ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Τριτη 28 Σεπτεμβριου 2021
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Βιβλιοφάγος

13 Απριλιου 2021
«Στην πόλη των λυγμών»

«Στην πόλη των λυγμών»

Tης Αν. Γαλανού

Τέλος φόρμας

Τιμή: 16,60 ευρώ

Τέλος φόρμας

Αρχή φόρμας

Το βλέμμα του Βαρδή στάθηκε πάνω της. Η Αλεξία αναρίγησε κι έστρεψε αλαφιασμένη το κεφάλι. Και τότε τον είδε. Τα μάτια του την κάρφωναν.
Ψηλός, επιβλητικός, με αγέρωχη θωριά και βήμα που πονούσε τις πέτρες, καθώς πατούσε πάνω τους. Ήταν ο αγαπημένος της, ήταν ο Βαρδής!
Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται στην πιο ταραγμένη περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Διασχίζοντας υπόγειους διαδρόμους, μυστικά περάσματα και αψιδωτές στοές που δημιουργούν οφθαλμαπάτες, η Αλεξία θα συναντήσει το πεπρωμένο της.
Το μυστικό του βάλτου, ο περιπλανώμενος θίασος, οι νάνοι, το τσάι της λησμονιάς κλέβουν την αθωότητα και την ευτυχία της.
Εκστρατείες, αποχωρισμοί, δολοπλοκίες, εκτοπισμοί απομακρύνουν από κοντά της τον άντρα της ζωής της.

 

«Υποταγμένοι στον θάνατο»

Του J.D. Robb

Μετάφραση: Στέλιος Νιτσάκης

Εκδόσεις «Elxis»

Τιμή: 14,35 ευρώ

Πέθαναν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη τους. Τρεις αυτοκτονίες: ενός λαμπρού μηχανικού, ενός διαβόητου δικηγόρου και ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού.

Τι μπορεί να τις συνδέει; Πρόκειται για τρεις ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους και χωρίς προφανείς λόγους αυτοκτονίας. Οι τρεις υποθέσεις θα μπορούσαν να σφραγιστούν για πάντα, όμως το ένστικτο της υπαστυνόμου Ιβ Ντάλας δεν το επέτρεψε.

Καταστρέφοντας το ταξίδι του μέλιτος, η Ιβ θεώρησε ύποπτους τους τρεις θανάτους και αποφάσισε να τους διερευνήσει. Οι αυτοψίες ήταν σοκαριστικές: μικρά εγκαύματα βρέθηκαν στον εγκέφαλο και των τριών θυμάτων. Κι εκείνο το παράξενο χαμόγελο στα χείλη...

Μια γενετική ανωμαλία ή μια μέθοδος δολοφονίας που πρέπει να εξιχνιαστεί με προσοχή; Οι έρευνες της Ιβ θα κινηθούν τελικά προς τη σωστή κατεύθυνση κι αυτό που θα ανακαλύψει θα είναι τρομακτικό.

Γιατί ορισμένες φορές το μυαλό μπορεί να γίνει όπλο της δικής του καταστροφής. Ή μήπως κάποιος παίζει ένα άρρωστο και πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τον ανθρώπινο εγκέφαλο;     

 

«Η παλίρροια της καρδιάς»

Της Judith McNaught

Μετάφραση: Μιχάλης Δελέγκος

Εκδόσεις «Elxis»

Τιμή: 14,35 ευρώ

«Λατρεύω τη ζωή, ακόμα κι όταν μου συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Κάθε εποχή του χρόνου φέρνει μαζί της την υπόσχεση ότι θα μου συμβεί κάτι υπέροχο». Αυτή είναι η Αλεξάντρα Λόρενς. Ένα κορίτσι στα χρόνια της αθωότητας, γεμάτο αγάπη για τη ζωή και τρυφερά συναισθήματα.

Η ζωή τής επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και δεν είναι όλες ευχάριστες. Παντρεύεται τον ισχυρό και πλούσιο δούκα Τζόρνταν Τάουν­σεντ. Ένας γάμος θυελλώδης, που σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με την απόλυτη δοκιμασία.

Δύο άνθρωποι από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η Αλεξάντρα παγιδεύεται σ' ένα μπερδεμένο κουβάρι ζήλιας και εκδίκησης, υπερηφάνειας και σαρωτικού πάθους.

Τι κρύβεται πίσω από την κρύα, αλαζονική και υπεροπτική μάσκα του συζύγου της Τζόρνταν; Ποιος είναι πραγματικά ο άνθρωπος που έχει παντρευτεί;

Η ίδια θα αγωνιστεί για τη ζωή του και για να διατηρήσει τον ιερό δεσμό του γάμου, που πλέον τους ενώνει.

Μια πανίσχυρη ιστορία αγάπης κι ένα αξέχαστο πάθος εκτυλίσσονται σε αυτές τις 500 σελίδες, που θα κάνουν τον χρόνο να σταματήσει και θα αφήσουν τον αναγνώστη μουδιασμένο.

 

«Έγκλημα στον Λόφο της Αλκυόνης»

Της Sophie Hannah

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τιμή: 15,50 ευρώ

Ο Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με πολυτελές λεωφορείο από το Λονδίνο στον Λόφο της Αλκυόνης, έναν εξοχικό, ιδιωτικό οικισμό. Τον έχει καλέσει ο Ρίτσαρντ Ντέβονπορτ για να τον βοηθήσει να αποδείξει ότι η μνηστή του Έλεν είναι αθώα για τον φόνο του αδελφού του Φρανκ. Το αίτημά του, ωστόσο, συνοδεύεται από έναν παράξενο όρο: O Πουαρό πρέπει να κρατήσει κρυφό από την υπόλοιπη οικογένεια Ντέβονπορτ τον πραγματικό λόγο της παρουσίας του εκεί.

Στο λεωφορείο, μια ολοφάνερα αναστατωμένη γυναίκα ζητάει απεγνωσμένα να αποβιβαστεί, επιμένοντας ότι θα δολοφονηθεί αν παραμείνει στη θέση της. Αλλάζει θέση και το υπόλοιπο ταξίδι συνεχίζεται, χωρίς άλλα απρόοπτα. Ο Πουαρό, όμως, έχει κακό προαίσθημα και οι φόβοι του δεν θα αργήσουν να επιβεβαιωθούν. Στο σπίτι των Ντέβονπορτ ανακαλύπτεται ακόμα ένα πτώμα, με ένα μακάβριο σημείωμα που γράφει:

Κάθισες σε μια θέση που δεν έπρεπε ποτέ σου να καθίσεις...

Άραγε, αυτός ο νέος φόνος, καθώς και το παράξενο περιστατικό στο λεωφορείο, αποτελούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση της δολοφονίας του Φρανκ Ντέβονπορτ; Θα μπορέσει ο Πουαρό να βρει έγκαιρα τον πραγματικό δολοφόνο, ώστε να σώσει μια αθώα γυναίκα από την κρεμάλα;

 

== = = = = == = = = = =  = ==  === = = = = =

 

Ως αναπόλησή μου «Η Θύελλα και το Φανάρι»

Του Σπύρου Πλασκοβίτη

Εγχειρίζοντας τη λογογραφική μου γραφίδα, προκειμένου  αγαπησιάρικα να συναντηθώ μέσω κάποιου κατάλληλου κριτικού σημειώματος, με το τόσο φιλόμουσο κοινό της Φλωρεντίας του Αρχιπέλαγους, έμφορτος τόσων ανείπωτων πνευματικών ναμάτων και πλησίστιος μιας εκστατικής μνημοσύνης, αναστοχάζομαι ούτε λίγο ούτε πολύ, εφόλης της δραματικής ιστορικής ανέλιξης και τη σχετική διαχρονία του Ελληνισμού.

Εξ αρχής ευτύχησα να προσεγγίσω τον έγκριτο και σεμνό κριτή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, εφάμιλλο του καθηγητή μου Μιχαήλ Στασινόπουλου, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

Τότε ήτανε που παράλληλα, νέος επισκέφθηκα τους ποικίλους σπασμούς της σεπτής ψυχής του σε μια περίτεχνη λογοτεχνική γλώσσα, τα διαλεχτά νάματα της πρώτης Μεταπολεμικής Γενιάς.

Αίφνης τις προάλλες έπεσε και πάλι στα χέρια μου το δεύτερο κατά σειρά πόνημά του «Η Θύελλα και το Φανάρι», που από το 1955 έλαβε το πρώτο Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, απαρτιζόμενο από οκτώ αισθαντικές αφηγήσεις, κυρίως που σχετιζόντανε με τα μεσοπολεμικά και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, που η γενιά μου πρωτοείδε τις ηλιαχτίδες πρώτα πρώτα.

Στο εναρκτήριο διήγημα «Κληματόβεργα» ζωντανεύετε λαγαρά ο βαθύς σπαραγμός ενός πρόσφυγα πατέρα, εξαιτίας της λυσσασμένης αντιπαλότητας των γιών του,  με το δραματικό τέλος του Εμφυλίου.

Στο ακόλουθο δεύτερο διήγημα «Συντροφιά με τον Αντρέα Φόρτη» διατραγωδείται η διάχυτη φρούδα αισιοδοξία του Μεσοπολέμου κι ακολούθως οι ποικιλόμορφες διαψεύσεις των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων.

Στη συνέχεια στο δραματικό τρίτο διήγημα «Το Αλύχτημα του σκύλου» καφκικά ιχνογραφείται η ανείπωτη σκληρή και φονική πείνα του 1941, στο κλεινό άστυ.

Κατά το τέταρτο εφιαλτικό διήγημα «Ο Άνθρωπος και το Λιοντάρι» περίτεχνα σμιλεύεται ολόγραφα η ολοκληρωτική αποξένωση κι αφάνταστη πλήξη κατά την επιστροφή του ενός έρημου τρόφιμου ναζιστικού στρατοπέδου ομήρων.

Το πέμπτο διήγημα «Ιστορία μιας παράλογης νύχτας» σαρκάζεται κωμικοτραγικά την αδόκητη περιπέτεια τριών αιώνων ξενύχτηδων, κατά την Ιταλική Κατοχή.

Η αύρα του έκτου διηγήματος «Ευδαιμονία» μας καταμαγεύει πολύ αισθαντικά με τις ελάχιστες ταπεινές και άδολες αναμνήσεις ενός απόμαχου αρτεργάτη.

Στο έβδομο διήγημα «Το Περίπτερο» περιγράφεται αριστοτεχνικά, το πώς περίπου, αντικρίζει ένας καλοζωισμένος Αιγυπτιώτης, την ανέμελη ζωή του Πηλίου.

Στο ακροτελεύτιο διήγημα «Ευρύλοχος» αποκαθηλώνεται η ανεκδιήγητη αναβίωση της αρχαιολαγνείας ενός αρχαιοελληνιστή καθηγητή.

Ωστόσο στο σημείο αυτό παρακαλώ να μου επιτρέψετε, να φρονώ με παρρησία ως καταξίωση αυτού του περιεκτικού κειμένου, όντως πρότυπου φρονηματισμού των αλλεπάλληλων νεόφυτων γενεών, την ιστορική ζείδωρη νεοελληνική ιδιοπροσωπία.

ΔΗΜΟΣ Α. ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 02-04-2021

...................  .................................

 

ΜΕΛΑΘΡΟΝ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μία ιστορία για την Ακριτική Ελλάδα κι ένα ευχαριστώ...

Χύδηρα Λέσβου, Φούρνοι Σάμου, Τήλος, Λειψοί, Διαφάνι Καρπάθου, Ψαρά, Οινούσσες Χίου, Καλπάκι Ιωαννίνων, Οινόη Καστοριάς, Μελίτη Φλώρινας, Βορεινό Πέλλας, Ποντοηρακλεια Κιλκίς, Καστάνουσα Σερρών, Μεταξάδες και Ριζια Έβρου και τόσα ακόμη.

Τι είναι η ακριτική Ελλάδα; Μικρά χωριά στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, κουκίδες στα σύνορα της πατρίδας μας στη στεριά και στη θάλασσα απομονωμένες από τον εθνικό ιστό και συχνότατα αποδέκτες πιέσεων από κακόβουλους γείτονες. Οι κάτοικοί τους επιμένουν να ζουν εκεί παρά την ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου και δίνουν αγόγγυστα καθημερινά μικρές και μεγαλύτερες μάχες σε όλα τα επίπεδα: στην υγεία, στην εργασία, στην παιδεία, αποκλεισμένοι από όλες τις ευκολίες που προσφέρει η ζωή στα αστικά κέντρα και κοντά σε αυτά. Δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα αλλά και στις χειρωνακτικές εργασίες αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι τομείς στη χώρα μας. Διανύουν χιλιόμετρα καθημερινά για να εργαστούν ή να πουλήσουν τα είδη που παράγουν, για να επισκεφτούν ένα γιατρό ή το κοντινότερο κέντρο υγείας, για να βρουν ένα ταχυδρομείο ή μια δημόσια υπηρεσία. Η διασκέδαση, ο πολιτισμός, οι τέχνες, το θέατρο, ο κινηματογράφος αποτελούν σπάνιες απολαύσεις.

Και τα παιδιά τους; Τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που μεγαλώνουν στις ακριτικές περιοχές της χώρας δεν απολαμβάνουν την πρόσβαση στις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει η ζωή στα αστικά κέντρα της χώρας. Οι μαθητές του δημοτικού, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι αναγκασμένοι να διδάσκονται τα μαθήματα όλων των τάξεων σε μία αίθουσα και οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου να πρέπει να διανύσουν απόσταση 60χλμ καθημερινά για να πάνε στα κοντινότερα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συχνά, όπως μας ανέφεραν διευθυντές των εκεί δημοτικών σχολείων, αρκετά παιδιά δεν έχουν επισκεφθεί πότε μια μεγάλη πόλη, δεν έχουν μπει ποτέ σε λεωφορείο, δεν έχουν πρόσβαση στο Internet, δεν διαθέτουν tablets, laptops, υπολογιστές και ούτε ξέρουν να τα χειριστούν. Στην εποχή μας, στην εποχή της διάχυσης της πληροφορίας, του Internet, της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, της Ρομποτικής, υπάρχουν μαθητές στα μακρινά σημεία της πατρίδας μας που δεν έχουν καν πρόσβαση στο Διαδίκτυο(!) και δεν διαθέτουν βασικές γνώσεις της ψηφιακής ζωής.

Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, οι Ακρίτες, είναι άνθρωποι εργατικοί και υπερήφανοι που δεν εγκαταλείπουν τα πατρογονικά τους. Απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης που προσφέρει η πατρίδα μας και που τόσο ονειρευόμαστε οι περισσότεροι αποκαμωμένοι από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης. Παρά τις αντιξοότητες, επιμένουν και «φυλάττουν Θερμοπύλες» και μαζί με την δική τους υπερηφάνεια ενώνεται και η δική μας. Αξίζουν τον θαυμασμό μας αλλά και την αλληλεγγύη μας.

Το 2020, τις παραμονές της επετείου της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αναλογιστήκαμε την ιστορική πορεία της χώρας μας και οραματιστήκαμε ένα καλύτερο αύριο. Το όραμα, ωστόσο, δεν πραγματώνεται χωρίς να καταβάλλεις την παραμικρή προσπάθεια. Έτσι, αναλάβαμε την πρωτοβουλία «Ταξίδι της Γνώσης στην Ακριτική Ελλάδα» με σκοπό να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην διαδικασία της εκπαίδευσης που με τόση δυσκολία υλοποιείται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας αποστέλλοντας τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες, kit ρομποτικής, κ.α.) αλλά και ενισχύοντας τις σχολικές βιβλιοθήκες με εξωσχολικά βιβλία. Στην μικρή διαδρομή που έχουμε διανύσει έως σήμερα, με συγκίνηση ανακαλύψαμε ότι είστε αρκετοί που μοιράζεστε τα ίδια ιδανικά, ονειρεύεστε ένα πιο φωτεινό μέλλον για τις επόμενες γενιές και το αποδεικνύετε εμπράκτως. Με την βοήθεια του κόσμου μικρότερη ή μεγαλύτερη, καταφέραμε να αποστείλουμε τον Μάρτιο 2021 εξοπλισμό και βιβλία στο Δημοτικό Σχολείο Χυδήρων Λέσβου και τον Απρίλιο 2021 δρομολογούμε την δεύτερη αποστολή στο Μανταμάδο Λέσβου και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και επόμενες αποστολές.

Γι΄ αυτό, σήμερα, εκ μέρους όλων των συνεργατών μας, του εκπαιδευτικού προσωπικού των ακριτικών σχολείων, των μικρών μαθητών των πιο απομακρυσμένων περιοχών, σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την πολύτιμη προσφορά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
25 Σεπτεμβριου 2021
25 Σεπτεμβριου 2021
25 Σεπτεμβριου 2021
25 Σεπτεμβριου 2021
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε