ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Τριτη 5 Ιουλιου 2022
ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Άνεμος ανανέωσης

16 Ιουνιου 2015
Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λέσβου

Για τρίτη φορά συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λέσβου. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν ποικιλία θέματα, που δείχνουν μια νέα προσέγγιση του σημαντικού αυτού τομέα. Προτάσεις και ιδέες που διευκολύνουν τους τουρίστες, δημιουργούν υποδομή για άρτια, με πρόγραμμα και οργάνωση, φιλοξενία, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες κάθε επισκέπτη που επιλέγει τη Λέσβο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Σε πρώτο πλάνο, δεν βρίσκονται πλέον οι αποστολές στο εξωτερικό και οι πολυδάπανες συμμετοχές σε ανάλογα ταξίδια... αναψυχής.

Τίθενται επί τάπητος θέματα καίρια, ουσιώδη και βασικά. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες, στοιχείο αισιόδοξο για το αποτέλεσμα των προσπαθειών.

Συγκεκριμένα, ετέθησαν τα παρακάτω ζητήματα:

-Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου Θεσσαλονίκης

Κατόπιν του αιτήματος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, για διερεύνηση της δυνατότητας δρομολογημένης ακτοπλοϊκής επανασύνδεσης Λέσβου Λήμνου Θεσσαλονίκης, η αποτελούμενη επιτροπή από τους Βαγγέλη Μυρσινιά, Γιάννη Σαμιώτη και Πάνο Πίτσιο, εισηγήθηκε τη σύνταξη επιστολής που θα υπογραφεί από τους εκπροσώπους όλων των τουριστικών & επιχειρηματικών φορέων του νησιού και θ' αποσταλεί στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα. Θα ζητείται η επαναδρομολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Μεθοδολογία λειτουργίας Γραφείου Τουρισμού Δήμου Λέσβου

Κατόπιν εισήγησης της εθελόντριας Νίκης Ζουμπούλη, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου (προσωρινά στο κτήριο του Τελωνείου), προσδιορίστηκε η μεθοδολογία λειτουργίας του για τη θερινή τουριστική περίοδο. Εντός του Γραφείου θα δίνονται πληροφορίες και υλικό, που αφορούν σε αξιοθέατα & πολιτιστικές δραστηριότητες όλου του νησιού, δρομολόγια πλοίων πτήσεων λεωφορείων, ενοικίαση αυτοκινήτων, κ.α. Με δεδομένο ότι πολλοί επισκέπτες, εκτός όλων των άλλων, βάσει της εμπειρίας, θα ζητούν πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή τους, το προσωπικό θα διενεργεί έρευνα διαμονής με στοχευμένες και ιεραρχημένες ερωτήσεις για την περιοχή του νησιού που επιθυμούν να καταλύσουν, τον τύπο του καταλύματος που προτιμούν, το ποσό που διαθέτουν για τη διαμονή τους, κ.α. Για το σκοπό αυτό, οι τουριστικές επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύουν το Γραφείο Τουρισμού, με τις διαφημιστικές μπροσούρες τους, οι οποίες δεν θα τοποθετούνται σε info desk πρώτης θέασης εντός του Γραφείου, αλλά θα παραμένουν αποθηκευμένες. Μόλις ολοκληρώνεται η προαναφερθείσα έρευνα διαμονής και ο επισκέπτης έχει επιλέξει τον τόπο και το είδος του καταλύματος, θα παρουσιάζονται οι μπροσούρες των αντίστοιχων καταλυμάτων της συγκεκριμένης περιοχής, προκειμένου να λαμβάνει την οριστική του απόφαση.

Για την παράδοση των φυλλαδίων ξενοδοχείων & ενοικιαζόμενων δωματίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, είτε τηλεφωνικά (22510 43255 & 6983113002), είτε μέσω email (nikizoumpouli@yahoo.com).

-Τουριστική εφημερίδα υποδοχής

Σε απόλυτη συσχέτιση με τη λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης Πάνος Πίτσιος, εισηγήθηκε ότι στο Γραφείο Τουρισμού και όχι μόνο, πρέπει να διατίθεται ένα κεντρικό τουριστικό έντυπο, υπό μορφή τουριστικής εφημερίδας, το οποίο θα υποδέχεται τους επισκέπτες. Αυτό το έντυπο πρέπει να έχει απόλυτα χρηστικές πληροφορίες που αφορούν τον αφικνούμενο επισκέπτη και το οποίο θα το έχει μαζί του καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών του, αλλά θα το κρατήσει και ως ενθύμιο όταν επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η εισήγηση επί του θέματος αναφέρει συγκεκριμένα ότι «τα τουριστικά έντυπα πρέπει να είναι δύο ειδών: α) αυτά που στοχεύουν στο να προσελκύσουν επισκέπτες και τα οποία πρέπει να διανέμονται εκτός της περιοχής που προωθούν (εκθέσεις, τουριστικά γραφεία, μεγάλοι πελάτες, κ.λπ.), και β) αυτά που στοχεύουν στο να χορηγήσουν ορισμένες χρηστικές πληροφορίες, τις οποίες χρειάζεται ο επισκέπτης όταν έχει ήδη αφιχθεί στον προορισμό του και τα οποία πρέπει να διανέμονται εντός της περιοχής (εφημερίδες, λεπτομερείς οδηγοί, χάρτες, κ.λπ.). Στην επόμενη συνεδρίαση θα κατατεθεί ολοκληρωμένη εισήγηση προς λήψη της τελικής απόφασης.   

-Μουσείο Teriade

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού Κώστας Αστυρακάκης, όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και Πρόεδρος της Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, έχουν γίνει αποδέκτες πάρα πολλών παραπόνων, τόσο από φορείς και δημότες της πόλης, όσο και από αλλοδαπούς, για το γεγονός ότι το σημαντικότερο ίσως τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, το Μουσείο Teriade, εξακολουθεί παρά την πρόσφατη ανακαίνισή του, να παραμένει επί πολλά χρόνια κλειστό. Ο Διευθυντής του Μουσείου Κώστας Μανιατόπουλος, προέβη σε λεπτομερέστατη αναφορά για τα προβλήματα, που καθιστούν το ιστορικό αυτό μουσείο μνημείο πολιτισμού, ανενεργό. Η Επιτροπή Τουρισμού θα προβεί σε μία σειρά από ενέργειες, με πρώτη την άμεση συνάντηση με την ορισθείσα από το Υπουργείο Πολιτισμού, Πρόεδρο του Δ.Σ. καθηγήτρια κ. Μπούνια, προκειμένου να επισπεύσει την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου.

-Μουσείο Απ' τα σκουπίδια

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του εγκαινιασθέντος μουσείου Απ' τα σκουπίδια Δημήτρης Δεμερτζής, ζήτησε την αρωγή της Επιτροπής σε θέματα marketing, προώθησης, διαφήμισης, κ.α., χωρίς να απαιτεί ταυτόχρονα οικονομική υποστήριξη. Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν το έργο αυτό να περιλαμβάνεται στις μελλοντικές προωθητικές ενέργειες της πόλης και του νησιού.           

-Προωθητικό φιλμ Ελλάδας της AEGEAN AIR

Μετά την επισήμανση της γνωστής επιχειρηματία Μένης Ουζουνέλλη, στο νέο φιλμ της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIR, που προβάλλεται καθ' όλη τη διάρκεια των πτήσεων του εξωτερικού, η παρουσία της Λέσβου σε σύγκριση με τους άλλους προορισμούς της χώρας, είναι εντελώς υποτονική, καθώς προβάλλονται τρεις τέσσερις μόνο εικόνες, όταν για όλα τα άλλα νησιά υπάρχουν πλήρεις και εκτενείς αναφορές. Η Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πάνο Πίτσιο, να διερευνήσει το θέμα ερχόμενος σε άμεση επαφή με τη Διεύθυνση Marketing της AEGEAN AIR.

-Εκδήλωση για τον Wagner, στη Μήθυμνα

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης, ενημέρωσε την Επιτροπή για μία εξαίρετη και υψηλού βεληνεκούς εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μόλυβο, στις 4 Ιουλίου και η οποία θα φέρει στη Λέσβο πάνω από 200 Έλληνες και ξένους υψηλούς προσκεκλημένους (επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, κ.α). Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου, περιλαμβάνει μουσική εκδήλωση στο Φρούριο της Μήθυμνας για το μουσικό Wagner, με συντελεστές της Opera House του Λονδίνου, καθώς και έκθεση φωτογραφίας στη Στέγη Τρύφωνος, του Λέσβιου στην καταγωγή επιχειρηματία της Ελβετίας, Δημήτρη Δημητριάδη.                   

-Οργάνωση υποδοχής Ρώσων tour operators στη Λέσβο

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης, ενημέρωσε την Επιτροπή για την επίσκεψη Ρώσων tour operators στη Λέσβο, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί με την εταιρεία Intraway (Management & Technology Consultants), από 7 έως 10 Ιουλίου. Είναι η  πρώτη ουσιαστική προσέγγιση με τη γιγαντιαία αγορά της Ρωσίας, η οποία αν και έχει επί πολλά χρόνια ανοίξει για πολλούς προορισμούς της Ελλάδας, στη Λέσβο αγνοείται παντελώς. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή οφείλει να καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες, για να ευοδωθεί άμεσα η εν λόγω πρωτοβουλία με τη δημιουργία των θεματικών τουριστικών προϊόντων religious tourism, vacation tourism, cultural tourism και recreation tourism, που θα απευθύνονται αποκλειστικά στους Ρώσους.

-Παρουσία Λέσβου στην Έκθεση της Χίου (31 Ιουλίου 4 Αυγούστου 2015)

Η έκθεση της Χίου διοργανώνεται εδώ και δέκα χρόνια, κάθε καλοκαίρι εντός του Δημοτικού κήπου της πόλης, με τη Λέσβο να καλείται πάντοτε και να συμμετέχει ενεργά και με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Ωστόσο, πέρυσι και φέτος, δόθηκε από τους διοργανωτές (Επιμελητήριο Χίου και Δήμος Χίου) ιδιαίτερη έμφαση μόνο στα χιώτικα προϊόντα με βάση τη μαστίχα, με αποτέλεσμα να μην καλείται πλέον η Λέσβος. Το Επιμελητήριο και ο Δήμος Λέσβου, θα επικοινωνήσουν με τους δύο αντίστοιχους φορείς της Χίου, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο παρουσίας της Λέσβου, τόσο από προϊοντικής, όσο και από τουριστικής πλευράς.    

-Διαδικασίες ίδρυσης Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου

Με δεδομένη την προγενέστερη υπογραφή του καταστατικού του Οργανισμού από όλες τις τουριστικές ενώσεις παλλεσβιακής εμβέλειας, παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση νέες προτάσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου για διεύρυνση των μελών στη Γενική Συνέλευση και διενέργεια εκλογικής διαδικασίας, ώστε να συμμετέχουν και άλλα μέλη στο Δ.Σ. Μετά από διαλογική συζήτηση, υπήρξε συγκερασμός των δύο προτάσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί η βέλτιστη λύση και να συμφωνηθεί η αύξηση των μελών του Δ.Σ. κατά δύο θέσεις, οι οποίες θα καλύπτονται από εκλογική διαδικασία της Γ.Σ., όσων νέων φορέων επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά και να εμπλακούν.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
2 Ιουλιου 2022
2 Ιουλιου 2022
2 Ιουλιου 2022
2 Ιουλιου 2022
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Ταξιαρχών 34-36 Κορυδαλλός
  2104959944 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε