ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Τριτη 28 Μαιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία17 Ιανουαριου 2023

«Στη ματιά της Ανδρομέδας»

Του Γ. Πολυράκη

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 16,90 ευρώ

Με μάτια καρφωμένα στο κενό ανιστορίστηκε τη ζωή του, που σαν κινηματογραφική ταινία διάβαινε από μπροστά του: Βοσκαρούδι στο χωριό του, στα κακοτράχαλα μονοπάτια στους ορεινούς βοσκότοπους, αμήχανος έφηβος στη συνέχεια στην πολιτεία και στην υστεριά μούτσος σ' ένα γκαζάδικο. Αμούστακο δεκαπεντάχρονο παιδί ανέβηκε στο πρώτο κατάστρωμα, γέρος αποβιβάστηκε από το τελευταίο. Και τι δεν πέρασε ολάκερη ζωή στα θαλασσινά μονοπάτια! Θυμήθηκε αίφνης μια παλιά ερωτική ιστορία με μια όμορφη εικοσιπεντάχρονη Χιλιανή, την Αντονέλα.

Η Αντονέλα είχε ιδιαίτερη αδυναμία στους αστερισμούς και ιδιαίτερα στον αστερισμό της Ανδρομέδας. Και καθώς ήταν ορατός μόνο από το Βόρειο Ημισφαίριο, και μάλιστα το φθινόπωρο, της είχε υποσχεθεί να την πάρει μαζί του σε κάποιο από τα ταξίδια του στην Ελλάδα, προκειμένου να δει τον αγαπημένο της αστερισμό. Όταν βρισκόταν στο κατάστρωμα του πλοίου, πάντα είχε την αίσθηση πως η «ματιά της Ανδρομέδας» ήταν στραμμένη πάνω του κι ένιωθε μια αδιόρατη γλυκιά αποχαύνωση, κάτι σαν προστασία, που του' δινε την αίσθηση ή την ψευδαίσθηση πως ήταν η ματιά της Αντονέλας του.

Δε θυμάται να είχε ερωτευτεί πριν και μετά άλλη φορά. Η πρώτη εκείνη αγάπη έμελλε να διατηρήσει την πρωτιά και τη μοναδικότητά της ως τα σήμερα. Η Αντονέλα τον έκανε να ξεχνά τη σκληρή βιοπάλη του καραβιού στις λίγες μέρες που έμενε στο Λος Λάγκος. Στην κυριολεξία, η κοπέλα αυτή ήταν το «λιμάνι» του. Και ήταν όμορφη! Ψηλή, λυγερόκορμη, μελαχρινή, με μάτια μαύρα, αστραποβόλα και μαλλιά μαύρα, μακριά μέχρι τη μέση. Γυναίκα! Μα κάθε φορά που έπρεπε να σαλπάρει το καράβι του από το Λος Λάγκος, έβαφε εκείνος μαύρη την ψυχή του. Έβαζαν τότε σαν κοινό σημείο επαφής τον Νότιο Πολικό Αστέρα, σαν τύχαινε και έκανε ταξίδια στο Νότιο Ημισφαίριο. «Θα τον κοιτάμε κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα και θα συναντώνται τα βλέμματά μας στο αστέρι αυτό!» είχαν συμφωνήσει.

 

«Υπέροχη αγαπημένη μου»

Του Marieke Lucas Rijneveld

Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου

Εκδόσεις «Ίκαρος»

Τιμή: 18,80 ευρώ

Στην ολλανδική ύπαιθρο, σε ένα ερημικό χωριό απ' όπου κανείς δεν περνά ποτέ, ένας πενηντάχρονος αγροτικός κτηνίατρος πραγματοποιεί μια ακόμη επίσκεψη ρουτίνας στη γειτονική φάρμα. Είναι η αρχή ενός ασφυκτικού καλοκαιριού, με την απειλή της νόσου των βοοειδών να εξαπλώνεται στην περιοχή. Εκείνος, όμως, έχει μάτια μόνο για τη μικρή κόρη του κτηνοτρόφου.

Καθώς το καλοκαίρι προχωρά, οι δυο τους αναπτύσσουν μια όλο και πιο επικίνδυνη εμμονή. Στο ημερολόγιό του καταγράφει με ανατριχιαστικό λυρισμό τη σχέση του με τη νεαρή κοπέλα. Θέλει να ξεφύγει από τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας και τη μοναξιά, ενώ εκείνη αναζητά διαφυγή σε έναν κόσμο μικροκλοπών, ατελείωτης μουσικής και φανταστικών συζητήσεων με τον Χίτλερ και τον Φρόιντ.

Κανείς δεν υποψιάζεται πόσα κοινά μπορεί να έχουν, την ευαισθησία και τον πόνο που συνδέει τη μοίρα τους. Κανείς εκτός από εκείνον, που γνωρίζει, από την πρώτη στιγμή, ότι η ζωή του υπάρχει μόνο δίπλα της.

Υπάρχουν μεγάλα έργα στην παγκόσμια λογοτεχνία, όπως επίσης και μεγάλες φωνές. Ο Marieke Lucas Rijneveld δημιουργεί στο νέο του βιβλίο τη δική του ερμηνεία της Λολίτας του Vladimir Nabokov, της ιστορίας που όρισε αυτό που ονομάζουμε Έρωτα.

Η Υπέροχη αγαπημένη μου, απέσπασε τα βραβεία F. Bordewijk Prize 2021 και Boon prize 2022, και πρόκειται να μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες.

 

«Πώς να πεις μια ιστορία»

Της Αγγελικής Κοσμοπούλου

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 14,80 ευρώ

Γεννιόμαστε μέσα στις ιστορίες. Μας συντροφεύουν στο προσκέφαλο της παιδικής μας ηλικίας, στις διηγήσεις των μεγάλων, στις παρέες των φίλων και στον χώρο της δουλειάς. Μας βοηθούν να εκφραστούμε, να συνδεθούμε με τους άλλους, να κατανοήσουμε το παρελθόν και να φανταστούμε το μέλλον. Μας ενώνουν με όσους αγαπούν τις ίδιες ιστορίες και μας κινητοποιούν να δράσουμε για κοινούς σκοπούς. Μας διδάσκουν, μας διασκεδάζουν και μας συγκινούν.

Όλοι λέμε ιστορίες, ακόμα κι αν δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αφηγητές. Όμως, δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες. Σε μια εποχή που η ανάγκη να ξεχωρίσουμε και να προβάλουμε τη μοναδικότητά μας αποτελεί καίριο ζητούμενο, η γνώση και η στρατηγική αξιοποίηση των τεχνικών της αφήγησης αναδεικνύεται σε απαραίτητη δεξιότητα.

Ποιες ιστορίες χρειαζόμαστε για να παρουσιάσουμε συναρπαστικά τη διαδρομή και το έργο μας;

Πώς μιλάμε για επιτυχίες και αποτυχίες; Πώς παρουσιάζουμε μια επιχειρηματική ιδέα χωρίς την πλήξη του PowerPoint;

Πώς μπορούμε να διανθίσουμε τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες μας, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού;

Το Πώς να Πεις μια Ιστορία κάνει το storytelling προσιτό σε όλους. Μας μαθαίνει να επιλέγουμε και να μοιραζόμαστε τις κατάλληλες ιστορίες για να πετύχουμε τους στόχους μας στις επιχειρήσεις, στην έρευνα, στην κοινωνία των πολιτών και στη δημόσια σφαίρα.

Από τις φωτιές των προϊστορικών σπηλαίων και το τζάκι των παππούδων μας έως το θαύμα της τυπογραφίας και αργότερα την επανάσταση της εικόνας και του διαδικτύου, όλα συγκλίνουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Αγαπάμε τις ιστορίες και δεν τις παρακολουθούμε παθητικά. Τις αποζητάμε και συμμετέχουμε σε αυτές. Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία μεταφέρει ταχύτατα πληροφορίες και ψηφίδες «περιεχομένου», επιστρέφουμε στην αφήγηση για να κάνουμε τον κόσμο να «ηχήσει».

Όπως λέει ο μελετητής της τέχνης της αφήγησης Carmine Gallo, «το να μοιραζόμαστε ιστορίες δεν είναι κάτι που κάνουμε, είναι αυτό που είμαστε».

 

«Ελίζαμπεθ Φιντς»

Του Julian Barnes

Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά

Εκδόσεις «Μεταίχμιο»

Τιμή: 15,00 ευρώ

Ένας φόρος τιμής στη φιλοσοφία, μια προσεκτική αποτίμηση της ιστορίας, μια πρόσκληση να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα. Μια στιγμή στοχασμού και προσεκτικής εξερεύνησης των θεωριών και εικασιών μας. Ένα πραγματικό βάλσαμο για την εποχή μας. Θα θέλαμε να σας συστήσουμε την Ελίζαμπεθ Φιντς. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το σεμινάριό της «Κουλτούρα και Πολιτισμός». Οι ιδέες της δεν αρέσουν σε όλους, μα θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Ξεκλειδώνουν τις φιλοσοφίες του παρελθόντος και εξερευνούν κομβικά γεγονότα που μας δείχνουν πώς να κατανοήσουμε τη ζωή μας σήμερα.

Ένα όμορφο, λιτό μυθιστόρημα για την ανεκπλήρωτη αγάπη γύρω από τον μοναδικό χαρακτήρα της στωικής, απαιτητικής καθηγήτριας Ελίζαμπεθ Φιντς. Ο Νιλ, ο αφηγητής, παρακολουθεί το μάθημά της, «Κουλτούρα και Πολιτισμός», που απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών. Κι εμείς παρασυρόμαστε από το διανοητικό του φλερτ με αυτή την κλειστή, συγκρατημένη αλλά και επιβλητική γυναίκα. Κι ακόμα και χρόνια μετά, ενώ πρόσωπα και πράγματα απομακρύνονται από τη ζωή του, εκείνη παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς, ακόμα και μετά τον θάνατό της, με τρόπο που τίποτε άλλο δεν το κάνει.

Ο Julian Barnes επιστρέφει με αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα και στρέφει το βλέμμα του στις ανορθόδοξες μορφές που μπορεί να πάρει η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων.

 

«Επτά αποκλίσεις»

Της Κ. Δουβόγιαννη

Εκδόσεις «Πηγή»

Τιμή: 19,99 ευρώ

Όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας, γιατί γεννηθήκαμε άνθρωποι. Όλοι μας, όμως, θα πρέπει να έχουμε ως σκοπό να προσπαθήσουμε να τις ξεπεράσουμε, για να ενωθούμε με το Θείο. Άλλωστε, είμαστε πλασμένοι «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» του Θεού.

Τα αμαρτήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποκλίσεις από τη θεϊκή μας υπόσταση. Φυσικά επακόλουθα της ανθρώπινής μας υπόστασης, δεν είναι ξένα σε κανέναν μας. Και η ηρωίδα της ιστορίας μας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτά.

Η γέννηση της Ελισάβετ καθόρισε την υπόλοιπη ζωή της. Γεννήθηκε στις 7-7-1977 και ο αριθμός επτά σημάδεψε τη μετέπειτα πορεία της. Στα δεκαεπτά της διέπραξε το πρώτο αμάρτημά της και ανά τρία χρόνια περίπου τα υπόλοιπα έξι. Όλα αυτά τα χρόνια δίπλα της ήταν ο Μάρκος. Στην αρχή ως φίλος, ως τη στιγμή που αποκαλύπτεται ένα μυστικό που είχε βαθιά κρυμμένο.

Θα μπορέσει η Ελισάβετ να τον δεχτεί πάλι στη ζωή της; Και πρέπει, όποιος επιθυμεί να ανακαλύψει τον εαυτό του, να χάσει πρώτα την ψυχή του; Αυτό είναι το φλέγον υπαρξιακό ερώτημα, το οποίο μας υποβάλλουν οι «Επτά Αποκλίσεις».

 

«Στην άκρη του γκρεμού»

Του Ηλ. Τριανταφυλλόπουλου

Εκδόσεις «Πηγή»

Τιμή: 21,20 ευρώ

Όταν η αθωότητα βρίσκει απέναντί της το διαβολικό κακό, τότε η τεκτονική σύγκρουση που ακολουθεί δημιουργεί έναν απότομο γκρεμό. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας περπατούν κοντά σε έναν τέτοιο γκρεμό. Κάθε τους λάθος κίνηση είναι αναπόφευκτο να αποβεί μοιραία. Αντικειμενικός σκοπός της πορείας τους είναι να αποδώσουν δικαιοσύνη σε μια ενέργεια που τάραξε την κοινωνία τους. Αν και ξεκίνησαν πιστεύοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει να διέπεται από τους θεσμικούς κανόνες μιας πολιτισμένης κοινωνίας, στο τέλος θα συνειδητοποιήσουν ότι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν είναι προσωπικές και, επομένως, δύσκολες και επώδυνες. Και, το χειρότερο, κάθε τέτοια απόφαση, ίσως, ισοδυναμεί με μια μοιραία κίνηση στην άκρη του γκρεμού.

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα προς εξιχνίαση, μια σκοτεινή ιστορία πάθους με ρίζες στο παρελθόν, ένας αντικατοπτρισμός της σύγχρονης κοινωνίας.

 

«Η διαδρομή»

Του Θανάση Σταθόπουλου

Εκδόσεις «Πηγή»

Τιμή: 18,70 ευρώ

Από το πηλοφόρι του 1960 ως την καραντίνα του 2020.

«Οι ζωές μας, οι ζωές όλων των πολιτών αυτής της χώρας, ουσιαστικά δεν μας ανήκουν...».

Βήμα-βήμα η διαδρομή ενός «καθημερινού» πολίτη. Πορεία προς το όνειρο με στήριγμα και βάση εξόρμησης την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Οι αναποδιές, οι καλές στιγμές, τα απρόβλεπτα και τα εθιμοτυπικά που ορίζουν και ενίοτε καθορίζουν το αποτέλεσμα. Όλα μοιάζουν να περιστρέφονται γύρω από αυτό που τα δημιούργησε, από μια Μάνα για όλους και όλα.

Ο αγώνας του Αναστάση είτε στη βαλκανική Ελλάδα των 60ς-΄70ς είτε στην εξευρωπαϊσμένη του 21ου αιώνα είναι αδιάκοπος και σκληρός.

Οι πολιτικές καταστάσεις και οι εμπνευστές τους δεν ευνοούν τους ονειροπόλους, αλλά και ευπροσάρμοστους βιοπαλαιστές.

Ο «μεγάλος» Καραμανλής της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας της «Αλλαγής», ο Σημίτης του εκσυγχρονισμού, ο Κώστας Καραμανλής του εφησυχασμού, ο Γιώργος Παπανδρέου του Καστελλόριζου, ο Τσίπρας της πρώτη φορά Αριστεράς.. κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.. από μια Μάνα Ελλάδα ξεπηδούν όλοι τους..

Μια Μάνα που πεθαίνει θαρρείς ταυτόχρονα με τον ερχομό της ελπίδας!

Η ιχνηλασία μιας ολόκληρης εποχής. Ένα συνταρακτικό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας από το 1960 ως τις μέρες του κορωνοϊού, μέσα από τον διαρκή αγώνα ενός Έλληνα της εργατικής τάξης.

 

«Από την Αλεξάνδρεια στο Berlin»

Του Γ. Ποριάζη

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 14,90 ευρώ

Aλεξάνδρεια... Ο πόλεμος των Έξι Ημερών, το 1967, αναγκάζει τον επτάχρονο Γιώργο να την αποχαιρετίσει και μαζί μ' αυτήν την ελευθερία και την αθωότητα. Με βίαιο τρόπο έρχεται πρόσφυγας στην ίδια του τη χώρα, την Ελλάδα επί Χούντας. Η ανυπακοή στο σχολείο, παρά τις καλές του επιδόσεις, είναι η αντίδρασή του στην επικρατούσα βία της εποχής. Στην εφηβεία, η επαφή του με το ροκ αλλάζει τη ζωή του. Μουσική, συνελεύσεις, συναυλίες, βιβλία τον ωθούν αργότερα να κάνει τις επιλογές του. Τόσο στις ασυνήθιστες βιοποριστικές του δραστηριότητες, όσο και στις δημιουργικές του αναζητήσεις. Ώσπου στα 27 του χρόνια ανοίγει το Berlin στο Θησείο, ένα club δικής του αισθητικής, το οποίο αποκτά γρήγορα φήμη σε όλη την Αθήνα και φιλοξενεί κορυφαίους μουσικούς της παγκόσμιας σκηνής. Ένα αποκαλυπτικό αυτοβιογραφικό αφήγημα που αναβιώνει σημαντικές όψεις της ελληνικής κοινωνίας του τέλους του 20ού αιώνα. Παράλληλα, ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα οδοιπορικό μιας υπαρξιακής αναζήτησης.

 

«Ψωμί καθάριο»

Της Παναγιώτας Σμυρλή

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 14,90 ευρώ

Σμύρνη-Πάτρα. Ένας αιώνας σαν σε μια εκπνοή...

«Ανατολικός άνεμος» λεγόταν το αγαπημένο άλογο του βασιλιά Σολομώντα. Ένας ανατολικός άνεμος κάλπαζε τώρα καταπάνω μου...

Σ' αγαπώ. Σε κοιτάζω που γεννιέσαι κάτω απ' τα μάτια μου, κάτω από τα δάχτυλά μου, γιατί τώρα σου χαϊδεύω το πρόσωπο για να μου ανήκεις σε κάθε μνήμη... Με λένε Μαριγώ, Σοφίκα, Χαρικλή, Ευρύκλεια, Ασημέλεια, Σάρα. Είμαι ο Πέτρος, ο Νικόλας, ο Εζρά, ο Μιχαήλ. Και ο Αχμέτ είμαι. Τι, θαρρείς σε λησμόνησα; Τούτη η θάλασσα είναι μέσα μου, δε γίνεται να μου την πάρει κανείς...

Η Μαριγώ το ψωμί το βρήκε τυλιγμένο στο λινό πεσκίρι με την μπιρμπιλωτή δαντέλα, που έμοιαζε με το άχραντο κομποσκοίνι του ασκητή, αυτό που έδεσε τις προσευχές με τα πάθη που δε βίωσε. Άρτος ευλογημένος, πιασμένος με το προζύμι του Δείπνου του Μυστικού, εκείνου των απλοϊκών ανθρώπων όπου τον έχρισαν με τον όσιο ιδρώτα και χώμα ανόθευτο. Ψίχα, ψυχή, κόρα σκληρή, καθαγιασμένη από τον κάματο. Ψωμί που μυρίζει αντίδωρο μετά

από μεταλαβιά. Ψωμί καθάριο...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία28 Μαιου 2024
Ημερομηνία28 Μαιου 2024
Ημερομηνία28 Μαιου 2024
Ημερομηνία28 Μαιου 2024
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Resource id #8
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
  2102467085 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333

  ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995
 • Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790

  Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr

  Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε