ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Πεμπτη 9 Μαιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία23 Σεπτεμβριου 2014
Θεματολογία Μονιμες Στηλες
Ο λαβύρινθος του Όντιν
Ο λαβύρινθος του Όντιν
Ο λαβύρινθος του Όντιν
Του Νόαμπο Πέδα Μας
Εκδόσεις «Λιβάνης»
Τιμή: 15,55ευρώ

Ο Ματίας εργαζόταν ως βοηθός στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου παράλληλα με τις σπουδές του.
Σε αντίθεση με το υπόλοιπο πανεπιστήμιο, η βιβλιοθήκη παρέμενε ανοιχτή το καλοκαίρι κι έτσι περνούσε μεγάλο μέρος των διακοπών του τακτοποιώντας, αρχειοθετώντας και μεριμνώντας, ώστε διάφορα βιβλία που είχαν χάσει το δρόμο τους να επιστρέψουν στη σωστή τους θέση.
Η τέλεια δουλειά! Μέχρι που παρέλαβε ένα φάκελο με ένα περίεργο σημειωματάριο. Οι σελίδες ήταν γραμμένες με γραφικό χαρακτήρα που φαινόταν εξίσου παλιός με το σημειωματάριο. Ανάμεσα στις σελίδες βρήκε ένα πολύ πρόσφατο γράμμα κι ένα αεροπορικό εισιτήριο.
Ο άγνωστος αποστολέας ανέφερε: «Έχω μια δουλειά που πρέπει να αναθέσω σε κάποιον. Αφορά τη διατήρηση μιας γνώσης, η οποία όχι μόνο ανάγεται πολύ παλιά στο παρελθόν, αλλά μπορεί επίσης να αλλάξει την κοσμοθεωρία ενός μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας και να συνταράξει τα θεμέλια ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Αυτή τη γνώση χρειάζεται να τη διασφαλίσω για τις επόμενες γενιές».
«Ο πόνος διαπερνούσε σχεδόν όλο ου το κορί κατά κύατα, κι όταν επιχείρησα να κάνω ια κίνηση, δε συνέβη τίποτα. Ο ένας από τους δύο άντρες πέρασε σαν σκιά από πάνω ου. Μου σήκωσε το ένα πράτσο και ακούπησε δύο δάχτυλα στο εσωτερικό του καρπού ου. Μια ζέστη απλώθηκε έσα ου. Ένιωθα το πράτσο ου. Τα άτια ου έκλειναν. Ευχήθηκα όλα αυτά να ταν όνειρο, αλλά δεν ήταν. Δεν ξύπνησα ουρλιάζοντας την ώρα που έπεφτα, αλλά προσγειώθηκα βαριά και σκληρά πριν τελειώσει το όνειρο. Θαρρώ πως η καρδιά ου σταάτησε να χτυπά. Ήουν όνος. Είχα πεθάνει;»

Κάτω από τον ξένο ουρανό
Της Ρόσι Βερόνικα
Εκδόσεις «Λιβάνης»
Τιμή: 12,22ευρώ

Εκατομμύρια τρόποι να πεθάνεις.
Ένας τρόπος να ζήσεις.
Η Άρια κατάφερε να σηκωθεί στα γόνατα, τρίζοντας τα δόντια για να αντέξει τη διαπεραστική στριγκλιά που τρυπούσε τα αφτιά της.
Δεν μπορούσε να δει. Σκούπισε τα μάτια της για να διώξει τη θολούρα και, με πόδια που έτρεμαν, κατόρθωσε να σταθεί όρθια.
Και τότε, κόντρα στην εκτυφλωτική λάμψη, είδε έναν ξένο να μπαίνει στο ξέφωτο.
Σε έναν κόσμο γεμάτο κινδύνους μια απίθανη συμμαχία
συναρπαστική περιπέτεια και αλησμόνητο ρομάντζο.
Εξόριστη από την πατρίδα της, την περιτειχισμένη πόλη της Ρέμβης, η Άρια ξέρει ότι οι ελπίδες της να επιβιώσει στον εξωτερικό έρημο τόπο γνωστό ως Εργαστήρι του Θανάτου είναι μηδαμινές.
Αν δεν πέσει στα χέρια των κανίβαλων, θα την αφανίσουν οι βίαιες ενεργειακές θύελλες. Έχει μάθει από μικρή ότι ακόμα και ο αέρας που αναπνέει εκεί μπορεί να τη σκοτώσει. Και τότε η Άρια γνωρίζει έναν Έκθετο, που ακούει στο όνομα Πέρι. Είναι πρωτόγονος ένας Άγριος, αλλά και η μόνη ελπίδα της να παραμείνει ζωντανή.
Ο Πέρι, που κυνηγά για τη φυλή του σ ένα ανελέητο τοπίο, θεωρεί την Άρια υπερβολικά προστατευμένη και εύθραυστη, ό,τι θα περίμενε δηλαδή κανείς για μια Έγκλειστη. Ωστόσο, χρειάζεται και ο ίδιος τη βοήθειά της, αφού μόνο αυτή κρατά το κλειδί για τη λύτρωσή του. Διαφορετικοί από κάθε άποψη, η Άρια και ο Πέρι αναγκάζονται να αποδεχτούν ο ένας τον άλλο προκειμένου να επιζήσουν.
Η απίθανη συμμαχία τους σφυρηλατεί ένα δεσμό που θα καθορίσει τη μοίρα όλων όσοι ζουν κάτω από τον ξένο ουρανό.


Ογκρέσα
Του Κώστα Κρομμύδα
Εκδόσεις «Διόπτρα»
Τιμή:14.04 ευρώ

Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.
Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της.
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;
*Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.

Ο άνθρωπος της λίμνης
Του Arnaldur Indridason
Μετάφραση: Νίκη Προδρομίδου
Εκδόσεις «Μεταίχμιο»
Τιμή:15,50 ευρώ

Ένας σκελετός βρίσκεται μισοθαμμένος στον πυθμένα μιας αποστραγγισμένης λίμνης. Τα οστά είναι δεμένα με έναν παλιό ρωσικό ραδιοπομπό. Μπορεί, άραγε, αυτό το στοιχείο να οδηγήσει στην εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος και του δολοφόνου;
Ο αστυνομικός ερευνητής Έτλεντουρ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι μπορεί να συνδέεται με μια ομάδα φοιτητών που σπούδαζαν στην Ανατολική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και μ έναν νεαρό άντρα που έφυγε από το πατρικό του σπίτι μια μέρα για να μην επιστρέψει ποτέ. Καθώς πυκνώνει το μυστήριο, ο Έτλεντουρ και η ομάδα του καλούνται να ξετυλίξουν το νήμα μιας ιστορίας διεθνούς κατασκοπείας, φόνου και προδοσίας.

Καϊκέν- το μαχαίρι της τιμής και της αγάπης
Του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ
Μετάφραση: Μαρία Γαβαλά
Εκδόσεις «Καλέντης»
Τιμή:18 ευρώ

Ο Ολιβιέ Πασάν είναι ένας αστυνόμος πιστός στη Γαλλική Δημοκρατία, όπως οι παλιοί Γιαπωνέζοι πολεμιστές ήταν πιστοί στον σογκούν, το μεγάλο στρατηγό. Παράτολμος, πεισματάρης, ευθύς και αδιάφθορος, συχνά παρακάμπτει το γράμμα του νόμου και ρίχνεται στη μάχη, ακολουθώντας το δρόμο του ενστίκτου. Δεν φοβάται τον θάνατο, αλλά μια ζωή φορτωμένη με τύψεις και αχρειότητα. Πιστεύει πως η δράση είναι η κατάλληλη θεραπεία για όλα τα δεινά: στον κόσμο των βορειοδυτικών προαστίων του Παρισιού, στις ευαίσθητες αστικές ζώνες όπου ζουν κυρίως μετανάστες απ' τη Βόρεια Αφρική, στις καυτές συνοικίες όπου κυριαρχούν η βία και το κακό, εκεί ακριβώς όπου οι χειρότεροι εφιάλτες θα γίνουν πραγματικότητα. Κάποιος μανιακός, με δισυπόστατη σεξουαλική φύση, ένα ανδρόγυνο ον μεγαλωμένο μες στην εγκατάλειψη, τη βία και την ταπείνωση, γίνεται κατά συρροή δολοφόνος εγκύων γυναικών και των βρεφών τους. Ο Ολιβιέ Πασάν, έχοντας μία καταδίκη στην πλάτη του για κατάχρηση εξουσίας και ανυπακοή, αποκηρυγμένος απ' τους ανωτέρους του, θα εξαπολύσει κυνηγητό εναντίον του παρανοϊκού δολοφόνου, μόνος του σαν ρονίν, σαν μοναχικός δηλαδή σαμουράι που δεν ανήκει σε κανέναν κύριο αλλά υπακούει αποκλειστικά στους δικούς του νόμους του θάρρους, του δικαίου και της ηθικής.
Όμως και στην προσωπική του ζωή, ο αστυνόμος Πασάν έχει να παλέψει με άλλους εφιάλτες, ίσως ακόμα τρομακτικότερους. Ποια είναι στην πραγματικότητα η Γιαπωνέζα γυναίκα του, η Ναόκο Ακουταγκάουα; Μια μοιραία ύπαρξη με χαλύβδινο χαρακτήρα και εξωτική ομορφιά; Μια μυστικοπαθής και αντιφατική γυναίκα; Ή μια ύπαρξη ευάλωτη, μοναχική και τρομαγμένη, καταποντισμένη στη δίνη των προσωπικών μυστικών της, η οποία παραπαίει ανάμεσα σε δύο κόσμους, το δυτικό κόσμο της ελευθερίας και τον κόσμο των πατρογονικών αξιών και δεσμεύσεων;
Ένα μυθιστόρημα πλούσιο σε δράση και συναισθήματα, σε μυστήριο και συνεχείς ανατροπές. Σκληρό και ταυτοχρόνως τρυφερό, ακραίο και γοητευτικό. Μια σκέψη πάνω στα χάσματα, αλλά και στις γέφυρες μεταξύ δυτικού και ιαπωνικού πολιτισμού. Μια καταγγελία της βίας και της ωμότητας των σύγχρονων μητροπόλεων, που μόνο βία και ωμότητα μπορούν να γεννούν, διαιωνίζοντας έτσι έναν κύκλο φρίκης. Το Καϊκέν αποτελεί επίσης ένα βιβλίο-φόρο τιμής τόσο στα λογοτεχνικά είδη του αστυνομικού, του ψυχολογικού θρίλερ, του τρόμου, του περιπετειώδους μυθιστορήματος, όσο και στον κόσμο του κινηματογράφου, με σαφείς αναφορές στον Κουέντιν Ταραντίνο (Kill Bill), κυρίως, όμως, στις ταινίες των δύο μεγάλων σκηνοθετών του ιαπωνικού κινηματογράφου, του Κέντζι Μιζογκούτσι και του Ακίρα Κουροσάουα.


Μάνα Ρύζι
Της Μανίκα Ράνι
Μετάφραση: Εμμανουήλ Αλέξης
Εκδόσεις «Ωκεανίδα»
Τιμή: 9.00 ευρώ

Πρώτο μυθιστόρημα της Μαλαισιανής συγγραφέως (και οικονομολόγου) Ράνι Μανίκα, πρόκειται για την ιστορία τριών γυναικών από τρεις διαφορετικές γενιές -γιαγιά, κόρη κι εγγονή - στην εξωτική Μαλαισία, σε μια διαδρομή που φτάνει ως τα τέλη του 20ού αιώνα.
Από ένα φτωχικό χωριό της Κεϋλάνης, η πεισματάρα κι όμορφη Λάκσμι θα βρεθεί στα δεκαπέντε της στη Μαλαισία, παντρεμένη μ' ένα φτωχό και πολύ μεγαλύτερό της άντρα. Όμως δεν υποκύπτει στη μοίρα της. Στήνει το καινούργιο της σπιτικό, γεννά κι ανατρέφει έξι παιδιά κι όταν ξεσπά ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, τα βάζει με θεούς και δαίμονες για χάρη της οικογένειάς της.
Μέσα από τις αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο όλων των μελών της οικογένειας, ξετυλίγεται μια σύγχρονη σάγκα, όπου κυριαρχεί η αγέρωχη μορφή της μάνας και γιαγιάς Λάκσμι, σε μια διαδρομή που φτάνει ώς τα τέλη του 20ού αιώνα. Ιστορία και καθημερινότητα μαζί. Η εποποιία της επιβίωσης των ανώνυμων ανθρώπων.
Σ' αυτό το εξαιρετικό μυθιστόρημα, που είναι ένας ύμνος στην αδάμαστη φύση της γυναίκας, η Μαλαισιανή Ράνι Μανίκα μας δίνει μια συναρπαστική περιγραφή της ζωής και της κουλτούρας ενός άλλου τόπου.

Νοσταλγικά
Της Άσπας Κοπανέλλη Αβαγιανού

Κείμενα νοσταλγικά, βγαλμένα από τη ζωή, που αποτυπώνουν βιώματα και εμπειρίες, ήδη δημοσιευμένα στον τοπικό τύπο και σε διάφορα περιοδικά, έχουν καταγραφεί στο πολυσέλιδο βιβλίο της Άσπας Κοπανέλλη Αβαγιανού.
Εικόνες από την παιδική, εφηβική της ηλικία, από την περίοδο της ενηλικίωσής της, της οικογενειακής ζωής, εικόνες από τα ταξίδια, μετατρέπονται σε λέξεις, για να μείνουν στο πέρασμα του χρόνου. Ήθη, έθιμα, τοπικές συνήθειες, παιχνίδια της γειτονιάς, νεανικά σκιρτήματα, αναμνήσεις, μυρωδιές του παρελθόντος, όλα περιλαμβάνονται στο βιβλίο.
Η χαρά της συγγραφέως είναι η συρραφή των γεγονότων σ ένα βιβλίο, που διατίθεται δωρεάν (τηλ. επικοινωνίας 22510-22484).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία8 Μαιου 2024
Ημερομηνία8 Μαιου 2024
Ημερομηνία8 Μαιου 2024
Ημερομηνία8 Μαιου 2024
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Resource id #8
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε