ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Δευτερα 2 Οκτωβριου 2023
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πρόκληση η εκ του ασφαλούς κριτική

Ημερομηνία5 Αυγουστου 2015
Αντίδραση λιμενικών
Αντίδραση λιμενικών

Ενοχλημένοι οι λιμενικοί υπάλληλοι Λέσβου, Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, απ' τις δηλώσεις του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σ. Ζαμτράκη, για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στον περίφραχτο χώρο του επιβατικού λιμένα και για το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί, απαντούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο διάστημα, αν δεν μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για τη δρομολόγηση πλοίων που θα παραλαμβάνουν τους καταγεγραμμένους εισερχόμενους και θα τους μεταφέρουν στην Αθήνα.

«Αφήστε μας να κάνουμε αυτό που πρέπει τονίζουν γιατί αν κι εμείς επιλέγαμε την εύκολη και βολική τακτική της κριτικής εκ του μακρόθεν, πίσω από τυπικότητες και σηκώναμε τα χέρια ψηλά, τότε δεν μπορείτε να φανταστείτε την εικόνα όχι μόνο του λιμανιού αλλά και ολόκληρου του νησιού».

Απευθυνόμενοι στον Σ. Ζαμτράκη πρωτίστως και δευτερευόντως στους αρμόδιους φορείς, οι λιμενικοί θεωρούν αγνώμονες όσους δεν αναγνωρίζουν το έργο τους και την προσπάθειά τους, ιδιαίτερα τους τελευταίους 7 μήνες, τονίζοντας:

«Κύριε Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου, οι πρόσφυγες μετανάστες που συλλαμβάνονται διασώζονται από τα ηρωικά πληρώματα των πλωτών μας, πρέπει να αποβιβαστούν φυσιολογικά κάπου στη στεριά. Θα γνωρίζετε, όπως και άλλοι παράγοντες της πόλης που διαμαρτύρονται, ότι τα πλωτά δεν έχουν δυνατότητα πτήσης, αλλά μόνο πλεύσης, ώστε να τους πηγαίνουμε κατευθείαν στη Μόρια. Το μέρος που θα αποβιβαστούν το αποφασίζουμε με γνώμονα τη δυνατότητα καταγραφής τους, αλλά και αστυνομικής έρευνας αφού δεν ξέρουμε τι κουβαλάει ο καθένας π.χ πιστόλι, μαχαίρι, εκρηκτικά, που σε περίπτωση μεταφοράς σε χώρο με χιλιάδες κόσμο, μπορεί εάν υπάρχει τέτοια πρόθεση να οδηγήσει σε μακελειό. Έχετε γνώση φανταζόμαστε των επιλαμβανόμενων εξεγέρσεων κυρίως στον Καρά Τεπέ. Αν είχαν οποιοδήποτε είδος όπλου, θα χαμε θύματα.

Εκτός αυτού, οι άνθρωποι αυτοί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταγράφονται, ερευνώνται και στη συνέχεια άμεσα μεταφέρονται στη Μόρια. Δεν δημιουργείται λοιπόν, η εικόνα που περιγράφετε από αυτούς που καταγράφουμε, αλλά από αυτούς που συγκεντρώνονται στο λιμάνι και στο χώρο του αγάλματος και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους και είναι νόμιμοι με το έγγραφο της Αστυνομίας, οι οποίοι περιμένουν να ταξιδέψουν με το πλοίο για τον Πειραιά. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι σε αυτούς δεν μπορεί κανείς να απαγορέψει για το που θα πάνε, αλλά και όταν δεν έχει καμία άλλη κρατική υπηρεσία ασχοληθεί για το πού θα διαμείνουν, τότε θα χρησιμοποιήσουν και το νερό και τις τουαλέτες, διότι όπως όλοι μας, έχουν κι εκείνοι ανάγκες.

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε κι εσείς όπως και άλλοι παράγοντες εντός και εκτός Λέσβου, ότι μόνο για το μήνα Ιούλιο, έχουμε διεκπεραιώσει 26.000 χιλιάδες και πλέον ανθρώπους, ενώ απ' την αρχή του χρόνου, περισσότερους από όσους είχαμε πέρυσι σε ολόκληρη τη χώρα! Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι; Αυτή η πλημμύρα ανθρώπων δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από κανένα χαλί.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι εάν το επόμενο διάστημα των 15 ημερών δεν μεριμνήσετε κι εσείς, όπως και όλοι όσοι οφείλουν να το κάνουν, για τη δρομολόγηση πλοίων που θα τους παραλαμβάνουν, τότε όχι οι χώροι αρμοδιότητάς σας, αλλά και το κέντρο της Μυτιλήνης θα καταληφθεί από πρόσφυγες-μετανάστες με χαρτιά που θα κινούνται σε όποιο δημόσιο χώρο επιθυμούν και εάν θέλουν θα ταξιδέψουν για Αθήνα. Ενδεχομένως να θέλουν να μείνουν εδώ και κάποια στιγμή οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να έχουν την εικόνα που έχουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας.

Ως λιμενικοί και μετά απ' όλα όσα έχουμε κάνει και κάνουμε, δεν περιμένουμε ότι θα βρεθεί κάποιος που θα μας κατηγορήσει και από πάνω. Δεχθήκαμε να φύγουμε από τον περίφραχτο χώρο, παρότι εκεί έπρεπε για λόγους ασφαλείας να εργαζόμαστε, προκειμένου να μην χαλά η εικόνα της πόλης. Πήγαμε στον Καρά Τεπέ σε παράνομα διαμορφωμένο κέντρο, σε άθλιες, από πλευράς ασφάλειας και υγιεινής, για εμάς συνθήκες. Μεταφέρουμε ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, εκτός των χιλιάδων απ' τη θάλασσα, όπου δεν έχει χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή, κάνοντας την Ελλάδα χώρα αναφοράς για το ύψιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας στην έρευνα και διάσωση. Υποκαθιστούμε την ανυπαρξία άλλων φορέων και Υπηρεσιών, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απίστευτες ροές.

Μετά από όλα αυτά και έχοντας ξεχάσει οικογένειες, προσωπική ζωή, ωράρια εργασίας, την υγεία μας και τη σωματική μας ακεραιότητα. Έχοντας δείξει τι θα πει φιλότιμο, ανθρωπισμός, αίσθηση καθήκοντος και αλληλεγγύης, τόσο προς τους πρόσφυγες, όσο και στους πολίτες αυτής της χώρας, δεν δεχόμαστε κακοπροαίρετες κριτικές από κανέναν. Έτσι θα απαντούμε κάθε φορά διότι, εδώ και  15 χρόνια εμείς σε μικρότερη ένταση, βιώνουμε το φαινόμενο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και κανένας δεν ασχολούνταν, διότι όλες οι διαδικασίες πάλι γίνονταν από εμάς, αλλά κανένας δεν τους έβλεπε λόγω μικρού αριθμού και άμεσης αναχώρησης για Αθήνα. Αποτελεί, λοιπόν, τώρα πρόκληση, να βρίσκονται κάποιοι των οποίων η αισθητική ενοχλήθηκε, από την παρουσία ή τη μυρωδιά των προσφύγων-μεταναστών, να μας υποδεικνύουν για το πώς και πού θα δουλέψουμε, από επαρκώς καθαρά και κλιματιζόμενα γραφεία, όταν εμείς βρισκόμαστε όλη τη μέρα και τη νύχτα στη θάλασσα, στους δρόμους, σε συνθήκες ζέστης, ακαθαρσιών, ασθενειών, εξεγέρσεων, ανάμεσα σε εκτατοντάδες, αλλά και χιλιάδες εξαθλιωμένους ανθρώπους».    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία30 Σεπτεμβριου 2023
Ημερομηνία30 Σεπτεμβριου 2023
Ημερομηνία30 Σεπτεμβριου 2023
Ημερομηνία30 Σεπτεμβριου 2023
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο North Aegean
> <
  • Μπροστά Π. Χριστόφας

    Διαφήμιση
    Στρατής Βερβενιώτης
    Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
    Δ. Μυτιλήνης
    Για έναν δήμο
    που να σέβεται και να υπηρετεί
    τους συνδημότες μας

    Νεα Δράση -Νέος Δήμος Π. Κουφέλος

    Διαφήμιση
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
    Υποψήφιος σύμβουλος
    ΔΕ Μυτιλήνης
    Για μια πόλη ανθρώπινη
    ποιοτική & καθαρή
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • Νεα Δράση -Νέος Δήμος- Π. Κουφέλος

    Διαφήμιση
    Κατσαβέλλης Παναγιώτης
    Με συμπολίτες μας που είναι έτοιμοι
    να προσφέρουν. Επειδή έχουν
    την γνώση και την δύναμη. Επειδή θέλουν
    γνωρίζουν και μπορούν

    ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065
  • Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com

    ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
    Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
    Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
    τηλ. 22510 43377
    Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
    22540 26652- κιν.6974117849
  • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440

    ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594
  • Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

    ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333
  • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

    Διαφήμιση
    Γαζής Χαράλαμπος
    Γεωπόνος ΤΕ
    Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
    τηλ.: 6946167995

    Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790
  • Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213

    Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797
  • Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
    Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
    Τηλέφωνο: 2251 061531-2
    Fax:22510 61294
    Website: www.elysion.gr

    ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr
  • Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com

    Αρχιτέκτων - Μηχανικός

    Διαφήμιση
    Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
    Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
    Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
    τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε