ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σαββατο 18 Σεπτεμβριου 2021
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Βιβλιοφάγος

7 Απριλιου 2015
«Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει»

«Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει»

Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Εκδόσεις «Παπαδόπουλος»

Τιμή: 8,99 ευρώ

 Μια σκοτεινή νύχτα του Μάρτη, ο Ντιμίτρι ανεβαίνει κρυφά στο τρένο με τα ξύλινα βαγόνια έχοντας ένα σκοπό: να σώσει την αγαπημένη του που κινδυνεύει. Θα περάσει τα σύνορα και θα βρεθεί μόνος και εκτεθειμένος σε μια άλλη χώρα για να εφαρμόσει ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει καλά. Θα βρει αναπάντεχο σύντροφο στην προσπάθειά του έναν συνομήλικό του από την άλλη πλευρά των συνόρων, που θαρραλέα θα σταθεί δίπλα του. Όμως οι αντίπαλοι, που εμπορεύονται παιδιά και εφήβους για κάθε χρήση, κρατούν όπλα και δεν έχουν ενδοιασμούς. Η Σόνια και η φίλη της η Γκάλια απειλούνται κάθε στιγμή. Φτάνει η λαχτάρα του ήρωά μας και το πείσμα του για να νικήσει μια μαφία που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα; Πόσο βαθιά πρέπει να είναι μια αγάπη για να κατορθώσει να υψωθεί πάνω από τα εμπόδια; Πόσο δύσκολο είναι να βρει ο Ντιμίτρι τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του για να διορθώσει όχι μια, αλλά πολλές αδικίες και να υπερασπίσει το όνειρό του για μια αλλιώτικη ζωή με τη Σόνια;

Το βιβλίο αυτό είναι ένα μυθιστόρημα για το trafficking, την εφηβεία, τη φιλία, τον έρωτα. Είναι ένα βιβλίο για τη μαφία που εμπορεύεται παιδιά και εφήβους, για τη σύγχρονη δουλεία, για το όνειρο μιας άλλης ζωής και τη δύναμη που δίνει ο έρωτας για την πραγματοποίησή του. Ο Ντιμίτρι, ο Νίκος, η Σόνια και η Γκάλια στην εφηβεία τους, μπορεί να εμποδίζονται από τις συνθήκες δεν παραδίνονται, όμως, στο μοιραίο. Παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βγουν νικητές σε μια άνιση μάχη με δυνάμεις αδίστακτες και σκοτεινές.

Μέσα από μια αριστοτεχνική σύζευξη πραγματικότητας και φαντασίας, παρόντος και παρελθόντος, εξωτερικής και εσωτερικής δράσης, κλειστού και ανοιχτού χώρου, η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μητσιάλη ξεδιπλώνει σελίδα τη σελίδα τα κίνητρα, τα διλήμματα, τα όνειρα και τους φόβους ενός νέου ανθρώπου που έχει γεννηθεί σ' εκείνη την πλευρά της ζωής όπου δεν υπάρχουν δικαιώματα και όπου οι άνθρωποι παλεύουν μόνοι τους για τα στοιχειώδη.

Μια διακειμενική αναφορά σημαντική για την πλοκή και την ουσία της ιστορίας είναι το μυθιστόρημα του Βίκτορ Ουγκώ "Ο άνθρωπος που γελά". Εκατοντάδες χρόνια πριν άλλοι έμποροι παιδιών στην Αγγλία, οι κομπρασίκος, αγοράζουν, παραμορφώνουν και ξαναπουλούν παιδιά. Ο Γκυπλαίν είναι ένα από αυτά. Πίσω από τη γιγάντια σκιά του, ο Ντιμίτρι θα υψώνει το ανάστημά του στις δύσκολες στιγμές παίρνοντας κουράγιο. Ο έρωτας του Γκυπλαίν για τη Ντέα, τη μικρή τυφλή του Ουγκώ, θα δίνει κουράγιο στο Ντιμίτρι όταν το θάρρος του θα αναμετριέται με τα πιο δύσκολα εμπόδια. Θα του δίνει δύναμη στον αγώνα του για τη σωτηρία της Σόνια και τη δική του απελευθέρωση από τα δεσμά μιας ποικιλώνυμης δουλείας. 

Οι ήρωες του Ουγκώ είναι στο μυθιστόρημα της Αλεξάνδρας Μητσιάλη το ιστορικό και λογοτεχνικό βάθος που στη σύνδεσή τους με το παρόν σχολιάζουν διαχρονικά τους μηχανισμούς της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης ενοποιώντας την καταγγελία της αδικίας μέσα στους αιώνες. "Δεν υπάρχουν τετελεσμένα γεγονότα. Υπάρχει μόνο η δικαιοσύνη. Τεράστια υψώνονται τα κύματα για να την καταπιούν. Μα αυτή δεν καταποντίζεται. Ξεπηδάει πάλι και πάλι μέσα από τα σκότη" Βίκτορ Ουγκώ.

Ο ουσιαστικός πρόλογος της Άλκη Ζέη στο «Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει» υπογραμμίζει τη σημασία του μυθιστορήματος της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι εικόνες του ζωγράφου Αντρέα Μαράτου στο εξώφυλλο και στο οπισθόφυλλο αποδίδουν την ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος με τον καλύτερο τρόπο. 

 

«Βγερού γλυκά φανού»

Του Αντ. Καπίδη

Εκδόσεις «Αιώρα»

Τιμή: 10 ευρώ

Από τις Εκδόσεις Αιώρα μόλις κυκλοφόρησε η πρώτη νουβέλα του Γιώργου Χατζόπουλου,συγγραφέα θεατρικών κειμένων, με τίτλο «Βγερού γλυκά φανού».

Μία νουβέλα-μαρτυρία για την ανθρώπινη αγριότητα, μία νουβέλα-διαμαρτυρία ενάντια στη βία και στη σιωπή της ανοχής που την περιβάλλει, μία νουβέλα-καταβύθιση στον ψυχισμό της Ελληνίδας και στα άδυτα της συλλογικής μας μνήμης.

Η ιστορία της Βγερούς, της Χιώτισσας που κατάφερε να επιβιώσει από τη Μεγάλη Σφαγή της Χίου (1822) και την κατοπινή δουλεία στη Σμύρνη, συνδιαλέγεται με την ιστορία μιας σύγχρονης Ελληνίδας που αναζητά την κατακερματισμένη της ταυτότητα.

Η Βγερού στη χιώτικη διάλεκτο το όνομα «Βέρα», που στα λατινικά σημαίνει «αληθινή», κεντρική ηρωίδα της νουβέλας, κατάφερε να επιβιώσει από τη Σφαγή της Χίου (1822) και την κατοπινή δουλεία στη Σμύρνη, για να επιστρέψει στο νησί και να ζήσει την μακρόχρονη ζωή της περιβαλλόμενη από τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Στη νουβέλα του Γιώργου Χατζόπουλου η ιστορία της Βγερούς συνδιαλέγεται με τη ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας, δισέγγονής της, συμβάλλοντας στην αναζήτηση της δικής της ταυτότητας.

Μια δυνατή και δραματική αφήγηση με ρυθμό, με ζωντανούς και ολοκληρωμένους χαρακτήρες, ενός πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα που αξιοποιεί την μέχρι τώρα θητεία του στα θεατρικά κείμενα.

Οι αριθμοί του ιστορικού γεγονότος της Σφαγής της Χίου

Από 1η Απριλίου του 1822 μέχρι τα τέλη Αυγούστου, μέσα σε πέντε μήνες, υπολογίζεται ότι από τους 117.000 κατοίκους, που είχε πληθυσμό το νησί, οι 42.000 σφαγιάστηκαν, περίπου 50.000 αιχμαλωτίστηκαν και 23.000 διέφυγαν προς τις επαναστατημένες περιοχές της Ελλάδας και τη Δυτική Ευρώπη. (Πηγή: Φραγκομίχαλος Κώστας, Οι σφαγές της Xίου του 1822: Ποιος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τους; Άλφα Πι, 2009.)

 

«Οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου»

Του Αντώνη Καπίδη

Εκδόσεις «Ιβίσκος»

Τιμή: 15,50 ευρώ 

Σε έναν ελληνικό κόσμο ταραγμένο από τις συνεχείς μάχες ανάμεσα σε ομοεθνείς και εξαντλημένο από την ασταμάτητη ροή αίματος για ολόκληρους αιώνες, που τροφοδοτούνταν κρυφά από έναν μεγάλο εχθρό, τους Πέρσες, εμφανίστηκαν οι Μακεδόνες. Ενωμένοι σε ένα μεγάλο βασίλειο και υπό την αρχηγία ενός πανέξυπνου ηγέτη, του Φίλιππου του Β΄, κατάφεραν να επιβάλουν την κυριαρχία τους σε όλον τον ελλαδικό χώρο και να αναλάβουν τα ηνία του τόπου.

Ο Φίλιππος Β΄ κατάφερε αυτό που δεν είχαν καταφέρει για αιώνες οι πόλεις - κράτη της Ελλάδας: την ένωση. Το ασταμάτητο μικρόβιο που αρρώσταινε και τελικά κατέστρεφε κάθε δημιουργική πνοή στην Ελλάδα και κατάφερε να υποδουλώσει κάτω από το άρρωστο πέπλο του όλες εκείνες τις μεγάλες πόλεις της αρχαιότητας, την Αθήνα, τη Σπάρτη, τη Θήβα, την Κόρινθο κ . ά., έφτασε πλέον στα όριά του. Αρχικά ο Φίλιππος και συνεχιστής του ο γιος του ο Αλέξανδρος ο Γ΄, ο επονομαζόμενος Μέγας, κατάφεραν να γιατρέψουν την Ελλάδα από την αρρώστια της αυτοκαταστροφής και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αφού ανέλαβαν τα ηνία όλων των πόλεων, οδήγησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους έναν στρατό που έβγαινε έξω από τα στενά όρια της Ελλάδας με σκοπό την επίθεση εναντίον ενός υπεργίγαντα της εποχής εκείνης, της Περσίας.

Το στρατηγικό δαιμόνιο του Αλέξανδρου και η αστείρευτη αγάπη των στρατιωτών του προς το πρόσωπό του ήταν οι κινητήριες δυνάμεις που ώθησαν τον μικρό εκείνο στρατό, μόλις 30.000 ανδρών, να επιτεθούν και να καταλύσουν τη μεγαλύτερη δύναμη της εποχής εκείνης. Ο Αντίμαχος και όλοι οι απλοί Μακεδόνες άφησαν πίσω τους τις οικογένειές τους, τους τόπους τους και τα χωριά τους. Άφησαν πίσω τους τον απλό τρόπο ζωής τους και αφού έγιναν καλοί στρατιώτες, καλύτεροι και από τους τρομερούς Σπαρτιάτες, έτρεξαν στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου ακολουθώντας τον Βασιλιά τους Αλέξανδρο στο όνειρό του, που έγινε και δικό τους όνειρο...

 

«Ο Άρης ο Τσαγκάρης»

Του Ευγένιου Τριβιζά

Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού

Εκδόσεις «Μίνωας»

Τιμή: 14,90 ευρώ

Κυκλοφορεί εμπλουτισμένο με σπαρταριστά επεισόδια και νέα απολαυστική εικονογράφηση το δημοφιλές παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Άρης ο Τσαγκάρης» στη σειρά «Τα παραμύθια με τους αριθμούς» των  εκδόσεων Μίνωας.

Πόσες παντόφλες φοράει ένας νυσταγμένος ιπποπόταμος; Ποιος χρειάζεται πιο πολλά παπούτσια, δύο δίδυμοι κόκορες ή ένα χταπόδι; Και γιατί τα ροζ κοράκια θέλουν πράσινα γοβάκια; Ενώ ο Άρης ο τσαγκάρης προσπαθεί να βρει την απάντηση σε όλα αυτά, εμείς μαθαίνουμε πρόσθεση, αφαίρεση και άλλα πολλά.


«Για το θάνατο και την αναγέννηση: βουδιστική σοφία για

την τέχνη του θνήσκειν»

Μετάφραση: Στράτος Κεχαγιόγλου

Εκδόσεις «Διαμαντένιος δρόμος»

Τιμή:10 ευρώ

Τι συμβαίνει την ώρα που το σώμα και το πνεύμα διαχωρίζονται;

Τι ακολουθεί μετά το θάνατο;

Υπάρχει επαναγέννηση;

Τα ερωτήματα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό του κάθε ανθρώπου, είτε το παραδέχεται είτε όχι.

Όμως ο θάνατος είναι η έσχατη πραγματικότητα κάθε έμβιου όντος. Ό, τι γεννιέται, μια μέρα πεθαίνει. Την απόλυτη αυτή αλήθεια οι περισσότεροι άνθρωποι την  απωθούν.

Ο Βουδισμός, στην ουσία ως μια επιστήμη του πνεύματος, αναλύει με σαφήνεια και δίνει απαντήσεις στους προβληματισμούς αυτούς. Οι μαρτυρίες βουδιστών δασκάλων και οι εμπειρίες τους ταιριάζουν απόλυτα με τις καταγραφές επιστημόνων-ερευνητών σε σχέση με τις επιθανάτιες εμπειρίες, ενώ οι μεταθανάτιες εμπειρίες πραγματωμένων δασκάλων του Βουδισμού επιβεβαιώνουν τη βουδιστική σοφία και πρακτική που αναβιβάζει το θάνατο σε «τέχνη του θνήσκειν».

Ο συγγραφέας και δάσκαλος του Βουδισμού Όλε Νύνταλ αναπτύσσει και μεταφέρει την πολύτιμη αυτή γνώση με πολλές λεπτομέρειες στο βιβλίο του «Για το Θάνατο και την Επαναγέννηση». Ο αναγνώστης μπορεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του και να δει το θάνατο ως το ενδιάμεσο στάδιο μετάβασης σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης. Με τη γνώση αυτή έχει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί, με την κατάλληλη πρακτική, όχι  μόνο για να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου, αλλά και για να τον μετασχηματίσει σε μια γαλήνια κατάσταση πνεύματος, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί μια πέρα από έννοιες εμπειρία απελευθέρωσης και χαράς.        

 

«Το αθάνατο στέμμα»

Του Richelle Mead

Μετάφραση :Όλγα Γκαρτζονίκα

Τιμή: 15.50 ευρώ

Με έναν βαθύ έρωτα να τους συνδέει, ο Τζάστιν και η Μέι συμμετέχουν σε μια αποστολή της χώρας τους στην Αρκάντια, όπου ο Τζάστιν ανακαλύπτει τα συνωμοτικά σχέδια του Αρχιερέα, ενώ η Μέι ρισκάρει συνεχώς τη ζωή της σε επικίνδυνες αποστολές...

Οι θεοί επέστρεψαν, και με τη στρατολόγηση εκλεκτών θνητών, προσπαθούν να ανακτήσουν την κυριαρχία τους στον κόσμο.

Ο ερευνητής θρησκειών Τζάστιν Μαρτς και η Μέι Κόσκινεν, μια πανέμορφη υπερ-στρατιώτης εντεταλμένη να τον προστατεύει, αναλαμβάνουν να ερευνήσουν αναφορές για το υπερφυσικό και την επιστροφή των θεών εντός και εκτός της ΔΕΒΑ (Δημοκρατία Ενωμένης Βόρειας Αμερικής). Μαζί με αυτή την άκρως απόρρητη γνώση επέρχεται και η σοκαριστική αποκάλυψη: όχι μόνο οι θεοί ανταγωνίζονται για το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο των θνητών, αλλά και οι εκλεκτοί ιδιαίτεροι άνθρωποι που έχουν το θεϊκό σημάδι στρέφονται με φονικές διαθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου.

Η αποστολή τους παίρνει μια νέα τροπή, όταν τους μεταθέτουν σε μια διπλωματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Λούσιαν Ντάρλιγκ, παλιό άσπονδο φίλο του Τζάστιν, που θα ταξιδέψει στην Αρκάντια, την επικίνδυνη γειτονική χώρα. Εκεί, σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες αποτελούν εμπόρευμα και η θρησκεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κυβέρνηση, ο Τζάστιν ανακαλύπτει ότι υπάρχουν ισχυρές θεϊκές δυνάμεις, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συμβιβαστεί με τον δικό του θεό που τόσο απρόθυμα απέκτησε.

Στο μεταξύ η Μέι η οποία παρουσιάζεται με μισή καρδιά ως η παλλακίδα του Τζάστιν έχει τη δική της μυστική αποστολή: να βρει τη νόθα ανιψιά της, την οποία η οικογένειά της έδιωξε κρυφά πριν από χρόνια. Ενώ ο Τζάστιν και η Μέι αντιστέκονται στην αναβίωση των θεών στην Αρκάντια, η σχέση μιας ρεπόρτερ με κάποιο κοντινό πρόσωπο του Τζάστιν στην πατρίδα του απειλεί να αποκαλύψει την αποστολή τους και μαζί με αυτή, τις θεϊκές δυνάμεις που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει απόρρητες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
17 Σεπτεμβριου 2021
17 Σεπτεμβριου 2021
17 Σεπτεμβριου 2021
17 Σεπτεμβριου 2021
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε