ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σαββατο 25 Ιανουαριου 2020
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 9 Μαίου 2017

Βιβλιοφάγος

9 Μαιου 2017
«Σκοτεινός αρκτικός»

«Σκοτεινός αρκτικός»

Του Ι.  ΜακΓκουαϊρ

Μεταφραστής : Μπλάνας Γιώργος

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή: 16,60 ευρώ

Ιδε ο άνθρωπος: δυσώδης, μέθυσος και βάναυσος. Ο Χένρι Ντραξ είναι μέλος του πληρώματος του φαλαινοθηρικού «Volunteer», που ξεκινά από το Γιόρκσερ για τα νερά του Αρκτικού Κύκλου.

Στην αποστολή συμμετέχει για πρώτη φορά και ο Πάτρικ Σάμνερ, πρώην στρατιωτικός χειρουργός, με αμαυρωμένη φήμη και καθόλου χρήματα. Μη έχοντας καλύτερη επιλογή, αποφασίζει να αποπλεύσει μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα ως γιατρός του πλοίου, σε αυτό το καταδικασμένο, βίαιο, βρόμικο ταξίδι. Στην Ινδία, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Δελχί, ο Σάμνερ είχε δει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο άνθρωπος. Ήλπιζε να βρει προσωρινή ανακούφιση στο «Volunteer», ωστόσο η ανάπαυση αποδεικνύεται ανέφικτη με έναν άνθρωπο όπως ο Ντραξ ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Η ανακάλυψη κάτι σατανικού στο αμπάρι κινητοποιεί τον Σάμνερ. Και καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών κλιμακώνεται με φόντο το παγωμένο σκότος του αρκτικού χειμώνα, ένα είναι το ερώτημα: Ποιος θα επιβιώσει μέχρι την άνοιξη;

Με άγριο, ασταμάτητο ρυθμό και σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ, ο Ίαν ΜακΓκουάιρ πλάθει μια αξεπέραστη ιστορία ανθρωπιάς κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες.

 

«Αϊλιν»

Της Οτεσα Μοσφεγκ

Μεταφραστής: Αργυρώ Μαντόγλου

Τιμή: 15,50 ευρώ

Το όνομά μου είναι Αϊλίν Ντάνλοπ. Τώρα με γνωρίζετε. Ήμουν είκοσι τεσσάρων χρόνων και είχα μια δουλειά που μου απέφερε πενήντα επτά δολάρια την εβδομάδα εργαζόμουν ως γραμματέας σε ένα ιδιωτικό σωφρονιστήριο για αγόρια στην εφηβεία. Τώρα το σκέφτομαι όπως ακριβώς ήταν μια φυλακή για παιδιά. Θα την αποκαλώ Μούρχεντ. Ο Ντέλβιν Μούρχεντ ήταν ένας απαίσιος σπιτονοικοκύρης που είχα χρόνια αργότερα και το να χρησιμοποιήσω το όνομά του για ένα τέτοιο μέρος μού φαίνεται ταιριαστό.

Σε μια βδομάδα θα το έσκαγα από το σπίτι και δε θα γύριζα ποτέ. Αυτή είναι η ιστορία της εξαφάνισής μου.

Τα Χριστούγεννα δεν επιφυλάσσουν χαρές για την Αϊλίν Ντάνλοπ, μια μετριόφρονα, ωστόσο διαταραγμένη κοπέλα, εγκλωβισμένη ανάμεσα στον ρόλο της ως «κηδεμόνα» του αλκοολικού πατέρα της, σε ένα σπίτι το οποίο συζητά όλη η γειτονιά για τη βρομιά του, και στη δουλειά της ως γραμματέως σε μια φυλακή έφηβων αγοριών, με ό,τι εφιάλτες μπορεί αυτή να συνεπάγεται. Με ένα αίσθημα πικρίας και απέχθειας για τον εαυτό της να την κατατρώει, η Αϊλίν γεμίζει τις μέρες της με διεστραμμένες φαντασιώσεις και όνειρα απόδρασης από τη μικρή πόλη όπου ζει. Στο μεταξύ, περνά τα βράδια και τα Σαββατοκύριακά της κάνοντας μικροκλοπές σε μαγαζιά, παρακολουθώντας έναν γυμνασμένο δεσμοφύλακα με το όνομα Ράντι και καθαρίζοντας το χάος που δημιουργεί ο ολοένα και πιο ανισόρροπος πατέρας της. Όταν στη ζωή της μπαίνει η όμορφη και χαμογελαστή Ρεμπέκα, η νέα διευθύντρια εκπαίδευσης του Μούρχεντ, η Αϊλίν μαγεύεται και αδυνατεί να αντισταθεί σε αυτό που αρχικά μοιάζει με δυνατή φιλία. Σε μια χιτσκοκική ανατροπή, όμως, η λατρεία της για τη Ρεμπέκα θα την κάνει συνεργό σε ένα έγκλημα που ξεπερνά τη φαντασία της.

 

 «Βαβέλ»

Του Γ. Γιαντά

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 16,00ευρώ

Ο Λέανδρος Μίρκας εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος στο υποκατάστημα της τράπεζας Athlon στην Αθήνα. Πέρα από την αγάπη του για την κλασική μουσική, τις τέχνες και τη λογοτεχνία, πέρα από το ακαδημαϊκό ύφος και το υψηλό κοινωνικό γόητρο, διαγράφεται σύντομα το προφίλ ενός άθλιου, ενός εγκληματία.

Μέσα από μια δική του φιλοσοφική θεώρηση, αγωνίζεται να πείσει πως η οικονομία είναι μια επιστήμη που απέχει από τους φραγμούς της ηθικής και βρίσκεται πέρα από τα όρια του Καλού ή του Κακού. Αυτό το ουδέτερο πεδίο θεωρεί πως είναι ο χώρος που κινείται και ο ίδιος, εκεί όπου ο σκοπός δικαιολογεί τα μέσα, εκεί όπου το χρήμα εξαγοράζει τα πάντα. Περίπου τα πάντα...

Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο τόσο αδίστακτο και ανικανοποίητο; Η ίδια η ζωή, απαντά εκείνος.

Ένα οικονομικό-ψυχολογικό μυθιστόρημα με επίκεντρο τη συμβολή του χρηματοπιστωτικού τομέα στην κρίση του 2008 από τη σκοπιά του ανθρώπινου παράγοντα και του πάθους της απληστίας.

«Όλα ζυγίζονται στο ζύγι του πλούτου και αργά ή γρήγορα προκύπτει η τιμή τους, όλα πωλούνται ή εξαγοράζονται, η υπόληψη, τα υλικά αγαθά, η χλιδή, η καλή υγεία, η περίθαλψη, η εξυπηρέτηση, οι όμορφες γυναίκες. Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο με την απεικόνιση της τυφλής Δικαιοσύνης, αλλά με μια προκλητικά ντυμένη γυναίκα να κρατά τη ζυγαριά. Αυτή είναι η καθολική πόρνη, η προσωποποίηση του χρήματος, που κρατά στα χέρια τη μοίρα του καθενός. Άλλος την ποθεί, την ονειρεύεται, άλλος τη θωπεύει και άλλος κοιμάται μαζί της, κανείς πάντως δεν την κοιτά αδιάφορα, κανένας δεν μπορεί να μη φλερτάρει λιγάκι μαζί της».

 

Βιβλιοκριτική

Ένας αντιρρησίας γραμματικός

       Ενίσταμαι με μέγα πάθος πατριωτικό στην αδικαιολόγητη αισθητική υποβάθμιση της παραδοσιακής ηθογραφίας.

       Σ' αυτές τις παρούσες δύστηνες συνθήκες της υγείας μου, ξαναδιάβασα τον εμβληματικό «Κατάδικο» του πολλού λογίου Κωνσταντίνου Θεοτόκη, ζωηρά εντυπωσιασμένος από τη ζωντάνια του ήθους και του ύφους του ίδιου προσώπου Γιάννη Τουρκόγιαννου.

       Ωστόσο, μένω με τη ζωηρή εντύπωση, πως εκτός από τον όσιο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, κι ο πολύς Κωνσταντίνος Θεοτόκης επηρεάστηκε δραστικά από την κοινή ανατολικοχριστιανική παράδοση του Λέοντα Τολστόι και Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ.

       Η υπόθεση αυτή εργασίας ενδυναμώνει το ευρύτατο ενδιαφέρον μου, όπως μελετήσω βαθύτερα το καθόλου ζήτημα, που ήδη ακροθιγώς έθιξα. Φυσικά θα χρειαστεί να εγκύψω στη σχετική υφιστάμενη βιβλιογραφία, για τον εμβληματικό Κορφιάτη λόγιο.

 

----

«Πέρα από την ποίηση» του Δημήτρη Βενέτα

 

       Κατά πολύ περίεργη συγκυρία ο νεαρός μας ποιητής Δημήτρης Βενέτας εμφανίστηκε πριν εφτά χρόνια στα λαμπρά Λεσβιακά λυρικά γράμματα με την αρκετά υποσχόμενη πρώτη του συλλογή, επιγραφόμενη ως «Υστερόγραφο».

       Σχετικά πρόσφατα έστερξε να επακολουθήσει μια δεύτερη πλέον αναπεπταμένη «Πέρα από την ποίηση», που σίγουρα δεν μπόρεσα να την αντιπαρέλθω αδιάφορα.

       Ίσως το πλέον εμφανές υφολογικό της χαρακτηριστικό αποτέλεσε μια διάχυτη παιγνιώδης ποιητική ανέλιξη και μια βιρτουόζικη θεματολογική εναλλαγή κι αβίαστη αλληλουχία αινιγματικής κυρίως ολιγόστιχης ρίμας κι ερμητικού ελεύθερου στίχου ενός λαγγεμένου ποιητάρη ενός μεσαιωνικού αποκρυφισμού. Έτσι πιστεύω πως θα περιμένουμε βάσιμα, τα ποιοτικότερα και τα περισσότερα.

                                                           ΔΗΜΟΣ Α. ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ

 

 

**       ********* **********              ***********

Δημήτρη Ι. Χατζηλία

 

Σκαλοχωρίτικα

 

Ο συγγραφέας είναι συνταξιούχος. Διετέλεσε στέλεχος σε υψηλά επίπεδα της Εκπαίδευσης και είναι βαθύς γνώστης και πτυχιούχος των Παιδαγωγικών, των Πολιτικών και των Νομικών επιστημών.

Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογα βιβλία Σχολικού και Παιδαγωγικού περιεχομένου, με επίσημους Επαίνους και κολακευτικές κριτικές σ' εφημερίδες και περιοδικά. Πρόσφατα ασχολείται με ξέχωρη προσήλωση, αφοσιωμένος επίμονα στην έρευνα της ιστορίας της γενέτειράς του. Ήδη έχει εκδώσει τα αξιολογότατα βιβλία «Το Σκαλοχώρι της Λέσβου» (2008) και «Το Σκαλοχώρι του χθες» (2014).

Το πρόσφατο πόνημά του «Σκαλοχωρίτικα» είναι μια πολύ προσεγμένη έκδοση, με εκτύπωση καλλιτεχνική και με εκπληκτική αναλογικότητα των τυπογραφικών στοιχείων προς το περιεχόμενο και το αναγνωστικό ενδιαφέρον. Το περιεχόμενο του βιβλίου κατανέμεται σε τέσσερα μέρη.

-Σκαλοχωρίτικα Α': Καταγράφονται με μαεστρία μικρά γεγονότα και σημαντικά περιστατικά, αλησμόνητα περασμένα και αξιόλογα ενδιαφέροντα.

-Σκαλοχωρίτικα Β': Παρατίθεται πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό και αναφέρεται σε στυλ γνωριμίας με έξι οικογένειες, οι οποίες άφησαν έντονα το στίγμα τους στο χωριό.

- Σκαλοχωρίτικα Γ': Γίνεται παραστατική αναφορά σε χαρακτηριστικά συμβάντα και σε αποκλειστικά γεγονότα που ρίζωσαν στη μνήμη και σημάδεψαν τον περίγυρο του χωριού.

-Σκαλοχωρίτικα Δ': Περιγράφεται λεπτομερειακά η Άνω Αγορά που υπήρξε σ' όλες τις περιόδους το κέντρο του χωριού με τη ζωηρή έκφραση της τοπικής δράσης, χωρίς να παραλείπονται οι Υδρόμυλοι και οι Ελαιόμυλοι, ουσιαστικοί συντελεστές της εντόπιας παραγωγής.

Οι συχνές προσωπικές αναφορές του συγγραφέα αυξάνουν το αναγνωστικό ενδιαφέρον, καθώς η παραστατικότητα και η εκφραστική διατύπωση, αποτελούν τα τελειότερα προσόντα του εξαίρετου βιβλίου.

Ο Δημήτρης Χατζηλίας ξέρει να γράφει έντεχνα, να εκφράζεται δυναμικά και επιβλητικά, και να κρατά το αναγνωστικό ενδιαφέρον ολοένα αυξανόμενο με λογοτεχνημένη δημοτική γλώσσα, χωρίς κενά και παραλείψεις.

Η επίπονη ερευνητικά αγωνία του να ανασύρει απ' το παρελθόν ιστορικά ντοκουμέντα της γενέτειράς του, ενδεχομένως αποκομμένα από την ιστορική πραγματικότητα, συμβάλλει αναμφισβήτητα στην ελλιπή γνώση της Σκαλοχωρίτικης ιστορίας.

Δεν αρκείται στις μέχρι τώρα συγγραφικές δάφνες. Συνεχίζει με πάθος τις άοκνες ερευνητικές διεργασίες για να ολοκληρώσει, πέραν του σημερινού εφικτού, την ιστορία του Σκαλοχωρίου, με βάση το πλουσιότατο προσωπικό του αρχείο.

Του σφίγγω θερμά το χέρι, με την προσδοκία της ασίγαστης προσφοράς έργου του στον πολιτισμό της Λέσβου και της δικής μας αναγνωστικής απολαβής.

Στρατής Μισγίρης

Καλλονή

 

 

Λάθη & αμαρτίες Αγίων

Του π. Αθανασίου Γιουσμά

Το βιβλίο "Λάθη και αμαρτίες Αγίων!" φιλοδοξεί να υμνήσει την άμετρη ευσπλαχνία του Θεού με έναν μοναδικό τρόπο: Αναδεικνύοντας τις αμαρτίες και τα λάθη των Αγίων Του! Παράλληλα όμως, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, ο συγγραφέας επιδιώκει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Να δώσει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να ταυτιστεί με τους Αγίους της Εκκλησίας μας, να τους ανακαλύψει μέσα στη ζωή του, καθώς θα γνωρίζει τα δικά τους λάθη, να συνειδητοποιήσει ότι κι εκείνοι πέρασαν μέσα από κάθε λογής αμαρτίες και πτώσεις και, εν τέλει, να δει τον αγώνα του και τη μετάνοιά του μέσα από τον δικό τους αγώνα και τη δική τους μετάνοια. Με ποιο σκοπό; Να απομακρύνει τον αναγνώστη από κάθε απογοήτευση και απελπισία!

Το θέμα του βιβλίου αναλύθηκε μέσα από σειρά κηρυγμάτων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας -μια εργασία που κάλυψε μια περίοδο 10 περίπου ετών. Πηγές του βιβλίου αποτελούν φυσικά τα βιβλία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης καθώς επίσης και τα Συναξάρια της Εκκλησίας μας. Ένα μοναδικό βιβλίο, που ξεκινά από τη λύπη της πτώσης για να φτάσει στη χαρά της ελπίδας, αποτελώντας έτσι επιτομή της εν Χριστώ ζωής.

Την κεντρική διάθεση του βιβλίου έχει αναλάβει η Ορθόδοξη Κοινότητά μας (στα τηλέφωνα 22510.43958 και 6951.938604).

Αγαπητός Αρετάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
24 Ιανουαριου 2020
24 Ιανουαριου 2020
24 Ιανουαριου 2020
24 Ιανουαριου 2020
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε