ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Πεμπτη 25 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

5 οι «απάτητες» παραλίες

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Και στη Λέσβο με εισήγηση του ΟΦΥΠΕΚΑ
Και στη Λέσβο με εισήγηση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο κατάλογος, τον οποίο εισηγήθηκε ο ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος) επεξεργάστηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το τελικό αποτέλεσμα δημοσιεύθηκε εδώ και δύο ημέρες. Σ' αυτόν περιλαμβάνονται 198 «απάτητες» παραλίες, σχεδόν στο σύνολό τους στη νησιωτική Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο. Οι πιο πολλές σημαντικές περιβαλλοντικά παραλίες βρίσκονται στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, που αριθμούν τις 17, ενώ ακολουθούν η Κάρπαθος με 13 και η Σύρος με 11.

Από 9 «απάτητες» παραλίες έχουν η Τήλος και οι Φούρνοι, 8 η Αλόννησος, 7 η Νάξος, από 6 ο Δήμος Πύλου Νέστορος, τα Κύθηρα, η Κάλυμνος και η Κίμωλος, από 5 η Άνδρος, η Λέσβος, η Ζάκυνθος και η Μήλος και από 4 οι Δήμοι Ζαχάρως, Μεσολογγίου, Καρύστου, Τήνου και Σικίνου.

Η περσινή απόφαση περιλάμβανε και 169 παραλίες, που επίσης δεν θα μισθωθούν για ομπρελοκαθίσματα με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς βρίσκονται μέσα ή κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους ή σημαντικά μνημεία.

Πάντως, το ποιος αποφασίζει τη μίσθωση ή μη παραλιών για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων (σε παραλίες που δεν προστατεύονται) παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα στις σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τους δήμους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο δήμος μπορεί να γνωμοδοτεί αρνητικά για τη μίσθωση μιας παραλίας, το υπουργείο, όμως, δεν είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί την επιθυμία του.

Οι παραλίες της Λέσβου που χαρακτηρίζονται απάτητες και απαγορεύεται η ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, καθώς βρίσκονται σε περιοχές Νatura, περιλαμβάνονται στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου, στο απολιθωμένο δάσος, στον δήμο Ερεσού Αντίσσης.

Επίσης, τέτοιες παραλίες υπάρχουν και στον Αγ. Ευστράτιο, αλλά και στα βόρεια της Χίου στις Οινούσσες, στην παράκτια θαλάσσια ζώνη του δήμου Καρδαμύλων, στη Νοτιοδυτική χερσόνησο.

Πάντως, είναι γεγονός ότι και οι μισθωμένες παραλίες, πρέπει να τηρούν πιστά και απαρέγκλιτα τους όρους των συμβάσεων, διαφορετικά σε επικείμενους ελέγχους, αν διαπιστώνονται παραβάσεις, είτε από την Κτηματική, είτε από τον δήμο, θα επιβάλλεται και το αντίστοιχο πρόστιμο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

Στους φτωχότερους το Β.Αιγαίο

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Η «Νέα Αριστερά» για τον καταμερισμό της αύξησης του π/υ των σχεδίων βελτίωσης
Η «Νέα Αριστερά» για τον καταμερισμό της αύξησης του π/υ των σχεδίων βελτίωσης

Επικριτική η «Νέα Αριστερά» έναντι της κυβέρνησης, με αφορμή τον σχεδιασμό του Στρατηγικού Εθνικού Σχεδίου Εφαρμογής της ΚΑΠ και του τρόπου καταμερισμού της αύξησης του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης, που αφήνει και πάλι το Β. Αιγαίο μεταξύ των φτωχότερων περιφερειών της Ευρώπης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στον σχεδιασμό του Στρατηγικού Εθνικού Σχεδίου εφαρμογής της ΚΑΠ, έκανε την επιλογή να μεταφέρει το 10% των άμεσων ενισχύσεων στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Προφανώς γιατί θεωρεί ότι ο αγροτικός τομέας χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις για να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Εάν η επιλογή της ήταν σωστή, θα έπρεπε οι επενδύσεις του αγροτικού τομέα να μοιραστούν σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες, το μέγεθος και την σημασία του αγροτικού τομέα κάθε Περιφέρειας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Δρόμος Καγιάνι  Λουτρά
Δρόμος Καγιάνι Λουτρά

Ολοκληρώνονται την τρέχουσα εβδομάδα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον αγροτικό δρόμο από τον οικισμό των Λουτρών μέχρι τον οικισμό των Ταξιαρχών (Καγιάνι). Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Σπανό, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδρέα Παπαχριστοφόρου και την επιβλέπουσα Μηχανικό Γιούλη Χάφτα, παρουσία των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Λουτρών και Ταξιαρχών Βασίλη Μαμώλη και Ιωάννη Μαλακού αντίστοιχα, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, διαπιστώνοντας την πορεία των εργασιών, που βαίνουν προς ολοκλήρωση εντός των προσεχών ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω τμήματος, θα ακολουθήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια».

Το έργο είχε συμβασιοποιηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Υποδοχή με κλειστά καταστήματα

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έφτασε στο λιμάνι της πόλης μας χθες νωρίς το απόγευμα ήταν το «Hamburg» με 331 επισκέπτες Γάλλοι και Γερμανοί υπήκοοι και 150 άτομα πλήρωμα. Στην υποδοχή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Νίκος Γιαννάκας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Τακτικός και άλλοι φορείς.

Οι πρώτες εντυπώσεις όσων πέρασαν με τις λάντσες στο λιμάνι για να δουν από κοντά την πόλη μας δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές, καθώς ούτε ο καιρός ευνόησε, λόγω της αφρικανικής σκόνης για να απολαύσουν τον ήλιο, ενώ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που είδαν μια πόλη νεκρή, με τα καταστήματα κλειστά, καθώς οι καταστηματάρχες προφανώς δεν θέλησαν να μείνουν ανοιχτοί για τις 4-5 ώρες που θα παρέμενε το κρουαζιερόπλοιο έξω από το λιμάνι μας.

Το «Hamburg» ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη από την περασμένη Τρίτη, και ο πρώτος σταθμός ήταν η Λέσβος, ενώ θ' ακολουθήσει μια σειρά ελληνικών νησιών για να καταλήξει ύστερα από 7-8 ημέρες στη Νίκαια της Γαλλίας.

Προς απαξίωση;

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μ.Ι.
Καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μ.Ι.

«Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων του Μεταφορικού

Ισοδύναμου, είτε αφορούν φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις, εξακολουθούν να αποτελούν πλέον πάγια κυβερνητική πολιτική, σε σημείο που το εμβληματικό αυτό μέτρο υπέρ της νησιωτικότητας, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 2018, να οδηγείται βαθμιαία στην πλήρη απαξίωση και αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης», όπως τονίζει η «Ν. Αριστερά» των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποτέλεσμα, να πλήττονται οι ζωές των νησιωτών και να δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας και μείωσης της ανταγωνιστικότητας στις νησιωτικές επιχειρήσεις.

Οι πληρωμές των φυσικών προσώπων έχουν καταβληθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023, ενώ για τις επιχειρήσεις έχουν καταβληθεί μόνο για το α' εξάμηνο του 2022, εξαιρουμένων αυτών που βρίσκονται υπό έλεγχο. Βρισκόμαστε δηλαδή στα τέλη Απριλίου 2024 και δεν έχουν πληρωθεί για το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρήσεις ακόμα και για δαπάνες που ανάγονται στο 1ο εξάμηνο του 2022. Επιπλέον, οι οφειλές για τα καύσιμα του 2023, πληρώθηκαν μόλις τρεις εβδομάδες πριν, εξαιρουμένων πάλι των επιχειρήσεων υπό έλεγχο.

Τα ίδια προβλήματα, που πλήττουν τη νησιωτικότητα ανακύπτουν -και αναδείχτηκαν πρόσφατα με ερώτηση της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας- με την μη καταβολή της επιδότησης του μέτρου ΑΜΑΛΘΕΙΑ, ύψους 12 εκ. ευρώ, για τους κτηνοτρόφους νησιωτικών περιοχών, που ψηφίστηκε μεν πριν δύο χρόνια, αλλά δεν έχει πληρωθεί.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Μαθητές & αυτοδιοίκηση

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024

Μαθητές της Γ' τάξης του Γυμνασίου Θερμής συνάντησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, οι οποίοι βρέθηκαν στο γραφείο του συνοδεία δύο εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνω για τη Δημοκρατία» του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Κατά τη συνάντηση, ο Π. Χριστόφας μίλησε στα παιδιά για τον ρόλο του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη σημασία του διαλόγου, της διαβούλευσης και της συνεργασίας και παρέθεσε παραδείγματα που σκιαγραφούν τις αρμοδιότητες του Δήμου και το πόσο σημαντική είναι η επίδραση της αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών. Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρουσίασε στους μαθητές κάποια από τα έργα που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε παρεμβάσεις στην περιοχή τους, ενώ άκουσε και κατέγραψε και τα αιτήματα για το σχολείο τους, αλλά και τα χωριά στα οποία ζουν.

Πριν τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για τη λειτουργία του Δήμου Μυτιλήνης με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας Νίκο Καρασάββα.

 

 

Προς αποδιοργάνωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ;

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Οι πληρωμές των αγροτών
Οι πληρωμές των αγροτών

Με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη, πριν το Πάσχα θα γίνουν οι πληρωμές των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκεκριμένα 88 εκ. ευρώ υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, 225 εκ. συνδεδεμένες ενισχύσεις, 425 εκ. οικολογικά σχήματα και 8,5 εκ. στρεμματική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς μικρών νησιών του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την «Ν. Αριστερά» των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση.

Θεωρεί ως αδιάψευστο μάρτυρα το γεγονός ότι για τα Οικολογικά Σχήματα,  που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών (425 εκατ. ευρώ) ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλάζει την τελευταία στιγμή τη σχετική εγκύκλιο πληρωμής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Πασχαλινές εκπτώσεις

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις γιορτές του Πάσχα. Ειδικότερα:

 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

-Fast Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματά τους για το διάστημα από 25/4/2024 έως 29/4/2024 σε όσους μετακινούνται από τα νησιά προς την Αττική και από 9/5/2024 έως 13/5/2024 για τις μετακινήσεις τους από την Αττική προς τα νησιά.

-Attica Group έκπτωση 50% για επιβάτες, στα Ι.Χ. οχήματά τους και στις μηχανές για το χρονικό διάστημα από 19/4/2024 έως 13/5/2024.

-Minoan Lines έκπτωση 50% για επιβάτες και τα οχήματά τους την περίοδο από 26/4/2024 έως 12/05/2024 στη γραμμή Πειραιάς-Μήλος-Ηράκλειο-Πειραιάς.

-Golden Star Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματά τους την περίοδο από 26/4/2024 έως 4/5/2024 από τα νησιά προς τη Ραφήνα και από 6/5/2024 έως 12/5/2024 από τη Ραφήνα προς τα νησιά.

-Saronic Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες προς τα νησιά Αίγινας, Σουβάλας, Αγκιστρίου, Μεθάνων και Πόρου μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

-Σκύρος Ναυτική Εταιρεία έκπτωση 50% για επιβάτες και στα οχήματά τους για το τρέχον έτος.

-Aegean Sea Lines (από Πειραιά προς Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο με το πλοίο ΑΝΕΜΟΣ) έκπτωση 50% για επιβάτες, στα Ι.Χ. οχήματά τους και στις μηχανές την περίοδο από 1/5/2024 έως 3/5/2024 από νησιά προς Πειραιά και από 8/5/2024 έως 11/5/2024 από Πειραιά προς νησιά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ανακαινίστηκε ο «Μ. ΑΜΠΑΤΖΗ»

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024

-Αγιασμός στον ανακαινισμένο Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό «Μαρία Αμπατζή» πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, του Προέδρου Νίκου Σπανού και του μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ιάκωβου Βράνη,

-καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Τσαγκάρη.

-Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το έργο προσαρμογής του βρεφικού σταθμού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ,

-στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν εργασίες, τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου,

-ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας,

-ενώ ήδη προσωπικό και παιδιά έχουν μεταφερθεί στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις.

-O Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τους γονείς και το προσωπικό για την υπομονή τους καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το αποτέλεσμα των οποίων θα το χαρούν τα παιδιά.

-Ευχαριστούμε και το προσωπικό συνολικά για το έργο του, αναγνωρίζοντας τον καθημερινό αγώνα που δίνει για να προσφέρει τη φροντίδα που πρέπει στα παιδιά που φιλοξενούνται στον σταθμό.

-Αντίστοιχες εργασίες προχωρούν και σε άλλους παιδικούς σταθμούς, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά του Δήμου

-και στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μικρούς μας δημότες τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις σε αυτά τα πρώτα τους βήματα εκτός σπιτιού».

 

 

 

Η υπογραφή της βλακείας

Ημερομηνία25 Απριλιου 2024

-Όταν η βλακεία υπερβαίνει κάθε όριο

-και η ατιμωρησία αφήνει περιθώρια,

-θα εξακολουθούμε να βλέπουμε την πόλη μουτζουρωμένη, τραυματισμένη από τα χέρια ανεγκέφαλων.

-Η πολύπαθη οδός του Ιστορικού Κέντρου Αγ. Θεράποντος, με την σφραγίδα της κακοποίησης, της βλάβης και των ζημιών σε κάθε κτήριο,

-είτε αυτό λέγεται ιδιωτική περιουσία, είτε σχολείο, είτε μουσείο,

-δεν βρίσκει ησυχία.

-Όσες φορές κι αν αποκατασταθούν οι όψεις των κτηρίων,

-άλλες τόσες και ακόμα περισσότερο θα καταστραφούν.

-Από πέρυσι ένα μεγάλο τμήμα του αυλότοιχου των ιστορικών Κεντρικών Λυκείων

-φιλοτεχνήθηκε από μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών των καλλιτεχνικών.

-Μια όμορφη νότα, που όλοι πιστεύαμε ότι θα γίνει σεβαστή,

-ακόμα και από εκείνους τους απαίδευτους με... το ακατοίκητο,

-που έχουν έντονο το αίσθημα της καταστροφής.

-Κι, όμως, διαψευστήκαμε.

-Δυστυχώς, έβαλαν την βρωμοσφραγίδα τους σε ένα από τα έργα των παιδιών,

-μη σεβόμενοι ούτε καν τη νεολαία,

-την προσπάθεια των δημιουργών και την χαρά που τους έδωσε η εικόνα της καλλιτεχνίας τους.

-Η αρχή έγινε.

-Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια;

-Μήπως η δαμόκλειος σπάθη της τιμωρίας που θ' αντιστοιχεί σε κάποιο πρόστιμο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Ημερομηνία25 Απριλιου 2024
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε