνησε από μερίδα μελών του Επιμελητηρίου συζήτηση για την απένταξη του έργου από το πρόγραμμα και την εκμίσθωση του χώρου σε ιδιώτη, ώστε άμεσα να μπει ζεστό χρήμα στο ταμείο του. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που προχωρήσει το έργο μέσω του ΕΣΠΑ, υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις ότι για τα 3-4 επόμενα χρόνια, ο χώρος απαγορεύεται να εκμισθωθεί σε ιδιώτη, αλλά πρέπει να αξιοποιηθεί αποκλειστικά από το Επιμελητήριο.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λέσβου, στην οποία συμμετέχουν εκτός του Θρ. Καλογρίδη, οι δύο αντιπρόεδροι Β. Μυρσινιάς, Παρ. Φραντζέσκος, ο οικονομικός Επόπτης Παν. Τατάκης και ο γραμματέας Νίκος Αθανάσης, έγινε πρόταση από τους τέσσερις πλην του προέδρου, να προχωρήσουν σε ενοικίαση του χώρου και απένταξη από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα για το Επιμελητήριο.
Η πρόταση αυτή, όπως είναι φυσικό, βρήκε κάθετα αντίθετο το Θρ. Καλογρίδη, που ζήτησε το θέμα να έρθει στο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν αποφάσεις από την ολομέλεια του οργάνου.

ΤΟ «ΠΛΑΙΣΙΟ» ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Εκείνη ακριβώς την περίοδο, η αγορά της Μυτιλήνης αναστατώθηκε από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που ανέφερε ότι το πολυκατάστημα «Πλαίσιο» εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη μίσθωση του ισογείου του Επιμελητηρίου. Όπως είναι φυσικό, η είδηση που προφανώς διέρρευσε από τον κύκλο του Επιμελητηρίου Λέσβου, προκάλεσε τη μήνιν του προέδρου, ο οποίος έγινε δέκτης έντονων παραπόνων και δυσαρεσκειών από μέλη του οργάνου και κυρίως επαγγελματίες με αντικείμενο εργασιών παρόμοιο με αυτό του «Πλαισίου».
Στη συζήτηση, όπως είναι φυσικό, τέθηκε το ζήτημα, αλλά κυρίως το πώς διέρρευσε η φήμη στον τύπο.
Η προϊσταμένη του Επιμελητηρίου, εξήγησε ότι την παραμονή της συζήτησης στη Διοικητική Επιτροπή, ήρθαν στο Επιμελητήριο δύο εκπρόσωποι της Εταιρείας, οι οποίοι ρώτησαν αν νοικιάζεται ο χώρος. Η υπάλληλος τούς εξήγησε ότι δεν νοικιάζεται, ωστόσο τους ζήτησε να αφήσουν μία κάρτα, ώστε να ενημερώσει για το αίτημά τους τη Διοικούσα Επιτροπή. Έξαλλος ο Θρ. Καλογρίδης, ζήτησε εξηγήσεις από την προϊσταμένη. Εκείνη ιδιαίτερα ενοχλημένη από το ύφος του προέδρου, ανέφερε μπροστά στους παρόντες, ότι η ίδια ενημέρωσε όλα τα μέλη της Διοικούσας κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, παρόντος και του προέδρου, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. Τότε επενέβη στη συζήτηση ο Νίκος Αθανάσης και ο Π. Τατάκης, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα της υπαλλήλου.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να δώσουμε το χώρο σε πολυκατάστημα», ανέφερε ο β αντιπρόεδρος Παρ. Φραντζέσκος, τονίζοντας ότι η πάγια θέση του Επιμελητηρίου, είναι κατά της δραστηριότητας των πολυκαταστημάτων που πνίγουν τις μικρές ντόπιες επιχειρήσεις.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ
Αναφερόμενος στο ιστορικό του ισογείου, ο πρόεδρος Θράσος Καλογρίδης, τόνισε ότι η αξιοποίησή του και η μετατροπή του σε έναν πολυχώρο, εργαλείο για τους επιχειρηματίες, αποτελούσε όνειρο πολλών ετών επί εποχής Π. Μαθιέλλη και Πέτρου Χαϊτόγλου.
«Είχαμε τότε ένα όραμα αναπτυξιακό, που ξέφευγε από τα στενά όρια και πλαίσια της απλής διαχείρισης που εφάρμοζε μέχρι εκείνη τη στιγμή η τότε διοίκηση. Δώσαμε αγώνα, πείσαμε τους επιχειρηματίες και πήραμε τις εκλογές. Ακολούθησε η ανάπλαση του κτιρίου και η ανακαίνισή του, όμως τα χρήματα δεν μπόρεσαν να καλύψουν και την ανάπλαση του ισογείου κι έτσι ο χώρος παρέμεινε στην ουσία ανεκμετάλλευτος. Μετά πολλών κόπων και βασάνων, κατάφερα να πείσω τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον αείμνηστο Γ. Ορφανό, να εντάξει το έργο στα Αστικά Ολοκληρωμένα. Τρέξαμε, προσπαθήσαμε και είμαστε σήμερα στην τελική ευθεία. Κατανοώ την αγωνία που υπάρχει για την οικονομική επιβίωση του Επιμελητηρίου, θεωρώ όμως, πως δεν μπορούμε να θυσιάσουμε ένα τέτοιο έργο, που μακροπρόθεσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αναπτυξιακό πολυεργαλείο για τα μέλη μας. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε την απόφαση για την απένταξή του. Εγώ δηλώνω απών από τη ψηφοφορία και σας αφήνω ανεπηρέαστους να αποφασίσετε για την τύχη του έργου, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες των αποφάσεων και των πράξεών σας».

ΑΠΕΝΤΑΞΗ Ή ΟΧΙ;
Ακολούθησε θυελλώδης συζήτηση, με πολλά σκαμπανεβάσματα και έντονη συναισθηματική φόρτιση και πίεση, που έδινε το στίγμα της αγωνίας που υπάρχει για το μέλλον του Επιμελητηρίου.
Υπέρ της απένταξης του έργου και της μίσθωσής του μετά από δημόσιο διαγωνισμό, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή ο διάδοχος του Θρ. Καλογρίδη από το νέο έτος στην προεδρεία του Επιμελητηρίου, Β. Μυρσινιάς. Ο Β. Μυρσινιάς τόνισε πως κατανοεί τους ενδοιασμούς και τους προβληματισμούς του Θρ. Καλογρίδη, ωστόσο πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα το Επιμελητήριο αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει ούτε τα έξοδα των υπαλλήλων.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουμε σε δραστηριότητες που θα μας αποφέρουν έσοδα. Δυστυχώς, η εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι επιχειρηματίες δύσκολα βάζουν το χέρι στην τσέπη για την εκμίσθωση αιθουσών ή βιτρινών για τα προϊόντα τους, όπως φιλοδοξούμε να κάνουμε για το ισόγειο που θα μετατραπεί σε πολύκεντρο».
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση των Παν. Τατάκη, Ν. Αθανάση, Παρ. Φραντζέσκου και Γιώρ. Εγγλέζου.
Οι μόνοι που ουσιαστικά υποστήριξαν την άποψη του Θράσου Καλογρίδη για την πραγματοποίηση του έργου του ισογείου, ήταν οι δύο Λημνιοί Φωτεινή Στεφανιδάκη και Παν. Παπαδόπουλος. Όπως ανέφεραν, είναι κρίμα το έργο να χαθεί, αφού μάλιστα βρίσκεται σήμερα στην τελική ευθεία και αντιπρότειναν περικοπή των δαπανών και περιορισμό των μετακινήσεων των μελών σε διάφορες δραστηριότητες και συμβούλια ανά την Ελλάδα.
Ενδοιασμούς, αλλά όχι απόλυτη άρνηση, εξέφρασαν οι Κίμων Καζάζης, Παναγιώτης Παπαρίσβας και Νίκος Μυριτζής, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, για το αν πρέπει να υπάρξει βιασύνη για την απένταξη του έργου και να ληφθεί μία απόφαση εσπευσμένα και βεβιασμένα, χωρίς ευρεία συμμετοχή από περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Κ. Καζάζης από την πλευρά του, ζήτησε να μην υπάρξει βιασύνη και να μελετηθεί περισσότερο η πρόταση για ενοικίαση του χώρου. Τόνισε δε, πως δεν μπορεί να δοθεί το ισόγειο του Επιμελητηρίου σε Εμπορική Επιχείρηση ή σε πολυκατάστημα και πρότεινε πως αν προχωρήσει τελικά η μίσθωση, θα πρέπει να γίνει σε κάποιο δημόσιο φορέα ή υπηρεσία.
Παρόμοιους ενδοιασμούς εξέφρασε και ο Π. Παπαρίσβας, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι μεγάλη ευθύνη επτά άνθρωποι να πάρουν απόφαση απένταξης ενός έργου του Επιμελητηρίου. Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα. Απ΄ την πλευρά του, ο Ν. Μυριτζής, ζήτησε έγγραφα και στοιχεία, που να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο που θα εκτελεστεί, αλλά και εγγυήσεις πως ο χώρος αν εκμισθωθεί δεν θα δοθεί σε πολυκατάστημα.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
Η αναστάτωση διήρκησε για αρκετή ώρα, με τη συζήτηση να καταλήγει ξεκάθαρα σε μεγάλο αδιέξοδο. Από τη μία, οι πέντε που ζητούσαν απένταξη αισθανόταν αδύναμοι, αφού έβλεπαν ότι η πλειοψηφία θα ήταν ισχνή και οριακή, από την άλλη, οι τρεις αναποφάσιστοι αρνιόταν να δώσουν μία καθαρή απάντηση, ναι ή όχι, στην απένταξη δηλώνοντας πως δεν έχουν εικόνα για πολλά πράγματα που αφορούν στο έργο. Ο Θρ. Καλογρίδης ξεκαθάρισε τη θέση του, αρνούμενος να συμμετέχει στην ψηφοφορία. Έλεγε μάλιστα, πως αν συμμετάσχει στην ψηφοφορία και καταψηφιστεί η πρότασή του, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί.
Οι μόνοι που δήλωσαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, ήταν οι δύο Λημνιοί, οι οποίοι μάλιστα λίγο μετά τις 9:30 αποχώρησαν λόγω υποχρεώσεων.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΧΑΣΕ
Το πήγαινε - έλα και τα πηγαδάκια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, ώσπου έφτασε η στιγμή της ψηφοφορίας:
Πέντε ψήφοι υπέρ της απένταξης του έργου (Αθανάσης, Μυρσινιάς, Φραντζέσκος, Εγγλέζος και Τατάκης), δύο ψήφοι κατά της απένταξης (Στεφανιδάκη, Παπαδόπουλος), τρία λευκά (Παπαρίσβας, Καζάζης, Μυριτζής) και μια «απών» από τον Πρόεδρο Θρ. Καλογρίδη.
Όπως είναι φυσικό, το αινιγματικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση, καθώς οι απόψεις για το αποτέλεσμα διχάστηκαν. Οι μισοί υποστήριζαν πως η πρόταση πέρασε με πλειοψηφία, αφού τα λευκά δεν μετρούν ούτε ως θετικές, ούτε και ως αρνητικές ψήφοι, οι υπόλοιποι υποστήριζαν πως τα λευκά προσμετρούνται στις αρνητικές ψήφους και ότι υπάρχει ισοπαλία 5 5. Οι ψηφίσαντες λευκό πιέστηκαν να πάρουν μια πιο ξεκάθαρη θέση, ωστόσο αρνήθηκαν μέχρι το τέλος, λέγοντας πως μια τέτοια σοβαρή ευθύνη για απένταξη έργου δεν μπορούν να λάβουν, χωρίς να έχουν πλήρη ενημέρωση.
Τελικά αποφασίστηκε να γίνει αποδοχή του αποτελέσματος ως έχει, με τους ψηφίσαντες υπέρ της απένταξης του έργου να δηλώνουν ευθαρσώς, ότι σε περίπτωση που το θέμα χρειαστεί να ξανασυζητηθεί, οι ίδιοι θα απέχουν διότι θεωρούν κοροϊδία το σκηνικό που στήνεται από τους συναδέλφους τους, που εδώ και πολλές συνεδριάσεις απέχουν και αδιαφορούν αφήνοντας λίγους ανθρώπους να αναλάβουν σοβαρές ευθύνες και να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον του Επιμελητηρίου.
Στο σημείο αυτό, η συνεδρίαση διεκόπη και δεν προχώρησε η συζήτηση στο επόμενο θέμα που αφορούσε την αξιοποίηση εκμίσθωση της ταράτσας του Επιμελητηρίου, πρόταση του Θρ. Καλογρίδη.
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Θρ. Καλογρίδης έχει εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ταράτσα του Επιμελητηρίου, που μπορεί να εκμισθωθεί ως αναψυκτήριο σε κάποιον επιχειρηματία. Η δραστηριότητα αυτή κατά την άποψή του- δεν θα ενοχλεί το Επιμελητήριο, αφού έχει προβλεφθεί για την ταράτσα ανεξάρτητη είσοδος έξοδος, ενώ η χρήση δεν θα είναι μπαρ ή κέντρο διασκέδασης, αλλά ένα απλό καφέ αναψυκτήριο, που μπορεί να συνδυάζει την ψυχαγωγία με την υπέροχη θέα που διαθέτει το κτίριο, αποφέροντας ένα καλό έσοδο στο Επιμελητήριο, από το μίσθωμα του χώρου.
Μ. Χατζηγεωργίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία24 Απριλιου 2024
Ημερομηνία24 Απριλιου 2024
Ημερομηνία24 Απριλιου 2024
Ημερομηνία24 Απριλιου 2024
Resource id #8
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε