ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Πεμπτη 7 Ιουλιου 2022
ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 24 Μαίου 2022

Βιβλιοφάγος

24 Μαιου 2022
«Καθαρότητα»

«Καθαρότητα»

Του Κλις Βίνσεντ

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 16,50 ευρώ

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος αναστατώνει το Βερολίνο. Το τρίτο θύα του, ια ηλικιωένη κυρία, βρίσκεται ξαπλωένη στο τραπέζι του καθιστικού της, ντυένη ε κατάλευκο πουκάισο. Το διαέρισα έχει καθαριστεί εξονυχιστικά εφιάλτης για κάθε ιατροδικαστή. Η τελευταία ελπίδα του Τήατος Ανθρωποκτονιών να βρει τον «Φασίνα» είναι ο Γιούλιους Κερν. Παλιότερα είχε καταφέρει να ανακαλύψει τον σκληρό δράστη ιας αζικής δολοφονίας. Όως τότε σχεδόν κατέρρευσε. Τώρα, ενώ ο Κερν ξαναβρίσκει σιγά σιγά την παλιά του φόρα, ο αντίπαλός του έχει ήδη στο στόχαστρό του το επόενο θύα του...

Ο τόπος του εγκλήατος ήταν ακόη πιο αξιοσηείωτος απ' όσο τον είχε φανταστεί ο Γιούλιους Κερν. Το καθετί εκεί έσα είχε καθαριστεί και είχε τακτοποιηθεί ε απίστευτη σχολαστικότητα, τα πάντα έλαπαν και ανέδιδαν υρωδιά καθαριστικών και προϊόντων περιποίησης. Ο Κερν ήταν βαθιά εντυπωσιασένος. Μέσα στην άψογη καθαριότητά του, ο χώρος εξέπεπε ια απόκοση ψυχρότητα που ήταν δύσκολο να την περιγράψει κανείς.

Κοίταξε τριγύρω. Σε εκείνο το δωάτιο υπήρχε κάποτε ζωή. Γέλια και κλάατα. Πιθανότατα η ηλικιωένη υποδεχόταν εδώ τα εγγόνια της, καλούσε κόσο. Ο τελευταίος καλεσένος της όως, τα είχε σβήσει όλα αυτά.

Τώρα πια τίποτα έσα στο δωάτιο δε αρτυρούσε ζωή. Ήταν απλώς και όνο ένα δωάτιο. Καθαρό, τακτοποιηένο, κρύο. «Κάτι θέλει να ας πει ο τύπος. Η καθαριότητα και η τάξη είναι ένα ήνυα για εάς».

 

«Σκέψου όπως ο Νίτσε»

Του Μασελό Ναταναέλ

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 15,40 ευρώ

Επιβεβαιώνουμε τις προσωπικές μας αξίες, κάνουμε ένα βήμα πίσω, ξεπερνάμε την κόπωση, καλλιεργούμε τη βούληση και τη δημιουργικότητά μας, γινόμαστε ο εαυτός μας...

«Γίνε αυτό που είσαι».

Τι θα γινόταν αν αφήνατε τον εγάλο φιλόσοφο Νίτσε να σας καθοδηγήσει στην πορεία προς την αυτοπραγάτωση;

Πώς πορούν τα λόγια του εγάλου φιλοσόφου να σας βοηθήσουν να ζείτε καλύτερα στην καθηερινότητά σας, ε την οικογένειά σας, στη δουλειά ή ε τους φίλους σας;

Αν, όπως ο Νίτσε, είστε ερικές φορές προκλητικοί, υποχόνδριοι, καλά παιδιά, εγωιστές, οιρολάτρες ή ακόη και εριστικοί, πορείτε να βασιστείτε στην ισχυρή σκέψη του Γερανού φιλοσόφου. Ο Νίτσε αντλεί από κάθε στοιχείο του χαρακτήρα του ακόη και από τα αρνητικά ια φιλοσοφία ζωής ε στόχο όνο ένα πράγα:

ελευθερία και αυτοέκφραση.

Ο Ναταναέλ Μασελό, διδάκτωρ φιλοσοφίας, βασίζεται στις σκέψεις και στη ζωή του φιλοσόφου για να συνθέσει αυτό το ξεχωριστό βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης. Το να σκεφτόαστε και να πράττουε όπως ο Νίτσε είναι ένα ισχυρό και διαχρονικό άθηα ζωής.

Ο Φρίντριχ Νίτσε ενσαρκώνει ένα πρόσωπο της φιλοσοφίας συναρπαστικό και συνάα απροσπέλαστο! Κι όως,

πορεί κανείς να κερδίσει πολλά από ια ενασχόληση ε το έργο του. Ο Νίτσε άς καλεί ε τόλη να γίνουε κάτι παραπάνω από αναγνώστες, κάτι παραπάνω από θεατές ιας σκέψης που ξεδιπλώνεται. Μας προσκαλεί σε ένα πραγατικό φιλοσοφικό βάπτισα. Μας διδάσκει ότι το να ερηνεύουε και να βιώνουε την ύπαρξή ας είναι δύο στοιχεία άρρηκτα συνδεδεένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ελέτη αυτού του φιλοσόφου, αντί να αποτελεί ια θεωρητική παρένθεση στη συνηθισένη ρουτίνα, είναι ια επειρία ε την αληθινή έννοια του όρου. Η, νοερή έστω, συναναστροφή ε τον συγγραφέα έχει φυσικό αντίκτυπο σε αυτό που θα γίνουε.

Ο Νίτσε άς διαφωτίζει και ας προτρέπει να αναζητούε πάντα ια προσωπική ατιά στον κόσο, αντί να βλέπουε τα πάντα υπό το αυδρό φως ενός κοινόχρηστου φωτεινού πυλώνα.

Η ανάγνωση των έργων του πορεί να αλλάξει ια ζωή.

 

«Εκατό φθινόπωρα»

Της Μυλοπούλου Αλεξίας

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 16,80 ευρώ

Η Αρετή και η Όλγα, δύο γυναίκες, πολλές ζωές. Η ια άφησε τον Πόντο, η άλλη άφησε τη Μικρά Ασία. Περπάτησαν τον δρόο ε τα χιλιάδες πεσένα σώατα. Άφησαν πίσω τους κοάτια της ψυχής. Έχτισαν ένα καινούριο αύριο σε άγνωστα χώατα. Η ιστορία του χαού και της επανασύστασης. Δύο κόσοι που φαίνεται ότι χάθηκαν, αλλά οι νήες πέρασαν από γενιά σε γενιά σε πείσα των καιρών.

Μονοπάτια χωρισένων οικογενειών, που συναντήθηκαν οι δρόοι τους χρόνια αργότερα για να κάνουν τον απολογισό. Έρωτες που χάθηκαν και ξαναβρέθηκαν στη δίνη των πολέων. Έρωτες που αντρείεψαν τις καρδιές. Που γενναία αντιστάθηκαν στον χρόνο. Δηλώνοντας ότι η ζωή είναι ένας κύκλος ευτυχίας και λύπης, καλών και σκληρών στιγών. Και προχωράε ε την πίστη ότι οι καλοί καιροί βρίσκονται πάντα προστά και γι' αυτό δεν εγκαταλείπουε ποτέ. Ένα βιβλίο που σίγουρα δε θέλεις να τελειώσει.

ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,

ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Πέρασαν εκατό φθινόπωρα και θα περάσουν άλλα χίλια.

«Θα σας πω δύο ιστορίες. Την ιστορία της Αρετής και την ιστορία της Όλγας. Αυτές ήταν οι γιαγιάδες ου, κι οι ιστορίες τους είναι όορφες α και σκληρές. Μακάρι να ήταν αακιγιάριστες από σκιές και θολούρες. Μακάρι να τους περίσσευαν οι γλυκές στιγές. Αλλά δεν ήταν έτσι. Έζησαν σε χρόνια θυωένα, τότε που οι θάλασσες κατάπιναν τα ψάρια τους κι η στεριά γκρέιζε την ανθρωπότητα. Τότε που τα πουλιά ετανάστευαν κυνηγηένα και τα όρνεα παραφυλούσαν πάντα έσα από κρύπτες υστικές. Αυτές, όως, δεν έειναν αθώες πριγκίπισσες, α σήκωσαν στα χέρια τα όπλα της ζωής και ε ια ανάσα πέρασαν ετοιόρροπες γέφυρες και διέσχισαν τα νερά ε σάπιες βάρκες. Γιατί τότε ο ουρανός είχε κατέβει πολύ χαηλά, γιατί ήταν τότε που η άνοιξη είχε χαθεί και τα πελάγη είχαν χάσει το χρώα τους...».

 

«Μια προίκα αμανάτι»

Του Γιαλτσίν Κεμάλ

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 20,00 ευρώ

Το δράμα των προσφύγων, που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους με την Ανταλλαγή, προβάλλει μέσα από την αληθινή ιστορία της αναζήτησης των Μηνογλαίων, μιας οικογένειας Ρωμιών που, στα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, φεύγοντας από το Χονάζ, εμπιστεύτηκε τα προικιά των κοριτσιών της στους Τούρκους γείτονες.

Ο Κεμάλ Γιαλτσίν, ο εγγονός του Τούρκου γείτονα, ξεκινά την οδύσσεια της αναζήτησης των Μηνογλαίων συλλέγοντας στοιχεία από πρόσφυγες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, και ανακαλύπτει μέσα από μαρτυρίες τραγικά γεγονότα και καταστάσεις που ποτέ δεν είχε διανοηθεί.

Σήμερα, που το δράμα των προσφύγων είναι επίκαιρο όσο ποτέ, ο Κεμάλ Γιαλτσίν αφήνει, μέσα από το βιβλίο του, να ακουστούν οι φωνές αυτών που οδηγήθηκαν στο μεγάλο ξεριζωμό, χωρίς κανείς ποτέ να τους ρωτήσει, χωρίς να τους δοθεί δικαίωμα λόγου. Μια διαφορετική προσέγγιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσα από τις μαρτυρίες απλών ανθρώπων και από τις δύο χώρες.

 

«Ο επισκέπτης»

Του Γ. Πολίτη

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή: 18,80 ευρώ

Η Μαριγώ έφτασε στην εξώθυρα, έπιασε το χερούλι και το έστριψε. Όταν η πόρτα άνοιξε και είδε τον άντρα, ο τρόμος της έγινε πραγματικότητα.

«Εσύ;»

«Εγώ, ποιος ήθελες να 'ναι;»

«Τον σκότωσες... Φονιά, τον σκότωσες!»

Έκανε να τον χτυπήσει με τις γροθιές της προτού περάσει στο σπίτι της μέσα, που μύριζε φαγητό, αλλά δεν πρόλαβε...

Έπεσε λιπόθυμη καταγής.

Η Στασίνη είχε γονατίσει κατάχαμα. Είχε προσπαθήσει πολλές φορές να ξεκολλήσει τα λόγια από την κυρά της για να μάθει τα γεγονότα, αλλά πάντα εκείνη τα έκρυβε σαν να ήταν θησαυρός που ανήκε μονάχα στην ίδια.

Η σχέση των δύο γυναικών παράξενη στα μάτια πολλών, όχι, όμως, και σ' αυτά της δούλης Στασίνης, που πρόσεχε και αγαπούσε αυτήν που τη διάταζε.

Η ιστορία μιας οικογένειας αρχίζει να ξεδιπλώνεται... Δύο αδερφές που μισήθηκαν και αγάπησαν τον ίδιο άντρα, ένας πατέρας που ανακάλυψε τον έρωτα μακριά από τη γυναίκα του, μια μάνα που επέστρεψε στην πρώτη της αγάπη, μια δολοφονία και, τέλος, μια δούλα με μια κυρά, μπλεγμένες οι δυο σε μια ιδιότυπη σχέση...

 

«Το απωθημένο φυγείν αδύνατον»

Της Μ. Παναγοπούλου

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή: 16,60 ευρώ

Ο Ανάργυρος, γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας της Σαντορίνης, ετοιμάζεται να παντρευτεί την Άννα, ένα κορίτσι από την Ανάφη που εργάζεται στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του. Μια προκλητική ενέργεια της αδελφής του, της «τοξικής» Καλλίστης Σαντοριναίου, τινάζει τη γαμήλια τελετή στον αέρα και τρέπει τη νύφη σε φυγή. Είκοσι χρόνια μετά, η Άννα κι ο Ανάργυρος συναντιούνται τυχαία και αποφασίζουν να δραπετεύσουν για λίγο από τη ζωή τους, ταξιδεύοντας στον εξωτικό Μαυρίκιο. Εκεί, τους περιμένει «η πιο σκοτεινή νύχτα της ψυχής»...

Μια αληθινή ανθρώπινη ιστορία που κάτω από την επιφάνειά της κρύβει ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Στα έγκατά του δεν κοχλάζει πύρινη λάβα, αλλά κάτι εξίσου ανελέητο και καταστροφικό· τα απωθημένα.

H ζωή που ονειρευτήκαμε και δεν καταφέραμε να ζήσουμε στοιχειώνει νομοτελειακά αυτή που ζούμε; Ή μήπως η καρδιά μας διαθέτει έξοδο κινδύνου από τον λαβύρινθο των καταπιεσμένων επιθυμιών; Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από τα δεσμά του υποσυνείδητου; Ή το απωθημένο φυγείν αδύνατον;

 

«Το μυθιστόρημα του επόμενου παγκόσμιου πολέμου»

Των Άκερμαν Έλιοτ, Σταυρίδη Τζέιμς

Εκδόσεις «Κάκτος»

Τιμή: 17,00 ευρώ

Δύο πρώην υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, δύο βραβευμένοι συγγραφείς, μας παραδίδουν ένα ανατριχιαστικό, αυθεντικό, γεωπολιτικό θρίλερ που μας μεταφέρει στην ύψιστη ναυτική σύγκρουση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Σινική Θάλασσα το 2034, κι από εκείνη τη στιγμή χαράζεται η εφιαλτική επόμενη ημέρα του Γ' Παγκόσμιου Πολέμου...

Οι εξελίξεις κλιμακώνονται. Τι θα συνέβαινε αν οι επικοινωνίες κατέρρεαν; Τι θα συνέβαινε αν ο κυβερνοπόλεμος ήταν μόνο η αρχή;

Όλα είναι ήσυχα στη Νότιο Σινική Θάλασσα. Μέχρι που η αρχιπλοίαρχος της 21ης Ναυτικής Μοίρας Αντιτορπιλικών, Σάρα Χαντ, συλλαμβάνει μια φαινομενικά αδιάφορη κινέζικη τράτα που  μεταφέρει ένα ύποπτο ηλεκτρονικό φορτίο...

Όταν ένα αμερικανικό F35 προηγμένης τεχνολογίας "απάγεται" στον αέρα από το Ιράν, ο μηχανισμός των αντιποίνων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παίρνει μπρος...

Τι θα συνέβαινε αν ο κυβερνοπόλεμος ήταν μόνο η αρχή; Πόσες μικρές ή μεγάλες αστοχίες χρειάζονται για να ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ο Έλιοτ Άκερμαν και ο Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης υπογράφουν ένα από τα πιο συγκλονιστικά θρίλερ δράσης του 2022.

 

«5 πράγματα που μετανιώνουμε πριν πεθάνουμε

Άλλαξε σκέψη, άλλαξε ζωή»

Της Ware Bronnie

Εκδόσεις «Κάκτος»

Τιμή: 16,96 ευρώ

Η Bronnie Ware μάς χαρίζει ένα εκπληκτικό βιβλίο και μας εμπνέει να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη, για την οποία δεν θα μετανιώσουμε. Μας καλεί να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και να αποφύγουμε 5 μεγάλα λάθη, 5 δυστυχώς συνήθεις επιλογές που μας απομακρύνουν από τη γαλήνη και την εκπλήρωση των πραγματικών στόχων και επιθυμιών μας.

Το βιβλίο 5 πράγματα που μετανιώνουμε πριν πεθάνουμε Άλλαξε σκέψη, άλλαξε ζωή, δίνει ελπίδα για έναν καλύτερο τρόπο ζωής...

Μετά από πολλά χρόνια εργασίας που δεν τη γέμιζε, η Bronnie Ware άρχισε να ψάχνει ένα επάγγελμα με νόημα. Αν και δεν είχε τα τυπικά προσόντα και την εμπειρία, αποφάσισε να εργαστεί στην παρηγορητική φροντίδα ασθενών.

Όσο ασχολιόταν με τις ανάγκες των ετοιμοθάνατων, η ζωή της Bronnie άλλαξε. Αργότερα, έγραψε ένα blog post για τα πιο συνήθη πράγματα που μετάνιωναν οι ασθενείς τους οποίους είχε φροντίσει. Το post, το οποίο είχε τον τίτλο «Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που μετανιώνει κανείς πριν πεθάνει», απέκτησε τέτοια δυναμική, ώστε το διάβασαν πάνω από τρία εκατομμύρια αναγνώστες απ' όλο τον κόσμο μέσα σε έναν χρόνο. Κατόπιν αιτήματος πολλών αναγνωστών του blog της, η Bronnie αποφάσισε να μοιραστεί την προσωπική της ιστορία στο βιβλίο που κρατάς.

Η Bronnie ζει μια έντονη ζωή. Εφαρμόζοντας τα διδάγματα όσων βρίσκονταν κοντά στον θάνατο, ανέπτυξε μια αντίληψη για το πώς πρέπει να ζήσει κανείς αν θέλει να πεθάνει έχοντας γαλήνη στην ψυχή του. Σε μια από καρδιάς εξομολόγηση, η συγγραφέας εκφράζει τη σημασία των επιλογών που μετανιώνει κανείς. Εξηγεί πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε θετικά αυτά τα θέματα τώρα, όσο έχουμε ακόμα καιρό.

Τα απολαυστικά απομνημονεύματα της Bronnie Ware συνιστούν ένα θαρραλέο βιβλίο, που σκοπεύει να σου αλλάξει τη ζωή και να σε εμπνεύσει ώστε να ζήσεις τη ζωή την οποία στην πραγματικότητα είσαι προορισμένος να ζήσεις, εδώ και τώρα.

 

«Ο άνθρωπος-κλειδί»

Του Barron H. James

Εκδόσεις «Κάκτος»

Τιμή: 21,20 ευρώ

Ηλίας Δημητρακόπουλος

Ο αγώνας του για τη δημοκρατία από την Κατοχή και τα ταραγμένα χρόνια της δικτατορίας μέχρι και μετά τη Μεταπολίτευση

Η συναρπαστική βιογραφία ενός σπουδαίου, αινιγματικού πολιτικού δημοσιογράφου του 20ου αιώνα, από τον James Barron.

Δημοσιογράφος, ενδιάμεσος πληροφοριών, λομπίστας, χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη Wall Street, έμπιστος σύμβουλος, πληροφοριοδότης, ταραχοποιός, "επικίνδυνο πνεύμα αντιλογίας", ύποπτος ξένος πράκτορας, δημοφιλής προσκεκλημένος σε δεξιώσεις, παθιασμένος αγωνιστής της δημοκρατίας και υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου, ένας άνθρωπος με φίλους και πηγές που ανήκαν σε όλο το φάσμα της πολιτικής...

Καλλιεργώντας πάντα κλίμα μυστηρίου, ο Ηλίας Δημητρακόπουλος χάραξε μια μοναδική διαδρομή στους πολιτικούς και κοινωνικούς λαβύρινθους της Ουάσινγκτον και της Ευρώπης.

Ο Ηλίας Δημητρακόπουλος υπήρξε μια από τις πιο συναρπαστικές προσωπικότητες της πολιτικής ιστορίας του 20ού αιώνα. Ωστόσο μέχρι σήμερα, κατά περίεργο τρόπο, παραμένει αγνοημένος, παρόλο που η ζωή του μοιάζει με ένα περιπετειώδες επικό μυθιστόρημα...

Ως νεαρός έφηβος στην κατεχόμενη Αθήνα, ενεπλάκη στην ηρωική αντίσταση εναντίον των ναζί, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί και να βασανιστεί. Έγινε ερευνητικός δημοσιογράφος, καλύπτοντας την ταραχώδη πολιτική ζωή της Ελλάδας και την αυξανόμενη επιρροή της Αμερικής στην περιοχή. Έξυπνος, κυνηγός της αποκλειστικής είδησης, ο Ηλίας σύντομα απέκτησε πρόσβαση σε ισχυρές προσωπικότητες και των δύο κυβερνήσεων, αλλά και πολλούς εχθρούς. Όταν η στρατιωτική δικτατορία εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1967, ο Ηλίας κατέφυγε στην Ουάσινγκτον, όπου ηγήθηκε του αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην πατρίδα του, ερχόμενος σε σύγκρουση και με την αμερικανική κυβέρνηση.

Μετά από μια δεκαετία έρευνας, ο James H. Barron αποκαλύπτει την ιστορία ενός ανθρώπου που το ακούραστο κυνηγητό του για την αποκάλυψη της -συνήθως δυσάρεστης- αλήθειας τον έφερε σε σύγκρουση όχι μόνο με την κυβέρνηση της πατρίδας του, αλλά και με εκείνες του Τρούμαν, του Αϊζενχάουερ, του Κένεντι, του Τζόνσον, του Νίξον, του Φορντ, του Κάρτερ και του Ρέιγκαν. Έγινε στόχος παρακολούθησης και παρενοχλήσεων από τη CIA, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ελληνικά σχέδια απαγωγής και δολοφονίας του πιθανώς παραβλέφθηκαν σκόπιμα από τις αμερικανικές αρχές.

Μια συναρπαστική βιογραφική αφήγηση, που εκτείνεται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τον Ψυχρό Πόλεμο και το Γουότεργκεϊτ. Μια ιστορία ζωής αφιερωμένης στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου απέναντι σε διάφορα ισχυρά συμφέροντα. Η ζωή του Ηλία Δημητρακόπουλου έχει να μας διδάξει πολλά για τις καταχρήσεις της εξουσίας στις μέρες μας, το μαύρο χρήμα, τον εκφοβισμό της δημοσιογραφίας και τις ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
6 Ιουλιου 2022
6 Ιουλιου 2022
6 Ιουλιου 2022
6 Ιουλιου 2022
Resource id #8
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Ταξιαρχών 34-36 Κορυδαλλός
  2104959944 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε