ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Πεμπτη 28 Σεπτεμβριου 2023
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία25 Απριλιου 2023

«Ο Μενέλαος Λουντέμης και το πορτραίτο μιας εποχής»

Του Κ. Ζαμπαθά

Εκδόσεις «Πηγή»

Τιμή: 16,00 ευρώ

Η παρούσα βιογραφία διηγείται την πορεία που χάραξε ο μεγάλος λογοτέχνης μας, Μενέλαος Λουντέμης, μέσα από τα μάτια και την πένα του επιστήθιου φίλου του, Κούλη Ζαμπαθά. Ο συγγραφέας ολοκλήρωσε το κείενο στα 1959, δίχως να γνωρίζουε πότε αποφάσισε να το ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο βιογραφικού χαρακτήρα, από έναν άνθρωπο που έζησε την εξέλιξη του Λουντέη. Παράλληλα, στο βιβλίο παρελαύνουν πολλά ακόα σηαίνοντα πρόσωπα που εσουράνησαν στην πνευατική ζωή του τόπου ας κατά τα έσα του 20ού αιώνα. Πρόκειται για την αφηγηατική αποτύπωση ιας ολόκληρης γενιάς, του πολιτικού και πνευατικού κόσου της εποχής. Αυτή η γενιά αγωνίστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες για τον επιούσιο, ευρισκόενη εταξύ ανεργίας, φτώχειας και ονείρων.

Ένα εσηέρι, ο συγγραφέας γνώρισε σε ένα παλιό καπαρέ τον Δηήτρη Βαλασιάδη, που αργότερα άλλαξε τ' όνοά του σε Μενέλαος Λουντέης. Από τότε τέθηκε υπό τη φροντίδα του Ζαπαθά, ιας και ο τελευταίος αναγνώρισε τόσο το ταλέντο του, όσο και τη φτώχεια του. Η ακανθώδης διαδροή του Λουντέη έως την καταξίωση, οι ικρές και συνάα άγνωστες ιστορίες εταξύ των πνευατικών ανθρώπων της εποχής, καθώς επίσης και η αποκαλυπτική αλληλογραφία που παρατίθεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, το καθιστούν δίχως αφιβολία ένα σηαντικό νηείο κληρονοιάς για την ιστορία της νεότερης λογοτεχνίας στην Ελλάδα.

 

«Δέκα μέρες στη Γαλήνη»

Της Τάμι Γκεκτσιάν

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 14,90 ευρώ

Η Γαλήνη, μια παντρεμένη γυναίκα που διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της, αποφασίζει να καλέσει στο αρχοντικό της στο Μέτσοβο πέντε αγνώστους για να περάσουν μαζί το δεκαήμερο των Χριστουγέννων. Πόσο τυχαία είναι, όμως, η έλευση των ανθρώπων αυτών στο αρχοντικό της Γαλήνης; Το παρελθόν τους συγκρούεται με το παρόν και σύντομα αποκαλύπτονται κρυμμένα μυστικά και θαμμένα από καιρό συναισθήματα. Μέσα στη θύελλα των δραματικών γεγονότων που συγκλονίζουν το αρχοντικό, εμφανίζεται απρόσκλητος ο έρωτας. Δύο άνθρωποι βρίσκονται απροετοίμαστοι απέναντί του και καλούνται να βιώσουν το πιο ισχυρό συναίσθημα. Έχουν δικαίωμα να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή, ενώ έχουν αφήσει προ πολλού πίσω τους τη νιότη; Έχουν δικαίωμα να πληγώσουν τους αγαπημένους τους και να υπερπηδήσουν όλα τα εμπόδια για να αντικρίσουν επιτέλους την ευτυχία;

 

«Κρίματα»

Tης Βάγιας Μπαλή

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 13,90 ευρώ

Αναζητώντας μερτικό στην ευτυχία, η Άσπα σκοντάφτει συνεχώς πάνω σε απώλειες. Μέσα από τα σκοτεινά τούνελ, που της έχει σκάψει το πεπρωμένο της, θα προσπαθήσει να ξεφύγει, να ανακαλύψει κάποιο ξέφωτο, να απλώσει την ψυχή της και να χαθεί σε κύματα αγάπης. Μα θα την αφήσουν τα κρίματα να τα καταφέρει; Θα βρει αυτό που αληθινά επιθυμεί ή κάποιος άλλος ορίζει τη δική της μοίρα; Από τη θεία Βιργινία στον Παύλο και από την Αρετή στον Λουκά, η Άσπα έψαχνε πάντοτε να βρει μονάχα την αγάπη που δικαιωματικά της ανήκε. Μια αγάπη που άλλες φορές πληρώθηκε με θάνατο, άλλες με προδοσία και άλλες έγινε φωτεινό αστέρι και στήριγμα στα δύσκολα μονοπάτια που είχε να διαβεί.

 

«Το εξιλαστήριο θαύμα

Μια ιστορία σε πενήντα μία βαλίτσες»

Της Έλενας Μαρούτσου

Εκδόσεις «Κίχλη»

Τιμή: 16,00 ευρώ

Ένα ζευγάρι σε κρίση αναλαμβάνει την αναδοχή ενός ασυνόδευτου προσφυγόπουλου. Ο ερχομός του νεαρού Σομαλού θα ανακινήσει το παρελθόν του καθενός, φέρνοντας στην επιφάνεια τραύματα εκτοπισμού τόσο του άνδρα, όσο και της γυναίκας και συγχρόνως θα δράσει ως καταλύτης στη σχέση τους. Η δεκαεπτάχρονη κόρη τους θα νιώσει έλξη προς το νέο μέλος της οικογένειας, ενώ η δεκατριάχρονη αδελφή της θα βιώσει αντιφατικά συναισθήματα που θα καταγράψει στο προσωπικό της ημερολόγιο. Οι εξελίξεις σύντομα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Πρόκειται για ένα πολυεστιακό μυθιστόρημα που παρακολουθεί τον «ξένο» διαδοχικά μέσα από τα μάτια καθενός από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας προσφέροντάς μας μια σειρά από προβολές πάνω στο αινιγματικό, και μέχρι τέλους, απροσπέλαστο πρόσωπό του.

 

«Χωρίς δείκτες»

Της McCullers Carson

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τιμή: 16,50 ευρώ

Ο θάνατος είναι ίδιος πάντα, αλλά κάθε άνθρωπος πεθαίνει με τον δικό του τρόπο.

Είναι άνοιξη, όταν ο Τζ. Τ. Μαλόουν, φαρμακοποιός σε μια μικρή πόλη του Νότου, μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει. Ενώ προσπαθεί να αποδεχτεί την ασθένειά του, ο φίλος του, ο δικαστής Κλέιν, προσπαθεί να αποτρέψει την κατάργηση του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία κατά τη γνώμη του, ένα σκάνδαλο που απειλεί τις αξίες του Νότου! Ο εγγονός του δικαστή, ο Τζέστερ, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του. Παλεύει να βρει τη δική του θέση στον κόσμο και αποζητά την αγάπη του Σέρμαν, του μαύρου βοηθού του παππού του. Αλλά ο Σέρμαν νιώθει να τον πνίγει η οργή για τις διακρίσεις που υφίσταται η φυλή του... Τέσσερις ήρωες, τέσσερις ζωές που συγκλίνουν σ' ένα σημείο χωρίς επιστροφή, μια δραματική σύγκρουση που θα αλλάξει τα πάντα... Οι φυλετικές διακρίσεις, το χάσμα των γενεών, η ασίγαστη ανάγκη μας για αγάπη και αποδοχή, και η στιγμή της ηθικής επιλογής, που έρχεται πάντα για όλους, σε ένα μυθιστόρημα με τη διεισδυτικότητα, τη λεπτή ειρωνεία και τη βαθιά συμπόνια της Carson McCullers.

 

«Η κόρη του συλλέκτη»

Του Paul Gill

Εκδόσεις «Πεδίο»

Τιμή: 18,00 ευρώ

Η υπέροχη μυθιστορηματική βιογραφία της λαίδης Έβελιν Χέρμπερτ, της γυναίκας που πάτησε πρώτη το πόδι της στον ανασκαμμένο τάφο του Τουταγχαμών και έζησε στο Κάστρο Χάικλιρ -το αληθινό Ντάουντον Άμπεϊ της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς- αλλά υπέστη και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κατάρας των φαραώ.
Η Έβελιν Χέρμπερτ ή Έβι, η δημοφιλής και πανέμορφη κόρη του λόρδου Κάρναρβον, μεγαλώνει στο εντυπωσιακό Κάστρο Χάικλιρ. Την προορίζουν για έναν υψηλού κύρους γάμο, αλλά η ίδια έχει διαφορετικά σχέδια: Γυρίζει την πλάτη της στην εθιμοτυπία και τους περιορισμούς που ισχύουν για τα κορίτσια της αριστοκρατίας, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αίγυπτο, με την ελπίδα να γίνει αρχαιολόγος και να εργαστεί στο πλευρό του πατέρα της και του Χάουαρντ Κάρτερ, που έχουν βάλει στόχο να ανακαλύψουν έναν ασύλητο αρχαίο τάφο.

Τον Νοέμβριο του 1922, το όνειρό τους πραγματοποιείται: Ανακαλύπτουν τον θρυλικό τάφο του Τουταγχαμών - και η Έβι γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία που μπαίνει στον νεκρικό θάλαμο του Τουταγχαμών. Είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής της, όμως σύντομα τα πάντα θα αλλάξουν, καθώς μια σειρά από τραγωδίες θα σημαδέψει εκείνη και όσους εισήλθαν στον ανασκαμμένο τάφο.

Οι φήμες αποδίδουν τα τραγικά γεγονότα στην "κατάρα του Τουταγχαμών", αλλά μια τέτοια εξήγηση δεν μοιάζει καθόλου πειστική. Ωστόσο, όταν πενήντα χρόνια αργότερα μια Αιγύπτια αρχαιολόγος εμφανίζεται κάνοντας ερωτήσεις στην Έβι για όσα είχαν πραγματικά συμβεί μέσα στον τάφο, μια νέα αλυσίδα τραγικών περιστατικών φαίνεται να απειλεί την ευτυχία που επιτέλους έχει βρει η Έβι.

 

«Κόκκινα και μαύρα χρόνια»

Του Ντελτειγ Ζεράρ

«Εκδόσεις του εικοστού πρώτου»

Τιμή: 22,26 ευρώ

Πραγματικό ιστορικό και κοινωνικό χρονικό της «Χρυσής Τριακονταετίας», αλλά και θρίλερ με ατέλειωτες διακυμάνσεις, το Κόκκινα και μαύρα χρόνια περιγράφει τις περιπέτειες τριών κύριων προσώπων: της Αν Λαμπόρντ, νεαρής αντιστασιακής που στρατεύεται στο πλευρό του στρατηγού Ντε Γκολ και θ' ακολουθήσει πολιτική σταδιοδρομία, του Αλέν Βερόν, αδερφού ενός κομμουνιστή αγωνιστή που δολοφονήθηκε μυστηριωδώς στην Απελευθέρωση, ο οποίος συχνάζει στις μπουάτ του Σεν- Ζερμέν-ντε-Πρε και φαίνεται να ζει πολλαπλή ζωή και τέλος του Εμέ Μπασελί, πρώην δωσίλογου και ανθρώπου που ραδιουργεί στα παρασκήνια σε αναζήτηση αναγνώρισης. Οι διαδρομές τους θα διασταυρωθούν ξανά και ξανά, ανάλογα με την αξιοποίηση από κάποιους ορισμένων φακέλων που είχε φτιάξει το δωσιλογικό καθεστώς του Βισί. Ο Μπασελί κατάφερε ν' αποκτήσει μέρος αυτού του αρχείου και να το εμπλουτίσει, ενώ προστέθηκαν σ' αυτό και φάκελοι ντεγκολικών παρακρατικών. Από σελίδα σε σελίδα, ο αναγνώστης πέφτει πάνω στον Αραγκόν, τον Σαρτρ, σε ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη, στον Μαλρό, τον Πομπιντού, τον Πασκουά... και τόσους άλλους. Μια συναρπαστική τοιχογραφία με άρωμα μυθιστορήματος κατασκοπείας, όπου αποκαλύπτονται διάφορες πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Γαλλίας εκείνης της περιόδου που είχαν παραμείνει για πολλά χρόνια μυστικές και, ομολογουμένως, δεν έχουν τίποτα ένδοξο. Η βία μιας εποχής που φέρει τη σφραγίδα των κοινωνικών αγώνων, των αποικιακών πολέμων, της σφαγής των Αλγερινών στις 17 Οκτωβρίου 1961 στο Παρίσι, καθώς και των διαδηλωτών στο μετρό το 1962 αναβλύζει απ' αυτό το μεγάλο μυθιστόρημα για το οποίο ο Ντελτέιγ χρησιμοποίησε μαρτυρίες και προσωπικές αναμνήσεις.

 

«Η κληρονομιά»

Του Σπ. Πετρουλάκη

Εκδόσεις «Μινώας»

Τιμή: 19,90 ευρώ

Ο Πάρις, επιτυχημένος δικηγόρος, ζει ανέφελα με τη γυναίκα του και τις κόρες τους. Εντελώς απρόσμενα όμως, ένας παλιός δαίμονας, μια βαριά κληρονομιά, «η κατάρα του '35», ξυπνά για να πάρει εκδίκηση. Το ανάθεμα από το παρελθόν απαιτεί τα παλιά χρωστούμενα με τον πιο βαρύ τόκο: τη ζωή της μίας του κόρης. Η ασθένειά της θα τον οδηγήσει στην πιο απρόβλεπτη απόφαση. Έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, αναμετριέται με τον πιο επικίνδυνο εχθρό δίχως συμμάχους και καλείται να αποφασίσει ποιο παιδί του θα θυσιάσει. Ο δρόμος που θα πάρει αντιστρατεύεται νόρμες και δεδομένα.

Με φόντο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο και τις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας του σήμερα, δικαστές, ένορκοι και γονείς πρέπει να βγάλουν μια δίκαιη ετυμηγορία για ένα έγκλημα που σχεδιάζεται και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Σε αυτό το δικαστικό θρίλερ οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν πλευρά, επιστρατεύοντας τη λογική κι όχι την καρδιά.

Εσείς τι θα αποφασίζατε αν βρισκόσασταν στη θέση του Πάρι;

Ποια θα ήταν η ετυμηγορία σας αν ήσασταν στη θέση των δικαστών;

 

 

***          ***

 

«Η Αρχιτεκτονική του Πλωμαρίου ως μοχλός ανάπτυξης

Αποκατάσταση, Προστασία, Ανάδειξη»

του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον»

 

Το βιβλίο «Η Αρχιτεκτονική του Πλωμαρίου ως μοχλός ανάπτυξης Αποκατάσταση, Προστασία, Ανάδειξη», του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, περιλαμβάνει τα Πρακτικά της ημερίδας που έγινε στις 11 Νοεμβρίου του 2017, στο «Πολύκεντρο» του Πλωμαρίου, λίγους μήνες μετά, και με αφορμή το σεισμό, που έπληξε πολλά οικοδομήματα στη Λέσβο, ιδιαίτερα  στο Πλωμάρι, στα χωριά της περιοχής του, στη Βρίσα και το παραδοσιακό χωριό των Βατερών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ολόκληρες τις εισηγήσεις των εξαιρετικών ομιλητών και παραμένει επίκαιρο παρόλο το πέρασμα μιας πενταετίας, γιατί το κύριο θέμα του, η «ευκαιρία» της ανάπτυξης μέσα από την αποκατάσταση και την προστασία των κτισμάτων και του περιβάλλοντος, είναι το διαρκές ζητούμενο, καθώς η ανάδειξη  της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού παρελθόντος του Πλωμαρίου, στοιχεία της «καλής», αειφόρου ανάπτυξης, είναι παρακαταθήκη πνευματική και οικονομική για τους απογόνους.

Ιδιαίτερα στα συμπεράσματα της ημερίδας που παρουσιάζονται στο τέλος του βιβλίου τονίζονται τα θέματα «κράχτες» της αναπτυξιακής υπεροχής του Πλωμαρίου, όπως είναι η ναυτική και εμπορική ιστορική του ταυτότητα, τα άυλα χαρακτηριστικά του, όπως το ούζο και η ναυπηγική τέχνη, η ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής και η αρχιτεκτονική και οικιστική του φυσιογνωμία, που μάλιστα συγκρίνονται με αυτές του Αϊβαλιού, μια σύγκριση που αποτελεί ανοιχτή πρόταση εργασίας.

Η όλη προσπάθεια του Συλλόγου «Το Πόλιον», στην οργάνωση της επιτυχημένης Ημερίδας, καθώς και της έκδοσης του αξιόλογου βιβλίου είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.

Ειρήνη Π. Βεκρή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία27 Σεπτεμβριου 2023
Ημερομηνία27 Σεπτεμβριου 2023
Ημερομηνία27 Σεπτεμβριου 2023
Ημερομηνία27 Σεπτεμβριου 2023
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο North Aegean
> <
 • Μπροστά Π. Χριστόφας

  Διαφήμιση
  Στρατής Βερβενιώτης
  Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
  Δ. Μυτιλήνης
  Για έναν δήμο
  που να σέβεται και να υπηρετεί
  τους συνδημότες μας

  Νεα Δράση -Νέος Δήμος Π. Κουφέλος

  Διαφήμιση
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
  Υποψήφιος σύμβουλος
  ΔΕ Μυτιλήνης
  Για μια πόλη ανθρώπινη
  ποιοτική & καθαρή
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • Νεα Δράση -Νέος Δήμος- Π. Κουφέλος

  Διαφήμιση
  Κατσαβέλλης Παναγιώτης
  Με συμπολίτες μας που είναι έτοιμοι
  να προσφέρουν. Επειδή έχουν
  την γνώση και την δύναμη. Επειδή θέλουν
  γνωρίζουν και μπορούν

  ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065
 • Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
  2102467085 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε