ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Παρασκευη 26 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία22 Ιουλιου 2014
Θεματολογία Μονιμες Στηλες
Το μίσος
Το μίσος
Το μίσος
Του Βαγγέλη Γιαννίση
Εκδόσεις «Διόπτρα»
Τιμή: 16.70 ευρώ

Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης αισθάνθηκε την κούραση να επιστρέφει ξανά και να καταβάλλει το σώμα του. Ξάπλωσε στο πάτωμα και έκλεισε τα μάτια του. Τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν από έναν άγνωστο, μια σκιά. Ένας μαθητής δολοφονήθηκε από τον Γιόχαν Λινέ, ενώ ο μόνος ζωντανός μάρτυρας που μπορεί να τον καταδικάσει φοβάται να καταθέσει. Ένας μεθυσμένος καρφώνει ένα σπασμένο μπουκάλι στην καρωτίδα μιας γυναίκας για μερικές κορόνες και στη συνέχεια κόβει το μισό αυτί ενός ανθρώπου που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Ένας αστυνομικός εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Τι σκατά συμβαίνει στον κόσμο;
«Εφορμώντας από την παγκόσμια αναγνωστική έλξη προς το νουάρ της Σκανδιναβίας, πλέον δύναται και η Ελλάδα να προσφέρει στον εαυτό της την πολυτέλεια να διαθέτει έναν πρωτοκλασάτο συγγραφέα του είδους με προοπτικές διεθνούς καριέρας. Στην πρόζα του [] το αστυνομικό μυθιστόρημα μετατρέπεται σε κοινωνιολογικό εγχειρίδιο, λειτουργεί σαν παγωμένο νυστέρι που βυθίζεται στο υπογάστριο της σουηδικής κοινωνίας, στριφογυρίζοντας την κόψη του στις ρωγμές του κράτους πρόνοιας και της κίβδηλης βορειοευρωπαϊκής ευημερίας που κυοφορεί ηθική κατάπτωση και σειριακές δολοφονίες.
Αστείρευτα γλαφυρός, με κάθε του σκηνή να θυμίζει σεκάνς ταινίας, από το στήσιμο του αφηγηματικού καμβά μέχρι τη σκηνική ακριβολογία, τoυς αδρογραμμένους χαρακτήρες και τους νευρώδεις διαλόγους, και με τις απροσδόκητες παγίδες στην πλοκή να διαδέχονται η μια την άλλη, ο συγγραφέας θα συνεπάρει τους αναγνώστες του Jo Nesbo και του Henning Mankell, ενώ στο πρόσωπο του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη μας παραδίδει έναν από τους εμβληματικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου αστυνομικού. Εντρυφήστε».

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει
Της Hwang Sun-mi
Εκδόσεις «Διόπτρα»

Από τις εκδόσεις «Διόπτρα» κυκλοφορεί το διαχρονικότερο best seller στην πατρίδα της συγγραφέως, Κορέα, που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο.
Ένα μυθιστόρημα που ξυπνά συναισθήματα και αγγίζει καρδιές... Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα αλληγορικό παραμύθι με τόσα βαθιά νοήματα.
Με τον πιο απροσδόκητο ήρωα της λογοτεχνίας, μια κότα με το όνομα Μπουμπουκίτσα, η συγγραφέας ρωτά και απαντά κάποια από τα μεγαλύτερα ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου και το νόημα της ζωής του. «Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει», της Κορεάτισσας Sun-mi Hwang, είναι ένα παγκόσμιο best seller που μιλά για την ανάγκη για αγάπη, τη γενναιότητα, την αφοσίωση, την οικογένεια και πάνω από όλα την ελευθερία.
Πρωταγωνίστρια του βιβλίου αυτού, είναι η Μπουμπουκίτσα. Μια κότα, η οποία ζει σε μια φάρμα με μοναδικό προορισμό να γεννά αυγά, τα οποία οι αγρότες και ιδιοκτήτες της φάρμας, εκμεταλλεύονται για το προσωπικό τους κέρδος. Και η Μπουμπουκίτσα, κάθε μέρα που περνά, μαραζώνει επειδή δεν μπορεί να κρατήσει κάποιο από τα αυγά αυτά κοντά της, να το κλωσήσει και να του δώσει ζωή, αποκτώντας το δικό της πουλάκι που θα μεγαλώσει με αγάπη και τρυφερότητα. Και κάθε μέρα, το σώμα της, εξασθενεί όλο και περισσότερο μέχρι που δεν μπορεί να κάνει άλλα αυγά και η ίδια, καταλήγει να χαρακτηρίζεται "σκαρταδούρα", να είναι δηλαδή άχρηστη και ανίκανη, ένα περιττό βάρος που πρέπει οι αγρότες να ξεφορτωθούν και που όλα τα υπόλοιπα ζώα περιφρονούν. Όταν όμως και η ίδια πιστεύει πως όλα έχουν τελειώσει για εκείνη, βρίσκει ένα έρημο αυγό και ξαφνικά νιώθει να της δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει αυτό που πάντα ήθελε. Ένα δικό της μωρό, με όποιο κόστος και όποιες συνέπειες κι αν έχει αυτό.
Μαζεύοντας το κουράγιο της δραπετεύει και βρίσκει τον πρώτο πραγματικό φίλο στο πρόσωπο μιας πάπιας, όμως η ζωή μακριά απ το κοτέτσι κρύβει χίλιους κινδύνους. Η τροφή δεν είναι δεδομένη και στο κοντινό δάσος παραμονεύει μια ύπουλη νυφίτσα που συνεχώς διψά για νέο αίμα. Μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι ενηλικίωσης, η Μπουμπουκίτσα μαθαίνει ότι το μεγαλύτερο τίμημα για ένα όνειρο το πληρώνεις όταν αποφασίζεις να το κυνηγήσεις, αλλά και γι αυτό έχει μεγαλύτερη αξία η εκπλήρωσή του.
Όλη η ομορφιά του κόσμου κλείνεται μέσα σε τούτο εδώ το μυθιστόρημα, αυτό το λογοτεχνικό κόσμημα, που ξεχειλίζει από περιπέτειες, από όνειρα που βγαίνουν αληθινά κι από μια λαχτάρα που πηγάζει από την αγάπη. Μια αλληγορία για τη ζωή, γραμμένη με μαεστρία στο πνεύμα βιβλίων που έχουν γίνει κλασικά. Μια ιστορία που ξεχειλίζει από αγνότητα και θα μιλήσει στην καρδιά όλων των αναγνωστών.

Το αύριο αργεί πολύ
Της Ελένης Βαηνά
Εκδόσεις «Διόπτρα»
Τιμή: 14,80 ευρώ

Στις αρχές του περασμένου αιώνα, τρία νεαρά αδέρφια εγκαταλείπουν το Θεσσαλικό κάμπο με προορισμό τη γη της επαγγελίας, την Αμερική.
Ο Πειραιάς, ένα σωστό μελίσσι. Άνθρωποι πηγαινοέρχονταν ασταμάτητα, χαμάληδες λεροί, αριστοκράτες καλοντυμένοι, ναυτικοί λίγο πριν μπαρκάρουν, μικροπωλητές που διαλαλούσαν την πραμάτεια τους και εκατοντάδες εξαθλιωμένοι χωριάτες, που είχαν φτάσει μέχρι εκεί αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα. Ορισμένοι, με μάτια πυρετώδη, πάλευαν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τη γη της επαγγελίας, άλλοι αποχαιρετούσαν συγγενείς με αγκαλιές και φιλιά.
«Να μας γράφεις, να μη μας ξεχάσεις», έλεγε μια κακοπαθημένη γυναίκα στο γιο της. «Να προσέχεις, να μην αρρωστήσεις!»
«Μάνα, μόλις τακτοποιηθώ, θα φροντίσω να έρθετε και οι υπόλοιποι!»
Στις αρχές του περασμένου αιώνα τρία αδέλφια εγκαταλείπουν το Θεσσαλικό κάμπο για να μεταναστεύσουν στην Αμερική. Εκεί, σε μια μικρή κάμαρα περνούν τα πρώτα δύσκολα χρόνια κάνοντας όνειρα και αναζητώντας το ταίρι τους. Η Κατίνα αναγκάζεται να αποδεχτεί την επιλογή των αδελφών της και βιώνει την καταπίεση, μακριά από τον άντρα που πραγματικά αγαπά. Καθώς ο καιρός περνά, τα συναισθήματα ξεχειλίζουν και υπερβαίνουν τη λογική. Παράλληλα, τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα χαρακώνουν τα μονοπάτια των ηρώων: η οικονομική καταστροφή του 29, η άνοδος του ναζισμού και τελικά το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου.
Τα πάντα μοιάζουν οριστικά χαμένα, όμως έρχεται η μοίρα να αποδώσει δικαιοσύνη και να χαρίσει ελπίδα σε δύο ανθρώπους που ήταν γραφτό να ζήσουν για πάντα μαζί.

Γένεση
Της Καριν Σλοτερ
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Εκδόσεις «Ψυχογιός»
Τιμή: 17,70 ευρώ

Κάποιος είχε ασχοληθεί επί ώρες μαζί της... Κάποιος καλά εξοικειωμένος με την τέχνη του πόνου.
Εδώ και τρία χρόνια η ιατροδικαστής Σάρα Λίντον μετακόμισε στην Ατλάντα, αφήνοντας πίσω το τραγικό παρελθόν της. Μόλις έχει αρχίσει να στέκεται και πάλι στα πόδια της, όταν ένα περιστατικό στο νοσοκομείο όπου εργάζεται έρχεται να ξυπνήσει τους εφιάλτες από τους οποίους νόμιζε πως είχε γλιτώσει. Η νέα γυναίκα που φέρνουν εσπευσμένα στην εντατική έχει μεν χτυπηθεί από αυτοκίνητο, αλλά το γυμνό και βάναυσα κακοποιημένο σώμα της μαρτυρά ότι πρώτα έπεσε θύμα κάποιου διεστραμμένου νου.
Την υπόθεση αναλαμβάνουν ο ειδικός πράκτορας Γουίλ Τρεντ και η συνάδελφός του Φειθ Μίτσελ, και μαζί με τη Σάρα αρχίζουν να ερευνούν τη ζωή αυτής της γυναίκας. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να τους προετοιμάσει γι αυτά που θα ανακαλύψουν σκαλίζοντας το παρελθόν της. Επειδή κάθε τους βήμα τούς φέρνει όλο και πιο κοντά στον πιο αδίστακτο σαδιστή δολοφόνο που συνάντησαν ποτέ.

Χέρια γυμνά
Της Μ. Χίου
Εκδόσεις «Μίνωας»
Τιμή: 15,00 ευρώ

Ο Λεωνίδας και ο Ορέστης. Δίδυμοι και σιαμαίοι.
Όταν γεννήθηκαν, το μικρό δάχτυλο του χεριού τους παρέμεινε ενωμένο. Ένα και για τους δύο είχε αποφασίσει ο Δημιουργός.
Μα ευτυχώς υπήρχαν γιατροί που επενέβησαν αμέσως και διόρθωσαν το λάθος.
Το αφαίρεσαν από αυτόν που το χε στο αριστερό του χέρι και όλα έφτιαξαν.
Κάπως έτσι έχασε το δάχτυλό του ο Λεωνίδας, κάπως έτσι το κέρδισε ο Ορέστης, ο αρτιμελής.
Έφταιγε που ο πρώτος βρέθηκε σε λάθος μεριά στην κοιλιά της μάνας του.
Μα αυτό δεν ήταν κακό.
Το κακό ήταν που πίστεψε πως γεννήθηκε σε λάθος μεριά της ζωής.
Κανείς, όμως, δεν μένει στο περιθώριο αν δεν το επιλέξει.
Και ο Λεωνίδας διάλεξε την ηττοπάθεια, τον απομόνωση, τον αλκοολισμό.
Μια σπηλιά τόσο σκοτεινή που δεν του επέτρεπε τίποτα να δει, τίποτα να ψάξει.
Ούτε καν τα μάτια της Ειρήνης, το βλέμμα της κι εκείνα τα δάχτυλα που έσφιγγαν με αγωνία το σταυρουδάκι στο λαιμό
Μια λυτρωτική ιστορία δίδυμων αδερφών γραμμένη από το γυμνό χέρι της κοινής τους μοίρας...

Ο κόσμος μέχρι χθες
Του Jared Diamond
Εκδόσεις «Κάτοπτρο»
Τιμή 29,50 ευρώ

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε αυτονόητα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνίας μας, από τα αεροπορικά ταξίδια και τα κινητά τηλέφωνα μέχρι την εγγραμματοσύνη και την παχυσαρκία. Ωστόσο, η ανθρώπινη κοινωνία δεν διέθετε τίποτε από τα παραπάνω σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των 6 εκατομμυρίων ετών της ύπαρξής της. Αν και το χάσμα το οποίο μας χωρίζει από τους πρωτόγονους προγόνους μας φαίνεται αγεφύρωτο, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε μεγάλο μέρος του προηγούμενου τρόπου ζωής μας μέσω των παραδοσιακών κοινωνιών που ακόμη υπάρχουν ή υπήρχαν έως πρόσφατα. Κοινωνίες όπως αυτή των υψιπέδων της Νέας Γουινέας μάς θυμίζουν ότι, με βάση τις χρονικές κλίμακες της εξέλιξης, όλα άλλαξαν μόλις χθες. Το βιβλίο «Ο κόσμος μέχρι χθες» δίνει από πρώτο χέρι μια γοητευτική εικόνα της ανθρώπινης ζωής όπως ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια και εξετάζει τι σημαίνουν για εμάς, σήμερα, οι διαφορές ανάμεσα σε εκείνο το παρελθόν και στο δικό μας παρόν.
Ο Jared Diamond περιγράφει εκτενώς την πολύχρονη επιτόπια έρευνά του στα νησιά του Ειρηνικού, όπως και τα διαθέσιμα τεκμήρια για τους Ινουίτ, τους Ινδιάνους του Αμαζονίου, τους Κουνγκ της ερήμου Καλαχάρι κ.ά., χωρίς να εξιδανικεύει. Έχει διδαχθεί πολλά από τις προσεγγίσεις των παραδοσιακών κοινωνιών σε καθολικά ζητήματα, όπως η ανατροφή των παιδιών, η μεταχείριση των ηλικιωμένων, η επίλυση των διαφορών, η στάθμιση των κινδύνων και η επίτευξη υγείας και καλής φυσικής κατάστασης, και μας τα μεταφέρει με τρόπο συναρπαστικό.
Στο βιβλίο του, ερευνώντας ένα ευρύ φάσμα από διάφορες κατηγορίες κοινωνικών πρακτικών, μας τονίζει τα πολλά κρίσιμα διδάγματα που θα πρέπει να αντλήσουμε, ενώ επισημαίνει αποφάσεις ζωής που ίσως μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο και υγιέστερα, να απολαύσουμε πιο ευτυχισμένα γηρατειά και να αναθρέψουμε τα παιδιά μας με αυτοπεποίθηση και αυτονομία.
Βιβλίο προκλητικό, διαφωτιστικό και διασκεδαστικό, Ο κόσμος μέχρι χθες επείγει να διαβαστεί σήμερα από καθέναν που νοιάζεται για τον κόσμο του αύριο.

Τα Νέα μας
Το 2ο τεύχος του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», κυκλοφόρησε και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τον πρώτο ξεριζωμό.
Το 1914 σηματοδότησε την αρχή της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με αποκορύφωμα το 1922, χρονολογία σταθμός για τον ελληνισμό. Στην έκδοση του Συλλόγου γίνεται περιληπτική, αλλά περιεκτική αναφορά στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και προηγήθηκαν της αποστολής του ελληνικού στρατού από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στη Μικρά Ασία το 1919 μέσα από σχετικά κείμενα.
Τα κείμενα διανθισμένα με αρχειακό φωτογραφικό υλικό.
Το νεοτουρκικό πάθος για εκτουρκισμό της χώρας, το πλήρωσαν οι Χριστιανοί. Οι Έλληνες κατηγορήθηκαν συλλήβδην ως άπιστοι στην κυβέρνηση και ως κατάσκοποι που εργαζόταν μυστικά για την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας. Σε τηλεγράφημα του Υπουργού Εσωτερικών Ταλαάτ προς τον βαλή της Σμύρνης Ραχμή μπέη, αναφέρεται ρητά: «Οι Έλληνες Οθωμανοί εργάζονται νυχθημερόν προς πραγματοποίησιν της Μεγάλης Ιδέας. Συνεπώς η ύπαρξη των Ελληνοθωμανών, είναι ολεθρία δια το κράτος Να δώσητε προφορικάς οδηγίας εις τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους, όπως δια παντός είδους εκτρόπων αναγκάσουν τους Έλληνας να εκπατριστούν οικεία βουλήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε