ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Πεμπτη 4 Ιουνιου 2020
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

2η τιμωρία;

3 Ιουνιου 2020
Μετά το μεταναστευτικό η κτηματογράφηση (φωτο αρχείου)
Αρνητικό το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο αίτημα του τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ για νέα παράταση, λόγω αδιαφορίας που επέδειξαν οι κάτοικοι.

Δεν έχει δοθεί μέχρι αυτή τη στιγμή νέα παράταση για την κτηματογράφηση των ακινήτων της Λέσβου, η οποία επισήμως έληξε στις 31 Μαΐου, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ήδη το Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, έχει αποστείλει από την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς και ζητά νέα παράταση, δεδομένου ότι χάθηκαν δύο μήνες σχεδόν λόγω της καραντίνας και της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο και ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, είναι αρκετά αρνητικός ως προς τη νέα παράταση του Κτηματολογίου της Λέσβου, επειδή όπως αναφέρεται, παρατηρήθηκε αδιαφορία από την πλευρά των κατοίκων του νησιού και μικρή προσέλευση στα γραφεία Κτηματογράφησης.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στη διαδικασία κτηματογράφησης της ακίνητης περιουσίας τους, να επικοινωνήσουν άμεσα το επόμενο εικοσιτετράωρο με το γραφείο του Κτηματολογίου στην Καλλονή, στο τηλέφωνο 2253024800 για να δηλώσουν την παρουσία τους με τη λεγόμενη διαδικασία εμπρόθεσμης προσέλευσης και να κλείσουν ραντεβού για το επόμενο διάστημα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμη βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης αποστέλλοντας email: στα Γραφεία Κτηματογράφησης Λέσβου, Λήμνου και  Αττικής, προκειμένου να θεωρηθεί εμπρόθεσμο το αίτημά τους.

email: Α) στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λέσβου: ktimalesvos@gmail.com

Β) στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λήμνου: ktimalimnos@gmail.com

Γ) στο Γραφείο Κτηματογράφησης Νίκαιας Αττικής: ktimanikaia@gmail.com.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

 

Τα έργα θα υλοποιηθούν

3 Ιουνιου 2020
Εκκρεμότητες υπάρχουν αλλά...
* Τα οποιαδήποτε προβλήματα παρέλαβε η Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη θα τα αντιμετωπίσει, θα τα επιλύσει και είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. * Σπ. Γαληνός: «Ο αντιδήμαρχος και συνολικά η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και λυπάμαι να πω ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει επαναλαμβανόμενη έως το τέλος της θητείας τους».

«Δεν απεντάχθηκε ούτε θ' απενταχθεί κανένα έργο», ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Μυτιλήνης Στ. Τζιμής, απαντώντας στις «προφητείες» της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη», που έκρινε από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής, ότι δεν θα έσωζε από την απένταξη ορισμένα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

«Διαψεύστηκε, όμως, καθ' ολοκληρία», τόνισε.

«Φυσικά και η «αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας» και «Η ασφαλτόστρωση της οδού από Άγιο Στέφανο έως Παλιό Δ.Ε. Μανταμάδου» θα επαναδημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν μέσα στις νόμιμες προθεσμίες. Τα έργα θα υλοποιηθούν.

Οι δημότες, όμως, πρέπει να γνωρίζουν ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μέσα στο άγχος της να συμβασιοποιήσει όσον το δυνατόν περισσότερα έργα την τελευταία στιγμή, δεν μερίμνησε να ληφθούν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες και πράξεις που θα συνέβαλαν στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων.

Όσον αφορά στην ασφαλτόστρωση του Παλιού προέβη στην υπογραφή σύμβασης, στις 23/5/2019, με τον ανάδοχο, χωρίς να υπάρχει η έγκριση του μνημονίου της Αρχαιολογίας, παρόλο που υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν ενημερώσει την τότε Δημοτική Αρχή. Έτσι, δόθηκε το νόμιμο δικαίωμα στον εργολάβο για διάλυση και αποζημίωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Νόμου.

 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ

Σκληρή απάντηση στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στρατή Τζιμή, έδωσε μέσα από ανάρτησή του στο facebook ο πρώην Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με αφορμή την ανακοίνωση του αντιδημάρχου για τη διάλυση της εργολαβίας της Ακαδημίας.

Ο πρώην Δήμαρχος Σπ. Γαληνός θέλησε να τοποθετηθεί στο ζήτημα των ευθυνών της πρώην Δημοτικής Αρχής, για τα συγκεκριμένα έργα που συμβασιοποιήθηκαν και για τα οποία κάνει λόγο ο Στρ. Τζιμής.

Ο Σπ. Γαληνός κάνει λόγο για μυθεύματα της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, που δεν εξαντλούνται στη δέσμευσή της για επίλυση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος και το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας Μόριας και Καρά Τεπέ.

Πολύ φοβάμαι πως ο αντιδήμαρχος και συνολικά η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και λυπάμαι να πω ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει επαναλαμβανόμενη έως το τέλος της θητείας τους, εάν τώρα δεν ληφθούν δραστικά διορθωτικά μέτρα, ώστε να σωθεί ό,τι σώζεται.

Πρέπει επιτέλους, να αντιληφθούν «οι άρχοντες», πως η περίοδος που δοξάζονταν κρυπτόμενοι, μας τελείωσε. Τώρα βρίσκονται στο προσκήνιο κι οφείλουν ή να κάνουν πράξη όσα υποσχέθηκαν ή να δώσουν πειστικές απαντήσεις για όσα στο δρόμο άλλαξαν.

Υπάρχει και η άλλη λύση βέβαια, που ούτε καν την αναφέρω, γιατί χρειάζεται περίσσια λεβεντιά για να παραδεχθείς κι έμπρακτα να ζητήσεις συγγνώμη για τα «λάθη σου».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Διστακτικοί οι καταναλωτές

3 Ιουνιου 2020
Σε εμπορικά & καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Φυσιολογική για την εποχή και ελαφρώς μειωμένη είναι η κίνηση στα καταστήματα της Μυτιλήνης, που διανύουν την τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Κ. Καζάζης, η αγορά, καθώς και όλα τα καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους της Μυτιλήνης, κινούνται σε ήπιους ρυθμούς, χωρίς ιδιαίτερη δυναμική, ενώ τα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

«Το σύνολο των καταστημάτων λιανικής πώλησης άνοιξε στις 11 Μαΐου. Τις πρώτες δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό, αφού οι συμπολίτες μας έσπευσαν μετά από 2 μήνες σχεδόν να κάνουν τις αγορές τους και να προμηθευτούν με τα απαραίτητα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, εξοπλισμό για το σπίτι, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.

Πλέον η κίνηση έχει επιστρέψει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά η αστάθεια του καιρού τις τελευταίες ημέρες έχει επηρεάσει σημαντικά την κίνηση της αγοράς, η οποία μάλλον είναι υποτονική.

Γενικότερα στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας και του νησιού μας επικρατεί προβληματισμός και ανασφάλεια, αφού κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει. Το καλοκαίρι φέτος προμηνύεται πολύ δύσκολο για όλες τις κατηγορίες και τους κλάδους επιχειρήσεων, δεδομένου ότι ο τομέας του τουρισμού δεν θα λειτουργήσει. Η οικονομία ενός τόπου και μάλιστα  μικρού, όπως είναι το νησί μας, μοιάζει με αλυσίδα. Αν δεν ανοίξει το ξενοδοχείο να προσλάβει τους εργαζόμενους και μαζί με αυτούς να δουλέψουν οι καφετέριες, η εστίαση, τα ταξί κ.λπ., πώς οι συμπολίτες μας θα έχουν χρήματα για να ψωνίσουν. Όλα συνδέονται το ένα με το άλλο και σε αυτή τη δύσκολη φάση, είναι αναγκαία η στήριξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας πρώτα από εμάς τους ίδιους.

Ένας επιπλέον προβληματισμός που υπάρχει στα καταστήματα της πόλης μας και όχι μόνο, είναι οι συμφωνίες και οι παραγγελίες του χειμώνα, οι οποίες γίνονται αρκετούς μήνες νωρίτερα, ώστε οι εταιρείες να ρυθμίσουν την παραγωγή τους. Ζούμε μια ανασφάλεια και υπάρχει έντονος προβληματισμός, για το τι θα γίνει το χειμώνα. Ακόμη και αν δεν κλείσουν καταστήματα και επιχειρήσεις, σε περίπτωση που υπάρχει οδηγία για παραμονή στο σπίτι, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν ο κόσμος θα έχει την οικονομική δυνατότητα ή ακόμη και την καλή ψυχολογία να ψωνίσει».

Εντωμεταξύ, σε πολύ υποτονικούς ρυθμούς κινείται ο κλάδος των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή οι καφετέριες, τα μπαρ και η εστίαση, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από τους επιχειρηματίες τις πρώτες μέρες λειτουργίας των καταστημάτων στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα» Νίκος Γιαννάκας, η κίνηση στις καφετέριες είναι μέτρια, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε, όμως, ότι στην εστίαση οι συμπολίτες μας είναι αρκετά διστακτικοί.

«Γενικά οι πελάτες των καταστημάτων μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην κατηγορία εκείνων που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερβολικοί ως προς την εφαρμογή τους και σε εκείνους που δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους καθόλου και συμπεριφέρονται όπως και πριν την πανδημία. Πιθανολογούμε ότι ένα μέρος του κοινού που έβγαινε το προηγούμενο διάστημα σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες, εξακολουθεί να φοβάται και θεωρεί ότι είναι καλύτερα να περιμένει λίγο καιρό ακόμη έως ότου βεβαιωθεί ότι ο κίνδυνος της επιδημίας του κορωνοϊού έχει μειωθεί.

Μ. Χατζηγεωργίου   

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

Συμβατά με τις αδυναμίες & τις μειονεξίες μας

3 Ιουνιου 2020
Χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και στα δάνεια επιδοτούμενου επιτοκίου, το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Περ. Αντωνίου, υπογραμμίζει σε σχετική του επιστολή προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Τουρισμού, την ανάγκη εξεύρεσης άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Για πολλούς λόγους, τους οποίους και παραθέτει, χαρακτηρίζει το πρόγραμμα μη ελκυστικό, ίσως και επικίνδυνο για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μια περιοχή με αρνητική αναγνωρισιμότητα.

Αναλυτικότερα, ο Περ. Αντωνίου τονίζει:

«Άμεση η ανάγκη του κλάδου και κυρίως στην ΠΒΑ, χορήγησης κεφαλαίων κίνησης, ύψους μέχρι και το 30-50% του μέσου όρου (μ.ο.) του τζίρου της προηγούμενης 3ετιας (2017-2019), με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, διετούς τουλάχιστον περιόδου χάριτος, πάνω από πέντε έτη αποπληρωμής, πολύ χαμηλό επιτόκιο π.χ. της τάξεως του ~1%, αν όχι μηδενικό (όπως παλαιότερα ήταν του ΤΕΜΠΜΕ), για ενήμερες επιχειρήσεις μέχρι 31.12.19, δίχως «επαχθείς» περιορισμούς και όρους, μη... συμβατούς με τις ανάγκες/ιδιαιτερότητές μας και τη δύσκολη σημερινή συγκυρία του COVID-19.

Δυστυχώς, το τωρινό χρηματοδοτικό εργαλείο εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, δεν φαίνεται να είναι σχεδιασμένο για τη σημερινή περίοδο του COVID-19, παρά τις διαφαινόμενες καλές προθέσεις της Πολιτείας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Επιλέγουν αναμονή

3 Ιουνιου 2020
Ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

Ελάχιστα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας της Μυτιλήνης, ανταποκρίθηκαν στην έναρξη της σεζόν την περασμένη Δευτέρα, αφού στην πλειοψηφία τους οι ξενοδόχοι επέλεξαν να παραμείνουν για λίγες μέρες ακόμη σε αναστολή, έως ότου ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο για τα νέα δεδομένα της λειτουργίας.

Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Δημήτρης Αβαγιανός, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ρευστή, γεγονός που προβληματίζει τους ξενοδόχους για το πότε πρέπει ν' ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

«Μπορεί την 1η του μήνα να δόθηκε το πράσινο φως από την πολιτεία για τη λειτουργία των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας, ωστόσο κανένας ξενοδόχος στη Μυτιλήνη, όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων, δεν βιάζεται να λειτουργήσει. Ειδικά τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο απασχολούν μεγάλο αριθμό προσωπικού και αυτή τη στιγμή πολλοί ξενοδόχοι προβληματίζονται για το πώς θα μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, τόσο το μισθολογικό κόστος, όσο και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Υπάρχουν προγράμματα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν από την πολιτεία για τις επιχειρήσεις που θέλουν να κρατήσουν το προσωπικό τους, αυτή τη στιγμή, όμως, ο ξενοδόχος όση ενίσχυση και αν λάβει, είναι σε τόσο δεινή θέση, που ελάχιστα μπορεί να βελτιωθεί.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

Από ψηφιακή δράση σε έκθεση

3 Ιουνιου 2020
Αθέατα τεκμήρια

Η νέα ψηφιακή δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «Αθέατα τεκμήρια», που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 18  30 Μαΐου ε.ε. στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 και αφορούσε τη ροή ημερήσιων αναρτήσεων στη σελίδα του στο Facebook, με επιλεγμένα και σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που δεν έχουν γίνει γνωστά στο κοινό, αλλά και άγνωστες στιγμές από την ανασκαφή, συντήρηση και ανάδειξή τους, προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των φίλων του Μουσείου, αλλά και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

34.170 οι μοναδικοί ψηφιακοί επισκέπτες της έκθεσης στην σελίδα του Μουσείου στο Facebook που επισκέπτονταν καθημερινά τα ψηφιακά εκθέματα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Μεταξύ των 22 εκθεμάτων που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται ο απολιθωμένος κορμός κωνοφόρου δένδρου με το ριζικό του σύστημα, εντυπωσιακά πετρώματα και ορυκτά, τμήματα απολιθωμένων κορμών, λεισμένες τομές, κλαδίσκοι καρποφόρων δένδρων, απολιθωμένα φύλλα, απολιθωμένα οστά και δόντια ζώων όπως αλιγάτορες, σαύρες, φίδια, βατράχια, μυοξοί, χάμστερ και μυγαλές που έζησαν στο υποτροπικό δάσος της Λέσβου πριν από 18,5 εκατομμύρια χρόνια.

Ανταποκρινόμενο στις προτροπές των ψηφιακών επισκεπτών του και στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αποφάσισε την μετατροπή της ψηφιακής δράσης σε Ψηφιακή Έκθεση που θα συνεχιστεί καθ' όλη την διάρκεια του 2020 μέσω ροής αναρτήσεων στη σελίδα του στο Facebook, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας petrifiedforest.gr στην οποία θα παρουσιάζονται σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που συμμετέχουν στην έκθεση.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου στο Σίγρι μετά την επαναλειτουργία του Μουσείου στις 15 τρεχ.

 

 

 

Κοντά στη Μόρια

3 Ιουνιου 2020
H ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης υπήρξε θετική

-Ύστερα από αίτημα της κοινότητας και των κατοίκων της Μόριας,

-η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης υπήρξε θετική. 

-Διατέθηκε όχημά της για 24ωρη παρουσία στην περιοχή και σε καίριο σημείο, για την άμεση επέμβαση εφόσον παραστεί ανάγκη.

-Επίσης, ομάδα εθελοντών προχώρησε σε αποκατάσταση των ζημιών και καλλωπισμό του παρεκκλησιού της Αγ. Αικατερίνης επί της νέας Περιφερειακής Οδού.

-Ευχή όλων, οι δράσεις συμπαράστασης να συνεχιστούν σε διάφορους τομείς και στο προσεχές διάστημα, απ' όλους τους φορείς.

Παράταση εγγραφών

3 Ιουνιου 2020
Στο Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

-Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εγγραφής των μαθητών για την εισαγωγή στην Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, για το σχολικό έτος 2020-2021

-έως την Παρασκευή 5 τρεχ.

-Η αίτηση εγγραφής αφορά τους μαθητές της ΣΤ' τάξης Δημοτικών Σχολείων που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Μουσικό.

-Υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα του σχολείου mail@lyk-mous-mytil.les.sch.gr,

-ενώ για όποιον αντιμετωπίζει δυσκολία στην ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να προσέρχεται στο εκπαιδευτήριο (Στ. Παρασκευαΐδη),

-αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματεία ή τη Διεύθυνση του σχολείου.

-Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

-Τηλέφωνα επικοινωνίας:2251025797 και 6972015588.

Με 384 πακέτα στις αποσκευές

3 Ιουνιου 2020
λαθραία τσιγάρα

Με λαθραία τσιγάρα σε 384 πακέτα επιχείρησε να ταξιδέψει αλλοδαπός, ο οποίος και συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στον αερολιμένα Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

3 Ιουνιου 2020
«Βοήθεια στο Σπίτι»

Από χθες άρχισε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
3 Ιουνιου 2020
3 Ιουνιου 2020
3 Ιουνιου 2020
3 Ιουνιου 2020
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε