ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Παρασκευη 19 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία2 Σεπτεμβριου 2014
Θεματολογία Μονιμες Στηλες
Θα πεθάνεις, αν χρειαστεί
Θα πεθάνεις, αν χρειαστεί
Θα πεθάνεις, αν χρειαστεί
Του Ντ.Οικονόμου
Εκδόσεις «Καστανιώτης»
Τιμή:15 ευρώ

Θεσσαλονίκη, νοσοκομείο «Κεντρικόν», στα χρόνια της χούντας: ο απροσδόκητος θάνατος μιας ασθενούς, που αποδίδεται σε σοβαρό ιατρικό λάθος, εξωθεί τη γιατρό που το χρεώνεται σε αυτοκτονία. Στη θέση της προσλαμβάνεται ο Αλέξης Τραυλός, ένας εξαιρετικός αναισθησιολόγος, που υπηρετεί ευσυνείδητα το λειτούργημά του. Στο νέο χώρο εργασίας όμως επικρατούν έντονες ίντριγκες και αρρωστημένες φιλοδοξίες. Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να τεθεί και ο ίδιος στο στόχαστρο των αντιζήλων του. Σαν να μη φτάνει αυτό, η υγεία του αρχίζει να κλονίζεται. Αν και οι εξετάσεις του βγαίνουν καθαρές, περίεργες κρίσεις και παράξενα συμπτώματα, που επαναλαμβάνονται, σταδιακά τον καταβάλλουν. Το ιατρικό συμβούλιο φαίνεται να απορεί. Ο Τραυλός δεν βρίσκεται απλώς στο επίκεντρο μιας μυστηριώδους εξέλιξης, αλλά έχει παγιδευτεί στον κυκλώνα ενός άγριου θρίλερ απ τον οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πώς θα βγει ζωντανός.
Σε μια χώρα που βρίσκεται στο έλεος των δικτατόρων, σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τη διαφθορά, κάποιοι προσπαθούν να παραμείνουν ηθικοί και αμόλυντοι. Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ένας από αυτούς.

Μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας
Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου
Τιμή:20 ευρώ

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Φωτογράφος - Εκδότης με πετυχημένη παρουσία στην έκδοση βιβλίων για το Άγιον Όρος και την Πελοπόννησο, παρουσιάζει ένα μοναδικό Οδοιπορικό στα σημαντικότερα Μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε μία φιλόδοξη προσπάθεια συγκέντρωσης φωτογραφιών και πληροφοριών γι αυτά σε ένα βιβλίο. Ο συγγραφέας περιηγείται στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας, της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας: Φωτογραφίζει τα σημαντικότερα μοναστικά κέντρα της Ρούμελης, παραθέτοντας ταυτόχρονα πλούσια ιστορικά στοιχεία και παραδόσεις των Μοναστηριών αυτών, που εν πολλοίς παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Μέσα από 388 σελίδες και πάνω από 500 έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, λεπτομερείς χάρτες και πληθώρα πληροφοριών, η νέα αυτή καλαίσθητη έκδοση φιλοδοξεί να παρουσιάσει τα Ιερά Προσκυνήματα της Στερεάς Ελλάδας με τρόπο απλό, σύγχρονο και κατατοπιστικό, με σεβασμό παράλληλα στην Ορθοδοξία.
Πρόκειται για ένα βιβλίο μοναδικό στο είδος του, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη όσων ευλαβούνται τα Ορθόδοξα Μοναστήρια και ενδιαφέρονται για την Ιστορία του τόπου μας.
Προλογίζει ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Λιβάδια από ασφοδίλι
Του Βασίλη Δανέλλη
Εκδόσεις «Καστανιώτης»
Τιμή: 9,58 ευρώ

Ο Παντελής είναι παντρεμένος με τη Γεωργία, έχει ένα ρετιρέ κι ένα αυτοκίνητο, τα οποία ξεπληρώνει στην τράπεζα, κι ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Με λίγα λόγια, είναι ένας κοινός άνθρωπος με απλά όνειρα και μικρές φιλοδοξίες. Ξαφνικά βλέπει όλα όσα είχε χτίσει να γκρεμίζονται, να χάνονται σταδιακά, και αδυνατεί να κατανοήσει πώς μια συλλογική τραγωδία μπορεί να καταστρέψει κάποιον που πάντα είχε τη σύνεση να παραμένει αμέτοχος. Στους δρόμους μιας πόλης που βυθίζεται στην απελπισία, ανάμεσα σε ανθρώπους που μέχρι χτες απέφευγε, σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως ανάμεσα στα σκουπίδια, στο τσιμέντο και στην ασχήμια μπορεί να ανθίσει η ελπίδα, όχι απλώς για επιβίωση, αλλά για ζωή.
Tο νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Δανέλλη, ενώ εκτυλίσσεται στα «ερείπια» της σύγχρονης μητρόπολης, πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ήρωές του ζουν δίπλα μας, αλλά δεν τους προσέχουμε ποτέ ή μας αφήνουν αδιάφορους. Νεόπτωχοι, άστεγοι, αποσυνάγωγοι και μετανάστες. Άνθρωποι τόσο μετέωροι στη σημερινή πραγματικότητα, που θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι.


Ματωμένο μήνυμα
Του Γιούσι Άντλερ-Όλσεν
Εκδόσεις «Λιβάνης»
Τιμή: 16,11 ευρώ

Ένα ακόμα αστυνομικό μυθιστόρημα από το συγγραφέα των μεγάλων επιτυχιών, γεμάτο ανατροπές, που καθηλώνει τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.
Ο Γιούσι Άντλερ-Όλσεν, συγγραφέας των ευπώλητων Ο Φύλακας των Χαμένων Υποθέσεων και Βεβήλωση, επιστρέφει με μία ακόμα συγκλονιστική, ξεχασμένη υπόθεση.
Ο επιθεωρητής του τμήματος ανεξιχνίαστων υποθέσεων Καρλ Μερκ κρατά στα χέρια του ένα μπουκάλι που περιέχει ένα παλιό και αλλοιωμένο μήνυμα γραμμένο με αίμα.
Πρόκειται για κραυγή βοήθειας από δύο νεαρά αδέρφια, τα οποία κρατούνται δεμένα σε ένα λεμβοστάσιο δίπλα στη θάλασσα. Ποια είναι αυτά τα αγόρια και γιατί δεν κατήγγειλε κανείς την εξαφάνισή τους;
Υπάρχει περίπτωση να παραμένουν ζωντανά;
Οι έρευνες του Καρλ θα τον οδηγήσουν στα ίχνη μιας γυναίκας εγκλωβισμένης σε έναν αδιέξοδο γάμο: ο σύζυγός της αρνείται να της πει πού πηγαίνει, για ποιο λόγο φεύγει, πόσο καιρό θα λείψει. Μέρες ατέλειωτες, εκείνη περιμένει, κι όταν αυτός επιστρέφει, είναι υποχρεωμένη να υπομείνει τις απαιτήσεις του, τις μεταπτώσεις του, τις απειλές του. Όμως, κάποια στιγμή, οι αντοχές της εξαντλούνται. Αποφασίζει να ανακαλύψει την αλήθεια, χωρίς να την απασχολεί το ενδεχόμενο κόστος για το σύζυγό της ή ακόμα και για την ίδια.
«Άφησε το αίμα να στάξει πάνω στο λουστρινένιο παπούτσι του για ένα λεπτό, μπορεί και δύο. Ύστερα έσκισε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί από τα στρωσίδια του, βούτηξε την ακίδα στο αίμα του... Όσο καλύτερα μπορούσε, με μικρούτσικα γράμματα, αποτύπωσε σε λέξεις όσα τους συνέβαιναν. Όταν τελείωσε, υπέγραψε το σημείωμα με το όνομά του, τύλιξε το χαρτί και το έχωσε μέσα στο μπουκάλι. Τότε η πόρτα άνοιξε και μια βαριά σκιά εισέβαλε στο χώρο μέσα σε ένα σύννεφο πάλλευκου χιονιού. Σιωπή. Κι ύστερα, ο παφλασμός. Το μπουκάλι αφέθηκε ελεύθερο».


Διαθήκη
Του Γκομπρόβιτς Βιτολντ
Εκδόσεις: «Πατάκης»
Τιμή: 17 ευρώ

Είμαι χιουμορίστας, γελωτοποιός, ακροβάτης, προβοκάτορας. Τα έργα μου κάνουν διπλές κωλοτούμπες για να διασκεδάσουν το κοινό μου. Εγώ είμαι τσίρκο, λυρισμός, ποίηση, τρόμος, καβγάς, παιχνίδια, τι άλλο θέλετε; Το κείμενο αυτό, οι συνομιλίες του Γκομπρόβιτς με τον Ντομινίκ Ντε Ρου, μας καλεί να ζήσουμε από κοντά τη μεγάλη περιπέτεια μιας νεωτερικής δημιουργίας που ξεθεμελιώνει, ανατρέπει τις μορφές του συρμού, αποδέχεται ανοιχτά τις αντιφάσεις και δυναμιτίζει κάθε θεωρία. Απέναντι στον Ντομινίκ Ντε Ρου, ο Γκομπρόβιτς απαντά με την οξύνοια, το χιούμορ, τη διαίσθηση, το ίδιο το ύφος του έργου του. «Μετά τη συγγραφή αυτής εδώ της Διαθήκης, του απέμεναν λίγοι μόνον μήνες ζωής. Στόχος του ήταν να εξάψει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, να τον αιφνιδιάσει και να τον καταπλήξει και, ομολογουμένως, τα καταφέρνει. Η Διαθήκη δεν εκπλήσσει τόσο εξαιτίας των αποκαλύψεών της, οι οποίες είναι εσκεμμένα παραδοξολογικές ή συχνά προκλητικές, όσο εξαιτίας της ακλόνητης αυτοπεποίθησης την οποία ο Γκομπρόβιτς κατάφερνε να διατηρεί ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της ζωής του (είκοσι τρία χρόνια εξορίας σε μια ήπειρο της οποίας, για να μην πούμε τίποτε άλλο, δεν μιλούσε καν τη γλώσσα) και εξαιτίας της αντίστοιχης αδιασάλευτης εμπιστοσύνης που είχε στο έργο του. Γνώριζε πως ήταν καινούριο, πρωτότυπο, άφθαρτο

Το κορίτσι με το βαμμένο πρόσωπο
Της Κιμ Γκαμπριέλ
Μετάφραση: Καλλιφατίδη Έφη
Εκδόσεις «Ωκεανίδα»
Τιμή: 17.00 ευρώ
Η δεκαεπτάχρονη μοδίστρα Σοφία Τζενότι κατηγορείται άδικα για κλοπή. Πάμφτωχη κι απεγνωσμένη, για να μην καταλήξει πόρνη, δέχεται ν΄ ακολουθήσει έναν περιοδεύοντα θίασο. Αρχικά ασχολείται μόνο με τα κοστούμια, αλλά σύντομα ανεβαίνει κι η ίδια στο σανίδι. Εκεί, πάνω στη σκηνή, θα γεννηθεί ένας φλογερός έρωτας ανάμεσα στη Σοφία και τον Μπέπε Μπιάνκι, τον ηθοποιό που υποδύεται τον Αρλεκίνο.
Η παράσταση του θιάσου στον πύργο ενός αριστοκράτη θα βάλει σε νέες περιπέτειες τη Σοφία, που θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ανήθικες προτάσεις του οικοδεσπότη. Όταν την επόμενη μέρα ανακαλύπτουν το πτώμα του, υπεύθυνη για τη δολοφονία θεωρείται η Σοφία.
Ποιος είναι όμως ο πραγματικός ένοχος; Μια ευρηματική παράσταση θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου και μέσα στο φανταστικό κόσμο του θεάτρου θα αποκαλυφθεί η αλήθεια της πραγματικής ζωής.

Παιχνίδι
Του Anders de la Motte
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Εκδόσεις «Κλειδάριθμος»
Τιμή: 14,40 ευρώ

Ένα καταιγιστικά γρήγορο μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή, που θα σας κρατήσει σε αγωνία ως την τελευταία σελίδα!
Ο Χένρικ Πέτερσον, γνωστός σε όλους ως ΧΠ, είναι ένας περιθωριακός τύπος με περιορισμένες ηθικές αναστολές.
Καθώς ταξιδεύει με τον προαστιακό της Στοκχόλμης, βρίσκει ένα κινητό τηλέφωνο που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Μέσω μηνυμάτων που του απευθύνονται με το όνομά του, το τηλέφωνο τον καλεί να συμμετάσχει στο «Παιχνίδι».
Η πρόσκληση αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να της αντισταθεί, και ο ΧΠ σύντομα καταλήγει να αναλαμβάνει μια σειρά από όλο και πιο επικίνδυνες αποστολές, από ανόητες φάρσες έως εγκληματικές ενέργειες.
Όταν, όμως, η αδελφή του σύρεται κι αυτή στην καταιγιστική δράση του Παιχνιδιού, η διασκέδαση μετατρέπεται γρήγορα σε τρόμο. Καθώς οι ζωές τους στροβιλίζονται εκτός ελέγχου, ο ΧΠ έρχεται αντιμέτωπος με μια αναπάντεχη πρόκληση. Θα καταφέρει να ξεγελάσει το Παιχνίδι πριν να είναι πολύ αργά ή θα καταλήξει πιόνι του; Ο Άντερς ντε λα Μοτ, πρώην αξιωματικός της αστυνομίας τής Στοκχόλμης, εργαζόταν μέχρι πρόσφατα ως Διευθυντής Ασφαλείας σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής του κόσμου. Πλέον ζει στη νότια Σουηδία και συνεργάζεται με διεθνείς εταιρείες ως σύμβουλος ασφαλείας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Resource id #8
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε