ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Παρασκευη 19 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία15 Ιουλιου 2014
Θεματολογία Μονιμες Στηλες
Λικέρ Τριαντάφυλλο
Λικέρ Τριαντάφυλλο
Λικέρ Τριαντάφυλλο
Της Ισμ. Μπαρακλη
Εκδόσεις «Μινώας»
Τιμή: 15,00 ευρώ

Η Ασημίνα μεγαλώνει στην παλιά πόλη του Ναυπλίου χωρίς την αγάπη του σκληρόκαρδου πατέρα της, μα μελώνει ως το φυλλοκάρδι από τη στοργή και τη γλύκα της μάνας της.
Μετά το θάνατο της μητέρας της, σε ηλικία εννιά ετών, αναλαμβάνει να αναθρέψει τα ορφανά αδέρφια της.
Λίγα χρόνια αργότερα, γνωρίζει τον Παναή και ανάμεσά τους γεννιέται ένας μοιραίος έρωτας, που ανθίζει σε μια σχισμή του βράχου της Ακροναυπλίας, μέχρι την επιστράτευση του αγαπημένου της για τον πόλεμο στην απέναντι όχθη του Αιγαίου.
1924.
Η Ασημίνα βρίσκεται στην Αθήνα διωγμένη από τον πατέρα της και παντρεμένη χωρίς τη θέλησή της
1939.
Λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου, επιστρέφει στο Ναύπλιο, για να συνδεθεί και πάλι το νήμα της ζωής της με την ιστορία του τόπου της
Μια μεθυστική ιστορία αγάπης που συμπορεύεται με την ιστορία της Ελλάδας.
Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, που οι σελίδες του αναδίδουν άρωμα από λικέρ τριαντάφυλλο.

Το χειρόγραφο της Αντάρας
Ο δολοφόνος του Οκτώβρη
Του Γιώργου Σκούρτη
Εκδόσεις «Καστανιώτης»
Τιμή :19,68 ευρώ

Μετά το μπεστ σέλερ Το χειρόγραφο της Ρωξάνης, που έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο μυθιστόρημα για γυναίκες γραμμένο από άντρα», ο Γιώργος Σκούρτης επιστρέφει με ένα κοινωνικό-πολιτικό θρίλερ, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο την πεισματάρα και λατρευτή Αντάρα, την οποία θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες, γυναίκες και άντρες, τόσο για την απλότητα του λόγου της, όσο και για το θάρρος της να τα λέει έξω απ τα δόντια. Η Αντάρα σκέφτεται και μιλά για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, το σεξ, τον έρωτα, αλλά και «ως ζώο φύσει πολιτικό» κρίνει και κατακρίνει την ξενόδουλη πολιτική και τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ταυτόχρονα σαγηνεύει με το χιούμορ της και με την άκρως ελευθεριάζουσα γλώσσα της.
Το χειρόγραφο της Αντάρας Ο δολοφόνος του Οκτώβρη είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία των ημερών μας, περιπλεγμένη μέσα από το λογοτεχνικό παίγνιο της κεντρικής ηρωίδας. Μια μικρή ομάδα ιερόδουλων αποφασίζουν, με αρχηγό την Αντάρα, να ανακαλύψουν ένα μανιακό δολοφόνο που μακελεύει «ομότεχνές» τους. Κι όλη αυτή η συναρπαστική, αλλά και «παρανοϊκά» όμορφη περιπέτεια, διαδραματίζεται μέσα σε συνθήκες κρίσιμης εκλογικής περιόδου.
Ένα βιβλίο επίκαιρο και απολαυστικό.

Η γυναίκα του Θεού
Της Αμάντα Μιχαλοπούλου
Εκδόσεις «Καστανιώτης»
Τιμή: 12,78 ευρώ

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είμαι η γυναίκα Του. Παντρευτήκαμε πριν από πολλά χρόνια. Ζήτησε το χέρι μου και δέχτηκα. Μερικές φορές απορώ κι εγώ η ίδια με όσα έζησα, πρώτα μακριά Του, ύστερα πλάι Του. Δεν είχα φανταστεί έτσι τη ζωή μου.
Ηρωίδα στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου, είναι μια γυναίκα που δε μίλησε ποτέ ως σήμερα: η γυναίκα του Θεού. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει πετώντας ξυστά πάνω απ τα δέντρα, συναντώντας τ Αγρίμια στο Δάσος και δοκιμάζοντας την υπομονή του άντρα Της με δύσκολες ερωτήσεις, ερωτήσεις που Εκείνος αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει. Τι θα συμβεί, όμως, όταν ο Θεός της αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου; Θα αντέξει το βάρος ενός τόσο τρομερού μυστικού;
Η Γυναίκα του Θεού είναι ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.

Χωρίς παρελθόν
Της Φωτεινής Ναούμ
Εκδόσεις «Λιβάνης»
Τιμή: 14,44 ευρώ

Αν πρέπει να τρέξεις, τρέξε. Αν πρέπει να ουρλιάξεις, ούρλιαξε. Αν πρέπει να κρυφτείς κάπου, μην το κάνεις.
Είναι παντού. Παραφυλάει σε κάθε σου βήμα. Το φιλί υγρό και ζεστό όπως το αίμα. Ο φόβος, γλυκός σαν τον πρώτο έρωτα, παραμονεύει τις κινήσεις σου. Κι η σιωπή πνιχτή, θανατερή, καρτερεί να αποσώσει όσα ξεκίνησαν πριν από χρόνια...
Ο ξαφνικός θάνατος του άντρα της κι ένα τηλεφώνημα στη μέση της νύχτας ταράζει τις εύθραυστες ισορροπίες.
Η άλλοτε προστατευμένη ζωή της κινδυνεύει.
Υποψίες του παρελθόντος, ανοιχτοί λογαριασμοί και πρόσωπα που κινούνται με αόρατα νήματα.
Τραπεζικές εντολές, ανταλλακτήρια, εκβιασμοί, πληρωμένο σεξ και πίσω απ όλα εκείνος.
Πώς κερδίζει κανείς σε έναν αγώνα άνισο;
Πώς αντιμετωπίζει μια αλήθεια τόσα χρόνια κρυφή;
Πού βρίσκει τον εαυτό του; Πού τον χάνει;
Θα βρει η Έλενα το δρόμο που θα την οδηγήσει πίσω στο φως;
Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα, μια ιστορία έρωτα, που ζωντανεύει από το παρελθόν, ποτισμένη με μυστήριο, εντάσεις και αναπάντεχες ανατροπές
«Κι έπειτα ήρθε αυτός κι όλα άλλαξαν. Ψηλός, ανοιχτόχρωος, λυγερόκορος. Τα γαλάζια άτια του, τα δυνατά χέρια του. Άγγιξε τη σάρκα της απαλά. Κοάτι κοάτι, πόντο πόντο. Δε βιαζόταν. Δεν εκβίαζε το χρόνο να κυλήσει κι ούτε ζητούσε από εκείνη κάτι, κάτι που δε θα πορούσε να του δώσει για να του γίνει αρεστή. Τη δέχτηκε όπως ήταν. Ένα πληγωένο αγρίι που πάσχιζε να φανεί δυνατό, πάσχιζε ν αναρρώσει στην τρυφερή αγκαλιά του. Και της έδωσε τα χέρια του. Της έδωσε τα πόδια του. Τα άτια του, καθετί δικό του».

Ο έρωτας του αμπελουργού
Της Π. Διακαινισάκη
Εκδόσεις «Κέδρος»
Τιμή: 14.40ευρώ

Τέλη του 19ου και πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κάιρο, Φλωρεντία, Νέα Υόρκη.
Αμπέλια, μάνα γη και θάλασσα, πλούτος και φτώχεια, γαιοκτήμονες και δουλευτάδες, εθνικότητες, φυλές και μετανάστες, το αμερικανικό όνειρο και η ελληνική πραγματικότητα, πόλεμος, προσφυγιά και ειρήνη, ευημερία και απόγνωση, η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και της τέχνης, οι ανατροπές της ζωής κι ένας έρωτας που γεννιέται σαν σπίθα εκεί κοντά στα ερείπια της Κνωσού και συνεχίζει να σιγοκαίει με φόντο ταραγμένα χρόνια. Η ανθρώπινη ύπαρξη και η αξιοπρέπεια ζυγίζονται, δοκιμάζονται και εξαντλούνται σε στιγμές μικρότητας και μεγαλοσύνης, όπου ο θάνατος φοβερίζει, συνθλίβει και διαφεντεύει τον άνθρωπο. Κι ύστερα η ανάταση, το απρόβλεπτο της ψυχής που ορθώνεται και ξεφαντώνει, σε μια στιγμή που η ζωή θριαμβεύει και πάλι μέσα από τη δύναμη του έρωτα.
Ένα μυθιστόρημα, ένα μωσαϊκό από την ταραγμένη εκείνη εποχή,
από τη ζωή και την τέχνη, μέσα από μια απλή ανθρώπινη ιστορία.


Ογδόντα Ημέρες Κόκκινο
Της Τζάκσον Βίνα
Εκδόσεις «Λιβάνης»
Τιμή:10 ευρώ

«Tο πάθος δεν περιορίζεται μόνο σε αποχρώσεις του γκρι!»
«Διασκεδαστικό, πικάντικο και ώριμο. Είναι ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι το πάθος δεν περιορίζεται μόνο σε αποχρώσεις του γκρι!»
Συναρπαστικό, σαγηνευτικό και γαργαλιστικά τολμηρό, το Ογδόντα Ημέρες Κόκκινο είναι μια ερωτική ιστορία που θα σας κόψει την ανάσα. Η φημισμένη μουσικός Σάμερ Ζάχοβα επιστρέφει στο Λονδίνο, την πόλη όπου για εκείνη ξεκίνησαν τα πάντα. Ελεύθερη και μόνη στην ηδονιστική πρωτεύουσα, η Σάμερ αφήνεται σε μια σειρά καυτών σχέσεων, δοκιμάζοντας συναρπαστικές νέες εμπειρίες, καθώς ταξιδεύει στην Ευρώπη, προκειμένου να εκπληρώσει τα όνειρά της.
Όταν το ανεκτίμητης αξίας βιολί της Σάμερ εξαφανίζεται, η μοίρα φέρνει και πάλι το χαρισματικό Ντόμινικ στη ζωή της.
Τόσο η Σάμερ, όσο και ο Ντόμινικ, δεν μπορούν να αγνοήσουν το πάθος που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσά τους, όμως το παρελθόν έχει αφήσει τα σημάδια του, με αποτέλεσμα και οι δύο να αντιλαμβάνονται πως η αγάπη και το πάθος δε συμβαδίζουν πάντοτε. Η Σάμερ γνωρίζει πως, αν συνεχίσει να παίζει με τη φωτιά, θα καταλήξει να καεί, από την άλλη, όμως, υπάρχουν ορισμένες απολαύσεις απλά ακαταμάχητες
Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τελικά τα εμπόδια που υψώνονται ανάμεσά τους, κι η Σάμερ θα επιλέξει να ακολουθήσει το μυαλό ή την καρδιά της;
Ένα μυθιστόρημα για ενήλικες.

Οι ευτράπελες ιστορίες των παππούδων μας
Του Απόστολου Καρανικόλα
Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου 2014

Μια φορά και έναν καιρό... κάπως έτσι αρχίζουν όλα τα παραμύθια.
Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν στη χώρα των ονείρων, σε μια γειτονιά τον κόσμου, στο Μανταμάδο...
Μανταμαδιώτης ο Απόστολος Καρανικόλας και μεράκι του η ψαλτική. Αγαπούσε, όμως και να φτιάχνει ιστορίες, με φως, χρώματα, ζωή. Όλα παρμένα από τη γενέθλια γη. Έχοντας, λοιπόν, το χάρισμα να τις αποτυπώνει στο χαρτί, γράφει ιστορίες του χωριού του απλές, σύντομες, χαριτωμένες ποιήματα και παραμύθια. Όλα γεμάτα φαντασία, άλλα σοβαρά και άλλα ευτράπελα, μερικά μάλιστα τολμηρά του έρωτα διανθισμένα με χωρατά για τα ανθρώπινα ελαττώματα. Και βέβαια κάποιες ιστορίες είναι γραμμένες στο τοπικό ιδίωμα, με έντονο το «χωριάτικο» χρώμα και με τοπικές εκφράσεις, μοναδικά κατάλληλες να αποδώσουν όσα ο συγγραφέας αφηγείται.
Ο σύλλογος γυναικών Μανταμάδου παρότρυνε και ενθάρρυνε τον Απόστολο Καρανικόλα να εκδώσει το παρόν βιβλίο γιατί πίστεψε ότι τα μικρά και ευρηματικά κείμενα από τις προσωπικές του μνήμες, αν έρθουν στο φως της δημοσιότητας, θα αποτελέσουν φιλική συντροφιά για κάθε αναγνώστη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε