ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σαββατο 14 Δεκεμβριου 2019
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μεταβατικοί ΟΕΥ & μετακίνηση υπαλλήλων

10 Ιουλιου 2019
Η ΑΔΑ αποφασίζει
Πρωτοφανές σίριαλ διαδραματίστηκε σε δύο τρίωρα επεισόδια την περασμένη Δευτέρα και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, για την έγκριση των μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) των δύο νέων δήμων και την κατανομή των υπαλλήλων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η διάσπαση τον περασμένο Φεβρουάριο, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες γνώριζαν πολύ καλά ότι θα ακολουθήσουν σοβαροί κλυδωνισμοί στην καθημερινή λειτουργία του ενιαίου Δήμου Λέσβου. Τα εμπόδια θα πρέπει να έχει φροντίσει να τακτοποιήσει πριν παραδώσει τη σκυτάλη στις νέες δημοτικές αρχές, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου τα δύο νέα αυτοδιοικητικά σχήματα να είναι απολύτως λειτουργικά.

Το μεγαλύτερο και ίσως δυσκολότερο στοίχημα για την παρούσα Δημοτική Αρχή και το υφιστάμενο Δημοτικό Συμβούλιο, φαινόταν ότι θα είναι η κατανομή των υπαλλήλων στους δύο νέους δήμους και κυρίως η μετακίνηση αρκετών εξ' αυτών στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Η προθεσμία που έδινε ο νόμος έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Δήμο και την έγκριση των ΟΕΥ και της κατανομής από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η 9η Ιουλίου, δηλαδή η χθεσινή μέρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους νέους δημάρχους για το σχεδιασμό που υπάρχει και την κατανομή με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος διαφώνησε κάθετα με αυτό το κριτήριο κατανομής, προτάσσοντας το γεγονός ότι ο Δήμος του έχει μεγάλη έκταση, τεράστιο δίκτυο αγροτικών δρόμων και αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι λόγω της τουριστικής περιόδου.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, παρουσία -εκτός των δημοτικών συμβούλων- και δεκάδων υπαλλήλων του δήμου και στελεχών των νέων δημοτικών αρχών, καθώς και του ίδιου του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, παρατηρήθηκε έντονη ανησυχία και κινητικότητα στους διαδρόμους της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου γινόταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο νέων δημάρχων, για να καταλήξουν στον αριθμό των υπαλλήλων και να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους.

Αρχικά ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκος Καρασάββας, ανέφερε ότι η εισήγησή του ήταν το θέμα να παραπεμφθεί απευθείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και να μην συζητηθεί καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι οι δύο δήμαρχοι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους στον αριθμό των υπαλλήλων. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όμως, υπήρξε σύγκλιση ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων και το προεδρείο του Συλλόγου που ήταν παρών. Σύμφωνα με το Ν. Καρασάββα, οι Στρατής Κύτελης και Ταξιάρχης Βέρρος κατέληξαν στον αριθμό των 150 υπαλλήλων για το Δήμο Δυτικής Λέσβου και 239 για το Δήμο Μυτιλήνης. Στον αριθμό αυτό θα προστεθεί αναλογικά και ο αριθμός των εργαζομένων που έχει προσληφθεί και θα αναλάβει άμεσα υπηρεσία από την προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ για τον τομέα της καθαριότητας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προσωπικού Κώστας Καπηλάρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι το 2011 όταν έγινε η αρχική συνένωση των δεκατριών δήμων σε έναν, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων ήταν 572: «Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί δραματικά και είναι μόλις 389 άτομα. Το θέμα της μη επάρκειας του προσωπικού και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν είχε τεθεί στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Γ. Πουλάκη, που σημείωσε ότι τα προβλήματα αυτά ήταν αναμενόμενο να δημιουργηθούν με τη διάσπαση των δήμων (που, όμως, οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες ζητούσαν επιτακτικά για πολλά χρόνια). Από τη διαδικασία της εθελούσιας δήλωσης μετακίνησης, 109 άτομα τα οποία ήδη υπηρετούν στις αντίστοιχες δημοτικές ενότητες, ζήτησαν να υπηρετήσουν στο νέο δήμο. Από τις ειδικότητες, όμως, των Τεχνικών υπαλλήλων μόνο ένας δήλωσε εθελούσια μετακίνηση και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα».

Ο νέος δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, υπογράμμισε ότι το θέμα της κατανομής έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, κυριολεκτικά στη λήξη της προθεσμίας που δίνει ο νομοθέτης. Σημείωσε δε, ότι οι δύο νέοι δήμοι βασίζονται στο έμψυχο δυναμικό τους και τους υπαλλήλους για την καλή λειτουργία τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλαχτεί η γαλήνη των υπαλλήλων. «Θέλουμε υπαλλήλους ικανοποιημένους και όχι δυσαρεστημένους και αγανακτισμένους. Η όποια απόφαση ληφθεί σήμερα, θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων. Κάναμε μια προσπάθεια με τον Τ. Βέρρο, έστω και την τελευταία στιγμή, να βρεθεί η χρυσή τομή. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε».

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι το μεγάλο στοίχημα για την επιτυχία των δύο δήμων εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από τη σωστή και δίκαιη κατανομή του προσωπικού. Διευκρίνισε ότι ναι μεν θέλουμε ικανοποιημένους υπαλλήλους, αλλά και ικανοποιημένους δημότες, αφού οι δημοτικοί άρχοντες και οι αιρετοί σε τελική ανάλυση είναι και οι ίδιοι υπάλληλοι των δημοτών.

Στο θεωρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάλληλοι παρακολουθούσαν  τη συνεδρίαση. Επικρατούσε αρκετή ανησυχία και αναστάτωση για την πρόταση μετακίνησης των 150 υπαλλήλων, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν γνωστά μέχρι εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να βρεθούν 41 ακόμη άτομα, που με βάση συγκεκριμένα κριτήρια θα δεχόταν να υπηρετήσουν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ανέγνωσε ο αντιδήμαρχος Ν. Καρασάββας, τα κριτήρια εστιαζόταν σε: Υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου, ιδιαιτερότητες του Δήμου, ειδικότητα του υπαλλήλου, αιτήσεις των υπαλλήλων για μετακίνηση, τόπος καταγωγής του υπαλλήλου, οικογενειακή κατάσταση, προβλήματα υγείας και έτη υπηρεσία στο δήμο.    

Η συζήτηση που ακολούθησε, οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των συμβούλων δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στη λήψη μιας ξεκάθαρης απόφασης, αλλά περισσότερο συσκότισαν την υπόθεση, αφού παρατηρήθηκαν διαφωνίες για το θέμα της κατανομής, ακόμη και ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Το δεύτερο επεισόδιο του σίριαλ της κατανομής των υπαλλήλων ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30 χθες το μεσημέρι, με μεγάλη προσέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον δεν έκρυβαν την αγωνία και την ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ

Το κλίμα ήταν αρκετά φορτισμένο και ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Αλεξίου, δεν έκρυβε πλέον τη δυσφορία του, αφού όπως ανέφερε, πέρασε μια πολύ δύσκολη νύχτα και ένα ακόμη πιο δύσκολο πρωινό, δεχόμενος πιέσεις από όλες τις πλευρές για το ζήτημα της κατανομής.

Ιδιαίτερα φορτισμένος ήταν και ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκος Καρασάββας, ο οποίος κατά την έναρξη της συνεδρίασης έδειξε ξεκάθαρα ότι είχε κουραστεί απ' όλη την ιστορία, αναφέροντας ως δική του πρόταση την παραπομπή του θέματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των υπαλλήλων για τα άτομα που θα μετακινηθούν: «Η διαδικασία που ξεκίνησε χθες, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να γίνονται και προσωπικές επιθέσεις. Γι' αυτό είναι καλύτερα η υπόθεση να παραπεμφθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία θα αξιολογήσει ανεπηρέαστα και αντικειμενικά την υπόθεση και θα κάνει η ίδια την κατανομή».

Ο Γ. Αλεξίου σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημέρα ήταν για εκείνον η πιο δύσκολη στο σύνολο της πορείας του στο Δήμο Λέσβου και στο σύνολο της 20ετούς συνδικαλιστικής του πορείας: «Δεν μπορώ να επικροτήσω αυτή την απόφαση, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6 συνάδελφοι με αναπηρίες και σοβαρά προβλήματα υγείας, που σύμφωνα με τα κριτήρια που βάζει ο νόμος, θα πρέπει να μετακινηθούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και είναι λογικό ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων να βρίσκεται σε σύγχυση. Στο Δήμο Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πολλές εντάσεις και τελικά αποφασίστηκε οι υπάλληλοι να μείνουν στις θέσεις τους και οι τρεις νέοι δήμαρχοι να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις με τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να προχωρήσουν το έργο τους. Ίσως θα έπρεπε και εμείς να υιοθετήσουμε μια παρόμοια πρόταση, η οποία θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Παίρνοντας το λόγο ο νέος δήμαρχος Καλλονής και δημοτικός σύμβουλος Ταξιάρχης Βέρρος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι παράλογο να υπάρχουν τόσες αντιδράσεις για ένα ζήτημα που αφορά στην ουσία μετακίνηση 25 λεπτών. Μάλιστα, τόνισε ότι ο ίδιος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί απαραίτητη, ώστε να διευκολύνουν τους υπαλλήλους, είτε με τη μίσθωση κάποιων γραφείων εντός της Μυτιλήνης, είτε ακόμη και με τη μίσθωση πούλμαν, για τη δωρεάν μετακίνησή τους στην Καλλονή. Σημείωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς που υπάρχουν, επισήμανε δε ότι δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να ξεκινήσει ο νέος δήμος χωρίς προσωπικό και χωρίς στελέχωση.

 

ΣΤΗΝ ΑΔΑ

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ζητούσαν την παραπομπή του θέματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκη Τσιριγώτη, στην τοποθέτησή της πρότεινε να μετακινηθούν σε πρώτη φάση τα 111 άτομα που επιθυμούν να το κάνουν και στη συνέχεια οι νέοι δήμοι να διεκδικήσουν δυναμικά και επιτακτικά από το Υπουργείο Εσωτερικών προσλήψεις υπαλλήλων, για την κάλυψη των κενών και την καλή λειτουργία των δήμων. «Η απόφαση που θα ληφθεί σήμερα θα πρέπει να ζητά την άμεση πρόσληψη υπαλλήλων, καθώς και την επαρκή χρηματοδότηση των δύο νέων δήμων».   

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» Βαγγέλης Παυλής, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί με πολλή προσοχή το οργανόγραμμα των δύο νέων δήμων και παράλληλα οι αιρετοί να διεκδικήσουν προσλήψεις υπαλλήλων, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες. «Η θέση μας είναι ότι οι νέοι δήμοι πρέπει να έχουν νέα στελέχωση και ότι όλοι θα πρέπει να κινηθούμε μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στρατής Τζιμής επισήμανε ότι η ευχή της διάσπασης του Δήμου, που έγινε πραγματικότητα και στην οποία οι πολίτες βασίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό την ευημερία του νησιού, υπό αυτές τις συνθήκες μετατρέπεται σε κατάρα. «Είμαστε εκλεγμένοι από το Λεσβιακό λαό και οφείλουμε ως την τελευταία στιγμή να πράξουμε το καθήκον μας. Οι λόγοι που επικαλείται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την παραπομπή του θέματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν με αγγίζουν γιατί έχω μάθει ότι για να διοικηθεί οποιοσδήποτε οργανισμός, θα πρέπει να λαμβάνονται ορισμένες φορές και δύσκολες αποφάσεις».  

Την διεκδίκηση νέων θέσεων εργασίας και εξειδικευμένου προσωπικού που θα στελεχώσει τους δύο νέους δήμους, πρότεινε στην τοποθέτησή του και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ. Αστυρακάκης, ο οποίος επισήμανε ότι ο νέος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου έχει απόλυτο δίκιο να ανησυχεί.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΕΥ

Λίγο πριν την ψηφοφορία, οι δημοτικοί σύμβουλοι διαπίστωσαν ότι καλούνται να ψηφίσουν δύο προσωρινούς ΟΕΥ για τους νέους δήμους, τους οποίους, όμως, δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους. Ο αρμόδιος προϊστάμενος του Δήμου Κώστας Καπηλάρης τόνισε ότι ο λόγος που δεν διανεμήθηκαν τα προσχέδια των ΟΕΥ ήταν επειδή δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος ο αριθμός των υπαλλήλων που θα υπηρετήσει στους νέους δήμους.

Ακολούθησε χαώδης συζήτηση, αντεγκλίσεις και φασαρία, η οποία προκάλεσε την διαμαρτυρία των δημοτικών συμβούλων. Από τη διαδικασία, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Ταξιάρχης Βέρρος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ντροπή να συζητάμε και να διαφωνούμε για τη μετακίνηση υπαλλήλων σε απόσταση 25 λεπτών από την πόλη, τη στιγμή που οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δύσκολες για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Με παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ψάνη, φωτοτυπήθηκαν και διανεμήθηκαν οι προτάσεις για τους προσωρινούς Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων, ώστε να μπορέσουν οι σύμβουλοι να ψηφίσουν.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ομόφωνα απορρίφθηκαν τα προσχέδια των δύο ΟΕΥ, ενώ δεν έγινε καν ψηφοφορία για την κατανομή των υπαλλήλων στους δύο δήμους, αφού κρίθηκε μη αναγκαία εφόσον δεν εγκρίθηκαν οι οργανισμοί.

Η συνεδρίαση έληξε στην ουσία χωρίς απόφαση κατανομής των υπαλλήλων και πλέον τις επόμενες ημέρες το θέμα παραπέμπεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.                         Μ. Χατζηγεωργίου  

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
13 Δεκεμβριου 2019
13 Δεκεμβριου 2019
13 Δεκεμβριου 2019
13 Δεκεμβριου 2019
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε