ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σαββατο 30 Μαιου 2020
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρασκευή 29 Μαίου 2020

Ετοιμάζεται ειδικός σχεδιασμός

29 Μαιου 2020
Από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό για την τουριστική προβολή των νησιών μας και ανάπτυξη δράσεων για την προσέλκυση τουριστών, προωθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από σειρά έργων και δραστηριοτήτων που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.

Όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Ν. Νύκτας, αν και η φετινή χρονιά θεωρείται χαμένη από τους περισσότερους φορείς, εντούτοις η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν παραιτείται των προσπαθειών και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προσέλκυση επισκεπτών.

«Αυτό το καλοκαίρι γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, με δραματική μείωση της τουριστικής κίνησης, όχι μόνο στα δικά μας νησιά, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θεωρούμε ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, μπορούμε με στοχευμένες ενέργειες και κινήσεις να σώσουμε ό,τι είναι δυνατόν, στρεφόμενοι προς τον εσωτερικό τουρισμό και τους Έλληνες. Για τα δικά μας νησιά η κοντινότερη τουριστική αγορά είναι η Βόρεια Ελλάδα και εκεί θα κινηθούμε με ειδικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Διεκδικούμε περισσότερα δρομολόγια από τη Βόρεια Ελλάδα, φθηνότερα εισιτήρια και γενικότερα περισσότερες ευκαιρίες οικονομικής μετακίνησης προς τα νησιά μας.

Τις επόμενες ημέρες, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον ειδικό σχεδιασμό και τις δράσεις που προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα, τις οποίες επεξεργαζόμαστε με πολύ προσοχή».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά στο σχεδιασμό δράσεων για την τουριστική προβολή των νησιών μας τα επόμενα χρόνια μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ήδη με σημερινή ανακοίνωσή της η Περιφέρεια γνωστοποιεί την προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Νησιών Βορείου Αιγαίου 2018-2023», που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020», Άξονας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.      Μ.Χ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Αγροτική οδοποιία, δασικοί δρόμοι & παραλίες

29 Μαιου 2020
Παρεμβάσεις στη Λέσβο

Σε τρία διαφορετικά μέτωπα εργάζονται αυτή την περίοδο τα συνεργεία και τα μηχανήματα των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, εκτελώντας εργασίες αγροτικής οδοποιίας, ανάπλασης παραλιών, αλλά και σε δασικούς δρόμους.

Ο Δήμος Μυτιλήνης υπό την εποπτεία του αρμόδιου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Οδοποιίας Μιχάλη Φραντζέσκου, πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και σε δασικούς δρόμους, ενώ παράλληλα τα συνεργεία της αυτεπιστασίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής πραγματοποιούν εργασίες ανάπλασης των παραλιών.

«Ήδη, αναφέρει ο Μιχ. Φραντζέσκος, ξεκινήσαμε εργασίες αγροτικής οδοποιίας από τη Δημοτική Ενότητα Θερμής και το Μπαλτζίκι. Θεωρούμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η πλέον κατάλληλη για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες και τον καλό καιρό, ώστε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες πριν ξεκινήσει η νέα ελαιοκομική περίοδος. Μετά τη Θερμή ακολουθούν Ευεργέτουλας, Γέρα, Πλωμάρι, η Αγιάσος και στο τέλος Μυτιλήνη.

Παράλληλα, τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας έχουν ξεκινήσει και τον καθαρισμό των δασικών δρόμων, για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση απρόβλεπτων συμβάντων φωτιάς.

Εντωμεταξύ, τα μηχανήματα της αυτεπιστασίας προχωράν σε εργασίες ανάπλασης των παραλιών του Δήμου μας σε όλο το μήκος της ακτογραμμής, από τη Μυτιλήνη ως τη Θερμή, τη Γέρα και το Πλωμάρι. Για τις εργασίες αυτές συνεργάζονται οι αντιδημαρχίες Ποιότητας Ζωής του Κ. Κουνέλλη Τεχνικών Υπηρεσιών του Στρ. Τζιμή  και Πολιτικής Προστασίας. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών και συνεχίζουμε έως την ολοκλήρωση».

Ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, που μίσθωσε δύο ειδικά μηχανήματα τρακτέρ, για την διαμόρφωση αγροτικών δρόμων και παραλιών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Λειτουργεί από Δευτέρα

29 Μαιου 2020
Η πλαζ Τσαμάκια
* Συγκεκριμένος ο αριθμός των λουόμενων που θα εισέρχεται. * Θα υπάρχει είσοδος, το αντίτιμο της οποίας θα κυμαίνεται ανάλογα με την ηλικία. Έκπτωση και για τα μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και για ΑμεΑ. * Περιορισμένες θέσεις στάθμευσης προ και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου ξεκινά η λειτουργία της πλαζ «Τσαμάκια», που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Διαδημοτική Επιχείρηση Λέσβου.

Τις προηγούμενες ημέρες, τα συνεργεία της Επιχείρησης πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού και επισκευές στο χώρο της παραλίας, ενώ έγινε και αντικατάσταση του εξοπλισμού που είχε φθαρεί.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΛ Μιχάλης Φραντζέσκος, η παραλία είναι πλέον έτοιμη ν' ανοίξει για τους λουόμενους και να προσφέρει τις υπηρεσίες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Το τελευταίο διάστημα η ΑΔΕΛ είχε επικεντρωθεί στην προετοιμασία της παραλίας, με στόχο να ξεκινήσει τη λειτουργία της 1η Ιουνίου μαζί με την κολυμβητική περίοδο. Για αρκετές εβδομάδες πραγματοποιούνταν εργασίες απομάκρυνσης των χόρτων, στρώσιμο της άμμου, επισκευή των τουαλετών, αντικατάσταση των ντους και ξαπλώστρας που είχαν φθαρεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Πλέον οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και από τη Δευτέρα οι συμπολίτες μας μπορούν ν' απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε ένα ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον, που πιστοποιεί και η Γαλάζια σημαία, την οποία για πολλοστή φορά κέρδισε η εν λόγω ακτή. Το αμέσως επόμενο διάστημα,  η παραλία θα διαθέτει και ναυαγοσώστη».

Σύμφωνα με το νέο υγειονομικό κώδικα και την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, στην πλαζ Τσαμάκια θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται το ανώτερο έως 234 άτομα.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Η γενική είσοδος για τους ενήλικες άνω των 18 ετών είναι 2 ευρώ, ενώ ισχύουν μειωμένες τιμές για τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα, για παιδιά έως 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Από 6 έως 12 η είσοδος είναι 50 λεπτά και από 12 έως 18 υπάρχει εισιτήριο του 1 ευρώ. Μειωμένες τιμές ισχύουν και για τα μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Παράλληλα, η ΑΔΕΛ προσανατολίζεται στην έκδοση ειδικής κάρτας για τους λουόμενους που θα στοιχίζει 8 ευρώ και θα χρησιμοποιείται για 10 επισκέψεις.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος πολλών συμπολιτών μας και ειδικά ηλικιωμένων ανθρώπων που επισκέπτονται τακτικά την δημοτική πλαζ, είναι η πρόσβαση στην παραλία, αφού ο δρόμος λόγω των εργασιών ανάπλασης της περιοχής, παραμένει κλειστός.     Μ.Χ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

Έργα της Δυτικής Λέσβου

29 Μαιου 2020
Ο Δήμος Μυτιλήνης εκτελεί
Αν και υποστελεχωμένη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, μετά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Τζιμής, επισημαίνει ότι όλα τα έργα του ενιαίου δήμου εκτελούνται από το Δήμο Μυτιλήνης, χωρίς την ελάχιστη συμμετοχή των μηχανικών της Δυτικής Λέσβου, όπως προβλέπει άλλωστε η νομοθεσία. Προκειμένου ν' ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας μεγάλης λίστας έργων που εκτελούνται στον νεοσύστατο δεύτερο δήμο του νησιού, όλοι οι μηχανικοί της Μυτιλήνης ασχολούνται με την διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών - διοικητικών διαδικασιών του άλλου δήμου. Ανάλογη πίεση δέχονται και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης.

Αναλυτικότερα:

Τα έργα Χωρικής Αρμοδιότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου που εκτελούνται από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, είναι:

 

Έργα του Δήμου Δυτικής Λέσβου που παρελήφθησαν προσωρινά ή οριστικά από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης από 1-9-2019 (με υπάρχουσες οικονομικές εκκρεμότητες), είναι:

 

Μελέτες της Δυτικής Λέσβου που επιβλέπονται από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης:

-Διάθεση λυμάτων Δήμου Πολιχνίτου και πέριξ οικισμών ΜΠΕ Προέγκριση χωροθέτησης

-Ύδρευση αποχέτευση - επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Δήμου Μανταμάδου (οικονομική εκκρεμότητα)

-Εκσυγχρονισμός - βελτίωση αρδευτικού δικτύου Παρακοίλων (οικονομική εκκρεμότητα)

-Μονάδες επεξεργασίας λυμάτων Δ.Δ. Σκαλοχωρίου, Φίλιας, Ανεμότιας, Παρακοίλων, Άγρας

-Μελέτη κατασκευής γέφυρας ποταμού Τσιχλιώντα

-Μελέτη πρασίνου σημείου Άντισσας

-Μελέτη πρασίνου σημείου Καλλονής.

-Μελέτη πρασίνου σημείου Πέτρας.

 

Κοινά έργα & μελέτες για τους δυο δήμους, είναι:

-Δημοτική κομποστοποίηση βιοαποβλήτων Λέσβου.

Σε φάση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης. Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020» και αφορά στο σύνολο του πρώην Δήμου Λέσβου (κύριος του έργου η ΔΕΔΑΠΑΛ ΑΕ), χωροθετείται στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ Μυτιλήνης (Ουτζά Λεμονού).

-Μελέτη έργων διαχείρισης αποβλήτων προσφυγικών ροών Λέσβου.

Η μελέτη θα επαναδημοπρατηθεί και θα συνταχθούν εκ νέου τα τεύχη δημοπράτησης και θα δημοσιευτεί νέος ηλεκτρονικός διαγωνισμός. Μετά την έγκριση της μελέτης θα προχωρήσει η κατασκευή τριών έργων σε Μυτιλήνη, Μήθυμνα και Μανταμάδο.

-Μελέτη ωρίμανσης ΜΕΑ συμμείκτων Δήμου Λέσβου και επικαιροποίησης ΧΥΤΑ Λέσβου και συνοδών έργων.

Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης της μελέτης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ο νέος κανονισμός άρδευσης

29 Μαιου 2020
Στην πλατφόρμα η διαβούλευση

Στη νεοσύστατη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου στη διεύθυνση mwlesvos.gr, έχει αναρτηθεί το σχετικό link της διαβούλευσης που ξεκινά για το νέο κανονισμό άρδευσης του Δήμου, στην ενότητα «Συμμετέχω και ακούγομαι».

Οι δημότες και ειδικά οι αγρότες, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση

http://hello.crowdapps.net/participation-mwlesvos/challenges/c=19

μπορούν να συμμετάσχουν άμεσα στη διαβούλευση και ακολουθώντας εύχρηστες οδηγίες, είτε να ενημερωθούν για τον κανονισμό, είτε να καταθέσουν τις απόψεις τους για ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό «αυτός περιέχει τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής αρδευτικού ύδατος προς τους υδρολήπτες - αρδευτές από τα δίκτυα άρδευσης και γενικότερα τις αρδευτικές υποδομές του Δήμου Δυτικής Λέσβου και καθορίζει τα σχετικά με την άρδευση δικαιώματα και υποχρεώσεις του Δήμου και των υδροληπτών. Τέλος, αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων που ανήκουν στον Δήμο Δυτικής Λέσβου».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Ανάγκη γενναίας ενίσχυσης

29 Μαιου 2020
Συναντήσεις Μ. Κομνηνάκα με εκπροσώπους μονάδων υγείας

Με τον Διοικητή του Βοστανείου Γ. Καμπούρη, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, με την Δ/ντρια του Κ.Υ. Μυτιλήνης Ε. Ωραιοπούλου Μανιάτη, καθώς και τον γιατρό του εξωτερικού ιατρείου στο ΚΥΤ Μόριας Ν. Γαλή και την συντονίστρια του ΕΟΔΥ Ε. Μαμώλη, συναντήθηκε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα.

Μετά τις συναντήσεις, η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και όχι με τα χειροκροτήματα των πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων και πολύ περισσότερο με την επιχειρούμενη διάσπαση του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Ουσιαστική στήριξη όλων των βαθμίδων δημόσιας υγείας δε γίνεται με ορισμένες προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ημερομηνία λήξης, ενόψει της πανδημίας ή με τη μετακίνηση γιατρών στο Νοσοκομείο, από το ΚΥ, αδυνατίζοντας αντίστοιχα την παροχή της απαραίτητης Πρωτοβάθμιας Βαθμίδας Υγείας. Αυτή απαιτεί τη μόνιμη στελέχωση με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που πρέπει να αποτυπωθούν σε ένα νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, με όλες τις απαραίτητες κλίνες και μονάδες. Ο σημερινός πετσοκομμένος Οργανισμός θέτει σοβαρά εμπόδια στην ορθή λειτουργία όλων των Μονάδων και οδηγεί στην εξάντληση του προσωπικού.

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η εγκληματική και ανεύθυνη επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο ζωής που δημιουργούν τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον ντόπιο πληθυσμό. Κίνδυνο που πολλαπλασιάζεται με ανεξέλεγκτες συνέπειες, ενόψει του νέου κύματος κορωνοϊού που αναμένεται με το άνοιγμα των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μετακινήσεων. Η έστω και μικρή ανάσα που δόθηκε τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης από τη λειτουργία του εξωτερικού ιατρείου στη Μόρια, πρέπει να συνεχιστεί, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, αλλά και να ενισχυθεί, για όσο διάστημα παραμένει όλος αυτός ο πληθυσμός στο ΚΥΤ».

Υλικοτεχνική υποδομή αντί για κάμερες

29 Μαιου 2020
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μυτιλήνης
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Λέσβου, με αφορμή το νομοσχέδιο για την παιδεία και τις τροπολογίες των τελευταίων ημερών, στηρίζει την απόφαση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος για να αποσυρθεί η τροπολογία και η υπουργική απόφαση για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες.                                                                                                                                                                                                  

Θεωρεί ότι η βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση online των μαθημάτων στην τάξη είναι μία ρύθμιση που δεν ανταποκρίνεται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δεν μαγνητοσκοπείται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Το μέτρο δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).

Προτείνει δε:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Όταν κερδίζει η θρησκεία

29 Μαιου 2020
Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

-Το νέο ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ο ρεμπέτης» Γιώργος Μπιτσακτσής, χειροτονήθηκε,

-έχοντας κάνει το όνειρό του πραγματικότητα,

-σίγουρα προκαλεί σε πολλούς έκπληξη, αλλά και χαρά.

-Γιατί δεν υπάρχει πιο όμορφο από το να μπορείς να κάνεις στη ζωή σου άλματα, που σε οδηγούν στην πλήρωση και στην ικανοποίηση της ψυχής.

-Γνωρίζοντας την ζωή, την επαγγελματική πορεία του,

-δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς μια τόσο μεγάλη αλλαγή.

-Προφανώς άνθρωπος της προσφοράς, ήθελε να γυρίσει σελίδα.

-Να δώσει και να δοθεί.

-Αυτή την φορά στην θρησκεία, αλλά και στην σχέση της με τον άνθρωπο.

-Έτσι, αφού έκανε όλες τις απαραίτητες προεργασίες, έλαβε μαθήματα καθοδήγησης, πήρε την ευλογία της ιεροσύνης

-ακολούθησε το δρόμο της ψυχής του.

-Τάχθηκε στο τάγμα των ιερέων, που αμισθί θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Θεό και στο μεγαλείο της Χριστιανοσύνης.

-Μάλιστα, ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη να γίνει ιερέας σ' ένα μικρό χωριό του νησιού μας, όπου δεν χτυπούσαν οι καμπάνες και οι πιστοί αναγκαζόταν να λειτουργούν σε γειτονικά χωριά.

-Τέτοιες περιπτώσεις μαρτυράν ότι η δύναμη της πίστης υπάρχει.

-Και προσελκύει ανθρώπους δραστήριους, που δεν παρασύρονται και δεν επηρεάζονται από τα όσα σκοτεινά, δημιουργούν κλίμα αποστροφής στον χώρο της ιεροσύνης.

 

Απαγόρευση αλιευτικής δραστηριότητας

29 Μαιου 2020
Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου

-Από τη Δευτέρα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται οποιαδήποτε αλιευτική δραστηριότητα (επαγγελματική και ερασιτεχνική) με όλα τα αλιευτικά εργαλεία και μεθόδους στις εξής θαλάσσιες περιοχές:

-Από το εξωτερικό μέρος του λιμενοβραχίονα Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από το ύψος του πράσινου φανού (στρογγυλό) μέχρι του Απελλή και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από την ακτή.

-Στην θαλάσσια έκταση των παραλιακών περιοχών που έχουν καθοριστεί ως πολυσύχναστες,

-όπως Τσαμάκια, Άγιος Ισίδωρος Πλωμαρίου (από ταβέρνα Δειλινά έως ταβέρνα Αφροδίτη) και Βατερών (από ψαροταβέρνα Ζούρου έως κατάστημα «Θάλασσα»).

-Σε όλες τις παραλίες της Λέσβου που συχνάζει μεγάλος αριθμός λουομένων.

-Η απόσταση που πρέπει να τηρείται από τους λουόμενους δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 200 μέτρων από τον τελευταίο,

-ενώ στην περίπτωση οργανωμένων λουτρικών εγκαταστάσεων, όπου η θαλάσσια περιοχή οριοθετείται με κατάλληλους πλωτούς σημαντήρες (σημαδούρες),

-τότε η απόσταση δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 100 μέτρων από τα όρια των σημαντήρων.

Άνωθεν εντολή

29 Μαιου 2020
Δεν χτύπησαν οι καμπάνες

-Συνδρομητές μας διαμαρτύρονται για τη μη τέλεση της, έστω και μεταχρονολογημένης, Αναστάσιμης λειτουργίας που θα γινόταν στις εκκλησίες,

-σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου.

-Όπως επισημαίνουν: «Ειπώθηκε και σε κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση, το ακούσαμε τουλάχιστον δύο φορές.

-Πήγαμε στην Ζωοδόχο Πηγή στην Βαρειά και όλος ο κόσμος διερωτήθηκε γιατί δεν έγινε η Ανάσταση έξω στην αυλή

-και δεν χτύπησαν οι καμπάνες.

-Το ίδιο, όμως, δεν συνέβη και στον Αγ. Θεράποντα.

-Η εξήγηση που δόθηκε ήταν «Άνωθεν Εντολή».

-Κατόπιν της ανακοίνωσης αυτής, διερωτώνται συμπολίτες μας που περίμεναν να παρακολουθήσουν την λειτουργία και το τελετουργικό:

-«Ποιος την έδωσε και με ποια αιτιολογία; Το Ελληνικό Σύνταγμα αναφέρει επίσημη θρησκεία της Ελλήνων Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

-Η Λέσβος δεν είναι Ελλάδα;

-Ποιοί θα ενοχλούντο από την Ανάσταση και τον χτύπο της καμπάνας; -Μήπως στην Πατρίδα μας η Ορθοδοξία ευρίσκεται υπό διωγμό;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
29 Μαιου 2020
29 Μαιου 2020
29 Μαιου 2020
29 Μαιου 2020
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε