ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Σαββατο 20 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία30 Σεπτεμβριου 2014
Θεματολογία Μονιμες Στηλες
Δεν υπήρξα ποτέ
Δεν υπήρξα ποτέ



"Δεν υπήρξα ποτέ" 

Της Κουνούνη Θάλειας

Εκδόσεις «Λιβάνη»

Τιμή: 9,90ευρώ

Όλα ξεκινούν σε μία έπαυλη με μία τελετουργία.

Εκείνος δεν περίμενε ποτέ πως ένα απλό πιόνι θα στοίχειωνε από εδώ και πέρα τη ζωή του.

Η επιθυμία της αντιμέτωπη με τα σκοτάδια του.

Οι ζωές τους προχωρούν παράλληλα κι εκείνος κάνει τα πάντα για να μην ενωθούν ποτέ.

Άλλωστε, ποιος θα μπορούσε να γκρεμίσει τα τείχη που ύψωσαν οι τόσες ενοχές του παρελθόντος του; Κανείς. Εκτός από τη δική του ανάγκη για λύτρωση. Τι περίεργο που κι αυτή ακόμη συμβάδιζε παράλληλα με τη δική της ανάγκη να τον τραβήξει στο φως

Εκείνη, μία γυναίκα παραδομένη στο φυλακισμένο πόθο της.

Δύο βιβλία δημιουργούν την παράλληλη λογοτεχνία και έρχονται για να προσφέρουν στον αναγνώστη το απόλυτο μυστήριο κεντημένο με πάθος και έρωτα.

 

 

"Πικρή, μικρή μου αγάπη [Τόμος Α']" 

Του Β. Γκούφα

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 15,90ευρώ

 

Όταν ο Αλέξης και η Βάνα συναντιούνται, συγκλονίζονται από έντονα συναισθήματα και νιώθουν να παρασύρονται στη δίνη ενός ακατανίκητου πάθους. Πριν προλάβουν όμως να ζήσουν την αγάπη τους, η σκληρή πραγματικότητα ανατρέπει τα δεδομένα και τους οδηγεί από το όνειρο στη φωτιά του μίσους.

Θα καταφέρει ο έρωτας να νικήσει τα εμπόδια ή θα συντριβεί στη δύναμη του πεπρωμένου που αδυσώπητο παραμονεύει στο δρόμο τους;

Μια ιστορία όλο συγκίνηση και πάθος, γεμάτη περιπέτειες, απρόοπτα και ανατροπές.

Η σειρά «Πικρή, μικρή μου αγάπη» ακουγόταν για έξι σχεδόν χρόνια καθημερινά από το ραδιόφωνο στις αρχές της δεκαετίας του 60 και έμελλε να γίνει το μακροβιότερο ραδιοφωνικό σίριαλ όλων των εποχών στην Ελλάδα.

«Η Βάνα έπαιζε στο δικό της ταπλό και νόιζε πως ήξερε καλά το παιχνίδι και την έκβασή του. Πώς να υποψιαστεί ότι κάποιοι άλλοι διέγραφαν, για λογαριασό της, ια οίρα διαφορετική; Μήπως, όως, ήταν καθαρός ο ψυχικός της κόσος; Είχε, πράγατι, ανακαλύψει ποιες πράξεις της θα προωθούσαν τον Αλέξη κι εκείνη στο ονοπάτι που θα της χάριζε την ψυχική της ηρεία;»

 

«Ο άνθρωπος της λίμνης»

Του Arnaldur Indridason

Μετάφραση: Νίκη Προδρομίδου

Εκδόσεις «Μεταίχμιο»

Τιμή:15,50 ευρώ

Ένας σκελετός βρίσκεται μισοθαμμένος στον πυθμένα μιας αποστραγγισμένης λίμνης. Τα οστά είναι δεμένα με έναν παλιό ρωσικό ραδιοπομπό. Μπορεί, άραγε, αυτό το στοιχείο να οδηγήσει στην εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος και του δολοφόνου;

Ο αστυνομικός ερευνητής Έτλεντουρ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι μπορεί να συνδέεται με μια ομάδα φοιτητών που σπούδαζαν στην Ανατολική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και μ έναν νεαρό άντρα που έφυγε από το πατρικό του σπίτι μια μέρα για να μην επιστρέψει ποτέ. Καθώς πυκνώνει το μυστήριο, ο Έτλεντουρ και η ομάδα του καλούνται να ξετυλίξουν το νήμα μιας ιστορίας διεθνούς κατασκοπείας, φόνου και προδοσίας.

 

«O Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο»

Του Γιώργου Σκούρτη

Μετάφραση:Δωρίτα Λιλουκάκη

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Τιμή: 8,52 ευρώ

Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο είναι μια α λ λ η γ ο ρ ί α της κοινωνικής και υπαρξιακής κρίσης που ζούμε σήμερα σε όλο τον κόσμο, προσωποποιημένη στο π α ρ α λ ή ρ η μ α ενός κατά φαντασίαν; αποσυρμένου απ τα εγκόσμια θεατρικού συγγραφέα. Το ουρλιαχτό ενός Πολίτη-Οπλίτη ενάντια στην Εξουσία, έχοντας συνείδηση ότι είναι αδύνατον να γλιτώσει από το πόδι του ελέφαντα που, τελικά, θα τον λειώσει με τον πιο αδυσώπητο και τραγικό τρόπο.

Κι όμως αντιστέκεται

Πρόκειται για έναν δραματικό και πολυδιάστατο μονόλογο, ένα δυνατό ρεσιτάλ ηθοποιίας για τον ερμηνευτή του, αλλά και πρόκληση για μια ευρηματική και καθηλωτική παράσταση Μπορεί να παρασταθεί με σκηνικά ή χωρίς, με κουστούμια ή όχι, με ηχοληψία και επιλογές μουσικής, με προτζέκτορα για όλες τις οπτικοακουστικές χρήσεις, με συμφωνικό έργο ειδικά γραμμένο, με ΕΝΑΝ ή με είκοσι ηθοποιούς, χορεύτριες κ.λπ. κ.λπ., ανάλογα με την έμπνευση και τις οικονομικές δυνατότητες της παραγωγής.

 

 

«Αφανισμός»

Του Mark Alpert

Εκδόσεις «Π. Τραυλός»

Είναι το δημιούργημά μας. Και, τώρα, θέλει να μας σκοτώσει.

Η ηθική και οι κανόνες της κοινωνίας μας έχουν επιτρέψει, εδώ και χρόνια, τον εντοπισμό της θέσης μας μέσω κινητών, και τη χειραγώγηση των επιθυμιών μας μέσω διαδικτύου.

Αύριο, η τεχνολογία θα επιτρέπει σε απρόσκλητους διαχειριστές, μέσω εγκεφαλικών εμφυτευμάτων, να ελέγχουν τις οπτικές μνήμες και τις αναμνήσεις μας, τη συμπεριφορά και τις κινήσεις μας. Και, αυτή είναι η καρδιά στην ιστορία του Άλπερτ: η αλληλεπίδραση της τεχνολογίας με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και ο αφανισμός αντιφρονούντων, ανένταχτων και κάθε είδους «διαφορετικών».

Ο προσθετικός βραχίονας του Τζιμ Πιρς, τα βιονικά γυαλιά της Κίρστεν, τα έντομα ντρονς που κατασκοπεύουν και δολοφονούν, τα διαδικτυακά πλοκάμια της Συλλογικής Συνείδησης που λοβοτομεί ανθρώπους και συγκροτεί έναν στρατό από Ενεργούμενα, ηχούν σαν αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Όμως... είναι ήδη πραγματικότητα.  

Ο Μαρκ Άλπερτ γράφει το ένα θρίλερ καλύτερο από το προηγούμενο είναι άξιος διάδοχος του Μάικλ Κράιτον. Όποιος καθηλώθηκε από την Κλεμμένη εξίσωση, θα λατρέψει τον Αφανισμό. Το νέο του βιβλίο εξάπτει, συγκλονίζει, τρομοκρατεί, πληροφορεί, συναρπάζει. Ακατάπαυστη δράση, καταιγιστικός ρυθμός, αληθινή επιστήμη αιχμής, υπερσύγχρονη τεχνολογία, διεθνής κατασκοπεία, αλλεπάλληλες ανατροπές, πολιτικές ίντριγκες, σκηνές που κόβουν την ανάσα. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει, πλέον, τα δικά της σχέδια για το μέλλον στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι. 

Ο Τζιμ Πιρς νοσταλγεί την κόρη του τον εγκατέλειψε μόλις έμαθε ότι ο πατέρας της έκανε την πιο «βρόμικη» δουλειά στις μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού.

Την αγαπάει πολύ, παρ ότι ξέρει ότι είναι η πιο δραστήρια χάκερ των InfoLeaks.

Καθώς σφαδάζει κάτω από τη θανατηφόρα λαβή του δολοφόνου που έχει εισβάλει  στο γραφείο του απαιτώντας να μάθει πού βρίσκεται η κόρη του, καταλαβαίνει ότι η μονάκριβή του έχει «σπάσει» κάποια πολύ κρίσιμα μυστικά...

... Κι ενώ ο Τζιμ ψάχνει να βρει τον απαγωγέα της, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει, απλώς, την υπέρτατη απειλή για την κόρη του. Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει στραφεί στους δημιουργούς της, και δεν προτίθεται να τους αφήσει  ούτε και τους υπόλοιπους ανθρώπους να επιβιώσουν για πολύ.

= = = = = = = = = = = = = = = = = =

                                    Βιβλιοκριτική

Νοσταλγικά

Η λέξη και μόνο «Νοσταλγικά» αποπνέει άρωμα χρόνων αλλοτινών. Κι αν είναι δε γραμμένη σε εξώφυλλο βιβλίου, τότε από μόνη της μιλά για έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο γλύκα αισθημάτων. Κάπως έτσι θέλω να πω τα πράγματα, καθώς βλέπω μπροστά μου το βιβλίο της φίλης Άσπας Κοπανέλλη Αβαγιανού που τις προάλλες  βγήκε στην κυκλοφορία. Της καλής μας Άσπας. Γνωστή, τουλάχιστον στην τοπική κοινωνία, σίγουρα δεν έχει ανάγκη το δικό μου γραπτό λόγο για τα γραφήματά της. Έχει καταθέσει από χρόνια πολλά, δείγμα γραφής στον τοπικό τύπο και πολύ περισσότερο τα γεννήματα του νου και της ψυχής της έχουν καταγραφεί στις στήλες αυτής της εφημερίδας, που τώρα φιλοξενεί και το σημείωμα αυτό.

 Μπορεί να γράφει και να «ζωντανεύουν» οι λέξεις. Να παίρνουν χρώμα ακόμη και οι πιο ξεθωριασμένες θύμησες, να μετατρέπονται οι σελίδες σε ένα απέραντο σκηνικό ζωής γεμάτο ήχους, αρώματα, αισθήματα, ψίθυρους, φανερά κι απόκρυφα τονίσματα του νου και της ψυχής. Και αυτό κάνει καιρό τώρα  όπως εξομολογητικά ανάμεσα σε άλλα πολλά αναφέρει στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου. Ένα βιβλίο που απ΄τις πρώτες σελίδες του γίνεται δίνη που απορροφά τον αναγνώστη για να τον ταξιδέψει σε έναν κόσμο νοσταλγικό, κόσμο πολιτισμού, ακουσμάτων, θεάματος μα και διαλογισμού.

Είναι ξεκάθαρο. Δεν έγραψε κάτι καινούριο η Άσπα. Συγκέντρωσε όλα της τα δημοσιεύματα από μια πορεία εικοσιπέντε ετών στον τοπικό τύπο, σε ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο με κείμενα και εικόνες απ΄τα παλιά Διαβάζει και βλέπει ο αναγνώστης Εισπράττει τέρψη πολυδιάστατη πιστεύω.

«Αναμνήσεις μιας Μυτιληνιάς», «Για τη Μητέρα και τον Πατέρα», «Έθιμα και Μνήμες», «Του Έρωτα», «Της Καρδιάς», «Αφιέρωμα στη γυναίκα», «Καθημερινά», «Από τη ζωή», «Οι μήνες και οι Εποχές», «Γιορταστικά», «Αφουγκράστηκα τη φύση» είναι οι θεματικές ενότητες στις οποίες ταξινομεί τα κείμενά της.

Κάθε σελίδα και ένα ταξίδι, σεργιάνι σε γειτονιές με αγιόκλημα και γιασεμί, ψίθυροι, κουβέντες, γεύσεις από γλυκά του κουταλιού, γεύσεις αυθεντικές η ομορφιά της καθημερινότητας, σοκάκια και δρόμοι, ήθη και έθιμα, παραδόσεις, αγάπες, ερωτικά σκιρτήματα, παλκοσένικα, έργα και ημέρες ανθρώπων του θεάτρου και της Χορωδίας, ταξίδια σε τόπους κοντινούς και μακρινούς, η ξενιτιά και τα πάθη της, αρώματα και χρώματα της γης, της θάλασσας η μυρωδιά κι άλλα τόσα περικυκλώνουν τον αναγνώστη. Σαν φρέσκο αγέρι ο χειμαρώδης λόγος της Άσπας καταφέρνει και περνά τα μηνύματά του με χιούμορ, ευελιξία, διασκεδάζει καταστάσεις, αποφορτίζει και ρίχνει βότσαλο στη λίμνη του μυαλού μας για προβληματισμό ,αναθεώρηση καταστάσεων και πραγμάτων κατά περίπτωση. Διαβάζεις τα κατά καιρούς δημοσιεύματα και μαθαίνεις τον κόσμο την καθημερινότητα μιας ολάκερης κοινωνίας, εισπράττεις τον παλμό της, τον πόνο και τη χαρά της, τις συνήθειες, τους ρόλους του καθενός στη ζωή, ακούς το χαρχάλεμα του κύματος πάνω στα βότσαλα, βλέπεις τη σκόνη που σηκώνει στο χωματόδρομο η ποδηλάτισσα

Όλα αυτά κι άλλα τόσα προσφέρει η αναγνωστική απόλαυση από τα Νοσταλγικά της Άσπας Κοπανέλλη-Αβαγιανού.

Προσωπική έκδοση απ΄ότι βλέπω το βιβλίο της και μάλιστα διατίθεται δωρεάν απ΄όσο πληροφορήθηκα μέσω προηγούμενου δημοσιεύματος της παρούσας εφημερίδας. Σκέφτομαι, πως ίσως και να αδικεί τον εαυτό της με τη δωρεάν διάθεση του βιβλίου, το βλέπω, όμως, άμεσα συνυφασμένο με το «ανοιχτό μυαλό» και τον πλούτο της ψυχοσύνθεσής της. Είναι μεγαλείο και αξία τελικά να μην εμπορεύεσαι το ενδιαφέρον του παρελθόντος  και της ζωής σου.

 Απέριττο βιβλίο, με ένα «νοσταλγικό» εξώφυλλο  και δεμένο έτσι ώστε να  εστιάζει και να προσφέρει στον αναγνώστη όλη τη δυναμική του περιεχομένου, που σε μια μελλοντική, όμως,  επανέκδοση, πιστεύω πως θα διευκόλυνε τον αναγνώστη αν είχε και πίνακα περιεχομένων.

Δεν ξέρω αν το σημερινό σημείωμα στη στήλη του βιβλιοφάγου θα το΄λεγα βιβλιοπαρουσίαση, σίγουρα όμως είναι βιβλιοαναφορά. Μια βιβλιοαναφορά με έντονο το προσωπικό στοιχείο έτσι όπως αυτό εκφράζεται με αισθήματα, τρόπο αντίληψης, αποδοχή, γενικά προσωπική άποψη, τοποθέτηση και έκφραση σε ό,τι με αφορά και με αγγίζει. Και αυτό πιστεύω να μη σας κούρασε και να  μου το συγχωρήσετε εκλεκτοί μου αναγνώστες.

 Σε ευχαριστούμε Άσπα !

 Καλή συνέχεια!

Μαριάνθη Βάμβουρα

vamvouramar@gmail.com

 

 

Γράμμα στη φίλη Άσπα

 

Ένα μπράβο

 

Με την Άσπα Κοπανέλλη Αβαγιανού, γνωριστήκαμε στο γυμνάσιο. Μαζί τελειώσαμε την τότε ογδόη γυμνασίου. Αργότερα, βρεθήκαμε συνάδελφοι στον ΟΤΕ. Δουλέψαμε αρκετά χρόνια τηλεφωνήτριες πλάι πλάι στο μεταλλάκτη. Χρόνια δύσκολα, αλλά είχαμε τη δύναμη να τα βγάλουμε πέρα. Εργατική, φιλική και ενάρετη. Καλοσυνάτη με όλους μέχρι σήμερα. Πνεύμα ανήσυχο και ακούραστη στις επιδιώξεις της.

Τίποτα δεν την πτοεί. Αγαπά και δίνεται σ αυτό που κάνει, προσπαθώντας το καλύτερο. Μεγάλωσε με περισσή φροντίδα τα τρία παιδιά της, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε και τις σχέσεις της με τα πολιτιστικά.

Πρώτη και καλύτερη με ό,τι ασχολήθηκε. Σίγουρα βοηθός της και ο  σύζυγός της. Τη θαυμάζουμε και την καμαρώνουμε. Όταν τη συναντάμε, κάποιες φορές με το αγαπημένο της ποδήλατο, χαιρόμαστε το χαμόγελό της, που ποτέ δεν την εγκαταλείπει, το χιούμορ της, την ευαισθησία της, το ενδιαφέρον της για μας. Πάντα βιαστική, γιατί πάντα είχε κάτι να κάνει.

Τώρα μας εξέπληξε και με την έκδοση του βιβλίου της «Νοσταλγικά». Η αλήθεια, το περίμενα κι αυτό. Δεν το διάβασα ακόμα. Πάντα, όμως, διάβαζα τα όσα δημοσίευε στην εφημερίδα.  Γραμμένα με απλότητα κι αισθήματα. Θα το πάρω το βιβλίο της γιατί τα βιώματά της είναι και δικά μας.

Άσπα, χάρηκα αληθινά και σου εύχομαι και σε άλλα με το καλό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις γιατί είσαι άξια και πάντα προσπαθείς.

Νέλλη Ανδρονίκου Τσακπινέλλη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία19 Απριλιου 2024
Ημερομηνία19 Απριλιου 2024
Ημερομηνία19 Απριλιου 2024
Ημερομηνία19 Απριλιου 2024
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε