ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δευτερα 1 Ιουνιου 2020
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Λύση από 11 κυκλικούς κόμβους

8 Φεβρουαριου 2019
Βράβευση της Attica Group
Κατά την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, βραβεύτηκαν επιχειρήσεις - χορηγοί και εθελοντές, ο Όμιλος Ακτοπλοϊκών Εταιρειών Attica Group και τα κεντρικά πρακτορεία της Blue Star Ferries & της HSW.
Στην αίθουσα συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με αθρόα συμμετοχή δημοτών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Δ/Κ Μυτιλήνης, που συνδυάστηκε με την έναρξη του ανοιχτού διαλόγου, για το κυκλοφοριακό του κέντρου & των προαστίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς της πόλης και την κοπή της συμβολικά προς τις 11 συνοικίες της Μυτιλήνης.

Ακολούθησε κλήρωση των λαχνών με τα δώρα (δωρεάν ταξίδια και διανυκτερεύσεις), που είχαν προσφερθεί από τον Όμιλο Ακτοπλοϊκών Εταιρειών Attica Group και τα ξενοδοχεία Lemnos Village της Λήμνου, Viva Mare και Panselinos της Εφταλούς, τα οποία κέρδισαν οι 4 τυχεροί της βραδιάς.

Στη συνέχεια, έγιαναν βραβεύσεις με απονομή τιμητικών διπλωμάτων, σε εθελοντές & επιχειρήσεις χορηγούς, δράσεων εξωστρέφειας της Μυτιλήνης & του νησιού, καθώς και σε εθελοντές μέλη συντονιστικών επιτροπών & ομάδων εργασίας εποχικών & θεματικών projects στη Μυτιλήνη.

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, προλογίζοντας την ενότητα αυτή, τόνισε: «Από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, η Λέσβος έχει συμμετάσχει σε 24 εξωστρεφείς δράσεις (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), με εξαιρετική επιτυχία και σχεδόν ανέξοδα (αλλά με ασύλληπτα σκληρή εθελοντική εργασία). Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Μυτιλήνης ή του Δήμου Λέσβου. Ποτέ στο παρελθόν, η Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού δεν είχε δραστηριοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος & της γαστρονομίας της Μυτιλήνης και του νησιού γενικότερα. Η Δ/Κ Μυτιλήνης & ο Δήμος Λέσβου, οφείλουν ως μία ελάχιστη αναγνώριση προς όλες τις διατροφικές & χειροτεχνικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τα εξαιρετικά τους προϊόντα και προς όλους τους εθελοντές που εργάζονται ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση για την προώθηση του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, την απονομή ενός μικρού τιμητικού επαίνου. Οι απόδημοι εθελοντές της διασποράς, που επίσης έχουν συμβάλλει τα μέγιστα σε όλες αυτές τις δράσεις εξωστρέφειας, θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια της 3ης Συνάντησης Αποδήμων, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2019 στη Μυτιλήνη».

Οι διατροφικές & χειροτεχνικές επιχειρήσεις της Λέσβου, στις οποίες απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, λόγω της πολυετούς και ανιδιοτελούς συνεισφοράς τους με τη χορήγηση των εξαιρετικών τους προϊόντων, στις συμμετοχές του νησιού σε διάφορες δράσεις εξωστρέφειας (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), ήταν απ' όλα τα διοικητικά διαμερίσματα της Λέσβου, την Μυτιλήνη, την  Θερμή & τον Μανταμάδο, τη Γέρα & τον Ευεργέτουλα, το Πλωμάρι, την Αγιάσο & τον Πολιχνίτο, την κεντρική Λέσβο (Καλλονή, Αγία Παρασκευή, κ.α.), την Πέτρα & την Μήθυμνα, την Δυτική Λέσβο (Ερεσός, Σίγρι, Μεσότοπος, Άντισσα, κ.α.).

Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Λέσβου, για τη χορήγηση δωρεάν φιλοξενίας σε προσκεκλημένους στη Λέσβο και σε νικητές διαγωνισμών, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συμμετοχών του νησιού σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις:  

Η Δ.Κ. Μυτιλήνης δεν παρέλειψε ν' απονείμει τιμητικούς επαίνους σε  δημότες, για την εθελοντική τους προσφορά, στις συμμετοχές του νησιού σε διάφορες δράσεις εξωστρέφειας.

Στον Όμιλο Ακτοπλοϊκών Εταιρειών και στα λιμενικά πρακτορεία που τον εκπροσωπούν στη Μυτιλήνη, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, λόγω της χορηγικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί την τελευταία τετραετία και της ενεργού στήριξης που παρέχουν, σε όλες τις συμμετοχές του νησιού στις διάφορες δράσεις εξωστρέφειας (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), καθώς και εποχικά θεματικά projects (Σεπ. 2014 Δεκ. 2018).

Συγκεκριμένα, τον τιμητικό έπαινο για την Attica Group (Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways), παρέλαβε ο εκπρόσωπός της Αλ. Βαμβακάς. Αντίστοιχα, απονεμήθηκαν έπαινοι στο Picolo Travel: Κεντρικό λιμενικό πρακτορείο Blue Star Ferries

και DIMAKIS TOURS: Κεντρικό λιμενικό πρακτορείο Hellenic Seaways

Λόγω της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς στις συντονιστικές επιτροπές & στις ομάδες εργασίας όλων των εποχικών και θεματικών projects, που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης σε στενή συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και άλλους τοπικούς φορείς, βραβεύτηκαν πολλοί συνδημότες μας, καθώς και ομαδικά σχήματα.

 

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ  

Ακολούθησε η τρίτη ενότητα, που αφορούσε στην έναρξη του δημόσιου ανοιχτού διαλόγου με τους δημότες και τους φορείς, για το κυκλοφοριακό του κέντρου της πόλης και των προαστίων. Θέμα της διαβούλευσης, ήταν: Δεκαετία 2020: Συνέχιση εφαρμογής μελέτης Φραντζεσκάκη ή .... 

Ο Πρόεδρος της Δ/ Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, στην εισαγωγική του ομιλία για το θέμα αυτό, τόνισε: «Το πολύκροτο θέμα του κυκλοφοριακού της Μυτιλήνης, είναι ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τους πάντες, αλλά κανένας δεν το αγγίζει. Είναι ένα θέμα, που σχετίζεται άρρηκτα με τη γενικότερη χωροταξική & πολεοδομική ανάπτυξη της Μυτιλήνης. Διάφορα επιμέρους θέματα, όπως η μεταφορά του εμπορικού και του επιβατικού λιμένα από το κέντρο, πεζοδρομήσεις, διαμόρφωση ιστορικού κέντρου, κ.ο.κ., είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις αποφάσεις σχετικά με το κυκλοφοριακό».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, μία ψηφιακή ανάλυση (με βιντεοπροβολές) του εφαρμοζόμενου νέου κυκλοφοριακού μοντέλου σε όλο το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης, ως μία αντίστοιχη περιπτωσιολογική προσέγγιση, που βασίζεται στη λειτουργία δέκα περίπου κυκλικών κόμβων στη σύγχρονη εκδοχή τους, ενώ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και ανεξάρτητα από τις άλλες παραμέτρους, στο κέντρο της Μυτιλήνης.          

Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε 11 κατ' αρχήν σημεία της Μυτιλήνης, ερχόμενοι από Βορρά προς Νότο, θα προσδώσει νέα διάσταση στον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, ενώ με βεβαιότητα θα επιλύσει τα περισσότερα μείζονα κυκλοφοριακά της προβλήματα (χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα άλλο). Προτεινόμενα ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) σημεία, είναι:

Παραλία Επάνω Σκάλας (στο σημείο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο) Παραλία Επάνω Σκάλας (στον ταρσανά) Μπροστά και αριστερά από το Hotel Blue Sea Κουντουριώτη (μπροστά από τη στοά Γεραγωτέλλη Caf bar Retro) Κουντουριώτη κόμβος Παλαιού Λιμεναρχείου Τομή Κουντουριώτη με Νιάνια (Τράπεζα Ελλάδος & Παλαιό Δημαρχείο) Κόμβος Αλυσίδας, Έξοδος Μαρίνας, Ν.Ο.Μ. Οδός Παπαδιαμάντη, Κόμβος Φόρου Κόμβος Βαρειάς Status.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και τοποθετήσεις, ενώ κατατέθηκαν εγγράφως και προφορικά διάφορες απόψεις και προτάσεις εκπροσώπων φορέων και δημοτών, που καταγράφηκαν και θα ταξινομηθούν, μαζί με όσες θα υποβληθούν εγγράφως στο άμεσο μέλλον και θα προωθηθούν αρμοδίως στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου.

Όλοι στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν την αναγκαιότητα επικαιροποίησης του υφιστάμενου κυκλοφοριακού μοντέλου, που πλέον δεν εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες της πόλης, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα επιμέρους θέματα, των οποίων η επεξεργασία πρέπει να προηγηθεί. Παραδειγματικά αναφέρθηκε, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του κέντρου της πόλης, εξαρτώνται απόλυτα από τη μεταφορά ή όχι των δύο λιμένων της Μυτιλήνης, καθώς και από άλλες παραμέτρους (π.χ. από το αν η Ερμού θα παραμείνει μόνιμος πεζόδρομος ή όχι, από το αν θα πεζοδρομηθεί όλο το ιστορικό κέντρο ή όχι, κ.ο.κ.). 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
29 Μαιου 2020
29 Μαιου 2020
29 Μαιου 2020
29 Μαιου 2020
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε