ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Κυριακη 20 Σεπτεμβριου 2020
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Επιχείρηση «σκούπα»

18 Σεπτεμβριου 2020
Σταδιακή απελευθέρωση της Ε.Ο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ξεκίνησε από χθες το πρωί η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης, για τη μετακίνηση στη νέα δομή του πεδίου βολής, των χιλιάδων άστεγων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο δρόμο του Καρά Τεπέ εδώ και 10 ημέρες.

Αρχικά μετακινήθηκαν με ενέργειες των 70 γυναικών αστυνομικών γυναίκες και παιδιά, που διέμεναν στα τμήματα του πρόχειρου καταυλισμού που είχε στηθεί πάνω στο δρόμο.

Ακολούθησαν οικογένειες και διάφορες σκόρπιες ομάδες αλλοδαπών, που όταν διαπίστωσαν ότι έχει ξεκινήσει η μετάβαση στη νέα δομή, χωρίς να φέρουν αντιρρήσεις, ακολούθησαν τις οδηγίες των αστυνομικών και κινήθηκαν προς τη νέα δομή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα περίπου, είχαν μεταφερθεί στο νέο Κέντρο, περίπου 4.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ συνολικά έως εκείνη την ώρα στον καταυλισμό βρισκόταν 5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Γενικά η επιχείρηση της μετακίνησης γίνεται με αργούς, προσεκτικούς ρυθμούς, αφού όσοι μπαίνουν στη νέα δομή θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν για κορωνοϊό και στη συνέχεια να καταγραφούν από την υπηρεσία ασύλου.

 

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Εκτιμήσεις των στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλάν για ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης όσων βρίσκονται στο δρόμο μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα αποκατασταθεί σταδιακά η τάξη στην περιοχή, θα ανοίξει ο δρόμος και θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.

 

Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Ανησυχία προκαλεί, όμως, το γεγονός της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού που παρατηρείται στους πληθυσμούς των προσφύγων και μεταναστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί περίπου 135 νέα κρούσματα από τους εισερχόμενους στη δομή.

Όλοι οι ασθενείς και οι επαφές τους μπαίνουν σε ειδικούς χώρους απομόνωσης, που έχουν προβλεφθεί μέσα στη νέα δομή.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ένεση 25 εκ. ευρώ

18 Σεπτεμβριου 2020
Από το ΠΕΠ Β. Αιγαίου σε νησιωτικές επιχειρήσεις

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για τις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα για εκείνες που επλήγησαν από τις συνέπειες εξάπλωσης του κορωνοϊού και των ειδικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, γνωστοποιήθηκε χθες από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Η είδηση αφορά στη χρηματοδότηση με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ επιχειρήσεων των νησιών μας το επόμενο διάστημα με πόρους του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο Κ. Μουτζούρης, σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π. Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζοντας ενεργά την επιχειρηματικότητα στο Βόρειο Αιγαίο, προχωρά στον σχεδιασμό πρόσκλησης για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια.

Θα ζητηθούν δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για στήριξη του κεφαλαίου κίνησης των πληγεισών επιχειρήσεων στις νήσους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η αναλυτική πρόσκληση και τα ειδικά χαρακτηριστικά της, για την κάλυψη του μεγαλύτερου δυνατού φάσματος επιχειρήσεων, προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που ανακύπτουν στην παρούσα χρονική περίοδο.    

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία στηρίζεται ενεργά από τη Διαχειριστική Αρχή, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Γ. Πλακωτάρης σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί η πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, ενώ επισήμανε ότι θα συμπεριληφθεί μεγάλος αριθμός κλάδων επιχειρηματικότητας των νησιών μας. Η χρηματοδότηση και το ύψος της επιδότησης, αναφέρει, θα εξαρτηθεί από το κεφάλαιο κίνησης της επιχείρησης και τις δαπάνες κατά το έτος 2019.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αφού για πρώτη φορά επιδοτούνται επιχειρήσεις, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν χρήματα. Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε γενικότερα πολλά από τα δεδομένα των προηγούμενων ετών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρώτη φορά ενέκρινε την διάθεση πόρων σε επιχειρήσεις με τον τρόπο αυτό».

Μ. Χατζηγεωργίου

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Μηνυτήρια αναφορά

18 Σεπτεμβριου 2020
Από τους προέδρους 5 Κοινοτήτων

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου, Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης, Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης, Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος και Αφάλωνα Κώστας Κουρογένης, συνεπικουρούμενοι από το Δήμο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Π. Τσακύρη, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, υποστηρίζοντας ότι μετά το ολοκαύτωμα του καταυλισμού της Μόριας και κατά την επιχείρηση δημιουργίας προσωρινής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Καρά Τεπέ από την Κυβέρνηση:

-Αλλοιώνεται το ανάγλυφο της περιοχής και υποβαθμίζεται το περιβάλλον, καθώς επιχωματώνονται αιγιαλός και παραλία, αλλοιώνονται χώροι πρασίνου, δεν τηρείται η περιβαλλοντική νομοθεσία, ενώ δεν είναι γνωστό αν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις (περιβαλλοντικών όρων, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Κτηματικής Υπηρεσίας).

-Παρακωλύεται η συγκοινωνία, καθώς βιαίως έχει διακοπεί η σύνδεση μεταξύ του κεντρικού ιστού της πόλης της Μυτιλήνης και των χωριών στη βόρεια πλευρά του Δήμου.

-Τα μαγαζιά κι οι επιχειρήσεις της περιοχής, που τροφοδοτούν ολόκληρο το νησί της Λέσβου, είναι κλειστά επί μέρες, γεγονός που επιφέρει οικονομική καταστροφή για τα ίδια και γενικότερα για την τοπική οικονομία.

-Τίθεται σοβαρό εθνικό θέμα, καθώς έχει σταματήσει η λειτουργία της έδρας και των γραφείων της ΕΥΠ στην περιοχή.

Για τους παραπάνω λόγους, οι πρόεδροι των 5 Κοινοτήτων καλούν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης να προβεί στον εντοπισμό και δίωξη όλων όσων προβαίνουν εκ προθέσεως σε έκνομες πράξεις που αλλοιώνουν το περιβάλλον, παρακωλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και υπονομεύουν την Εθνική Άμυνα της χώρας.

 

Εκπαίδευση προσωπικού ΚΥ

18 Σεπτεμβριου 2020
Έλεγχος με Rapid Test

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων (κτίριο Μαιευτικού) του νοσοκομείου μας, με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία, η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας του νησιού μας, για τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων για SARS-COV 19 με τα τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού (Covid 19 Ag Rapid Test).

Αφού δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την ορθή χρήση των τεστ, οι εκπρόσωποι των ΚΥ παρέλαβαν ικανοποιητικό αριθμό των συγκεκριμένων Rapid Test, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και με μεγάλη ακρίβεια, ύποπτα για SARS-COV 19 περιστατικά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Παλλεσβιακή απεργία

18 Σεπτεμβριου 2020
Συναντήσεις συσκέψεις - αιτήματα

Πλούσιο σε δραστηριότητες και επαφές ήταν το τελευταίο διήμερο για την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη, ο οποίος μετά το ταξίδι αστραπή στην Αθήνα την Τετάρτη το πρωί, πραγματοποίησε απανωτές συσκέψεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη διάρκεια των οποίων αξιολογήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση και κατατέθηκαν προτάσεις.

Αρχικά την Τετάρτη το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους δύο Δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, με τους οποίους συζήτησε τρόπους αντίδρασης και κινητοποιήσεων, που να αποφασιστούν από τα συλλογικά τους όργανα τις επόμενες ώρες.

 

ΜΟΝΙΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Υπουργός Ν. Μηταράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ. «Η δομή αυτή τόνισε- έχει προσωρινό χαρακτήρα και σε περίπτωση που η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, τότε θα κατασκευαστεί μόνιμη δομή σε όποια περιοχή υποδειχθεί από τους δήμους. Αν, όμως, δεν υπάρξει πρόταση από την Αυτοδιοίκηση, τότε η δομή του Καρά Τεπέ, 300 περίπου στρεμμάτων, θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα».

 

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επανέλαβε την πάγια θέση του περί κατάργησης όλων των δομών και μη αποδοχής δημιουργίας νέας δομής, ενώ πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να υποστηρίξει πρόταση για γενική παλλεσβιακή απεργία στο νησί, με τη συμμετοχή καταστημάτων και επιχειρήσεων. Μετά από πολύωρη συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση του Κ. Μουτζούρη με 23 θετικές ψήφους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ουσιαστικά παραμένει στις προηγούμενες αποφάσεις του για «καμία δομή» και απομάκρυνση όλων των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη. Προτρέπει δε τους φορείς, να συμμετέχουν σε γενική απεργία, ενώ η απόφαση θα επιδοθεί και στα κόμματα της Βουλής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

 

Γεωγραφικός αντιπεριφερειάρχης Λέσβου

18 Σεπτεμβριου 2020
Π. Κουφέλος

Καθήκοντα αυξημένης ευθύνης αναλαμβάνει τις αμέσως επόμενες ημέρες ως γεωγραφικός αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ο Πανάγος Κουφέλος, που παραμένει και στο νευραλγικό πόστο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, στο οποίο βρίσκεται από την αρχή της θητείας του. Ως επιπλέον αρμοδιότητες αναλαμβάνει την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και όλες τις ευθύνες που συνεπάγονται αυτής. Η Διεύθυνση των Τεχνικών Έργων, της οποίας προΐστατο ο Αρ. Χατζηκομνηνός το προηγούμενο διάστημα, μεταφέρεται απευθείας στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη.

Όπως αναφέρει ο Π. Κουφέλος, αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη που αναλαμβάνει σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί μας το νευραλγικό πόστο της Πολιτικής Προστασίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την πρόληψη για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε καταστροφής, φυσικής ή όχι, με την εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων για να γίνει αυτό.   Μ.Χ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ομάδα ευρωβουλευτών της αριστεράς

18 Σεπτεμβριου 2020
Διήμερη επίσκεψη

Ομάδα ευρωβουλευτών της GUE/NGL της ευρωομάδας της αριστεράς, επισκέπτεται σήμερα και αύριο τη Λέσβο. Θα γίνουν επαφές με την Περιφερειακή και τις Δημοτικές Αρχές, άλλους τοπικούς φορείς, κατοίκους του νησιού, εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων και διακυβερνητικών οργανισμών.

Η αποστολή απαρτίζεται από εννέα ευρωβουλευτές πέντε χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Συγκεκριμένα, στη Λέσβο θα έρθουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και οι Ευρωβουλευτές Pernando Barrena Sira Rego, Miguel Urban, Idoia Villanueva από την Ισπανία, Malin Bjork (από τη Σουηδία, Cornelia Ernst (από τη Γερμανία) και Marisa Matias (από την Πορτογαλία).

Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

18 Σεπτεμβριου 2020
Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη

-Το Επιμελητήριο Λέσβου στο πλαίσιο ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, 

-διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

 -«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι και πώς μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»,

-την Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.

 -Κεντρικός ομιλητής ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

-Σκοπός της ημερίδας, είναι η πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων (ελεύθερων επαγγελματιών, φυσικών προσώπων με ατομική επιχείρηση, εταίρων προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά κ.α.)

-για την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην 1η κατοικία, όσων επλήγησαν οικονομικά από τις συνέπειες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του COVID-19. 

-Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν το e-mail τους στην ειδική φόρμα

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflgwSuYkKKyYBF4caYkc-hjPj9EGX5lyzLN-bz7SzukMaHSQ/viewformusp=sf_link

-έως σήμερα, 

-προκειμένου να τους αποσταλεί το link, μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

 

Καταστροφείς

18 Σεπτεμβριου 2020
Ουδείς εδέησε να φροντίσει για την άμεση αποκατάστασή του

-Γέμισε ο κόσμος κάφρους. Απολίτιστους και ανιστόρητους.

-Ανθρώπους που ούτε ξέρουν, ούτε γνωρίζουν, ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν.

-Αρέσκονται στην διάλυση και την καταστροφή. Λάτρεις του μηδενισμού και του αφανισμού.

-Μικρόμυαλοι και άγριοι που ...νομίζουν...

-Κάτι τέτοιοι λοιπόν, «επισκέφτηκαν» τον τύμβο των Φωκαέων και

 προκάλεσαν ζημιές για μια ακόμη φορά,

-δείχνοντας ασέβεια σε όλους εκείνους τους Φωκιανούς και τους Μικρασιάτες που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους την περίοδο 1914-1922.

-Και ουδείς εδέησε να φροντίσει για την άμεση αποκατάστασή του,

-την στιγμή μάλιστα, που την Κυριακή θα τελεστεί μνημόσυνο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

 

Στέγη για την ΔΕ Μανταμαδου

18 Σεπτεμβριου 2020
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου

-Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Δημαρχείου του τέως Δήμου Μανταμάδου,

-που πλέον θα φιλοξενεί το κοινοτικό γραφείο του χωριού,

-αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες της δημοτικής ενότητας Μανταμάδου.

-Το κτήριο αποτελεί δωρεά συμπολίτη μας στον Δήμο, που αξιοποιήθηκε και παραδόθηκε τάχιστα προς χρήση.

-Έγιναν εργασίες επισκευής του εσωτερικού και του περιβάλλοντα χώρου,

-όπως αντικαταστάσεις κουφωμάτων, ανακατασκευή των γραφείων και πλακοστρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
18 Σεπτεμβριου 2020
18 Σεπτεμβριου 2020
18 Σεπτεμβριου 2020
18 Σεπτεμβριου 2020
Resource id #8
Resource id #8

> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε