ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σαββατο 28 Μαρτιου 2020
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Βιβλιοφάγος

18 Φεβρουαριου 2020

«Ιδού εγώ»

Του Φόερ Τζόναθαν Σάφραν

Εκδόσεις «Κέδρος»
Τιμή: 24,00 ευρώ

Ο Τζέικομπ και η Τζούλια Μπλοχ έχουν προβλήματα... πολλά προβλήματα.
Προσπαθούν να πείσουν τον υπερήλικα παππού του Τζέικομπ να μπει σε οίκο ευγηρίας· προετοιμάζονται για μια οικογενειακή συνάθροιση, την οποία κανείς δεν επιθυμεί πραγματικά· κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αποβληθεί ο μεγαλύτερος γιος τους από το σχολείο· ο σκύλος τους έχει ακράτεια· και, εν μέσω όλων αυτών, η Τζούλια ανακαλύπτει ερωτικά μηνύματα στο κινητό του Τζέικομπ.

Ο γάμος τους κλονίζεται.

Ενώ η οικογενειακή κρίση κορυφώνεται, ένας καταστροφικός σεισμός ενεργοποιεί μια ραγδαία κλιμακούμενη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και όλοι πρέπει να πάρουν θέση.

Το νέο φιλόδοξο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ τον καταξιώνει ως έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς. Ανάλαφρο και τραγικό ταυτόχρονα, διεισδυτικό και ειλικρινές, το Ιδού εγώ αναλύει με χιούμορ και κοφτερή ματιά τη σύγχρονη αμερικανική οικογένεια και τα διλήμματα της εποχής μας.

 

«ΕΚΕΙ. Μαρτυρίες από το Βιετνάμ,

την Ινδονησία, την Ιαπωνία,

την Κίνα, το Καμερούν, τη Γερμανία»

Του Γ. Βέη

Εκδόσεις «Κέδρος»

Τιμή: 15,50 ευρώ

Ο περίπλους συνεχίζεται. Το τοπίο μάς αγκαλιάζει. Η αφήγηση συναντά τα είδωλά της από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η έντονη επιθυμία του Άλλου, οι συναντήσεις στα σύνορα της γνώσης και της απορίας. Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται η δημιουργική διάρκεια της σημασιολογικά κρίσιμης στιγμής. Το τοπίο μεταστοιχειώνεται σε μια νέα πατρίδα της γραφής. Τα έπαθλα των περιηγήσεων: η αύρα του Βιετνάμ, η εξοικείωση με τη φαντασμαγορία του Αρχιπελάγους της Ινδονησίας, το βαθύ, παρατεταμένο άρωμα των κήπων της Ιαπωνίας, η αίγλη των σινικών τρόπων, η σαγήνη του Καμερούν, η μοναδική εμπειρία της Γερμανίας που ενώνεται.

Πρόσωπα παντελώς άγνωστα στον συγγραφέα μοιάζουν ξαφνικά οικεία. Η διαμονή στην ξένη γη αναβαθμίζεται σε παλίμψηστο συγκινήσεων. Οι παρένθετες επιστολές φίλων από την Αθήνα, μοναδικά τιμαλφή στις ταξιδιωτικές αποσκευές, δεν θέλουν να τεκμηριώσουν αποστάσεις, αλλά εγγύτητα. Το Εκεί προεκτείνεται συστηματικά σε Εδώ. Ο νόστος δεν συνιστά μία ακόμη χαρμολύπη, αλλά ευλογία. Η αλληλογραφία ανανεώνει την επαφή με τον κόσμο. Με το όνειρο του ταξιδιού.

«Το Ταξίδι του Γιώργου Βέη απηχεί την ανάγκη του ανθρώπου να ξεφύγει γνωρίζοντας άλλους τόπους και μέσα από αυτή την γνώση να αναγνωρίσει ξανά τον εαυτό του και να περιηγηθεί στον εσωτερικό του τόπο. Μια τέτοια οραματική εκδοχή του ταξιδιού καθώς συμβαδίζει με την άρνηση προσαρμογής στις καθιερωμένες «ταξιδιωτικές» συνθήκες, όπως και οι αντισυμβατικές εκτροπές και αποκλίσεις μιας ιδιολέκτου εντελώς διακριτής ανανεώνουν την ταξιδιωτική λογοτεχνική παράδοση, δίνοντάς της νέα πνοή. Μέσα από τα κείμενα-μαρτυρίες του (όπως ο ίδιος τα ονομάζει εξακολουθητικά) καταγράφεται μια διάσταση του χωροχρόνου, όπου το εθνικό και το πανανθρώπινο, το ιστορικό παρελθόν και η βάδιση του μέλλοντος χάνουν τα αυστηρά τους όρια. Σταθερά συνεπής σ' αυτήν τη θέαση του κόσμου, η γραφή του αποτελεί την αποτύπωση ενός βιώματος που καλείται να συναιρέσει όλα τα είδη της γνώσης, που γίνεται, κόντρα στη σύγχρονη πολυδιάσπαση, μια ολιστική εμπειρία των αισθήσεων, των εικόνων και των ιδεών.

Συμπυκνώνοντας, θα λέγαμε πως το πολυεστιακό ταξιδιωτικό όραμα του Γιώργου Βέη συναιρεί τη λυρική όραση με τη δραματική αναπαράσταση, τη σκέψη και τη συγκίνηση, την κατ' αίσθησιν αντίληψη με τη νοητική πρόσληψη, το νοησιαρχικό παρελθόν του Δυτικού ανθρώπου και το μυστικιστικό βίωμα της Ανατολής. Κάτω από μια τέτοια οπτική, ο συγγραφέας μάς καλεί να αναζητήσουμε μέσα από τον άλλον τόπο τον εαυτό μας και να τον αισθανθούμε με τον τρόπο που έχουν όσοι και όσες επιθυμούν να ανακαλύψουν ό,τι το καθημερινό βλέμμα θάβει κάτω απ' τη συνήθεια. (Άννα Αφεντουλίδου)

 

«Η τυχερή μέρα του Γκούντερ Νόιμαν»

Του Χρ. Ντεκίδη

Εκδόσεις «Κέδρος»

Τιμή: 18,00 ευρώ

Διαβλέποντας την πτώση του την άνοιξη του 2012, ο Μουτασίμ Καντάφι προσπαθεί να εξασφαλίσει μια οδό διαφυγής. Για τον λόγο αυτό, μεταφέρει και κρύβει εκτός Λιβύης ένα μέρος από τους αμύθητους θησαυρούς του.

Λίγα χρόνια αργότερα, στις απέραντες ερημιές της Αφρικής, ο Γκούντερ Νόιμαν, υπάλληλος διεθνούς μεταλλευτικής εταιρίας, θα κάνει μια ανακάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή του.

Μεγιστάνες και σκληροτράχηλοι μισθοφόροι, αντάρτες και δόλιοι έμποροι διαμαντιών, μαζί με ανθρώπους του υποκόσμου, Λίβυους πρώην αξιωματούχους και φανατικούς τζιχαντιστές, οδηγούμενοι από την απληστία, θα επιδοθούν σε έναν ανελέητο και βίαιο αγώνα, με στόχο να αρπάξουν από τον Γκούντερ το εύρημά του.

Η ανθρώπινη ζωή χάνει κάθε αξία και ο Γκούντερ θα αγωνιστεί για την επιβίωσή του κάνοντας μια φρενήρη διαδρομή από την υποανάπτυκτη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στην κοσμοπολίτικη Αμβέρσα και από κει στη βαυαρική ύπαιθρο και στις ειδυλλιακές λίμνες της Ελβετίας, μέχρις ότου η άστατη θεά Τύχη αποφασίσει σε ποιον πραγματικά θα χαμογελάσει.

 

«Γίγαντες και φασόλια»

Του Τάκη Καμπύλη

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Τιμή: 18,00 ευρώ

Κι αν ο «Άγνωστος Στρατιώτης» δεν είναι κενοτάφιο; Κι αν πίσω ή κάτω από τον νεκρό οπλίτη υπάρχουν οστά; Κόκκαλα ενός άγνωστου νεκρού; Κι αν ναι, ποιος είναι ο νεκρός και ποιοι τα έβαλαν; Μπορεί να αποδειχτεί αληθινή η ενέργεια μιας αναρχικής σέκτας στις αρχές του 20ού αιώνα και να ταυτοποιηθεί ως νεκρός ο πρώτος αναρχικός τεροριστής στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους;

Η μεγαλύτερη προβοκάτσια εναντίον του κορυφαίου συμβόλου της νέας Ελλάδας ξετυλίγεται μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα μιας παράταιρης ομάδας φίλων σε δύο χρόνους: Σ' ένα δυστοπικό (κι όχι πολύ μακρινό) μέλλον, με τη δολοφονία του αρχηγού των νεοφασιστών από τους Ελευθεριακούς και σ' ένα ζοφερό παρόν συγκρούσεων στους δρόμους και επερχόμενης πτώσης. Μέλλον και παρόν συνδέονται μέσα από το παρελθόν με καταλύτη την ελληνική αναρχική ιστορία από την επικράτηση της Επανάστασης του '21 και μέχρι τις μέρες μας.

Η μνήμη, η βία, η ιστορική αλήθεια, η παρακμή, η ήττα των λέξεων, η υπερκατανάλωση αγώνων και αγωνιστών, αλλά και οι στρεβλώσεις των ιδεολογιών της αλλαγής, είναι μερικές από τις αναζητήσεις αυτού του μυθιστορήματος. Κυρίως, όμως, είναι η αναζήτηση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στους γίγαντες και στα φασόλια...

 

«Αθώοι ένοχοι»

Της Ελ. Μεταξά

Εκδόσεις «Μινώας»

Τιμή: 17,70 ευρώ

«Το αχλάδι της αγωνίας!» ψελλίζει έκπληκτη η Έλσα Γληνού, αντικρίζοντας το πτώμα της νεαρής Ζωής Κομνηνού, που πριν από λίγες ώρες δήλωνε υπεύθυνη για μια σειρά άλυτων φόνων.

Η φράση αυτή θα οδηγήσει την ίδια και τον αστυνόμο Μάνο Βαρσάμη σε μια αποτρόπαια διαπίστωση: Κάποιος δολοφονεί ανθρώπους χρησιμοποιώντας μεθόδους που ανάγονται στον Μεσαίωνα. Ποιος σπέρνει τον θάνατο με φρικτά βασανιστήρια; Ποιο είναι το κίνητρό του; Τι συνδέει τα θύματά του; Τι ρόλο παίζουν σ' αυτή την υπόθεση ο Στάθης Κομνηνός, ο καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας Ιορδάνης Φωκάς και ο δημοσιογράφος Φώτης Μπακιρτζής; Τι σημαίνει η φράση Memento mortis που ανακάλυψε η Έλσα στο ημερολόγιο της Ζωής;

Προσπαθώντας να δώσουν απάντηση στα ερωτήματα αυτά, η Έλσα και ο Βαρσάμης θα ξετυλίξουν το κουβάρι μιας τρομακτικής ιστορίας που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή δύο αθώων παιδιών. Θα προλάβουν να τα σώσουν πριν είναι αργά;

Ο χρόνος τρέχει αμείλικτα κι εκείνοι ρίχνονται στο κυνήγι του άγνωστου δολοφόνου με μοναδικό στοιχείο το συμπέρασμα του αστυνόμου Γιαβρόγλου:

«Ήταν όλοι τους αθώοι».

 

«Γλυκόπικρο αντίο»

Του Ντ. Νίκολς

Εκδόσεις «Μεταίχμιο»

Τιμή: 18,80 ευρώ

Όταν ο Τσάρλι γνώρισε τη Φραν...

Ο Τσάρλι είναι τριάντα οκτώ ετών και ετοιμάζεται να παντρευτεί, όταν ένα μήνυμα για μια συνάντηση παλιών φίλων θα τον κάνει να νοσταλγήσει το καλοκαίρι του 1997...

Τότε ο Τσάρλι ήταν από τα παιδιά που περνούσαν απαρατήρητα στο σχολείο. Στις εξετάσεις πάτωσε. Οι γονείς του χώρισαν κι εκείνος ανέλαβε τη φροντίδα του πατέρα του. Στη σκέψη και μόνο του μέλλοντος τον έπιανε πανικός.

Ώσπου ξαφνικά μπήκε στη ζωή του η Φραν και ο Τσάρλι άρχισε να ελπίζει.

Αλλά για να είναι με τη Φραν, ο Τσάρλι θα έπρεπε να μπει στον κύκλο της, μια θεατρική ομάδα που θα ανέβαζε το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία θα γνωρίσει την αιώνια δύναμη της σαιξπηρικής γλώσσας και θα βιώσει το θαύμα της πρώτης αγάπης.

Αιχμηρό, αστείο, μαγευτικό, σπαρακτικό, το Γλυκόπικρο αντίο αποτυπώνει με ιδανικό τρόπο το κακοτράχαλο μονοπάτι της ενηλικίωσης και τα ιλιγγιώδη σκαμπανεβάσματα του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος. Ένα εγκώμιο για την αναζωογονητική δύναμη της φιλίας και την αστραπιαία, εκτυφλωτική έκρηξη της πρώτης αγάπης, την οποία μπορείς να αντικρίσεις στα ίσια μόνο αφότου έχει σβήσει η φωτιά.

 

* * ** * * ** * * * ** * * * * * * ** * * * * ** *

Βιβλιοπαρουσίαση στο ιστορικό καφενείο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ»

«Η Μαρία των Αγγέλων»

                                                     Γράφει η Πέρθα Καλέμη

Η παρουσίαση του βιβλίου, του ταλαντούχου ηθοποιού - συγγραφέα Μάρκου Λεζέ, «Η Μαρία των Αγγέλων», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 τρεχ. στο κατάμεστο από φίλους και πνευματικούς ανθρώπους της Λέσβου «Πανελλήνιον».

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν: Η ερασιτέχνης ηθοποιός Ντέσσυ Κομνηνού, η δικηγόρος Μυρτώ Ανυφαντάκη-Δαλακούρα, και η εικαστικός Άσπα Τσομπανέλλη. Για το βιβλίο μίλησαν η Πέρθα Καλέμη και ο Δημήτρης Μπούμπας, συγγραφέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Αιολικών Μελετών (Δρ. Ευρωπαϊκών Σπουδών Παν. Αιγαίου).

Στη μουσική επένδυση της παρουσίασης με το ξεχωριστό ηχόχρωμα της φωνής της, η ερμηνεύτρια του ομώνυμου τραγουδιού «Η Μαρία των Αγγέλων» Αναστασία Πετροπούλου, που ερμήνευσε τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και Γιάννη Σπανού, στα πλήκτρα του πιάνου την συνόδευσε ο δεξιοτέχνης Αντώνης Σπούλος.

Πρόκειται για μυθιστόρημα ε ένθετο CD από τις εκδόσεις «ΖΕΝΙΘ».

Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η γνωστή κεφαλονίτισσα αγιογράφος Άννα Πεφάνη, με πίστη στις ανθρώπινες αξίες κι ακόμα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν στον εκδοτικό οίκο για την ευπαρουσίαστη έκδοση.

Ο χαρισματικός ηθοποιός με το μεγάλο εύρος της ανθρώπινης ευαισθησίας, που ζει και αναπνέει για την τέχνη, για μένα προσωπικά ένας απ' τους προβεβλημένους κωμικούς της γενιάς του... μας δίνει τώρα και αποδείξεις για το συγγραφικό του ταλέντο. Αξίζει να σημειώσω ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Αιολικών Μελετών. Καλοτάξιδο να πλεύσει με ούριο άνεμο και να περάσει στην αιωνιότητα...

Η Μαρία των Αγγέλων αξίζει να διαβαστεί από το αναγνωστικό κοινό.

Τέλος, οφείλονται εύσημα και στην συντονίστρια της εκδήλωσης Βάσια Πετεβέ.

Στον λόγο της η Πέρθα Καλέμη, είπε μεταξύ άλλων:

«Ο συγγραφέας επέλεξε το προσφορότερο μέσο για να συγκινήσει τον αναγνώστη: την αμεσότητα της περιγραφής γιατί είναι και φαίνεται πολύ βαρύ το φορτίο της, αφού το εν λόγω μυθιστόρημα δεν αποτελεί κύημα φαντασίας, αλλά εδράζεται σε πραγματικά περιστατικά, που πάντα η ζωή προσφέρει αφειδώς στις περιπέτειες των ανθρώπων, με τις όποιες αμετροέπειές της. Πικρόγλυκες αναμνήσεις, πολλές αναμνήσεις που στηρίζονται σε βιώματα ζωής, συνυφασμένες με πόνο και θλίψη, εξιστορούνται στην Μαρία των Αγγέλων του Μ. Λεζέ, άλλοτε λακωνικά-και άλλοτε με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια στην περιγραφή των δραματικών γεγονότων, ενός αληθινού μύθου, χωρίς αφηρημένους όρους, αλλά με άμεσες εικόνες. Πρόκειται για μια ιστορία πραγματική, με αληθινό ψυχισμό, αφού η ηρωίδα υπήρξε προσωπική του φίλη, καθώς εργαζόταν στο θέατρο.

Ο τόνος της αφήγησης του Μ. Λεζέ είναι σαφής, προσωπικός εξομολογητικός, ανοιχτός, συζητητικός. Στην ουσία μιλάμε για ένα πεζογράφημα εξομολόγησης. Ο εκφραστικός του λόγος δεν είναι απλά μια στεγνή περιγραφή γεγονότων, αφού ο ίδιος προσωπικά βίωσε την ερωτική ιστορία του ζευγαριού που πρωταγωνιστεί στο έργο. Ηθοποιός ο ίδιος, κάτοχος της σκηνικής οικονομίας, μεταφέρει τις λεπτομέρειες ενός δραματικού ρόλου στις ράγες του μυθιστορήματος, καλώντας τον αναγνώστη να συμμετάσχει στο ρόλο που υποδύεται ο ίδιος με όλα του τα βιωματικά πεπραγμένα. Φρονώ πως το επιτυγχάνει μεσ' απ' τον βαθύ πλούτο των συναισθημάτων του. Παράλληλα, οι διαδρομές της λυρικής του πέννας με τις δυνατές εικόνες καταφέρνουν ν' αγγίξουν την ευαισθησία της ψυχής των αναγνωστών. Ωστόσο, ο συγγραφέας δε θέλησε ν' απουσιάσει κανείς μέσα απ' αυτό το διαδραστικό ταξίδι στο χρόνο, διακρίνοντας το μέγεθος της αδικίας και βλέποντας κατάματα τις αξίες που συνθέτουν την ουσία της ζωής.

Το προκείμενο βιβλίο του είναι το πρώτο, έχει ωστόσο τις αρετές ενός πεζογραφήματος, το οποίο ο συγγραφέας ξέρει να διαχειρίζεται και να διεκπεραιώνει τα γεγονότα που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο. Η πλοκή του έργου αρχίζει να διαφαίνεται ήδη από τις πρώτες σελίδες του και ο αναγνώστης βυθίζεται αμέσως στην εξέλιξη της περιγραφής.

Κατ' αρχήν, ο τρόπος που ο Μάρκος Λεζές χειρίζεται τη γλώσσα δεν θέτει προβλήματα κατανόησης.

Ο αναγνώστης στο άκουσμα του τίτλου του μυθιστορήματος Η Μαρία των Αγγέλων, αισθάνεται σαν ν' ανοίγουν εμπρός του διάπλατα οι ουρανοί, καθώς πλημμυρίζεται από  το φως μιας  θεϊκής παρουσίας, μπαίνοντας σ' ένα κλίμα θρησκευτικής ρέμβης, ακούγοντας να ηχούν οι ψαλμοί του Δαβίδ... Πρόκειται για έναν αληθινό μύθο δύο ηρώων που αγωνίστηκαν σκληρά με την αισιοδοξία των φτερών της νιότης. Όμως τα κύματα και οι καταιγίδες της ζωής ξεσήκωσαν θύελλα στο μεγάλο τους έρωτα, όπου στέγασαν το φως της αλήθειας τους.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα πολλών ανατροπών που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μέσα απ' τη διαφάνεια της στόφας ενός ανεπιτήδευτου λόγου, που με συνθετική μαεστρία ο συγγραφέας ξετυλίγει όλους τους χαρακτήρες, εμβαθύνοντας στον ψυχικό τους κόσμο, φωτίζοντας εμφατικά το μέγεθος της αδικίας, τον  αυτοσαρκασμό και υπογραμμίζοντας τον αγώνα της επιβίωσης και τους φόβους της μοναξιάς τους. Ακόμα τις γαλατικές φιλίες, τις ψυχικές αντοχές, τη μέθη του έρωτα που μετεξελίσσεται σε μια απέραντη αγάπη, σημαδεμένη, όμως, απ' την μοίρα, καθώς η ζωή έχει τα δικά της «γραμμένα». Κι ακόμα αποκαλύπτει έναν άδικο κόσμο, κακοποιητικό, που μπορεί να υπάρχει και μέσα στους δεσμούς αίματος. Το έργο είναι κυρίως ψυχολογικού περιεχομένου.

Η Μαρία των Αγγέλων αξίζει να διαβαστεί από το αναγνωστικό κοινό».

                                                                                 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
23 Μαρτιου 2020
23 Μαρτιου 2020
23 Μαρτιου 2020
23 Μαρτιου 2020
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε