ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Τριτη 28 Μαρτιου 2023
ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 5 Μαίου 2015

Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι

5 Μαιου 2015
Νομαρχιακή προδιάσκεψη της ΝΔ στη Λέσβο
√ Δικαιώνεται η πολιτική της ΝΔ έναντι της ασαφούς και απροσδιόριστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. √ Ανούσια και καταστροφική η κήρυξη εκλογών ή οποιοδήποτε δημοψήφισμα. √ Οι δημοσκοπήσεις των επόμενων εβδομάδων θα καταγράψουν περαιτέρω πτωτική τάση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κόσμος κρίνει εκ του αποτελέσματος και όχι από τις διακηρύξεις.

Παρουσία στελεχών του κόμματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η νομαρχιακή προδιάσκεψη, ενόψει της κεντρικής του κόμματος, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου, παρουσία του βουλευτή Ρεθύμνου, υπεύθυνου για θέματα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής και συνεργάτη του Γενικού Διευθυντή του κόμματος της ΝΔ Χρόνη Ινιωτάκη και του βουλευτή της ΝΔ Χαρ. Αθανασίου.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα για την οργάνωση του κόμματος, η στρατηγική που θ' ακολουθηθεί από την παράταξη, αλλά και τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στην ήττα. 

Από τη συνδιάσκεψη εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη δικαίωση της πολιτικής της ΝΔ που επαληθεύεται.

Όπως διαπιστώθηκε, η παρουσία των μελών, αλλά και η καταγραφή προτάσεων, είναι πολύ σημαντική, δεδομένων των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. «Αφουγκραζόμαστε τα στελέχη του κόμματος, συνδιαμορφώνουμε την πορεία προς την εθνική συνδιάσκεψη και επειδή η παράταξή μας είναι η μόνη με φιλοευρωπαϊκή σταθερή πορεία και γραμμή, που έχει ως εθνικό καθήκον να επιτελέσει έναν σημαντικό ρόλο το επόμενο διάστημα, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι τόσο οργανωτικά, όσο και πολιτικά και ιδεολογικά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την οποιαδήποτε στιγμή, ν' αναλάβουμε την όποια τύχη μας αναλογεί», τόνισε ο βουλευτής Ρεθύμνου Γ. Κεφαλογιάννης. Εξέφρασε δε και την ικανοποίησή του για τον έκβαση της προσυνδιάσκεψης στο νησί μας, καθώς τα μέλη κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις που κατεγράφησαν και μαζί με τις άλλες των υπολοίπων περιοχών, θ' αποτελέσουν μια σύνθεση σημαντική για όλους.

 

ΤΡΙΠΛΗ Η ΑΤΖΕΝΤΑ

Οργανωτικά κυρίως τα θέματα της ατζέντας της εθνικής συνδιάσκεψης της ΝΔ. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Χ. Ινιωτάκης, η ατζέντα είναι τριπλή.

Αρχικά θα γίνει συζήτηση για θέματα οργάνωσης. Πώς θα γίνει η αναδιοργάνωση των οργάνων, πώς θ' ανταποκριθούν περισσότερο στις ανάγκες της κοινωνίας; Πώς θα υπάρξει αμφίδρομη πορεία των πεποιθήσεων του κόμματος προς την κοινωνία; Εν συνεχεία, θα γίνει ο απολογισμός των εκλογών. Θ' αναζητηθεί η αιτία της βαριάς ήττας, αλλά και πώς οδηγήθηκε η χώρα σε μια ανίκανη κυβέρνηση, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατατεθούν προτάσεις για το πώς θα κινηθεί η αντιπολιτευτική πολιτική της ΝΔ.

Τονίστηκε ότι η πορεία της παράταξης είναι φιλοευρωπαϊκή και πως η ΝΔ θα είναι δίπλα στην κυβέρνηση σε μια τέτοια προσπάθεια.

 

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ

Σε ερώτηση πώς γίνεται ο κόσμος να υπερψηφίζει την πολιτική της ΝΔ και η τακτική της να δικαιώνεται και από την άλλη, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ν' αυξάνουν σχηματίζοντας ένα αντιφατικό δεδομένο, ο Χ. Αθανασίου τόνισε:

«Τρεις μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ακόμα δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μια σταθερή πολιτική. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο σαφής προσανατολισμός της χώρας, λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων των συνιστωσών του. Άλλα είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό με μια άκρατη παροχολογία και άλλα πράττει, καθώς εδώ και τρεις μήνες, όχι μόνο δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους, αλλά έφτασαν στο σημείο να έχουν χάσει και τα ήδη προγραμματισμένα.

Τα σταθερά ποσοστά του οφείλονται στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ποια είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση δεν καταργεί το ΕΝΦΙΑ, δεν προσδιορίζει το πότε θα γίνουν οι προσλήψεις.

Δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός για τίποτα. Δεν υπάρχουν κανονιστικές διατάξεις. Όταν, όμως, έρθει η ώρα για να επιβληθούν και να καταβληθούν οι νέοι φόροι, τότε θα δούμε πού θα πάνε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Χ. Αθανασίου.

«Ο κόσμος μπορεί να είναι θυμωμένος μαζί μας (λάθος ο αρχικός σχεδιασμός του ΕΝΦΙΑ, λάθος τα διάφορα σποτάκια, λάθος οι καθυστερήσεις στις εξισωτικές αποζημιώσεις των αγροτών) και να μας δημιούργησαν το πρόβλημα, οδηγώντας μας στην ήττα. Όμως, μεγάλο το κέρδος της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε., καθώς και ορισμένα θεσμικά μέτρα, που όταν μπουν στη ζυγαριά, σίγουρα βαραίνουν περισσότερο από την απροσδιόριστη και ασαφή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος κρίνει εκ του αποτελέσματος και όχι από τις διακηρύξεις.

Τότε θα μιλήσουμε για ποσοστά», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ Λέσβου.

 

ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ ΤΑΣΗ

Από την πλευρά του, ο Γ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι στην τάση των ποσοστών από τον Ιανουάριο έως και σήμερα, υπάρχει μεγάλη πτώση. Τη φθορά της κυβέρνησης δεν θα εισπράξει η ΝΔ. Στόχος της ΝΔ, όμως, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, είναι η ετοιμότητα. Η φθορά θα συνεχίσει να υπάρχει και θα δημιουργήσει ένα δυσμενές περιβάλλον εναντίον της κυβέρνησης. Τις επόμενες εβδομάδες, οι δημοσκοπήσεις θα καταγράψουν επιπλέον πτώση.   

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση δεν κάνει καν διαπραγμάτευση, αλλά μια στείρα επικοινωνιακή διαχείριση, επιδιώκοντας να καλύψουν το χάσμα των ανεδαφικών προεκλογικών υποσχέσεων με την πραγματικότητα που κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο τον οποίο έχει ταχθεί να υπηρετήσει. Η κυβέρνηση πρέπει σύντομα να κάνει συμφωνίες. Όσο περνά ο καιρός, επιδεινώνεται η κατάσταση. Ζητάμε να επέλθει έντιμος συμβιβασμός, να συζητηθεί στη Βουλή, να ενημερωθούμε και να προχωρήσουμε».

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Δεν υπάρχει λόγος για νέα εκλογική αναμέτρηση, ούτε για δημοψήφισμα και τα δύο είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, καθώς δεν θα ληφθεί κανένα πρόβλημα την επομένη, ο επικρατών θα έρθει αντιμέτωπος με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες επιτακτικές ανάγκες. Εξάλλου, η εντολή ήταν ξεκάθαρη και νωπή. Βάζουμε πλάτη σε ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση, είμαστε, όμως, ενάντια σε τούτη την ακινησία», κατέληξε ο Γ. Κεφαλογιάννης.

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο Χ. Αθανασίου το χαρακτήρισε ως μείζον θέμα, της ίδιας σπουδαιότητας με την οικονομική κρίση. «Σίγουρα στο οικονομικό θα βρούμε το βηματισμό μας, όμως το μεταναστευτικό θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα, αν υπολογίσουμε την αύξηση της ανεργίας, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τη σίτιση, τη στέγαση, αλλά κυρίως για την αλλοίωση του πληθυσμού.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δεν είναι δυνατή η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, καθώς βγαίνουν στη στεριά, έχουν καταστρέψει εκτός από τη βάρκα που τους μετέφερε στις λεσβιακές ακτές και όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, για να μπορεί να προσδιοριστεί η χώρα καταγωγής τους. Μόνο οι Σύροι αποκαλύπτουν την καταγωγή τους, που δεδομένου ότι προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση παροχής ασύλου.

Τα μέτρα που η ΝΔ θα δρομολογήσει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι:

Η αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια, η αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, έτσι ώστε όσοι μένουν να είναι σε αναλογία πληθυσμιακή των Ευρωπαϊκών χωρών, για να υπάρχει απορρόφηση και τέλος, η καλύτερη επιτήρηση των συνόρων με ενεργοποίηση της Frontex».

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
28 Μαρτιου 2023
28 Μαρτιου 2023
28 Μαρτιου 2023
28 Μαρτιου 2023
Resource id #8
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Ταξιαρχών 34-36 Κορυδαλλός
  2104959944 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε