ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Πεμπτη 7 Δεκεμβριου 2023
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Θα προστατεύσουμε τον άνθρωπο & την ασφάλειά μας

Ημερομηνία9 Φεβρουαριου 2016
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου
Κυρ. Μητσοτάκης:«Τα νερά του Αιγαίου δε θα γίνουν η κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρώπης»

 


Ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ευρείας σύσκεψης εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην κατάσταση, στην υποχρέωση της κυβέρνησης να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, στην ανάγκη άσκησης πίεσης στην Τουρκία προκειμένου να φανεί αλληλέγγυα στο πρόβλημα, καθώς και στην πολιτική που προτίθεται ν' ασκήσει η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ των άλλων ηθικών υποχρεώσεων που επιβάλλει ο πολιτισμός μας, είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας κυριαρχία.

Αναλυτικότερα  ανέφερε:

« Δυστυχώς στην Πατρίδα μας έχει πέσει ένας κλήρος πολύ μεγάλης ευθύνης. Μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, η χώρα μας καλείται να σεβαστεί ανθρώπινες ζωές. Αλλά και ταυτόχρονα βέβαια, να προστατεύσει, να υπερασπιστεί τα σύνορα και την ασφάλειά της. Και πρέπει, ταυτόχρονα, να ανταποκριθούμε στις δυο αυτές επιταγές.

Το πρώτο είναι ένα καθήκον το οποίο απορρέει από τον Πολιτισμό μας, από τις ανθρώπινες αξίες, τις οποίες όλοι υπηρετούμε. Ειδικά εσείς εδώ πέρα, στη Λέσβο, το γνωρίζετε με τον καλύτερο τρόπο.

Ταυτόχρονα, όμως, το δεύτερο μεγάλο καθήκον, το οποίο έχουμε, είναι να προστατέψουμε τα σύνορά μας, την εθνική μας κυριαρχία. Και να μην αφήσουμε τη χώρα μας αφύλακτη και εκτεθειμένη σε προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν προηγούμενο.

 

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ

Η  κατάσταση στο προσφυγικό μεταναστευτικό είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Τολμώ να πω είναι πιο κρίσιμη από ό,τι ήταν ποτέ. Υπάρχουν ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις. Υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη, η οποία βαραίνει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία δυστυχώς, για πολλούς μήνες, είναι εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες. Αδράνησε εγκληματικά και έστειλε σε όλους ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι μία ανοχύρωτη χώρα.

Ευθύνη βέβαια υπάρχει και στην Ευρώπη, η οποία καθυστέρησε - και αυτή - να αντιληφθεί το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος. Δυστυχώς, αντελήφθη την ένταση του προβλήματος μόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Και δυστυχώς δεν στήριξε με όλες της τις δυνάμεις μία χώρα, η οποία είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης, σε μία περιοχή γεμάτη εντάσεις και γεμάτη αστάθεια.

Δεν θα κουραστώ να υπενθυμίζω - και από εδώ, από τη Λέσβο - ότι τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία.

 

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αλλά βέβαια, πολύ μεγάλη ευθύνη ανήκει και στη γείτονα μας, ανήκει στην Τουρκία, η οποία αρνείται να εφαρμόσει  δεσμεύσεις απέναντι στην Ελλάδα, δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανήκει αυτή η ευθύνη στην Τουρκία, η οποία δήθεν, αδυνατεί να εκριζώσει τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών προσφύγων και μεταναστών. Και όποιος επισκέπτεται  το λιμάνι της Μυτιλήνης και βλέπει τις εγκαταλελειμμένες, εκατοντάδες εξωλέμβιες, νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει τι εννοώ με αυτή την παρατήρηση.

 

 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

Η Κυβέρνηση οφείλει:

- Να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τις οποίες η ίδια ανέλαβε, για να μη δώσει δικαιολογία σε όσους θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα στο περιθώριο της Συνθήκης Σένγκεν. Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να κατασκευάσει πέντε κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, πέντε hot spots,  σε πέντε νησιά του Αιγαίου. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβε, αυτή τη δέσμευση πρέπει να εκπληρώσει. Και, δυστυχώς, από την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η ίδια η τύχη της Συνθήκης του Σένγκεν.

-Η Κυβέρνηση πρέπει, όμως, ταυτόχρονα να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες και να εφαρμόσει μία πολιτική, η οποία θα προχωρά σε έναν αυστηρό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Και εδώ το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές. Οι πρόσφυγες ή όσοι έχουν εν δυνάμει το status του πρόσφυγα, μπορούν να είναι καλοδεχούμενοι στην Ευρώπη. Πρέπει, όμως, να επιμεριστούν στις ευρωπαϊκές χώρες, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε χώρας. Αλλά οι παράτυποι μετανάστες δεν μπορούν, δυστυχώς, να φιλοξενηθούν, ούτε στη χώρα μας, ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και θα πρέπει να επιστρέφονται, το συντομότερο δυνατόν, στις χώρες από τις οποίες προήλθαν.

- Η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει μια πολιτική χειροπιαστής στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Όποιος βρεθεί και διαπιστώσει το πρόβλημα ο ίδιος προσωπικά - όπως είχα εγώ την ευκαιρία να κάνω σήμερα σε ένα σκάφος του λιμενικού, το οποίο σήμερα πρέπει να υποδέχτηκε δεκάδες βάρκες μεταναστών μέσα σε μια μέρα - αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στη χώρα και να θεωρεί ότι πρόβλημα αυτό είναι ένα αμιγώς ελληνικό πρόβλημα. Από τη στιγμή που όλοι δεχόμαστε ότι τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη στη φύλαξη των συνόρων. 

 

ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ

Θα πρέπει, επίσης, να ασκηθούν στην Τουρκία πιέσεις, από τους εταίρους στην Ε.Ε., απ'  όπου αλλού χρειάζεται, από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, ώστε, επιτέλους, να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και να τελειώνει με αυτό το άθλιο κύκλωμα των διακινητών ανθρώπινων ψυχών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λύση του προβλήματος περνάει και μέσα από τη στήριξη της Τουρκίας. Και η Τουρκία θα πρέπει να είναι - και αυτή - συνεπής στις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει αναλάβει και να μην παίζει γεωπολιτικά παιχνίδια με τον πόνο προσφύγων και μεταναστών.

 

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πει, ότι δεν πρόκειται να εμπλέξουμε αυτό το εθνικό πρόβλημα στο πλαίσιο της συνηθισμένης μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Αυτό δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι δεν θα ασκούμε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της. Αλλά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα καταθέτουμε προτάσεις και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, το καθήκον και η ευθύνη για τη διαχείριση του προβλήματος ανήκει στην κυβέρνηση.

Το μήνυμά μας, από εδώ, από τη Λέσβο, είναι σαφές: Θα προστατεύσουμε τον άνθρωπο. Θα προστατεύσουμε, όμως ταυτόχρονα, και την ασφάλειά μας. Και τα νερά του Αιγαίου δεν θα γίνουν η κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Είναι δε ξεκάθαρο ότι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, έχουν υποστεί οικονομική επιβάρυνση, από το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών. Υπάρχουν σήμερα και ευρωπαϊκοί πόροι, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι διαθέσιμοι, για να μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τα νησιά ν' ανταποκριθούν σε αυτό το πρωτοφανές προσφυγικό μεταναστευτικό κύμα, το οποίο, δυστυχώς, θα πρέπει να διαχειριστούν και τους επόμενους μήνες. Και εμείς, σε αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε αρωγοί, έτσι ώστε να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο από δυνητικούς πόρους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία7 Δεκεμβριου 2023
Ημερομηνία7 Δεκεμβριου 2023
Ημερομηνία7 Δεκεμβριου 2023
Ημερομηνία7 Δεκεμβριου 2023
Resource id #8
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο North Aegean
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
  2102467085 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333

  ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995
 • Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790

  Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr

  Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε