ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Σαββατο 25 Μαιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 27 Μαίου 2008

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία27 Μαιου 2008
Θεματολογία Μονιμες Στηλες
«Υπέρ Υγείας»
«Υπέρ Υγείας»
«Υπέρ Υγείας»
Συνέλεξε ο Μανώλης Μελινός

Από τις ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής την ελληνική βιβλιοπαραγωγή κοσμεί ο α τόμος του έργου «Υπέρ Υγείας, Συνταγές Αγίου Όρους και Μοναστηριών του κόσμου».
Πρόκειται για μία εξαιρετική έκδοση που σέβεται τον αναγνώστη, ιδιαίτερα επιμελημένη στην κάθε της λεπτομέρεια, την εξέλιξη της οποίας υπογράφει ο θεολόγος συγγραφέας Μανώλης Μελινός.
Ξεφυλλίζοντας ευλαβικά τον τόμο καταλαβαίνουμε πως πρόκειται κατά πρώτον για δείγμα διατροφικού πολιτισμού που καταθέτει η μοναστηριακή κουζίνα. Πρόκειται για μία φιλοξενία στην τράπεζα του Αγίου Όρους όπου αποκαλύπτονται μυστικά της μοναστηριακής δίαιτας, υγιεινής διατροφής, απέριττης νοστιμιάς συνταγών πρωτότυπων, από αιώνων εξελισσόμενων στα μοναστηριακά μαγειρεία. Φωτογραφίες από μοναστηριακές εστίες, τράπεζες, περιβόλια, μαγειρεμένα φαγητά, καρπών της γης, στιγμών καθημερινής βιωτής των διακονητών, πλαισιώνουν την καταγραφή των συνταγών.
«Σκοπός μας είναι να «επισκεφθεί» ο αναγνώστης το απέριττο μαγειρείο ενός μοναστηριού, να διαπιστώσει ότι οι Μοναχοί και οι Μοναχές τρώνε για να ζούνε και δεν ζούνε για να τρώνε, ν΄αντιληφθεί ότι η υγιεινή διατροφή και η νοστιμιά της δεν έχουνε να κάνουν με το επιτηδευμένο και το εξεζητημένο, αλλά κυρίως με την απλότητα και την αγάπη τόσο της πνευματικής, όσο και της υλικής υποστάσεως του ανθρώπου» διαβάζουμε σε μια από τις σελίδες υποδοχής του έργου.
«Συναξάριον Οσίου Ευφροσύνου του Μαγείρου», «Κανών Παρακλητικός εις τον Όσιον Ευφρόσυνον», «Ρητά και θέσεις περί νηστείας», «Ημερολόγιον νηστειών», «Προσευχαί Τραπέζης» συνθέτουν το « Προάριστον» των περιεχομένων για να ακολουθήσουν οι συνταγές από σάλτσες, σαλάτες, μεζέδες, πίττες, σούπες, όσπρια. Ιδιόχειρες επιστολές μοναχών προς το συγγραφέα, γευστικές υποδείξεις, πληροφορίες για βότανα και αρωματικά φυτά καθώς και μια συνταγή παρασκευής σαπουνιού ολοκληρώνουν τον πρώτο τόμο.
Οι τόμοι που θα ακολουθήσουν περιλαμβάνουν «Μαγειρευτά με λάδι και ανέλαια» β΄τόμος, «Ψάρια-θαλασσινά» γ΄τόμος, «Γλυκά, ποτά, πρόσφορα, αρτοσκευάσματα» δ΄τόμος.
Το έργο «Υπέρ Υγείας, Συνταγές Αγίου Όρους και Μοναστηριών του κόσμου» του Μανώλη Μελινού αποτελεί ιχνογράφημα των διατροφικών συνηθειών και μυστικών που εφαρμόζουν Μοναχοί, διακονητές του Κυρίου πλαισιωμένο από φωτογραφίες μοναστηριών, ησυχαστηρίων του Άθωνος, της υπόλοιπης Ελλάδας, της Κύπρου, της αραβικής και αφρικανικής Ορθοδοξίας. Πρόκειται για ένα ακόμη ποιοτικό έργο του γνωστού συγγραφέα Μανώλη Μελινού ιδιαιτέρως προσεγμένου που αποπνέει μοναστηριακή ευλογία. Ο συγγραφέας υπόσχεται «συν Θεώ» συνέχεια.
«Της ψυχοτρόφου ταπεινώσεως κεφάλαιον/υπομονής και εγκρατείας υποτύπωσιν»
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Μανώλης Μελινός γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ι. Συνόδου και διευθυντής ειδήσεων του Ραδιοφωνικού της Σταθμού. Κατοικεί στην Αθήνα όπου διευθύνει τη Βιβλιοθήκη της Ι. Συνόδου. Ακόμη, επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές με διαχρονικά αλλά και επίκαιρα θέματα. Το συγγραφικό του έργο χαρακτηρίζεται πολυδιάστατο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων , ποιητικές συλλογές, ηθογραφίες, χρονογραφήματα, ντοκουμέντα-συνεντεύξεις.
«Μίλησα με τον Άγιο Νεκτάριο», «Άνθη Αγίας Ρωσίας», «Ο Χριστός στα Σπάτα», «Το θαύμα της ιάσεως», καθώς και η ενδεκάτομη μέχρι στιγμής σειρά «Πείρα Πατέρων» αποτελούν μέρος του συγγραφικού του έργου.
Η εκπομπή «Πείρα Αγιορειτών Πατέρων» που επιμελείται και παρουσιάζει για περισσότερα από επτά χρόνια στον 89,5 FM (Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος) βρίσκει μεγάλη απήχηση στους ακροατές και «δίνει» την ιδέα για τη σειρά «Υπέρ Υγείας».

Μαριάνθη Βάμβουρα-Γιάνναρου


Πέραν του ασύλου, Η κοινοτική ψυχιατρική και το ζήτημα του υποκειμένου
Συγγραφέας: Μανόλης Τζανάκης
(σελίδες: 232, τιμή: 20,00 ευρώ )
Σειρά επιστημονικών βιβλίων Συνάψεις

Η ελληνική ψυχιατρική το τελευταίο τέταρτο του αιώνα εγκαταλείπει σταδιακά τα ασφαλή τείχη του ασύλου και εγκαθίσταται σε νέους τόπους θεραπείας. Η αντικατάσταση του ασυλιακού μοντέλου από το κοινοτικό μοντέλο ψυχιατρικής περίθαλψης ονομάζεται «ψυχιατρική μεταρρύθμιση». Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να διερευνήσει και να περιγράψει τη μετάβαση της ψυχιατρικής περίθαλψης από το καθεστώς πειθάρχησης των σωμάτων, σε ένα καθεστώς που ολοένα και περισσότερο θα αναδεικνύεται η υποκειμενικότητα και οι ατομικές ανάγκες του ασθενή, ώστε να προσεγγιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία του και να διασφαλιστεί η δυνατότητά του για ανεξάρτητη διαβίωση στην κοινότητα.
Ο Μανόλης Τζανάκης είναι Λέκτορας στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο αντικείμενο «Κοινωνιολογία της ασθένειας και των ιατρικών θεσμών». Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα κοινωνιολογίας της υγείας, με έμφαση στην ψυχική υγεία, ιδιαίτερα όσον αφορά στις διαδικασίες κοινωνικής μορφοποίησης της υποκειμενικότητας, καθώς και στους επιστημολογικούς όρους διάκρισης ψυχικού, βιολογικού και κοινωνικού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, σε κοινωνιολογκά και ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε ημερίδες, πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Στόχος της εταιρίας «Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου. Εταιρεία Ιστορικών, Επιστημολογικών και Φιλοσοφικών Μελετών» που εκδίδει τη σειρά συνάψεις, είναι η ανάδειξη των κοινών τόπων μεταξύ αυτών των επιστημών κι άλλων επιστημονικών πεδίων που συνάπτονται μέσα από πολλαπλές οπτικές και εκδοχές. Οι εκδόσεις αυτές αφορούν τόσο στον ειδικό, όσο και στον μη ειδικό αναγνώστη.

Πώς είναι να είσαι άρρωστος
Συγγραφέας: Virginia Woolf
Μετάφραση: Άννυ Σπυράκου Σειρά επιστημονικών βιβλίων Συνάψεις
(σελίδες: 56, τιμή:10,00 ευρώ )

Το Πώς είναι να είσαι άρρωστος είναι ένα από τα πιο τολμηρά, παράξενα και πρωτότυπα δοκίμια της Βιρτζίνια Γουλφ. Δεν εξετάζει τις αιτίες ή τα συμπτώματα κάποιας παροδικής ή χρόνιας ασθένειας, αλλά πραγματεύεται τις πνευματικές αλλαγές που αυτή επιφέρει και ανιχνεύει την κατάσταση του αρρώστου που βρίσκεται σε αυτή τη διαφορετική, εκτός δραστηριότητας και κοινωνίας, ζωή.
Η αρρώστια είναι μια από τις βασικές ιστορίες της ζωής της Βιρτζίνια Γουλφ. Οι κλονισμοί και οι απόπειρες αυτοκτονίας στα νεανικά της χρόνια οδήγησαν σε επίμονες περιοδικές αρρώστιες, όπου τα ψυχικά και σωματικά συμπτώματα έμοιαζαν άρρηκτα συνδεδεμένα. Σε όλη της τη ζωή είχε να αντιπαλέψει ψυχικές καταστάσεις που τη βασάνιζαν και την τρομοκρατούσαν, επώδυνα και εξουθενωτικά σωματικά συμπτώματα και περιορισμούς που την εξαγρίωναν. Στα γραπτά της για την αρρώστια υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη έμφαση στις δημιουργικές και απελευθερωτικές της επιπτώσεις. «Πιστεύω ότι αυτές οι αρρώστιες είναι στην περίπτωσή μου πώς να το εκφράσω; σε ένα βαθμό μυστικιστικές. Κάτι συμβαίνει στο μυαλό μου».
Το Πώς είναι να είσαι άρρωστος ανιχνεύει αυτό το «κάτι» στις «ανεξερεύνητες χώρες», στο «παρθένο δάσος» της εμπειρίας του μοναχικού ανήμπορου ατόμου.
Η Virginia Woolf υπήρξε Αγγλίδα καινοτόμος μυθιστοριογράφος, κριτικός και δοκιμιογράφος, μέλος της προωτοποριακής ομάδας Bloomsbury που εναντιώθηκε στην υποκριτική βικτωριανή κοινωνία. Ίδρυσε το 1917, μαζί με το λόγιο σύζυγό της Leonard Woolf, τον εκδοτικό οίκο Hogarth Press που εξέδωσε, κοντά στα δικά της, και έργα σημαντικών συγγραφέων, όπως π.χ. του T.S. Elliot. Τα πιο γνωστά της έργα είναι: Νύχτα και Μέρα (1919), Το δωμάτιο του Ιάκωβου (1922), Η κυρία Ντάλογουεη (1925), Στο φάρο (1927), Ορλάντο (1928), Τα κύματα (1931), Τα χρόνια (1937).


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΕΣ και άλλα...
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
Σελίδες: 96 Τιμή: 13.00 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Μέσα σε κάθε χοντρό υπάρχει ένας αδύνατος, που κλαίει να το απελευθερώσουν, αλλά, που πολύ συχνά ησυχάζει, αν του δώσουν ένα κομμάτι κέικ.
Οι περισσότεροι κρίνουν από την εμφάνιση, δεν μπορούν να είναι διεισδυτικοί. Έτσι, Βασίλισσα του κόσμου είναι η ομορφιά.
Εγώ προσπαθώ να χάσω το περιττό μου βάρος, αλλά αυτό όλο και με βρίσκει.
Η δίαιτα είναι υγεία, όχι ματαιοδοξία.
Η δύναμη είναι: Απόφαση, πράξη, αποτέλεσμα.
Η κατάκτηση κάθε ονείρου ξεκινά με ένα πρώτο βήμα.
Τα μεγάλα αποτελέσματα έρχονται μέσα από μεγάλες δυσκολίες.
Στηρίξου σε αυτούς που πιστεύουν σε σένα και σε αγαπούν.
Αν δεν τολμάς να ξεκινήσεις, μην περιμένεις να φτάσεις.
Η ζωή δεν είναι πρόβα. Μια φορά ζούμε.
Το μυαλό δεν αποτελεί τμήμα του στομάχου.
Οι πιο πάνω σκέψεις δεν είναι δικές μου, είναι λόγια σοφών ανθρώπων.
Εγώ, απλώς, εδώ θα προσπαθήσω να σας δώσω, με απλό κι ευχάριστο τρόπο, μερικά μυστικά για να πετύχει η δίαιτά σας, έτσι όπως τα αποκόμισα από την πολυετή πείρα μου στη διαιτολογική μου μονάδα.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΒΑΝΑΣ
Η Κούβα στο λυκόφως του Κάστρο
Από τις εκδόσεις «Ηλέκτρα» σελίδες 135, τιμή 13 ευρώ
Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

Το Ημερολόγιο Αβάνας είναι το προσωπικό αποτύπωμα της συγγραφέως για το επαναστημένο νησί που βρίσκεται μια ανάσα μόλις απο τις ΗΠΑ . Προσωποκεντρικό και περιηγητικό ταυτόχρονα , το βιβλίο ξεναγεί στην Αβάνα του Κάστρο, του Τσέ και του Χέμινγουαιη σκιαγραφώντας την μετα την επανάσταση εποχή.
Η Αβάνα των τελευταίων ημερών του Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία.
Η μεγαλοπρεπής αλλά και ξεφτισμένη, καθημερινή αλλά και παράφορη Αβάνα της οργιαστικής μουσικής, των αξεπέραστων πούρων, των καλλιτεχνών του δρόμου, των ιερειών της νύχτας και του έρωτα, των μυθικών μπαρ, της νέας ηθικής της τουριστικής εποχής περνά κινηματογραφικά, πλάνο πλάνο, μέσα από την πένα και τον φωτογραφικό φακό της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη.
Η συγγραφέας αφουγκράζεται τους ήχους της πόλης, καταγράφει την ομορφιά της αρχιτεκτονικής της, ρουφά ηδονικά τα αρώματα της Καραϊβικής, αποτυπώνει την αθλιότητα της καθημερινής συνθήκης, περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Αβάνας, συνομιλεί με δυτικούς επισκέπτες, αποκρυπτογραφεί τη νέα τάξη πραγμάτων στο λυκόφως του ηγέτη της Φιντέλ Κάστρο, λίγες μέρες πριν παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ.
Το βιβλίο αναφέρεται διεξοδικά στους λιγοστούς Ελληνες της Κούβας, που επιθυμούν μια μέρα να γυρίσουν στην πατρίδα, έτσι απλά χωρίς περιστροφές. «Γιατί εμείς έχουμε το ίδιο αίμα μπονίτα», όπως καταθέτει εκ βαθέων ο ομογενής Κουβανός Χοσέ Λουϊ Γκίκας με το γαλανόλευκο εστιατόριο στην ανατολική ακτή της Αβάνας.
Προσωπικό, βιωματικό, ήρεμα διεισδυτικό, το Ημερολόγιο Αβάνας αποτελεί εν τέλει μια κατάθεση της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη για την ιστορική συγκυρία στην Κούβα του σμαραγδένιου πελάγους και των αιώνιων φοινικόδεντρων.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΑ, Sky, Flash 9.61, Αθήνα 9.84), καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (για το περιοδικό Έψιλον). Είναι συνεργάτρια των λογοτεχνικών περιοδικών Διαβάζω και Δέκατα. Απασχολείται ταυτόχρονα στο τοπικό ραδιόφωνο και στα διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική και συγγραφική της δραστηριότητα, είναι γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του «Ιδρύματος Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων για την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό» με έδρα τη Νέα Υόρκη. Πρόσφατα έγινε μέλος της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αργύρη κι έχει ένα γιο , τον Αλέξανδρο. Συγγραφικό έργο: Το πρώτο της βιβλίο, Η Μοναξιά ενός Ασυμβίβαστου (εκδ. «Εξάντας», 2000), αποτελεί την επίσημη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος (The Lonely Path of Integrity, Exandas Publishers, 2002). Ακολουθούν: το μυθιστόρημα με τίτλο Πετάει, πετάει το σύννεφο (εκδ. Ψυχογιός, 2003), Στις Αγορές του Κόσμου: Επώνυμες Ευκαιρίες και Μικρές Αναλώσιμες Ιστορίες (εκδ. «Ελληνικά Γράμματα», 2004), Παρακαταθήκη The Legacy (εκδ. «Ελληνικά Γράμματα», 2005), μια δίγλωσση έκδοση με επιλεγμένους λόγους του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος, και το μυθιστόρημα Ψηλά Τακούνια για Πάντα (Εκδ«Ελληνικά Γράμματα», 2006).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
  2102467085 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333

  ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995
 • Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790

  Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr

  Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε