ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Τεταρτη 6 Ιουλιου 2022
ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Βιβλιοφάγος

11 Ιανουαριου 2022
«Επιδράσεις της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν»

«Επιδράσεις της αρχαίας ελληνικής γραμματείας

στο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν»

Των Δήμητρας Φήμη & Δημήτρη Κολοβού

Μετάφραση: Μαρία Ζυγογιάννη, Κρυσταλία Καραμίχου, Χριστίνα Λάσκη, Θωμάς Μαστακούρης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Άλκηστη Μόνα, Άντζελα Ραυτοπούλου, Ιλέην Ρήγα, Σοφία Χριστοφίδου

Εκδόσεις «Κέδρος»

Τιμή: 22 ευρώ

Ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, γνωστός για τη φανταστική μυθολογία του, επηρεάστηκε από τη λαογραφία, τους θρύλους και τη λογοτεχνία της βόρειας Ευρώπης. Ωστόσο, η αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία (μυθολογία, λογοτεχνία, φιλοσοφία) αποτέλεσε εξίσου σημαντική επιρροή στη λογοτεχνική πορεία του συγγραφέα, του οποίου οι αρχικές σπουδές ήταν Κλασική Γραμματεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα από την αγγλόφωνη βιβλιογραφία που μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά και επιχειρεί να αναδείξει τον διακειμενικό διάλογο των έργων του Τόλκιν με τα ομηρικά έπη, την πλατωνική φιλοσοφία και τους μύθους που ενέπνευσαν την αρχαία ελληνική τραγωδία.

 

«Η φύλακας του αρχείου»

Του Αν. Γιαννίκου

Εκδόσεις «Κέδρος»

Τιμή: 13,30 ευρώ

Αθήνα, καλοκαίρι του 2014.

Στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης η Μαρί, ιστορικός από τη Γαλλία, προκειμένου να στηρίξει το διδακτορικό της, κάνει έρευνα στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας για την περίοδο του Εμφυλίου. Άθελά της παρακολουθεί την πορεία ενός ζευγαριού μιας αντάρτισσας και ενός γιατρού που χώρισαν τον Δεκέμβριο του 1936 και ξαναβρέθηκαν το 1948 στον Γράμμο και στο Βίτσι. Τα βήματα της νέας ιστορικού την οδηγούν στις Πρέσπες. Ύστερα από αυτό το ταξίδι τίποτα στη ζωή της δεν είναι το ίδιο.

Ο αναγνώστης θα συναντήσει απλούς ανθρώπους αλλά και ιστορικά πρόσωπα στη διαδρομή τους από το 1948 έως το 2014. Τα γεγονότα περιστρέφονται γύρω από το αρχείο του ενιαίου ΚΚΕ και τη μεταφορά του από το Σίμπιου της Ρουμανίας στα Σκόπια, και μετά στην Αθήνα. Οι προσωπικές ιστορίες συναντούν την Ιστορία και το αντίστροφο.

Ένα μυθιστόρημα για τον Εμφύλιο στη Δυτική Μακεδονία, το Μακεδονικό ζήτημα και τους πολιτικούς πρόσφυγες. Για τα αρχεία και τη σημασία τους. Για εκείνα τα ίχνη που, εάν διασωθούν, δικαιώνουν τους συλλογικούς και προσωπικούς αγώνες.

 

«Ίχνη στην έρημο - Αμμοθύελλα»

Της Ελευθερίας Καλογνωμά

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 18,90 ευρώ

Ο Νόα Αμάρι, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Διαμάντι της Ερήμου, στο Μαρακές, γνωρίζει στην πτήση του από Παρίσι για Μαρόκο τη Νάταλι Έβανς. Μια σύμπτωση θα τους φέρει κοντά. Η σχέση τους θα εξελιχθεί γρήγορα, όμως σύντομα ο Νόα Αμάρι θα διαπιστώσει πως αυτή η γυναίκα κρύβει πίσω της μία περίεργη ιστορία που θα τους οδηγήσει σε μία συγκλονιστική περιπέτεια και θα γίνει αφορμή να αποκαλυφθούν τόσο τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όσο και η δική της, επίσης, σκοτεινή σχέση με τον Άνταμ Σάντερς, έναν άντρα με περίεργο ρόλο στη ζωή της. Κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται και το παράξενο αυτό τρίγωνο των πρωταγωνιστών θ' αφήσει έντονα τα ίχνη του στην αχανή, κόκκινη έρημο του Μαρόκου που θα γίνει μια θανάσιμη παγίδα.

 

«Το τέλειο παιδί»

Της Lucinda Berry

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 15,90 ευρώ

Ο Κρίστοφερ και η Χάνα είναι ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι. Εκείνος είναι χειρουργός και εκείνη νοσοκόμα. Έχουν μια πραγματικά τέλεια ζωή, από την οποία λείπει μόνο ένα παιδί. Όταν η Τζέινι, ένα εξάχρονο εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο κορίτσι, φτάνει στο νοσοκομείο όπου εργάζονται, ο Κρίστοφερ νιώθει μια ιδιαίτερη επικοινωνία μαζί της και πείθει τη Χάνα να την υιοθετήσουν. Όμως, η Τζέινι δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί και η ψυχολογική της κατάσταση αποδεικνύεται χειρότερη από ό,τι φαντάζονταν οι νέοι της γονείς. Δείχνει μια ιδιαίτερη και παράξενη αφοσίωση στον Κρίστοφερ, ενώ, αντίθετα, η συμπεριφορά της απέναντι στη Χάνα είναι προκλητικά άσχημη και επιθετική. Η Χάνα αρχίζει και πιέζεται από τα γεγονότα, αδυνατώντας να νιώσει το παραμικρό δέσιμο με τη θετή της κόρη. Αντίθετα, ο Κρίστοφερ αρνείται να δει την πραγματική φύση του κοριτσιού. Τι θα συμβεί, όταν η συμπεριφορά της Τζέινι ωθήσει τα πράγματα στα άκρα; Θα αντέξει η σχέση του ζευγαριού; Και το κυριότερο... Ποια είναι, τελικά, η Τζέινι;

 

«Το ζατρίκιο της Ανδρομάχης»

Της Αμαρίς Ρωμανού

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 14,90 ευρώ

Βλέποντας τον πατέρα της να προσκυνάει στο χαλάκι προς τη μεριά της Μέκκας και τη μητέρα της στο εικονοστάσι διχάστηκε για πρώτη φορά. Επαναστατικό παιδί, αφού από μικρή ηλικία έκανε τη ζωή των γονιών της κατά περιόδους αφόρητη. Πάντα στο πλάι της ο κρητικός παππούς της που δεν άφηνε κανέναν να την αγγίξει. Μέχρι τα δώδεκά της χρόνια, τα καλοκαίρια τα περνούσε στον Βατόλακκο της Κρήτης που ο Γιώργης διατηρούσε ένα ουζερί στην πλατεία του χωριού. Μια απαγωγή τη βρίσκει να πάλλεται ανάμεσα στα πρέπει και τα μη, όταν κάποια στιγμή γονατίζει, αφού η ζωή δε θα τη λυπηθεί. Θα ισορροπήσει άραγε ή τα αρχέγονα έθιμα και παραδόσεις θα φυλακίσουν για πάντα την παιδική ψυχή της; Ποιες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν, ώστε να σηκωθεί από τον βούρκο που την έσπρωξαν; Ακρωτηριάστηκε ή υπάρχει ακόμα η φλόγα της ελπίδας στην καρδιά της; Παρέμεινε η ίδια ή μια άλλη πήρε τη θέση της; Τα πάντα γραμμένα σε ένα ημερολόγιο. «Για να μην ξεχάσω», σκεφτόταν εκείνη. «Μην ξεχάσεις το κορίτσι που έχυσε το κρασί. Έχεις μια ζωή και δύο διαβατήρια για όταν χρειαστεί», τα λόγια του Γιώργη. Οι αντιθέσεις συνθέτουν τον χαρακτήρα της και ένα όνομα από τη μοίρα δοσμένο της χαράζει τον δρόμο. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ!

 

«Σεκρού Γέννηση»

Του Κων. Σαμαρά

Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Τιμή: 15,90 ευρώ

Ο δωδεκάχρονος Ντίνο διανύει ένα τόσο βαρετό καλοκαίρι στη Νήσο του, που ανυπομονεί να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά για να ξαναδεί τους φίλους του. Όταν εκείνος κι η παρέα του, σε μια εξόρμησή τους, βρίσκουν κάποιες σπάνιες πέτρες, νιώθουν πολύ τυχεροί γι' αυτή την ανακάλυψή τους. Καθώς, όμως, διαπιστώνουν πως οι πέτρες αυτές κουβαλούν δυνάμεις που συνδέονται με τον καθέναν τους αποκλειστικά και πως πρέπει να πορευθούν μαζί τους, δεν αργούν να συνειδητοποιήσουν πως τους ανατέθηκε μια τεράστια ευθύνη. Μέσα σε μια νύχτα, η ανέμελη ζωή τους αλλάζει ριζικά. Τότε, αυτός και οι φίλοι του έρχονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της νέας τους ζωής. Με οδηγό το ένστικτό τους, βιώνουν επικίνδυνες καταστάσεις, περνούν παράτολμες δοκιμασίες κι έχουν να αντιμετωπίσουν νέους εχθρούς, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να παραμείνουν ενωμένοι. Μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν; Γιατί τα Σεκρού δεν είναι μια απλή υπόθεση.

 

«Το στόμα του διαβόλου»

Του Αντώνη Κρύσιλα

Εκδόσεις «Πηγή»

Τιμή: 14,90 ευρώ

Αυτό που ο άνθρωπος θεωρεί αληθινό κόσο δεν είναι παρά ένα πρόχειρα κατασκευασένο σκηνικό, ώστε να τον αποτρέψει από το να ατενίσει το χάος που ελλοχεύει πίσω του. Σε πολλά σηεία, όως, αυτό το πανάρχαιο σκηνικό έχει φθαρεί. Το χάος βρίσκει συχνά περάσατα προς τον δικό ας ασφαλή ικρόκοσο.

Τι κοινό έχουν ένας νυχτοφύλακας σχολικών εγκαταστάσεων, ία οάδα λυκειόπαιδων που προσπαθούν να επικοινωνήσουν ε ένα πνεύα, ένας ζωγράφος που αποτυπώνει στον καβά τους εφιάλτες του, ία παρέα σε ένα έρηο στοιχειωένο χωριό, ένας ψυχολόγος που παλεύει ε τον παιδικό του φόβο για το σκοτάδι, ένας κούριερ στους βροχερούς αθηναϊκούς δρόους, ένας φαντάρος σε ία στοιχειωένη σκοπιά, ένας παλιός καθρέφτης και ο γηραιός κάτοχός του και ία οάδα αθητών του γυνασίου σε έναν αγωγό οβρίων υδάτων;

Θα έρθουν όλοι τους αντιέτωποι και θα αναετρηθούν ε το χάος που παραονεύει στα όρια του κόσου, αλλά και της λογικής ας.

Εννέα διαφορετικές ιστορίες τρόου που, καλό θα ήταν, να η διαβαστούν νύχτα.

 

«Ζωή γεμάτη απουσίες»

Του Χρίστου Τρίχα

Εκδόσεις «Πηγή»

Τιμή: 20,90 ευρώ

Ο Χριστος, ενας επιπολαιος τυχοδιωχτης, παιζει καθημερινα τη ζωη του κορονα γραμματα.

Προκλητικος, ριψοκινδυνος, σκληρος, μα ταυτοχρονα περηφανος, μπεσαλης και πιστος φιλος. Τυπος αυτοκαταστροφικος, βαδιζει με γοργα βηματα σε ενα προκαθορισμενο ραντεβου με το πεπρωμενο. Απο ενα καπριτσιο της μοιρας, βρισκεται παντρεμενος με παιδι, ζωη που ποτε δεν ποθησε. Εγνοια του να δραπετευσει...

Ο Κωστης απο νηπιο γνωριζει την εγκαταλειψη και την απορριψη.

Αγωνιζεται να βρει τα πατηματα του, μεσα σε εναν κοσμο αγριο και πρωτογονο, οπου τα μιση, τα παθη, οι φονοι και οι βεντετες κυριαρχουν στην καθημερινοτητα του.

Διπλα του ανθρωποι προτυπα, προσπαθουν να φωτισουν τον δρομο του και το ταξιδι του σε εναν κοσμο γεματο αντιφασεις.

Ηρωες με δικο τους κωδικα τιμης. Σε εναν κοσμο οπου η λεβεντια σε ανεβαζει στην πυραμιδα του ηθους, και η προδοσια σε καταβαραθρωνει στα ταρταρα.

Θα καταφερουν να βρουν λυτρωση μεσα σε μια ζωη ποτισμενη απο αιμα και φωτισμενη απο παλιες αξιες;

Μια ιστορια βασισμενη σε πραγματικα γεγονοτα.

 

«Σχολή Νυφών»

Του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη

Εκδόσεις «Πατάκη»

Μετά το Ισμαήλ και Ρόζα και την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία που σημείωσε το βιβλίο του Γ. Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη, καθώς και το «Σάρλιτζα Παλλάς», ο ρομαντικός συγγραφέας, επανεμφανίζεται με το νέο του βιβλίο «Σχολή Νυφών».

Στην Αθήνα, την περίοδο της γερμανικής κατοχής, η Ροζάνα, φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της, είναι μνηστευμένη με τον Λεωνίδα, αξιωματικό του ναυτικού και μέλος της Αντίστασης, αυτοεξόριστο στο Κάιρο. Την ερωτεύεται, όμως, ο Γιόχαν Κλάους, Γερμανός αξιωματικός των Ες Ες. Όσο και αν η Ροζάνα προσπαθεί να τον αποκρούσει, εκείνος την εξαναγκάζει να γίνει μέλος της οργάνωσης φίλων του Χίτλερ «ΜΠΟΥΝΤ» και πιεστικά προσπαθεί να την πείσει να τον ακολουθήσει στο Βερολίνο για να φοιτήσει στην περίφημη Σχολή Νυφών· έπειτα, σκοπεύει να την παντρευτεί, παρέχοντάς της ασυλία. Η Ροζάνα δεν ενδίδει, αλλά ούτε και αρνείται. Σε συνεννόηση με τον μνηστήρα της και τον Χριστόδουλο Τσιγάντε, αρχηγό του Ιερού Λόχου, λειτουργεί ως κατάσκοπος και παραδίδει στους συμμάχους απόρρητα μυστικά των ναζί. Ωστόσο, στη δίνη της Ιστορίας, οι ανατροπές στη ζωή της Ροζάνας θα αρχίσουν να διαδέχονται η μία την άλλη...

Μια καταιγιστική ιστορία συγκλονιστικών γεγονότων της κατοχικής περιόδου, με τη ναζιστική θηριωδία στο απόγειό της. Έρωτας, δολοπλοκίες, κατασκοπεία, κουκουλοφόροι και μαυραγορίτες, που με την ανοχή της κυβέρνησης των δωσίλογων, σφίγγουν τη θηλιά στον λαιμό της αθηναϊκής κοινωνίας και στέλνουν αθώους στην κρεμάλα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ οι επιτήδειοι αυγατίζουν το κομπόδεμά τους.

 

«Mythos»

Του Stephen Fry

Μετάφραση: Πέτρος Γεωργίου

Εκδόσεις «Πατάκη»

Μια νέα αφήγηση των αρχαίων ελληνικών μύθων. Οι θεοί και οι θεές των Ελλήνων ερωτεύονται και καυγαδίζουν, ποθούν κι εξαπατούν με απαράμιλλη τόλμη και ευφυΐα. Ο Στίβεν Φράι αναδιηγείται τους ελληνικούς μύθους με τρόπο μοναδικό. Παρακολουθούμε με δέος τη γέννηση της σοφής Αθηνάς από το σχισμένο στα δύο κεφάλι του μεγάλου Δία και κατεβαίνουμε, μαζί με την καταδικασμένη Περσεφόνη, στο ερεβώδες και μοναχικό βασίλειο του Κάτω Κόσμου. Ένα ρίγος τρόμου μάς διαπερνά καθώς η Πανδώρα ανοίγει το πιθάρι των μοχθηρών δεινών και απολαμβάνουμε το ξετύλιγμα της θρυλικής ερωτικής ιστορίας του Έρωτα και της Ψυχής. Ο Μύθος καθιστά αυτές τις εκπληκτικές ιστορίες, τις βαθιά κι εκθαμβωτικά ανθρώπινες, εξαιρετικά οικείες στον σύγχρονο αναγνώστη.

«Η συναρπαστική πένα του Φράι ασφαλώς μεταδίδει στον αναγνώστη το πάθος που ανέκαθεν έτρεφε ο συγγραφέας για τους ελληνικούς μύθους... Πρόκειται για αναγνωστικό ξεφάντωμα». The Independent

«Ό,τι καλύτερο έχει γράψει ο Φράι... Ένα βιβλίο ευφρόσυνο και σοφό, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη». The Daily Telegraph

«Ο Φράι αποδεικνύεται τέρας μορφώσεως κι επιδεικνύει γλωσσική δεινότητα, τρομερή πολυμάθεια και ενθουσιασμό». Mail on Sunday

«Το χιούμορ και η ευρυμάθεια του Φράι εντυπωσιάζουν». The Times «Συναρπαστικό και πνευματώδες». The Guardian

«Μια εκπληκτική αφήγηση». The Times Literary Supplemen

 

«Καταβροχθίζοντας τον ουρανό»

Του Giordano Paolo

Μεταφραστής: Σταυρ. Παπασταύρου

Εκδόσεις «Πατάκη»

Ν' αρπάζεις τα πάντα. Να οράς ακάθεκτος στα όνειρα. Να καταβροχθίζεις τον ουρανό. Ένα υθιστόρηα δυνατό και γενναιόδωρο, που προσφέρει στον αναγνώστη το πανάρχαιο θαύα ιας εγάλης ιστορίας, καλώντας τον να χαθεί έσα της.
Για τη δεκατετράχρονη Τερέζα τα καλοκαίρια στο Σπετσιάλε δε λένε να περάσουν. Ατέλειωτες έρες ε τη γιαγιά να διαβάζει αστυνοικά και τον πατέρα της, ακριά από το γραφείο και τη γυναίκα του, να γίνεται και πάλι υστηριώδης, και ζωντανός, σαν την Απουλία, τον τόπο όπου γεννήθηκε.

Και ξάφνου, ένα ζεστό βράδυ, τα βλέπει κρυφά να βουτούν στην πισίνα, ολόγυνα, κι αυτά τα τρία αγόρια παίνουν στη ζωή της σαν ορητικός άνεος. Ο Νίκολα, ο Τοάζο και ο Μπερν. Θα τη δεχτούν στην παρέα τους και τα επόενα είκοσι χρόνια θα τους ξαναβρίσκει στη γειτονική φάρα, να σπέρνουν, να αζεύουν, να καταστρέφουν, αναζητώντας ανιωδώς ια φωτιά που θα τους κρατήσει αναένους. Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο Μπερν, σαν αγνήτης που τους τραβάει και τους σπρώχνει πέρα από τα όρια...

 

«Η ανακάλυψη του ουρανού»

Του Χάρι Μούλις

Μετάφραση: Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Και το όνομα αυτού: Κουίντεν Κουίστ, μυστικός πράκτορας εν αγνοία του, ειδικός απεσταλμένος του ουρανού. Αποστολή του: να πάρει πίσω τις λίθινες πλάκες με τις Δέκα Εντολές, τη διαθήκη που ετοίμασε ο Θεός για τους ανθρώπους, «με συμβολαιογράφο τον Μωυσή». O λόγος; Oι άνθρωποι έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο με αντάλλαγμα την τεχνολογία. Κι αφού μπορούν πλέον να δημιουργούν ζωή αποκλειστικό προνόμιο, μέχρι χθες, του ουράνιου «αφεντικού» εκείνος αποφασίζει να τους αφήσει στην τύχη τους. Θα καταφέρει όμως ο Κουίστ, που ψάχνει στη Ρώμη τον χαμένο του πατέρα, να εκπληρώσει την αποστολή του; Το μεγάλο αυτό μυθιστόρημα συνδυάζει αριστοτεχνικά τη συγκίνηση με τον προβληματισμό, την αγωνία με το χιούμορ και είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων ένα σύγχρονο φιλοσοφικό έργο και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό θρίλερ, που θεωρείται το αριστούργημα του Χάρι Μούλις.

Το 2007, σε πανολλανδική δημοσκόπηση, Η ανακάλυψη του ουρανού ψηφίστηκε ως το καλύτερο ολλανδικό μυθιστόρημα όλων των εποχών.

 

«Η Λέσχη φόνων της Πέμπτης»

Ειδική έκδοση (κόκκινο εξώφυλλο)

Του Richard Osman

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή: 17,70 ευρώ

Σε έναν γαλήνιο οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο, μια ετερόκλητη παρέα μαζεύεται κάθε Πέμπτη και ασχολείται με παλιούς φακέλους ανεξιχνίαστων φόνων. Όταν, όμως, μια άγρια δολοφονία συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής, η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης έχει ν' αντιμετωπίσει μια πραγματική υπόθεση. Όχι απλώς κιτρινισμένες, μουντζουρωμένες σελίδες γραφομηχανής μιας άλλης εποχής· μια αληθινή υπόθεση, ένα αληθινό πτώμα, και, κάπου στον έξω κόσμο, έναν αληθινό δολοφόνο. Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ιμπραΐμ και ο Ρον μπορεί να κοντεύουν τα ογδόντα, αλλά ακόμη το λέει η καρδιά τους. Θα καταφέρει αυτή η ανορθόδοξη αλλά ευφυέστατη συμμορία να συλλάβει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά;

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
5 Ιουλιου 2022
5 Ιουλιου 2022
5 Ιουλιου 2022
5 Ιουλιου 2022
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Ταξιαρχών 34-36 Κορυδαλλός
  2104959944 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε