ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Παρασκευη 19 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία21 Οκτωβριου 2014
Θεματολογία Μονιμες Στηλες | Βιβλιοφαγος
"Τα παλιά ασήμια"

«Τα παλιά ασήμια»:

της Μαίρης Κόντζογλου

Λιανική τιμή: 18,80 ευρώ

Το νέο βιβλίο από την αγαπημένη συγγραφέα των αναγνωστών σε λίγες μέρες σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο ibookstore της Apple. Μια ιστορία για τις αλησόνητες πατρίδες και τους αλησόνητους έρωτες.

Έχετε τη δυνατότητα να προπαραγγείλετε από σήμερα το βιβλίο από τον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr, και το e-book σε λίγες μέρες από το ibookstore.

Υπάρχει τέλος σε έναν έρωτα που καίει σαν τη λάβα των ηφαιστείων της Καππαδοκίας;

Ποιο είναι το μυστικό της Μονής των Παλιών Ασημιών;

Πού κρύβεται  η γυναίκα με τους ήλιους στους ώμους;

Η Μαίρη Κόντζογλου στο νέο της συγκλονιστικό μυθιστόρημα Τα Παλιά Ασήμια (το πρώτο μέρος μιας τριλογίας) μας ταξιδεύει στη μαγική Καππαδοκία, μια χώρα γεμάτη θρύλους και παραδόσεις, και αφηγείται με το μοναδικό της χειμαρρώδη τρόπο τα πάθη ενός ελληνισμού που ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, γερνάει και πεθαίνει με πίστη στην Ορθοδοξία και συνείδηση της ελληνικής καταγωγής.

 

«Μικρόπολη»

Μη βιάζεσαι... θα μεγαλώσεις!

Της Κέλλυς Αλχανάτη

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Εκδόσεις «Μινώας»

Τιμή: 12,00 ευρώ

Ξέρετε ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει μια φανταστική πόλη όπου όλα είναι μικροσκοπικά; Αυτή η πόλη λέγεται Μικρόπολη και οι κάτοικοί της είναι όλοι μικρούληδες! Εκεί ζει και η Λούλα. Δεν της αρέσει που είναι μικρούλα και βιάζεται να μεγαλώσει! Τι θα συμβεί άραγε όταν η ευχή της γίνει πραγματικότητα; Για άλλη μια φορά η Λούλα προκαλεί αναστάτωση με τα καμώματά της βάζοντας σε μπελάδες τη φίλη της, τη χελώνα Λώνα, τον πατέρα της, τον κύριο Μικρούλη, και όλους τους κατοίκους της όμορφης Μικρόπολης!

Με την τρυφερή γραφή της, η Κέλλυ Αλχανάτη  μας ταξιδεύει και πάλι στη Μικρόπολη και μας υπενθυμίζει ότι αυτό που έχει σημασία στη ζωή είναι να είμαστε πάντα ο εαυτός μας, όσο κι αν διαφέρουμε από τους άλλους.

 

«Έρωτας μαΐστρος»

Της Δ. Χατζή

Εκδόσεις «Μινώας»

Τιμή: 16,00 ευρώ

Για να ζήσεις το παρόν, πρέπει να κλείσεις τους λογαριασμούς σου με το παρελθόν...

Στα δεκαοχτώ της η Νίνα φεύγει απ' το νησί που μεγάλωσε με σκοπό να μην ξαναγυρίσει ποτέ, απογοητευμένη από τον πόνο και την απόρριψη που εισέπραξε απ' τα ίδια της τα αδέλφια. Στην Αθήνα προσδοκά τη λύτρωση, αλλά ένας έρωτας οδυνηρός και «απαγορευμένος» τη στιγματίζει. Όταν αρκετά χρόνια μετά επιστρέφει στο νησί, καινούρια ερωτήματα γεννιούνται.

Τι δεν πρόλαβε να της πει ο πατέρας της πριν πεθάνει;  Πόσο τυχαία είναι η συνάντησή της στο νησί με έναν σαραντάχρονο γεωπόνο; Με τη βοήθεια της Φρόσως, της ενορατικής γυναίκας που τη μεγάλωσε, θα οδηγηθεί βήμα βήμα στις απαντήσεις.

Θα καταφέρει η Νίνα να απεγκλωβιστεί οριστικά από το παρελθόν της,  να πιάσει την άκρη του νήματος και να την ενώσει με το σήμερα; Θα επιστρέψει στο ζωγράφο Άλκη Φωτίου, που την περιμένει υπομονετικά στην Αθήνα, για να ζήσουν μαζί έναν έρωτα μαΐστρο;

Το νέο μυθιστόρημα της Δέσποινας Χατζή είναι μια συγκινητική καταγραφή της προσωπικής αναζήτησης μιας γυναίκας, η οποία θα οδηγηθεί σε λυτρωτικές απαντήσεις που κανένας άντρας δεν μπόρεσε ποτέ να της δώσει...

 

«Φρανκενστάιν»

Της Μ. Σελεϊ

Μετάφραση: Εύη Βαγγελάτου

Εκδόσεις «Μινώας»

Τιμή: 14,00 ευρώ

Πώς ο άνθρωπος χειρίζεται τη γνώση και χρησιμοποιεί την επιστήμη για να ανατρέψει το πεπρωμένο του;

Από πού πηγάζει το κακό;

Ο νεαρός επιστήμονας Βίκτορας Φρανκενστάιν, ωθούμενος από τον άσβεστο πόθο για γνώση και από τις εμμονές του για τις θεωρίες γύρω από τη δημιουργία της ζωής, ανακαλύπτει το μυστικό που τον καθιστά ικανό να ενσταλάζει ζωή στην άψυχη ύλη. Δημιουργεί στο εργαστήριό του ένα πλάσμα χρησιμοποιώντας ανθρώπινα μέλη. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι πρόκειται για ένα τέρας και το εγκαταλείπει. Το τέρας έχει ευαίσθητη ψυχή, αλλά η όψη του τρομάζει τους ανθρώπους. Θέλοντας να μάθει την αιτία της ύπαρξής του, αποφασίζει να βρει τον δημιουργό του. Η περιπλάνησή του θα το οδηγήσει από τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων και τους παγετώνες της Ελβετίας μέχρι τις παγωμένες θάλασσες της Αρκτικής και τις απαρχές της Δημιουργίας.

Η ιστορία της συγγραφής του βιβλίου

Το 1816 η συγγραφέας με το σύζυγό της, Πέρσι Σέλεϊ, φιλοξενήθηκαν στη βίλα του λόρδου Βύρωνα στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. Εκεί ο λόρδος Βύρωνας τους κάλεσε σε έναν διαγωνισμό: Να γράψει ο καθένας τους από μια ιστορία τρόμου. Η Μαίρη άρχισε να δουλεύει μια ιδέα γύρω από έναν νεαρό φοιτητή ιατρικής που δίνει ζωή σε ένα τερατώδες δημιούργημά του. Ολοκλήρωσε το έργο της το Μάιο του 1817 και την Πρωτοχρονιά του 1818 εκδόθηκε το μυθιστόρημα Φρανκενστάιν ανώνυμα σε 500 αντίτυπα με πρόλογο του Πέρσι Σέλεϊ. Παρά τις αρνητικές κριτικές, γνώρισε εμπορική επιτυχία. Έπειτα από τη θεατρική διασκευή του έργου, το 1822 κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοσή του, η οποία έφερε το όνομα της συγγραφέως. Το κείμενο είχε διορθωθεί από τον πατέρα της ή από κάποιον άγνωστο τυπογράφο. Στις 31 Οκτωβρίου του 1831 κυκλοφόρησε η τρίτη έκδοση που είναι ευρέως γνωστή μέχρι σήμερα, αναθεωρημένη και επιμελημένη από τη συγγραφέα.

 

 

«VINSANTO. Το κρασί της λάβας»

Της Αργ. Μαργαρίτη

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή :17,70 ευρώ

Ένα παράξενο γράμμα, μισό στα πορτογαλικά, το άλλο μισό σε ανορθόγραφα ελληνικά, που αναφέρεται σε έναν αμύθητο θησαυρό, γίνεται αφορμή να βγουν στην επιφάνεια ψέματα σκεπασμένα από τη λάβα. Εκεί, λοιπόν, στο νησί με το κοιμισμένο ηφαίστειο, θαμμένοι ναοί από την εποχή της έκρηξης κρύβουν τον θρύλο που μπολιάζει πάθη και οπλίζει χέρια. Κορυφαίοι του χορού η αλλοπρόσαλλη Νίνα και ο Ζοζέ με το μαυριτάνικο αίμα, που κουβαλούν μυστικά πλεγμένα με μύθους. Η όμορφη Κάρμεν και ο παθιασμένος αρχαιολόγος της, βουτηγμένοι σε έναν έρωτα που ψεύδεται κι απογειώνεται. Κι εκείνο το κάθαρμα ο Σπύρος, που δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το παράξενο γράμμα, γι' αυτό και σέρνεται στο κυνήγι ενός θησαυρού χωρίς να γνωρίζει το τίμημα. Ψηλά, στο μοναστήρι του Αϊ-Σύκα του Παλαβιάρη, ένας μυστηριώδης ηγούμενος που ξέρει αλλά δεν μπορεί να μιλήσει. Όλοι τους μεθυσμένοι απ' το κρασί της λάβας, το βισάντο, λιωμένο ρουμπίνι φυλακισμένο για χρόνια στα βαρέλια. Ίσως γι' αυτό τα πρόσωπα της ιστορίας δεν έχουν τον έλεγχο. Γιατί το βισάντο το φτιάχνει ο ήλιος και το ηφαίστειο. Ίντριγκες, παθιασμένοι έρωτες, ανεξήγητοι θάνατοι και φονικά, ακριβά όνειρα και προδοσίες. Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να είναι οδοιπορικό στο ωραιότερο νησί του κόσμου, ερωτικό γιατί τα κορμιά δεν ντρέπονται όταν σφαδάζουν πλεγμένα πάνω στα βότσαλα, μυστηριώδες αφού κανείς δεν περιμένει αυτό που ξετυλίγεται σε κάθε σελίδα.

 

 

«Έρωτας και αμαρτία» 

Της Γουέμπ Κάθριν 

Μετάφραση: Σπανδωνής Γιάννης

Εκδόσεις «Ωκεανίδα»

Τιμή: 15.00ευρώ

Η Ρέιτσελ ξεφεύγει από τη μίζερη ζωή της γκουβερνάντας όταν παντρεύεται  έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία. Επιτέλους, θα μπορέσει να αποκτήσει το δικό της σπιτικό και να κάνει οικογένεια. Όμως, σύντομα η ζωή της παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν αναλαμβάνει να κρατά συντροφιά στο μοναχικό Τζόναθαν Άλεϊν, που βασανίζεται από τις αναμνήσεις του πολέμου και από την εξαφάνιση της νεανικής του αγάπης, της Άλις.

Η Στάρλινγκ, το έκθετο παιδί που δουλεύει τώρα υπηρέτρια στην οικογένεια Άλεϊν, αγαπούσε την Άλις σαν αδελφή της και είναι βέβαιη ότι τη βρήκε κάποια συμφορά. Είναι λοιπόν, αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια που όλοι οι άλλοι θέλουν να ξεχάσουν... Η εμφάνιση της Ρέιτσελ ταράζει τα λιμνάζοντα νερά στο σπίτι των Άλεϊν και φαίνεται ότι οι σκοτεινές πτυχές του παρελθόντος θα φωτιστούν. Πίσω από τα αψεγάδιαστα πρόσωπα της κοινωνίας του Μπαθ ελλοχεύουν καταστροφικές αλήθειες. Το θάρρος της  Ρέιτσελ και της Στάρλινγκ, να "ξεθάψουν" το παρελθόν, θα έχει πολύ ακριβό τίμημα...

 

«Τα άγρια περιστέρια»

Της Νίκης Αναστασέα

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Τιμή: 9,58 ευρώ

Άνθρωποι στα όρια της αντοχής τους, γυναίκες και άντρες που φτάνουν στα άκρα και καμιά φορά τα ξεπερνούν: ο σύζυγος που αισθάνεται απέχθεια για την τετράπαχη γυναίκα του, η μάνα που αρνείται να συμβιβαστεί με την εικόνα του ναρκομανούς παιδιού της, η πρωταγωνίστρια που παθαίνει κρίση πανικού πριν από την πρεμιέρα, η πρώην ταβερνιάρισσα που δολοπλοκεί προκειμένου να εκδικηθεί έναν άντρα. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι δυνατοί, ή τουλάχιστον κάποιοι που καταφέρνουν να σταθούν και να στηρίξουν και τους άλλους: ο άντρας μιας γυναίκας που έχει καταρρεύσει μετά από την απώλεια της κόρης τους, η ανύπαντρη μεγαλοκοπέλα που διακριτικά αποσύρεται από τη ζωή της νύφης της. Δεν πρόκειται για αγγέλους, όπως και οι άλλοι δεν είναι σατανικά πλάσματα, μοχθηροί ή σαλταρισμένοι εκ γενετής. Eίναι απλώς από εκείνους που η ζωή τούς επιφύλαξε μια δοκιμασία μεγαλύτερη απ' ό,τι μπορούσαν να αντέξουν ή που θα μπορούσαμε να αντέξουμε κι εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Ημερομηνία18 Απριλιου 2024
Resource id #8
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849

    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440
  • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594

    Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
  • ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333

    ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
  • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε