ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δευτερα 4 Ιουλιου 2022
ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Βιβλιοφάγος

1 Μαρτιου 2022
«Ο Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα»

«Ο Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα»

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Έπειτα από προεργασίες και προετοιμασία αρκετών μηνών, οι εκδόσεις Διόπτρα περνούν το πιο σημαντικό μεταβατικό σημείο στην ιστορία τους, από την ίδρυσή τους.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που επωμίζονται, οι εκδόσεις Διόπτρα ανακοινώνουν ότι εξασφάλισαν τα δικαιώματα έκδοσης του συνόλου του έργου του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη. Το όραμά μας είναι να απευθυνθούμε στις νέες γενιές αναγνωστών, ανοίγοντας την πύλη που κρύβει το τεράστιο έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Πέρα από την επανέκδοση του συνόλου των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, οι εκδόσεις Διόπτρα σκοπεύουν να φέρουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το μοναδικό αδημοσίευτο μυθιστόρημα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που γράφτηκε αμέσως μετά τον Ζορμπά. Τον «Ανήφορο».

Το χειρόγραφο του Καζαντζάκη φυλασσόταν στο Μουσείο Καζαντζάκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα, τους Βαρβάρους (σημερινή Μυρτιά), με αριθμό καταγραφής ΑΥΤ.086. Το μυθιστόρημα συμπίπτει με την αναχώρησή του από την ιδιαίτερη πατρίδα του για την Αγγλία. Δυστυχώς, ο Καζαντζάκης δεν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα παρά μόνο για να ταφεί στον τόπο του.

Εκείνοι που έχουν διαβάσει τον «Ανήφορο» αναφέρονται συγκινημένοι σε αυτόν, καθώς ήδη από τις πρώτες αράδες του βιβλίου διακρίνεται η καζαντζακική αύρα, η γλαφυρή γλώσσα, ο δυναμικός ρυθμός, ο εύθραυστος ψυχισμός. Με άφθονες αυτοβιογραφικές αναφορές, ο συγγραφέας αναστοχάζεται τη θλιβερή εμπειρία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όπως την έζησε από πρώτο χέρι, και δίνει την απάντηση με τον δικό του τρόπο σε όσους επέκριναν το γεγονός ότι στο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» απουσιάζει ο πόνος και η καταστροφή που βίωσε η Ελλάδα στη Γερμανική Κατοχή.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης των εκδόσεων Διόπτρα,  αναφέρει:

«Νιώθουμε περήφανοι και ταυτόχρονα δέος απέναντι στο έργο που αναλάβαμε. Μια αίσθηση ανάγκης να δώσουμε στο αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας και κυρίως στους νέους τη δυνατότητα του αναστοχασμού που έχει ανάγκη η εποχή μας».

Αποστολή ενός εκδοτικού που αναλαμβάνει να εκδώσει έναν τέτοιο συγγραφέα είναι να βοηθήσει να γνωρίσουν το έργο του όσο γίνεται περισσότεροι αναγνώστες και κυρίως οι νέοι μας. Σε αυτούς τους καιρούς που όλα αλλάζουν ραγδαία, όπου σημασίες και βεβαιότητες χάνονται, ο Νίκος Καζαντζάκης, που έχει αναμετρηθεί με ερωτήματα που αγγίζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη.

«Νιώθουμε ξεχωριστό δέος που καλούμαστε να εκδώσουμε για πρώτη φορά αυτό το έργο και να το προσφέρουμε σε όσους αγάπησαν τον μεγάλο λογοτέχνη αλλά και στις νέες γενιές και στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

«Στόχος των εκδόσεων Διόπτρα δεν είναι μόνο τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οτιδήποτε αφορά τον κόσμο των γραμμάτων. Θα αναλάβουμε μια σειρά από μεγάλες δράσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή του Καζαντζάκη στον 21ο αιώνα και σε στενή συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, αλλά και σε όλους τους φορείς, συλλόγους και μελετητές του Νίκου Καζαντζάκη απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Πολιτισμού να μας συντροφεύσουν σε αυτό το ταξίδι. Θέλουμε η Διόπτρα να γίνει η σκέπη που κάτω από αυτήν θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για την διάδοση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στις νέες γενιές τον 21ο αιώνα».

 

«Ο τοξοβόλος»

Του Πάουλο Κοέλο

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 16,00 ευρώ

Ο δρόος του τόξου είναι ο δρόος της χαράς και του ενθουσιασού, της τελειότητας και του λάθους, της τεχνικής και του ενστίκτου.

Από τον συγγραφέα που γράφει σε ια παγκόσια γλώσσα και τα βιβλία του έχουν αντίκτυπο σε εκατούρια ζωές, ια επνευσένη ιστορία.

Ο καλύτερος τοξοβόλος της χώρας, ο Τετσούγια, που τώρα ζει ως ταπεινός ξυλουργός σε ένα χωριό, αποδέχεται την πρόκληση ενός άλλου τοξοβόλου που έρχεται από ακριά... Ο Τετσούγια διδάσκει τον ξένο καθώς και ένα ντόπιο αγόρι τη φιλοσοφία της τοξοβολίας. Στον Τοξοβόλο, ο Paulo Coelho σκιαγραφεί τον δρόο του τόξου, που αντιστοιχεί όχι όνο στην τοξοβολία, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής, και φανερώνει τις αρετές που πρέπει να τη διακρίνουν.

Έγραψα αυτό το βιβλίο στο οποίο το τόξο, το βέλος, ο στόχος και ο τοξοβόλος αποτελούν αναπόσπαστα έρη του ίδιου συστήατος ανάπτυξης και πρόκλησης.

 

«Στα σαράντα κύματα» 

Του Αριστείδη Δάγλα

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 16,00 ευρώ

Στη Σύρνη των αρχών του 20ού αιώνα η παρουσία των Ελλήνων είναι κυρίαρχη. Η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα των επόρων αλλά και της υψηλής κοινωνίας. Εκτός από την επορική δραστηριότητα, το ελληνικό στοιχείο διακρίνεται στις τέχνες και στα γράατα. Η οικονοική και πολιτιστική άνθηση της πόλης βρίσκεται στο ζενίθ, όταν απειλητικά σύννεφα αζεύονται στον ορίζοντα. Και τότε ξεσπά η καταιγίδα που φέρνει την ολοκληρωτική καταστροφή.

Η οικογένεια Μελισσουργού, ετά τον επρησό της Σύρνης τον Αύγουστο του 1922, ξεριζώνεται και σκορπίζει κυνηγηένη στα τέσσερα σηεία του ορίζοντα. Ο Μάξιος, η Αυγή, ο πιστός τους σκύλος Ασλάν, οι γονείς τους Ζαχαρίας και Πολύνια αλλά και η γιαγιά Αρετώ βολοδέρνουν καβάλα στα σαράντα κύατα, προσπαθώντας να ξανασίξουν. Θα τα καταφέρουν;

 

«Ο πλαστός πίνακας»

Της Val McDermid

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τιμή: 17,70 ευρώ

«...ο φόνος είναι το εύκολο κομμάτι.

Το δύσκολο είναι να ξεφορτωθείς το πτώμα».

Ένας ψαράς ανασύρει ένα πτώμα από το Φερθ οφ Φορθ στη Σκοτία...

Ο αδελφός του θύματος, επιφανής δημόσιος λειτουργός, είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα χρόνια και ο νεκρός ήταν τότε ο βασικός ύποπτος...

Την ίδια ώρα, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, ανακαλύπτουν τον σκελετό μιας γυναίκας μέσα σε ένα παλιό αυτοκινούμενο...

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα εκεί έξω...

Η δυναμική επιθεωρήτρια Κάρεν Πίρι αναλαμβάνει να ξανανοίξει δύο παλιές υποθέσεις, οι οποίες φαινομενικά είναι ασύνδετες.

Πολύ σύντομα θα βρεθεί σε έναν θανατηφόρο ιστό, τον οποίο έχουν υφάνει ένοχα μυστικά, διπλές ταυτότητες, πλαστογραφίες πινάκων ζωγραφικής και υπόγειες διαδρομές που καταλήγουν στο Παρίσι.

Στο τέλος θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό που πάντα οδηγεί τους ανθρώπους στο σκοτάδι: την υπόσχεση για εύκολα, γρήγορα, αδιανόητα πλούτη.

Το 2021 ο χαρακτήρας της επιθεωρήτριας Κάρεν Πίρι μεταφέρθηκε στην τηλεοπτική οθόνη του βρετανικού δικτύου ITV με πρωταγωνίστρια τη Σκοτσέζα ηθοποιό Lauren Lyle.

 

«Θανάσιμη προειδοποίηση»

Του Michael Connelly

Μετάφραση: Χρ. Σακελλαροπούλου

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τιμή: 16,60 ευρώ

Πώς είναι δυνατόν να βρεις έναν δολοφόνο που ξέρει τα πάντα για σένα;

Ο Τζακ ΜακΑβόι, ο δημοσιογράφος που δεν δειλιάζει ποτέ, εντοπίζει έναν κατά συρροή δολοφόνο που δρούσε ανενόχλητος... μέχρι τώρα.

Ο βετεράνος ρεπόρτερ Τζακ ΜακΑβόι έχει αποκαλύψει δολοφόνους στο παρελθόν, αλλά, όταν μια γυναίκα με την οποία είχε περάσει ένα βράδυ δολοφονείται με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο, συνειδητοποιεί ότι μάλλον έχει να αντιμετωπίσει ένα εγκληματικό μυαλό άνευ προηγουμένου.

Κόντρα στις προειδοποιήσεις της αστυνομίας και του αρχισυντάκτη του, ο ΜακΑβόι αρχίζει να σκαλίζει την υπόθεση και καταλήγει σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη:

Το έγκλημα αυτό συνδέεται με άλλους μυστηριώδεις θανάτους, που απασχολούν ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, η έρευνά του αντιμετωπίζει εμπόδια όταν ο ίδιος θεωρείται ύποπτος.

Καθώς προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του, φτάνει όλο και πιο κοντά σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα που γνωστοποιούν τα ίδια τα θύματα για να τα επιλέξει και να τα κυνηγήσει.

Αποκαλούμενος «ο Ρέιμοντ Τσάντλερ αυτής της γενιάς» (Associated Press), ο Michael Connelly συνθέτει για άλλη μια φορά ένα ακαταμάχητο θρίλερ, κατά το οποίο ένας εγκληματίας δρα ορμώμενος από τα πιο σκοτεινά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, αλλά δεν έχει υπολογίσει ότι υπάρχει ένας άνθρωπος αρκετά θαρραλέος και αποφασισμένος να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του.

 

«Δάσκαλος στην απάτη»

Της Johanna Lindsey

Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Εκδόσεις «Elxis»

Τιμή: 14,35 ευρώ

Άγρια, απρόβλεπτη, η πιο επιθυμητή γυναίκα: Η Μέγκαν Πενγουόρθι.

Η ερωτική της πυξίδα δείχνει προς τον Άμπροουζ Σεντ Τζέιμς, δούκα του Ρόθστον, έναν άντρα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ της, αλλά έχει την πρόθεση να τον παντρευτεί.

Kανένας άλλος μνηστήρας δεν μπορεί να την ικανοποιήσει περισσότερο.

Και σίγουρα όχι ο Ντέβλιν Τζέφρις.

Η γυναίκα που πάντα επιθυμούσε εκείνος.

Προσποιούμενος έναν άντρα ταπεινής καταγωγής, τον Τζέφρις, προκειμένου να ξεφύγει από μια δυνητικά θανατηφόρα αντιπαράθεση, ο σερ Άμπροουζ είναι ενθουσιασμένος με την κοκκινομάλλα που κυνηγάει τον δούκα.

Χωρίς να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, ορκίζεται να την αποπλανήσει και να ματαιώσει τα σχέδιά της να παντρευτεί τον άντρα των ονείρων της.

Αυτό που δεν υπολόγισε ο διαβόητος απατεώνας είναι ότι η Μέγκαν θα ήταν η μοναδική γυναίκα που θα ονειρευόταν ποτέ του να παντρευτεί.

Από εκείνες τις ιστορίες της Johanna Lindsey που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά δυνατά.

 

«Φάκελος Κλάουζεν»

Του Jorn Lier Horst

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τέλος φόρμας

Τιμή: 16,60 ευρώ

Όταν ο βουλευτής και βετεράνος του Εργατικού Κόμματος, Μπέρναρντ Κλάουζεν, πεθαίνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, ο Βίλιαμ Βίστιν καλείται στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα.
Κάτι ανακαλύφθηκε στο σαλέ του Κλάουζεν, το οποίο δεν συνάδει με την εικόνα του ως ηθικού και αδέκαστου πολιτικού.

Τα συμφέροντα του έθνους πιθανότατα κινδυνεύουν και η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί με απόλυτη διακριτικότητα, κρυφά από τον Τύπο και τους πολίτες.

Ο Βίστιν, λίγοι εκλεκτοί αστυνομικοί και η κόρη του, η Λίνε, στρατολογούνται στην ειδική ερευνητική ομάδα.

Σύντομα διαπιστώνουν ότι τα μυστικά δεν σχετίζονται τόσο με την πολιτική, όσο με το έγκλημα.

Μεταξύ άλλων, με την εξαφάνιση ενός νεαρού άντρα, ο οποίος χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης για ψάρεμα στη λίμνη Γέρσε, το 2003.

Λίγο μετά, έφτασε μια επιστολή στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, η οποία υπονοούσε την ανάμειξη του Κλάουζεν στην υπόθεση, αλλά η πληροφορία καταχωνιάστηκε.

Μοιραία, η υπόθεση αυτή καταλήγει στο γραφείο του ερευνητή ανεξιχνίαστων υποθέσεων, Άντριαν Στίλερ.

Ο Βίστιν αντιμετωπίζει τα γεγονότα διστακτικά.

Θα χρειαστεί τη βοήθεια του Στίλερ, του πρώην συνεργάτη του, για να αποκαλύψει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Μπέρναρντ Κλάουζεν.

 

*****              **********

 

Βιβλιοκριτική του δημοσιογράφου Νίκου Βολωνάκη

«Ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος και η XIII Μεραρχία Αρχιπελάγους»

Του ιστορικού ερευνητή Αριστείδη Τσοτρούδη

Ο 20ος αιώνας υπήρξε ο πλέον πολεμοχαρής στην ιστορία της ανθρωπότητας, με δυο παγκόσμιους πολέμους, που συγκλόνισαν τον κόσμο. Ο πρώτος κατά ευφημισμόν ευεργετικός, ο δε δεύτερος καταστρεπτικός και ισοπεδωτικός.

Με αυτήν τη λακωνική, αλλά σαφή και ουσιαστική φράση αρχίζει ο πρόλογος του νέου βιβλίου του Αριστείδη Τσοτρούδη, που αναφέρεται στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και στη Μεραρχία Αρχιπελάγους.

Πρόκειται για μια επίπονη εργασία του ακάματου Τσοτρούδη, που αξιοποιεί τον συντάξιμο χρόνο του, για να υλοποιεί μελέτες που διαφωτίζουν σκοτεινά σημεία της ελληνικής ιστορίας. Γιατί, το τελευταίο αυτό έργο του, βρίθει αρχείων της Ιστορίας Στρατού, χάρτες των πολεμικών πεδίων και εικόνες της περιόδου αυτής - όλα σ' ένα τόμο (376 σελ.), που θα τροφοδοτήσει τον πλούτο όχι μόνο αυτών που αγαπούν τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και αυτών που συνηθίζουν να τα σχολιάζουν ...αφ' υψηλού.

Ο Τσοτρούδης υπήρξε οδοντίατρος στο επάγγελμα, αλλά ταυτόχρονα αγαπούσε υπερβολικά την ιστορία κι έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με τη νεότερη ιστορία της Λήμνου, αλλά και γενικότερα για την ιστορική διαδρομή των νησιών του Β.Α. Αιγαίου. Τα έργα του αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη έμπνευσης και εθνικού καθήκοντος για τις επερχόμενες γενιές του αιγαιοπελαγίτικου χώρου και γενικότερα όσων επιβουλεύονται την ελληνική επικράτεια.

Πέρα από τον μακρύ κατάλογο των αξιωματικών και οπλιτών, που σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών, με καταγωγή από τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η έκδοση περιλαμβάνει διεξοδικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις και τις διαδρομές των ελληνικών στρατευμάτων στα βουνά της Hπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και βέβαια τον τρόπο, που όχι μόνο αμύνθηκαν αλλά και κέρδισαν τον Πόλεμο.

Ανάμεσα στις αφορμές για αυτό το πανόραμα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου είναι όχι μόνο η αποκάλυψη των ονομάτων των Αιγαιοπελαγιτών, που άφησαν τα οστά τους στην Αλβανία, αλλά και το γεγονός ότι ανάμεσά τους ήταν ο πατέρας του Τσοτρούδη, που έπεσε μαχόμενος για τη δόξα και την τιμή της πατρίδας.

Έχω τη γνώμη, γράφει καταλήγοντας ο συγγραφέας, ότι ο αναγνώστης θα υποχρεωθεί σε μια εσωτερική περισυλλογή κι έναν βαθύτερο προβληματισμό για την εθνική του υπόσταση, την αίσθηση του καθήκοντος και θα οδηγηθεί σε μια λυτρωτική ανάταση, τόσο απαραίτητη για να αντισταθεί στην αλλοτρίωση και στην φθορά του σήμερα, αλλά και θα θεμελιώσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο κόσμο, που τελικά όλοι μας αποζητούμε και θέλουμε.

Ευελπιστώ, γράφει, ότι το βιβλίο θα αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό για τους προβληματισμούς των νέων της εποχής μας, που παγιδεύονται σε εφήμερους παραδείσους, χωρίς προοπτικές κι ελπίδα για την προσωπική τους ευτυχία και το μέλλον της πατρίδας μας...

Φέτος, συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από το τέλος του πολέμου, ενός πολέμου σκληρού, ανελέητου και ανθρωποκτόνου, που συντάραξε την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να λάβει μέρος για να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία, την τιμή και την ιστορία της. Τα παιδιά της πρόσθεσαν μια ακόμη χρυσή σελίδα δόξας με την εποποιία του 1940-41.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, εφτά χιλιάδες και πλέον νεκροί του Ελληνοϊταλικού Πολέμου παραμένουν άταφοι, άψαλτοι, αλιβάνιστοι. Καθήκον ύψιστο της πολιτείας, η λύτρωση αυτών των ψυχών.

Ένα άριστο βιβλίο, για μικρούς και μεγάλους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
1 Ιουλιου 2022
1 Ιουλιου 2022
1 Ιουλιου 2022
1 Ιουλιου 2022
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Ταξιαρχών 34-36 Κορυδαλλός
  2104959944 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε