ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Κυριακη 26 Μαιου 2024
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Βιβλιοφάγος

Ημερομηνία14 Μαρτιου 2023
«Ο μοχθηρός βασιλιάς»
«Ο μοχθηρός βασιλιάς»

«Ο μοχθηρός βασιλιάς»

Της Holly Black

Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Τιμή: 17,70 ευρώ

Μετά την τρομερή αποκάλυψη ότι ο Όουκ είναι ο κληρονόμος του στέμματος της Νεραϊδοχώρας, η Τζουντ πρέπει να κρατήσει τον αδελφό της ασφαλή.

Για να το κάνει, έχει «δέσει» τον σκληρό βασιλιά Κάρνταν μαζί της και έχει γίνει η δύναμη πίσω από τον θρόνο.

Η διαχείριση των πολιτικών συμμαχιών που διαρκώς αλλάζουν θα ήταν δύσκολη ακόμα κι αν μπορούσε να ελέγχει εύκολα τον Κάρνταν.

Όμως, εκείνος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την ταπεινώνει και να την υποτιμάει, παρόλο που φαίνεται να τη θαυμάζει.

Όταν γίνεται ξεκάθαρο ότι κάποιος κοντά στην Τζουντ θέλει να την προδώσει, απειλώντας τη ζωή της αλλά και τις ζωές όσων αγαπάει, εκείνη πρέπει να ανακαλύψει τον προδότη και να καταπολεμήσει τα δικά της πολύπλοκα συναισθήματα, ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο ως θνητή σε έναν κόσμο με νεραϊδοπλάσματα.

 

«Αφοσίωση στον θάνατο»

Του J.D. Robb

Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Εκδόσεις «Elxis»

Τέλος φόρμας

Τιμή: 16,60 ευρώ

Η Ιβ Ντάλας επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τον πιο πολυμήχανο εχθρό της: έναν «μυστικό θαυμαστή» που την περιπαίζει στέλνοντάς της σημειώματα και σκοτώνει δίχως έλεος.

Ένας άγνωστος βομβιστής βάζει στο στόχαστρο τη Νέα Υόρκη.
Η υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας λαμβάνει χλευαστικές επιστολές του, με τις οποίες υπόσχεται να προκαλέσει μαζικό τρόμο και να διαλύσει ολοκληρωτικά τις «διεφθαρμένες μάζες».

Όταν πια το αμείλικτο δίκτυο εξαπάτησης και ολέθρου που εκείνος έχει στήσει απειλεί αυτούς για τους οποίους η Ιβ νοιάζεται περισσότερο, η υπαστυνόμος αντεπιτίθεται.

Είναι η πόλη της... Είναι η δουλειά της... Και πλέον ο επικίνδυνος άγνωστος «χτυπάει» πολύ κοντά στο σπίτι της.

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση ήδη έχει αρχίσει, η Ιβ πρέπει να ενώσει τα κομμάτια του παζλ πριν καταρρεύσει ολόκληρη η πόλη.

 

«Ο πρώτος που πεθαίνει στο τέλος»

Του Adam Silvera

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τέλος φόρμας

Τιμή: 18,80 ευρώ
Τα τελευταία χρόνια ο Οράιον Πέιγκαν δίνει μάχη για τη ζωή του εξαιτίας μιας σοβαρής καρδιακής πάθησης.
Φοβάται να ζήσει έντονα, φοβάται πως θα πεθάνει ξαφνικά.
Εκείνο το βράδυ αποφασίζει να γραφτεί σε έναν νέο οργανισμό που προβλέπει τον θάνατο, ενώ λαμβάνει μια πρόσκληση για το πάρτι στην Τάιμς Σκουέαρ για να γιορτάσουν την έναρξη του Δελτίου Θανάτου.
Ο Βαλεντίνο Πρινς, με καριέρα στο μόντελινγκ, σκοπεύει να πάει στο ίδιο πάρτι.
Ο Οράιον και ο Βαλεντίνο συναντιούνται και η έλξη τους είναι αδιαμφισβήτητη.
Όταν, όμως, αρχίζουν οι πρώτες κλήσεις του Δελτίου Θανάτου, τα πάντα αλλάζουν, ένα από τα δύο αγόρια θα μάθει ότι πρόκειται να πεθάνει.
Ο μελλοθάνατος θα πρέπει να ανακαλύψει μόνος του πώς θα αλλάξει η ζωή του την τελευταία μέρα...

 

«Η ψυχολογία της αντίληψης του χρόνου»

Του John Wearden

Μετάφραση: Μαρία Καλλίθρακα-Μοσχοχωρίτου

Εκδόσεις «Gutenberg»

Τιμή: 17 ευρώ

Η ικανότητά μας να εκτιμούμε τον χρόνο είναι κρίσιμη σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Και όμως, σε αντίθεση με άλλες διαστάσεις της αντίληψής μας, δεν έχουμε ένα αισθητήριο όργανο ειδικά αφιερωμένο στον χρόνο.

Στο βιβλίο αυτό ο John Wearden παρουσιάζει ιστορικά στοιχεία σχετικά με τα κυρίαρχα μοντέλα του χρονισμού, καθώς και τις θεωρητικές προσεγγίσεις που έχουν προταθεί για να εξηγήσουν τους μηχανισμούς οι οποίοι διέπουν την ικανότητά μας να εκτιμούμε τον χρόνο. Εξηγεί ότι ο υποκειμενικός χρόνος δεν είναι ισόμορφος με τη φυσική διάρκεια ενός γεγονότος και μπορεί να παραμορφωθεί από έναν μεγάλο αριθμό παραγόντων. Παρουσιάζει με λεπτομέρεια τη στενή σχέση του χρονισμού με τις γνωστικές μας διεργασίες και το συναίσθημα, καθώς και τη μεταβολή της χρονικής μας αντίληψης κατά την ανάπτυξη και γήρανση. Το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για τους αναγνώστες που θέλουν να αποκτήσουν μια εισαγωγική γνώση για την αντίληψη του χρόνου, καθώς και για εκείνους που αναζητούν να κατανοήσουν πώς η έρευνα προσπαθεί να αποκαλύψει τις εκπληκτικές ικανότητες του ανθρώπινου νου.

 

«Η αγγελία»

Της Freida McFadden

Μετάφραση: Κίκα Κραμβουσάνου

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τέλος φόρμας

Τιμή: 16,60 ευρώ

Η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της.
Τώρα αναζητά μια ευκαιρία, μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή.
Δεν ελπίζει ότι η συνέντευξή της με τη Νίνα, την πλούσια σύζυγο και μητέρα που ζητά οικιακή βοηθό, θα πάει καλά.
Ποιος θα την εμπιστευτεί με τέτοιο παρελθόν;
Γι' αυτό όταν δέχεται τα απρόσμενα νέα της πρόσληψής της, αγνοεί όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της Νίνα, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή.
Όμως, ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας, κλειδώνει μόνο απέξω...
Μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές που δεν θα σας αφήσει να κλείσετε μάτι μέχρι να την τελειώσετε.
Όποιος απόλαυσε τη Γυναίκα στο παράθυρο και το Κορίτσι του τρένου, αυτή την ιστορία θα τη λατρέψει!

 

«Πολιτικά και Νομικά Ανάλεκτα»

Του Άλκη Δερβιτσιώτη

Εκδόσεις «Παρατηρητής»

Τιμή: 12,00 ευρώ

«Ο Φλωρεντίνος στοχαστής Νικολό Μακιαβέλι φρονεί ότι η πολιτεία πρέπει να κυβερνάται με ρεαλισμό και στη βάση των πραγματικών δεδομένων και όχι με βάση αφηρημένες θεωρητικές κατασκευές». Με εναρκτήριο λάκτισμα τις θέσεις του Μακιαβέλι για τις ηγεμονίες και τον άξιο ηγεμόνα, ο Άλκης Δερβιτσιώτης επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση για την πολιτική πράξη, βασισμένος στην πολιτική και νομική θεωρία.

29 κείμενα, εκ των οποίων 8 για τη διατύπωση και την εξέλιξη των Πολιτικών Ιδεών στον χρόνο της ιστορίας, 14 για Συνταγματικούς Όρους που διερευνούν και διαλευκαίνουν το νόημα και το περιεχόμενο των όρων Πολιτική, Δίκαιο, Νομοθεσία, Κράτος στη σημερινή τους λειτουργία, και άλλα 7 ακόμη που προέκυψαν, όπως και τα περισσότερα κείμενα του τόμου, ως συμμετοχή του συγγραφέα, μέσω του τύπου, στον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται με αφορμή ζητήματα που προκύπτουν συνήθως από την εκτελεστική εξουσία, άπτονται του νομικού μας πολιτισμού και αναφέρονται στο Σύνταγμα.

 

«Πατρίδα χώρα ξένη»

Του Μιλτιάδη Σαλβαρλή

Εκδόσεις «Μετρονόμος»

Τιμή: 14,84 ευρώ

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μετρονόμος» το μυθιστόρημα του Μιλτιάδη Σαλβαρλή «Πατρίδα χώρα ξένη».

Θέμα του η ιστορία δύο παιδιών που εγκατέλειψαν τα πατρογονικά τους χώματα, με τους διωγμούς του 1914 και του 1922, εγκαταστάθηκαν με τις οικογένειές τους σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, έσμιξαν στην Αθήνα της Κατοχής, παντρεύτηκαν και έμειναν μαζί έως το γέρμα της ζωής τους. Ο συγγραφέας πιάνει το νήμα από ένα χωριό της Τρωάδας, υφαίνει γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα του Μεσοπολέμου και, περνώντας από τον Εμφύλιο και τη Μεταπολίτευση, καταλήγει στο 1985. Πιασμένοι στη δίνη της Ιστορίας, οι κεντρικοί ήρωες ξεριζώνονται, βιώνουν τη χυδαία συμπεριφορά των παλαιοελλαδιτών προς τους πρόσφυγες, αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, επουλώνουν τις πληγές τους και τελικά γίνονται κομμάτι μιας αστικής, μετριοπαθούς κοινωνίας, που σήμερα αποκαλούμε «μεσαία τάξη».

Εξαιρετικό αφηγηματικό έργο που διαβάζεται απνευστί, το μυθιστόρημα «Πατρίδα χώρα ξένη» αποτελεί μικρό φόρο τιμής στους Μικρασιάτες της Τρωάδας, της Αιολίας και της Ιωνίας.

 

= == == = = = =

 

Missa solemnis για τον Κλεάνθη Παλαιολόγο

Αντιμετωπίζω τούτη τη στιγμή ένα οξύ ειδολογικό διακύβευμα. Το προκείμενο λογοτεχνικό σημείωμά μου αποκλείεται να θεωρηθεί ως άτυπη βιβλιοπαρουσίαση, παρά ενδεχομένως ως ένα αισθαντικό χρονικογράφημα.

         Ήλθε απόψε να ξεφυλλαδίσω το σημαντικό πόνημα του εμβληματικού πολλού Δημήτρη Νικορέντζου «Ο πατέρας του Λεσβιακού Αθλητισμού Κλεάνθης Παλαιολόγος ως σατιρικός και λυρικός ποιητής».

         Επί του προκειμένου γεννάται το ιδιόρρυθμο γραμματολογικό ζήτημα, εμμανώς όπως αναφερθώ αποκλειστικά στα πολύ έντονα προσωπικά μου βιώματα από τη βιοτή του Δασκάλου, παρά στο περιεχόμενο της συλλογής όλων των ποιημάτων του.

         Ο αείμνηστος Κλεάνθης Παλαιολόγος υπήρξε περισσότερο αδελφός της μητέρας μου, παρά συγγενικά πρωτοξάδελφος.

         Βιογραφούμενος επί τροχάδην ο αείμνηστος, εγεννήθηκε στα 1902 στην Αθήνα, με αμφότερους τους γονείς Μυτιληνιούς.

         Διεξήλθε όλη την εγκύκλια παιδεία του στην πατρώα γη. Στη συνέχεια σπούδασε θεολογία στο ΕΚΠΑ τελικώς ανολοκλήρωτα.

         Ωστόσο σε κάποια ηλικία υπότροφος εσπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής της Βουδαπέστης και στα μεταπτυχιακά στην Ανώτατη Σχολή Σωματικής Αγωγής του Βερολίνου.

         Ως κληρωτός υπηρέτησε στο ιππικό κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία.

         Κατόπιν επί τούτου σπουδών παρά το Διδασκαλείο Γυμναστικής εχρημάτισε γυμναστής του Πρακτικού Λυκείου Μυτιλήνης και παράλληλα ως εμπνευσμένος πρότυπος προπονητής όλων των γνωστών αθλητικών κλάδων της πατρίδας του.

Στη διαχρονία έκλεισε την μακρόχρονη ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως Διευθυντής της ΕΑΣΑ το 1962. Ωστόσο περίλαμπρα εξέλαμψε ως επίτιμος αντιπρόεδρος της ΔΟΑ και μαγευτικός ιεροφάντης του Ολυμπισμού. Πλειστάκις ενεός παρακολούθησα τη χαρισματική του ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία.

         Δεν πρέπει να παραλείψω ότι κατέλειπε πολύ πλούσια Αθλητική και Ολυμπιακή Βιβλιογραφία κι αφετέρου κάποια εμβληματική λογοτεχνική παραγωγή, όπως του «Νταή Παναγιώτης» κι άλλα λογογραφήματα.

         Ανεχώρησε για τις αιώνιες μονές τον Αύγουστο του 1990.

         Με δέουσα εγκράτεια λόγων αντιπαρέρχομαι να επικεντρωθώ στις άοκνες γραμματολογικές παρατηρήσεις και σημειώσεις του πολλού Δημήτρη Νικορέντζου, ως προς την αποθησαύριση των σατιρικών και λυρικών ποιημάτων του Δασκάλου.

         Περίλαμπρο πνευματικό δημιούργημα του αείμνηστου Δασκάλου υπήρξε ο μακρόθυμος οραματισμός, η επιμελημένη ίδρυση, η εμμονική οιστρηλάτηση και η μακρόχρονη θητεία του, η όντως απογειωτική της «Λεσβιακής Παροικίας».

         Η ιστορική ίδρυσή της ανάγεται στα τέλη του 1965. Ωστόσο στάθηκε πολύτιμη, τόσο η αγαστή αρωγή και η όλβια σύμπνοια των Κώστα Καλλιπολίτη, Γαιννακού Βόμβα, Θανάση Τράνη, Αριστείδη Κλήμη, Λίνας Μιχαηλίδου, Μιχαλάκη Παρασκευαϊδη, Βασίλη Πλάτανου, Σπύρου και Μαρίκας Σταυρινού, Κώστα Τσέλεκα, Βασίλη Χαμαλέλλη, Τάκη Χατηαναγνώστου, Μάνου Κάμφονα, Βαγγέλη Καραγιάννη, Μήτσου Ευστρατιάδη, Ρηνούλας Σαβαρλή, Στρατή Μολίνου και πολλών άλλων που λησμονώ πλέον, γνωστών, οικείων και μη εξαιρετέων.

         Οπωσδήποτε σημαντική στιγμή απέβη στις αρχές Μαρτίου 1986, η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης για τη «Λεσβιακή Παροικία», επί της οδού Ζήνωνος 29-31 υφιστάμενης έως σήμερα.

         Δυσκολεύομαι να μην παρατηρήσω, πως απαξάπαντες οι αναφερθέντες πάροικοι ανέκαθεν υπήρξαν επιστήθιοι, στενοί οικογενειακοί φίλοι και αμφικτίονες  των γονιών μου.

         Στην όλη διαχρονία της Παροικίας κατά τα αλλεπάλληλα καλοκαίρια διέλαμψε το επιλεγόμενο «Πρυτανείο» του Δημοτικού Κήπου Μυτιλήνης, χώρο προσηνή και προσφιλή, για τους εκεί συμποσιαζόμενους Αθηναίους πάροικους, όπως ο Γιαννακός και η Ειρήνη Βόμβα, η Νίκη Χούσου, ο Κώστας και η Ιωάννα Καλλιπολίτη, ο Θανάσης και η Ευαγγελία Τράνη, ο Αριστείδης Κλήμης, η Λίνα Μιχαηλίδου, ο Μιχαλάκης Παρασκευαϊδης, ο Βασίλης Πλάτων, ο Σπύρος και η Μαρίκα Σταυρινού, ο Κώστας Τσέλεκας, ο Βαγγέλης Καραγιάννης, ο Μάνος Κάμφονας, ο Στρατής Αναστασέλλης, ο Αλφόνσος Δελής, ο Παντελής Αργύρης, ο Θανάσης Παρασκευαϊδης, ο Απόστολος Αποστόλου, ο Αργύρης Αραβανόπουλος, ο Δημήτρης Νικορέντζος, ο Στρατής Αξιώτης, ο Νότης Παναγιώτου, ο Ραφαήλ Παπαδέλλης ο γείτονάς μου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, ο Στρατής Δελόγκος, ο Γιάννης Σκαλόπουλος, η Άννα Τριανταφύλλου Litta Βανκω, κλπ.

         Στο σημείο αυτό αδυνατώ να μην αναπολήσω την πλουσιοπάροχη προσήνεια του Πάνου Ζαμβακέλλη ξεχωριστού βυζαντινολόγου, της Λίνας Μιχαηλίδου, των Γιώργου και Μαρούλας Κλειδαρά, της αειμνήστης Μαρίας Καλλιπολίτη, του Γιώργου Καλλιπολίτη, του Θόδωρου και Καίτης Πλατσή, του Θόδωρου Μεσηνέζη, της Όλγας Σταυρίδου - Δεληγιάννη, του Λιάκου Παπαδόπουλου, της Κλειώς Αλμπούρα, της Κλειώς Φραγκισκοπούλου, της Ρηνιώς Αναγνωστοπούλου, του Π.Δ. Πανταζή, του Στρατή Πετρά, του Γιώργου Πασβούρη, του Χρήστου Τραγέλλη, του Κώστα Μάκιστου, της Πέπης Δαράκη, του Χαράλαμπου και Λιούμπας Σκούρτη, κλπ, συμπτύσσοντας την άφατη αναπόληση κι ενός σεπτού ψυχοσάββατου.

         Στη συνέχεια δεν αντιπαρέρχομαι και να αποστερηθώ βιωματικά, τα της φιλοτέχνησης της προτομής του Δασκάλου, από την αξέχαστη Μαρία Καλλιπολίτη, ως επίσης τα εμβληματικά αποκαλυπτήριά της παρά το Δημοτικό Κήπο.

         Θεωρώ απολύτως ευεξήγητα τα σχετικά συναισθήματα, καθώς έστερξε να προσφέρω τη χθαμαλή αρωγή μου στον άξιο βυζαντινολόγο Πάνο Ζαμβακέλλη και την Ερασμία Μαρούλα Κλειδαρά.

         Ως κατακλείδα μνημονεύω την παρουσία μου στην περίλαμπρη πνευματική εκδήλωση των Χαράλαμπου και Λιούπας Σκούρτη στο Χολαργό.

                                                                  Δήμος Καρατζόγλου

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Ημερομηνία24 Μαιου 2024
Resource id #8
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
  2102467085 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333

  ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995
 • Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790

  Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr

  Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε