ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Τριτη 23 Απριλιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η γιορτή κατάντησε παρωδία

Ημερομηνία31 Μαρτιου 2016
Ο Ν. Κατράνης μαινόμενος
Ο Ν. Κατράνης μαινόμενος
√ Έγιναν διεργασίες με τελικό στόχο να μην γίνουν εκλογές √ Καταγγέλλω δημόσια και έγκαιρα στα μέλη και την κοινωνία όλες τις μεθοδεύσεις √ Σοβαρότατες οι ευθύνες σε πολλά επίπεδα για την κομματική κατάσταση στο νησί, τις οποίες αντιλαμβάνεται ο κόσμος, δυσανασχετεί και σύντομα θα τις καταλογίσει.

Εξοργισμένος απ' όλο το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε για την ανάδειξη των μελών των Τοπικών Οργανώσεων και γενικότερα για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Λέσβο, ο Ν. Κατράνης εξαπολύει μύδρους και ασκεί έντονη κριτική, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, που θα χτυπήσει ο λαός και οι οπαδοί.

Θεωρεί απαράδεκτη την τακτική, που στόχο έχει τη μη διεξαγωγή εκλογών σε ορισμένες περιπτώσεις Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, όπως Καλλονής (που περιλαμβάνει τις ΔΕ Ερεσού Αντίσσης Καλλονής), Ταξιαρχών (ΔΕ Αγ. Παρασκευής, Πέτρας, Μανταμάδου και Μήθυμνας), αλλά και για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο, όπως και για τους υπεύθυνους Τομέων Δράσης, αφού οι υποψηφιότητες είναι ίσες σε αριθμό με τις αντίστοιχες θέσεις των τοπικών και των αιρετών θέσεων.

«Δεν έχει κανένα νόημα να δραστηριοποιηθούν μέσα σε μια τέτοια κομματική οργάνωση», τόνισε.

Αναλυτικά, η επιστολή του Ν. Κατράνη έχει ως εξής:

«Αναμφίβολα η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ. τάραξε τα νερά της πολιτικής ζωής της χώρας, δημιούργησε κλίμα ενθουσιασμού και ελπίδες στα μέλη της Ν.Δ. και όχι μόνο και κυρίως έδωσε δυναμική νίκης και σύντομης ανατροπής της επικίνδυνης και καταστροφικής για τη χώρα μας «πρώτης φοράς ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κύριος Μητσοτάκης, ένας πολιτικός νέος, σύγχρονος, μεταρρυθμιστής, τεχνοκράτης, με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, που κατά κοινή ομολογία υποστηρικτών και αντιπάλων αποτελεί ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η πολιτική σκηνή της χώρας μας, σηματοδότησε με την εκλογή του την ανασυγκρότηση και ανασύνταξη ευρύτερων φιλελεύθερων και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και κατέστησε τη Ν.Δ. πόλο συσπείρωσης και ελπίδας για την αναγέννηση της σκληρά δοκιμαζόμενης πατρίδας μας.

Ο πρώτος στόχος που έθεσε ο νέος πρόεδρος μέσα από το χρονοδιάγραμμα των 111 ημερών, ήταν η ανασύνταξη και ο εκσυγχρονισμός του κόμματος μέσα από ένα γνήσια Δημοκρατικό Συνέδριο, με μαζική συμμετοχή των μελών σε όλες τις ενδιάμεσες προς το συνέδριο κομματικές διαδικασίες.

Θα περίμενε κανείς και από την πολιτική και κομματική ηγεσία του τόπου μας, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί δυναμικά προς αυτήν την κατεύθυνση, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή των μελών της στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες.

Αντί αυτών, με έκπληξη παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα της προσυνεδριακής περιόδου μια προσπάθεια αποσιώπησης των εκλογικών διαδικασιών, χωρίς καμία ενημέρωση των μελών, χωρίς καμία πρόσκληση για συμμετοχή στις διαδικασίες για εγγραφή νέων μελών και πολύ περισσότερο για μαζική πλαισίωση των ψηφοδελτίων για την εκλογή των τοπικών κομματικών οργάνων. Φτάσαμε στις εκλογές και εάν δεν υπήρχε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δεν θα μάθαινε κανείς τίποτα. Ούτε μια επίσημη ανακοίνωση για τις προθεσμίες...

Αντί αυτού, παρατηρώ όλο αυτό το διάστημα με μεγάλη έκπληξη και απορία τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΟΔΕ με την επίκληση μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις την επιθυμία ανώτερης βαθμίδας κομματικού στελέχους -θέλω να πιστεύω ότι γίνεται εν αγνοία του- να παροτρύνει πολλά μέλη που εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες, να μην το κάνουν, με προφανή επιδίωξη να κατατεθούν τόσες υποψηφιότητες ημετέρων- όσες οι προς κάλυψη θέσεις. Τελικός στόχος όλων αυτών όπως αποδεικνύεται, είναι να μην γίνουν εκλογές! Μπορούν να αντιληφθούν άραγε, κάποιοι, πόσο σημαντικό είναι να μπορέσεις να ανεβάσεις το κάθε μέλος του κόμματος στα σκαλιά των κομματικών γραφείων για να ψηφίσει; Ή προτιμούν να προτάσσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα έναντι του συνόλου;

Επί μέρες παρακολουθώ τα τεκταινόμενα, κάνοντας υπομονή για να μην δημιουργήσω πολιτικό θέμα.

Όμως η οργή μου περίσσεψε, όταν πριν δύο ημέρες ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον απερχόμενο πρόεδρο ότι οι εκλογές για συνέδρους ΔΕΝ θα γίνουν γιατί με την απόσυρση(!!!) - Αυτόβουλη άραγε;- της υποψηφιότητας κάποιων μελών εκλεγόμαστε όλοι.

Πληροφορήθηκα επίσης, από τον ίδιο, ότι εκλογές ΔΕΝ θα γίνουν στις δύο από τις τέσσερις κομματικές οργανώσεις του νησιού (Δημ. Τ.Ο. Καλλονής και Ταξιάρχη), διότι οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι μοναδικοί, αλλά και τα υποψήφια μέλη είναι τόσα όσες και οι αντίστοιχες θέσεις.

Πληροφορήθηκα ακόμη, ότι οι εκλογές ΔΕΝ θα γίνουν ούτε για την ανάδειξη υπευθύνων των δέκα Θεματικών Τομέων γιατί για κάθε τομέα υπάρχει μια υποψηφιότητα. Πληροφορήθηκα επίσης, ότι στις Δημ. Τ.Ο. Μυτιλήνης και Ολύμπου, γίνονται παρεμβάσεις από την εν λόγω ομάδα και όχι μόνο, ώστε να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους οι λιγοστοί που με δική τους πρωτοβουλία έβαλαν υποψηφιότητα και χάλασαν τον «λογαριασμό». Πληροφορήθηκα επίσης, ότι στην Κ.Ο Μυτιλήνης είναι υποψήφια τρία μέλη με συγγένεια πρώτου βαθμού και άλλα τρία πρώτα ξαδέρφια μεταξύ τους (τέτοια ένδεια στελεχών στην Ν.Δ.;!!!!!)

Και όλα αυτά επειδή τα εκλεγμένα μέλη αποτελούν ένα κλειστό εκλεκτορικό σώμα πενήντα περίπου ατόμων, το οποίο θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ (Αυτό προβλέπει ένα απαράδεκτο και αναχρονιστικό καταστατικό που ψηφίστηκε το 2013 με προφανή στόχο τον έλεγχο των κομματικών οργανώσεων από τους βουλευτές).

Φυσικά εάν η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ γινόταν ως όφειλε από το σύνολο των 3.500 περίπου μελών της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου, πολλώ δε μάλλον εάν προηγείτο μια προσυνεδριακή εκλογοαπολογιστική συνέλευση, δεν θα τολμούσε ο απερχόμενος πρόεδρος να είναι ξανά υποψήφιος, γιατί εκεί θα έπρεπε να καταθέσει ενώπιον των μελών τα πεπραγμένα και την κομματική δραστηριότητα του ιδίου και της ομάδας του τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Προσωπικά, μετά την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, ο οποίος με εξέφραζε και πριν αλλά πολύ περισσότερο τώρα με τις θέσεις και την συνολική του παρουσία, εξέφρασα και δημοσιοποίησα την πρόθεσή μου παρακινούμενος και από πολλά μέλη του κόμματος- να διεκδικήσω την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, προκειμένου να συμβάλω με τις δυνάμεις μου στην πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την επικείμενη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

 

ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ  

Πίστευα και πιστεύω ότι η μακροχρόνια πορεία μου στην φιλελεύθερη παράταξη, οι πάντα ξεκάθαρες πολιτικές μου θέσεις, ο χρόνος που διαθέτω, αλλά και η εμπειρία μου ήταν τα εχέγγυα για μια παραγωγική και δημιουργική θητεία. Πίστευα ότι μπορώ να εκφράσω ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ, την ΟΛΗ Νέα Δημοκρατία, σε όλα της τα επίπεδα, να κρατήσω ίσες αποστάσεις από όλα τα πολιτικά στελέχη και η γνώμη και θέση μου πάντα -όταν χρειαστεί να την καταθέσω- να έχει γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του κόμματος.

 

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Δυστυχώς, αυτές οι πρωτόγνωρες διεργασίες που συμβαίνουν στην κομματική μας οργάνωση, με απογοητεύουν πλήρως και με αναγκάζουν να καταγγείλω δημόσια και έγκαιρα στα μέλη και την κοινωνία, όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, γιατί πιστεύω ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να τα κουκουλώνουμε και τα σκουπίδια δεν πρέπει να τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλί γιατί σύντομα θα σκοντάψουμε σ' αυτά και θα πέσουμε. Θεωρώ δε, ότι κανένα νόημα δεν έχει να δραστηριοποιηθώ μέσα σε μια τέτοια κομματική οργάνωση.

Δηλώνω, όμως, παρών και στρατιώτης στην πορεία του Προέδρου για την ανασύνταξη και τον εκσυγχρονισμό της παράταξης, το άνοιγμά της στην κοινωνία, την σύντομη διάλυση τέτοιων κλειστών κυκλωμάτων, την διεύρυνσή της με ευρύτερες δημοκρατικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, με τελικό στόχο μια Νέα Δημοκρατία αξιόπιστη και ικανή, να αναλάβει τις τύχες της διακυβέρνησης της χώρας. 

Θλίβομαι, όμως, βαθύτατα, γιατί μια κορυφαία κομματική διαδικασία όπως είναι ένα Τακτικό Συνέδριο και οι εσωκομματικές εκλογές, αντί να είναι μια μεγάλη κομματική γιορτή που θα χαρίσει ενθουσιασμό και διάθεση συσπείρωσης στα μέλη και να σηματοδοτήσει την δυναμική του κόμματος προς την Κοινωνία, χάρη στις ενέργειες κάποιων κατάντησε παρωδία!

Όσο, τέλος, για την υφιστάμενη στον τόπο μας κομματική κατάσταση, πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες σε πολλά επίπεδα, ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι γίνεται και δυσανασχετεί και κάποια στιγμή με τον τρόπο του θα τις καταλογίσει».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία20 Απριλιου 2024
Ημερομηνία20 Απριλιου 2024
Ημερομηνία20 Απριλιου 2024
Ημερομηνία20 Απριλιου 2024
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Resource id #8
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
  2102467085 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333

  ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995
 • Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790

  Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr

  Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε