ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Τεταρτη 7 Ιουνιου 2023
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία14 Σεπτεμβριου 2021
«Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου»
«Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου»

«Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου»

Του Αύγουστου Κορτώ

Εκδόσεις «Πατάκη»

Ο Μανωλιός, η Δήμητρα κι ο Γιάννης αντάμωσαν σε δύσκολους καιρούς. Πες μου, ζωή, γιατί στο τέλος κάνεις τους πιο γλυκούς δεσμούς λυπητερούς;

Τρία παιδιά τραυματισμένα κι εξόριστα, χαμίνια του δρόμου γνωρίζονται, φωλιάζουν σε μια κατάληψη των Εξαρχείων και γίνονται αδέρφια

Αρχές του '90, κι η Αθήνα ξέφρενη: ποτάμια πλούτου από τη μια, απόγνωση της νύχτας απ' την άλλη. Πρέζα, πεζοδρόμιο, μαχαιρώματα, άγρια φτώχεια.

Οι τρεις φίλοι παλεύουν να ζήσουν τη νιότη τους, μα ο κίνδυνος πλανιέται ολόγυρα: αδίστακτα αφεντικά και πελάτες, εχθροί των καταλήψεων, ένας καθ' έξιν δολοφόνος φάντασμα που 'χει βαλθεί να καθαρίσει την πιάτσα και πάνω απ' όλα, κρυμμένο παντού, το φάσμα του έιτζ, πεινασμένο για κορμιά που πονούν για έρωτα.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το μόνο μέλος της παρέας που επέζησε, μας ιστορεί τις αλησμόνητες εκείνες εποχές, συνομιλώντας με τους χαμένους φίλους.

Μια ιστορία για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας.
Ακόμα κι όταν κλαίω και πονάω τους φίλους που κοιμούνται δεν ξυπνάω.
Ένα μυθιστόρημα παρέας, γέλιων και δακρύων. Φίλος θα πει η καρδιά σου σ' άλλο στήθος.

 

«Φοίνιξ»

Του Π. Κασιμάτη

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 17,00 ευρώ

Ο δηοσιογράφος Κορνήλιος Σάρπας επιστρέφει βράδυ στο σπίτι του, όταν ένα τροχαίο τον αναγκάζει να σταατήσει στη έση του δρόου. Μια γυναίκα χρειάζεται τη βοήθειά του. Κινδυνεύει η ζωή της. Ο Κορνήλιος θα την πάρει αζί του να την περιθάλψει. Πολύ γρήγορα οι αποκαλύψεις που του επιστεύεται για τη ζωή της θα τον βάλουν σε ια τροχιά αίατος. Οι αποκαλύψεις της γυναίκας αφορούν γεγονότα γνωστά σε όλους, που κρύβουν, όως, απόρρητες πληροφορίες. Έχοντας κερδίσει την επιστοσύνη της, ο δηοσιογράφος συγκλονίζεται ακόα περισσότερο, όταν εκείνη του οολογεί ότι εργάζεται για τις υστικές υπηρεσίες. Αν η γυναίκα αυτή και ο Κορνήλιος δεν πορέσουν να λύσουν τον λαβυρινθώδη γρίφο και παράλληλα να αποφύγουν τους αντιπάλους τους που σκιάζουν κάθε βήα τους, τότε η εκρηκτική αλήθεια θα χαθεί.

Ένα βιβλίο αντιθέσεων, που θα χρειαστεί ανοιχτό υαλό για να διαβαστεί. Θέτει σηαντικά ερωτήατα και αναδεικνύει το ενδεχόενο η ιστορία να η γράφεται πάντα από τους νικητές. Και πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν πραγατικά νικητές και νικηένοι.

Μάζεψε ένα - ένα τα κοάτια της ψυχής της και σύρθηκε έχρι το πάνιο βρίζοντας και κλαίγοντας.

Έζωσε ξανά το Glock στη έση της και άζεψε βιαστικά τα πράγατά της, εγκαταλείποντας αυτό το έχρι χτες ασφαλές καταφύγιο. Στη ρεσεψιόν είχαν δει τον Κορνήλιο και τώρα θα τον αναγνώριζαν από τις φωτογραφίες στους τηλεοπτικούς δέκτες. Η αστυνοική έρευνα θα φτάσει και στο ξενοδοχείο, δηλαδή και σε ένα. Η δηοσιοποίηση των φωτογραφιών του Κορνήλιου στόχο είχε να εντοπίσουν εένα και να ε συλλάβουν. Δεν ξέρω ποια κατηγορία θα ου φορτώσουν, αυτοί, όως, την ξέρουν ήδη. Κατασκευασένη ή όχι, προσαρόζουν την κατηγορία και ε έχουν στο χέρι, σκεφτόταν.

 

«Ο θάνατος της Άννας Βαρβάκη»

Του Μ. Τασάκου

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 14,80 ευρώ

Πόσο πορεί να διαβρώσει η απληστία; Πόσο ακριά πορεί να φτάσει κανείς στον βωό του χρήατος; Ο Ίων Λεπτουργός, ένας παροπλισένος και απογοητευένος εσόκοπος άνδρας, θα επλακεί σε ια σκοτεινή υπόθεση, όπου κυριαρχούν η απληστία, η διαπλοκή αλλά και οι ενοχές και η επιθυία για εξιλέωση...

Η επανεξέταση της αυτοκτονίας της κόρης ιας από τις ισχυρότερες οικογένειες της χώρας, δεκατρία χρόνια ετά, θα φέρει στο επίκεντρο ανοολόγητα υστικά και ανόσιες πράξεις, οδηγώντας κλιακωτά στην αποκάλυψη του βρόικου ρόλου των πρωταγωνιστών του δράατος. Ο Λεπτουργός θα κληθεί να γίνει ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ που θα βοηθήσει να απονεηθεί δικαιοσύνη, τόσο για τους ζωντανούς, όσο και για τους νεκρούς.

Στον πάτο της στοίβας υπήρχε ένας φάκελος της ίδιας ποιότητας, α η ετικέτα του ήταν πιο αναλυτική: Για την αυτοκτονία της Άννας Βαρβάκη: Υπόθεση κλειστή ε απόφαση δικαστηρίου. Ο φάκελος άρχιζε ε αποκόατα εφηερίδων, έδειχνε να συνεχίζει ε πολύ λεπτοερείς συνοιλίες ε συγγενείς της Βαρβάκη, κάτι αποκόατα εισιτηρίων, εκνευριστικά άσχετα, ια φωτογραφία από ένα κλασικό εσοαστικό διαέρισα και ένα αντίγραφο από ιατροδικαστική έκθεση. Καθαρό και σαφές. Απόλυτο και τελεσίδικο. Κακώσεις που δικαιολογούνται από πτώση. Θάνατος. Ταφή. Στο τέλος, στον φάκελο, σε φόντο αύρο, όπως στις ταινίες, και κάτω από τα λιγοστά αυτά παλιόχαρτα, άσπρα φύλλα. Σκέτα, κρύα και αποκρουστικά άσπρα φύλλα. Τα ανασήκωσε αφηρηένα. Μόνο στο τελευταίο υπήρχε ζωγραφισένη ια φατσούλα, άτεχνη, παιδική, και από κάτω οι λέξεις: Θου βου, Ίωνα, Θου βου...

 

«Κλεμμένος κόσμος»

Της Ε. Γιάννου

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 17,80 ευρώ

Ένα βράδυ ο Ανδρέας Μαρδίρης δέχεται το εγαλύτερο πλήγα στην ήδη δύσκολη ζωή του. Στον στάβλο του κτήατος βρίσκονται δολοφονηένοι ο πατέρας και η σύζυγός του, χωρίς κανένας να γνωρίζει τον δράστη και τα αίτια του εγκλήατος.

Μοναδικός άρτυρας η Θάλεια, το ικρό κορίτσι που κρατούσε συντροφιά στην ξενόφερτη γυναίκα του, το οποίο όως αδυνατεί να παραθέσει τα γεγονότα.

Δώδεκα χρόνια ετά, η Θάλεια νοσεί βαριά κι αυτός αποφασίζει να τη βοηθήσει ε κάθε τρόπο, ελπίζοντας να βρει απαντήσεις στα ερωτήατα του παρελθόντος. Την ίδια στιγή άλλο ένα άσχηο γεγονός έρχεται να προστεθεί, καθιστώντας και τον ίδιο ένοχο και υπόδικο.

Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι που συνθέτει και συνδέει τα εγκλήατα, καινούριες αποκαλύψεις και οολογίες έρχονται να προστεθούν κι όλα παίρνουν απρόσενη τροπή.

Τους είπαν πως το ήλο ήταν ο καρπός της γνώσης του καλού και του κακού. Όως τους είπαν ψέατα. Η γνώση έχει πολλά επίπεδα κι όλα οιάζουν εταξύ τους, όπως αυτοί οι ικροί σπόροι του ροδιού. Το αποτέλεσα που επιφέρουν είναι διαφορετικό, καθώς η γνώση δεν είναι καλή ή κακή. Η χρήση της τη εταορφώνει ανάλογα ε την περίπτωση.

Η γνώση έδιωξε τους πρωτόπλαστους από τον παράδεισο.

Δε χάσανε τον παράδεισο. Ήταν πάντα εκεί, γύρω τους, έσα τους. Απλώς δεν πορούσαν πια να τον αντιληφθούν. Κάτι που οι άλλοι θα χαρακτηρίσουν κακό δε σηαίνει απαραίτητα πως είναι κιόλας. Και κάτι που θα εξυνήσουν ως καλό πορεί να είναι σαθρό, σάπιο...

 

«Το όνειρο»

Της Μ. Μποντζώρλου

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 15,30 ευρώ

Ο διάσηος ζωγράφος Τζορντάνο, από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια, επιστρέφει στο αγαπηένο του νησί. Εκεί συναντά και πάλι τους παλιούς του φίλους και την παλιά του σύντροφο, τη Δάφνη.

Όλα κυλούν ήρεα, έως τη έρα που, ετά από ια ξαφνική καταιγίδα, βρίσκει σε ια ερηική ακτή, ισοπεθαένη, ια νεαρή γυναίκα. Από την πρώτη στιγή η άγνωστη τον αγνητίζει ανεξήγητα. Στο δεξί της χέρι έχει ένα παράξενο σηάδι σε σχήα άγκυρας. Στην προσπάθειά του να τη σώσει, ο ζωγράφος φεύγει για βοήθεια. Όταν επιστρέφει, εκείνη έχει εξαφανιστεί. Ο Τζορντάνο αρχίζει να την ψάχνει παντού.

Η έρευνά του θα τον πλέξει στα δίχτυα του υστηρίου. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει τον οδηγούν σε ια γυναίκα που είναι σαν σωσίας της και φέρεται να έχει αυτοκτονήσει αρκετά χρόνια πριν. Ο Τζορντάνο νιώθει πως ένας αόρατος δολοφόνος βρίσκεται στο κατόπι του...

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα σας καθηλώσει.

Μπήκε στο σπίτι του κλειδώνοντας την πόρτα κι άναψε τα κεριά. Η υποψία πως κάποιος τον καταδίωκε τώρα πια είχε γίνει βεβαιότητα, ια βασανιστική βεβαιότητα που τον γέιζε φόβο, λες κι ο εφιάλτης του είχε ζωντανέψει.

Προσπάθησε να θυηθεί αν είχε βλάψει ποτέ κανέναν τόσο πολύ, ώστε να προσπαθεί να τον σκοτώσει, α δεν πορούσε να σκεφτεί ούτε έναν. Εκτός κι αν πλήρωνε παλιά χρέη των γονιών του...

 

«Προσπάθησε»

Του Yamada Kobi

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 12,50 ευρώ

Προσπάθησε να κάνεις αυτό που δεν πορείς, για να ανακαλύψεις τι πορείς να κάνεις.

Τι μπορείς να κάνεις ε ια ιδέα;

Αυτή είναι ια ιστορία για κάποιον που είχε αφιβολίες και ανησυχούσε ότι τίποτα δεν ήταν αρκετά καλό τη στιγή που ξεκινούσε να το κάνει. Είναι ια ιστορία για όλους όσοι βίωσαν τον πόνο της προσπάθειας, που δεν ευοδώθηκε όπως την είχαν οραατιστεί.

Είναι ια ιστορία για τον καθένα από ας. Γιατί, σε κάποιο σηείο στη διαδροή της ζωής ας, όλοι θα αποτύχουε. Η αποτυχία πορεί να φέρει εγάλη απογοήτευση, πορεί ακόα και να ας ραγίσει την καρδιά, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Γιατί η αποτυχία έχει πολλά να προσφέρει.

Είναι ένα απαραίτητο βήα στη γνώση, στην ανάπτυξη, στη βελτίωση. Μπορεί να ας δείξει πόσο πολύ θέλουε κάτι και πόσο αποφασισένοι είαστε να δουλέψουε σκληρά γι' αυτό. Μας προκαλεί να είαστε γενναίοι, να δίνουε την ψυχή ας και να προσπαθούε ξανά και ξανά. Και, ναι, θα υπάρξουν φορές που θα αφισβητήσουε τον ίδιο ας τον εαυτό. Ίσως να θελήσουε να τα παρατήσουε. Αλλά εάν έχουε πίστη και επιονή, πορούε να κάνουε θαυαστά πράγατα.

 

«Μια στιγμή μέσα στο χρόνο»

Της Ελένης Πριοβόλου

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Τιμή: 18,00 ευρώ

Έτος 2001. Ο διανοητής Φωκάς Κορέσιος, στη δύση της ζωής του και αποσυρμένος από κάθε δημοσιότητα, αποφασίζει να ενδώσει στην πρόσκληση της σκηνοθέτριας Άσπας Παμπλέκη να κάνει ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του.

Αρχίζει την αφήγηση από τα παιδικά του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του '30: την καταπίεση από τον φιλοφασίστα στρατιωτικό πατέρα, το αυστηρό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει το οικογενειακό πρωτόκολλο, τον απειθή, έκλυτο εφηβικό του βίο, τη στράτευσή του στη Μεταξική Νεολαία και εν συνεχεία στις γραμμές του ΕΑΜ. Μετά την απελευθέρωση βρίσκονται, μαζί με τη γυναίκα της ζωής του, ως υπότροφοι του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Παρίσι, όπου αναμειγνύονται με τον κύκλο των υπαρξιστών και υπερρεαλιστών κι εκείνος εξελίσσεται σε μέντορα του φιλοσοφικού στοχασμού.

Συνειδητά και κάτω από το βάρος των αφόρητων ενοχών του, καθιστά τη σκηνοθέτρια εξομολόγό του και της αποκαλύπτει τα βαθιά κρυμμένα μυστικά, ακόμα και τα εγκλήματά του μέχρι την κατάκτηση της κορυφής. Έτσι, τη θέτει προ του διλήμματος αν η ίδια θα υπηρετήσει την ιστορική αλήθεια ή θα συνεχίσει τα κατά συνθήκην ιστορικά ψεύδη.

 

«Σπασμένος καθρέφτης»

Του Μερσέ Ροδορέδα

Μετάφραση: Σ. Ευρυβιάδης

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Τιμή: 18,00 ευρώ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα ως τη δικτατορία του Φράνκο και τον Εμφύλιο Πόλεμο που σημάδεψε την Ισπανία, σε τούτο το αριστούργημα της σύγχρονης καταλανικής λογοτεχνίας παρακολουθούμε τρεις γενιές μιας αριστοκρατικής οικογένειας, την ακμή και την παρακμή της. Η Τερέζα Γκοντάι, κόρη μιας ιχθυοπώλισσας, σημαδεμένη από ένα λάθος της νιότης, δέχεται να γίνει σύζυγος του γηραιού κυρίου Ροβίρα, ενός τραπεζίτη ερωτευμένου με την ομορφιά της. Έτσι αρχίζει η κοινωνική της ανέλιξη. Σύντομα, όμως, η ίδια μένει χήρα. Ώσπου κάποια στιγμή ένας εύπορος διπλωμάτης, ο Σαλβαδόρ Βαλντάουρα, τη συναντά και γοητεύεται κι αυτός από τα βελούδινα μάτια της και το μεταδοτικό της γέλιο. Παντρεύονται και μετακομίζουν σε μια εντυπωσιακή, τεραστίων διαστάσεων έπαυλη στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Στο σπίτι αυτό, λοιπόν, οι ζωές πολλών ανθρώπων θα ανθίσουν και θα μαραθούν όπως τα λουλούδια, από φοβερά γεγονότα και συντριπτικά συναισθήματα. Ο Σπασμένος καθρέφτης, ένα μυθιστόρημα θαυμαστών θραυσμάτων, τα οποία ενώνονται για να αποκαλύψουν το βάθος των βιωμένων πραγμάτων, αφηγείται την ιστορία μιας κομματιασμένης μητριαρχικής δυναστείας που χτίστηκε πάνω στους έρωτες, τα ψέματα, τα μυστικά και τις προδοσίες.

«Αίμα και αέρας, σχέση ζωής»

Του Νίκου Β. Καρατζά

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Τιμή: 14,00 ευρώ

Ιστορίες και περιπέτειες στην πορεία των ανακαλύψεων της κυκλοφορίας και της αναπνοής.

Γενεύη, 1553, 27 Οκτωβρίου: Ο πυρσός πλησίασε στο άχυρο και το θειάφι έλαμψε, μια απόμακρη κραυγή χάραξε τις καρδιές... Έτσι απεβίωσε ο Μιχαήλ Σερβέτος, ιατρός, φυσιολόγος και αιρετικός.

Λονδίνο, 1616, 17 Απριλίου: Ο νεαρός ομιλητής θα παρουσίαζε τις ιδέες του, που θα τον τοποθετούσαν στη χορεία των αθανάτων. Ωστόσο δέχτηκε καταιγίδα επικρίσεων. Ήταν ο Γουίλλιαμ Χάρβεϋ.

Παρίσι, 1794, 8 Μαΐου: Οδηγείται στην γκιλοτίνα ο Αντουάν Λωράν Λαβουαζιέ, ο σημαντικότερος επιστήμονας της οικουμένης στην εποχή του.

Σπάζοντας τα δεσμά της πνευματικής τυραννίας του Μεσαίωνα, μέσα σε διακόσια περίπου χρόνια αποκαλύφθηκαν τα μυστικά της αναπνοής και της κυκλοφορίας, που παρέμεναν κρυμμένα τους προηγούμενους είκοσι αιώνες.

Στο βιβλίο αυτό εξιστορούνται οι συνθήκες και τα γεγονότα, αλλά και οι περιπετειώδεις διαδρομές των πρωταγωνιστών στην αλυσίδα αυτών των ανακαλύψεων. Των προσώπων εκείνων που ανέδειξαν και ανέλυσαν την πιο θεμελιώδη προϋπόθεση της ζωής, τη μεταφορά του οξυγόνου από τον αέρα στον ανθρώπινο οργανισμό, μια λειτουργία για την οποία όλοι μάθαμε τη μεγάλη σημασία και την κρισιμότητά της μετά την εμπειρία της επιδημίας του κορωνοϊού.

 

«Η κοίτη του χρόνου

Τόποι, πόλεις, άνθρωποι»

Εκδόσεις «Καστανιώτης»

Τιμή: 20,00 ευρώ

Το παρελθόν και το παρόν, η φαντασία και η Ιστορία, οι πόλεις και οι άνθρωποι συνυπάρχουν στην Κοίτη του χρόνου. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, ο Αναστάσης Βιστωνίτης προχωρεί στον περίπλου της Μαύρης Θάλασσας και στο πέρασμα από τις εμβληματικές της πόλεις: την Οδησσό, την Κωνστάντσα και τη Βάρνα. Συνεχίζει με το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Έφεσο και την Πέργαμο, περνά κατόπιν στη Σλοβενία του «προϊστορικού φλάουτου» κι από εκεί, βορειοδυτικά, στη Λαπωνία του ήλιου του μεσονυχτίου, για να βρεθεί στη συνέχεια στην Αίγυπτο του Νείλου, των νεκροταφείων του Καΐρου και της ερήμου. Τρεις ακόμη σταθμοί σηματοδοτούν την εμπειρία σε τούτο το πανόραμα: η Βενετία του Καρναβαλιού και του Έζρα Πάουντ, η Νέα Ορλεάνη του Μισισιπή, των πειρατών και της τζαζ και η Νέα Υόρκη, η μεγάλη σεληνιακή μητρόπολη. Το βιβλίο κλείνει με το χρονικό της γνωριμίας και της φιλίας του συγγραφέα με μια εμβληματική μορφή: τον Νικόλαο Κάλας. Σ' αυτή την πολυεπίπεδη αφήγηση ο χρόνος εμφανίζεται σε μια σειρά από αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις του χώρου και το πάθος της αφήγησης μεταβάλλεται σε πάθος ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία7 Ιουνιου 2023
Ημερομηνία7 Ιουνιου 2023
Ημερομηνία7 Ιουνιου 2023
Ημερομηνία7 Ιουνιου 2023
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο Junk News
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Ταξιαρχών 34-36 Κορυδαλλός
  2104959944 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΤΡΟΝΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

  Διαφήμιση
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Διαφήμιση
  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • https://www.iatronet.gr/vimata-asthenon/

  Διαφήμιση
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΤΡΟΝΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ
  Είναι ελεύθερη και μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος εδώ https://www.iatronet.gr/vimata-asthenon/

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
Διαφήμιση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε