ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Σαββατο 9 Δεκεμβριου 2023
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ποδόσφαιρο

Ημερομηνία29 Σεπτεμβριου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Μ. ΛΑΓΟΥΤΑΡΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΗΣ                                                                             

ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ

Είναι από τις σπάνιες φορές που παραχωρεί συνέντευξη, όταν, όμως, του θέτεις ερωτήματα που αφορούν στο λεσβιακό και λημνιακό ποδόσφαιρο, δίνει τις ανάλογες, σωστές απαντήσεις.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΠΣΛ Γιάννης Πίνης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας από το 1998 και ασχολείται αποκλειστικά από πολλές θέσεις υπηρετώντας πιστά το ποδόσφαιρο στον νομό, επέλεξε τον «Δ» για να απαντήσει στα πολλά, σημαντικά και ουσιώδη ερωτήματα που του θέσαμε ενόψει μάλιστα της νέας χρονιάς που αρχίζει, με τον δραστήριο παράγοντα να διανύει τον τρίτο χρόνο της θητείας του.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω που μου δίνεις την ευκαιρία να αναφερθώ σε θέματα που αφορούν στο Λεσβιακό και Λημνιακό ποδόσφαιρο. Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Λέσβου, από το 2021 που ανέλαβε, μοναδικό σκοπό έχει να δίνει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και να το αναβαθμίζει.

Με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων της ΕΠΣ το Σαββατοκύριακο, θέλω να ευχηθώ καλή αγωνιστική περίοδο σε όλα τα σωματεία και στους ποδοσφαιριστές να μην έχουν τραυματισμούς».

-Διανύετε τον δεύτερο χρόνο ως διοίκηση στην ΕΠΣΛ και ομολογουμένως παρατηρούμε πως υπάρχει μια κινητικότητα, μια πνοή εργατικότητας, στην ομαλή λειτουργία της ένωσης. Το αποτέλεσμα θεωρείτε πως ανήκει σε μεμονωμένα άτομα ή στο σύνολο των ανθρώπων της ΕΠΣΛ;

«Διανύουμε τον τρίτο αγωνιστικό χρόνο στην θητεία μας. Κινητικότητα υπάρχει από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε. Εργατικοί είμαστε όλοι και καταξιωμένοι στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, το ίδιο κάνουμε και στις υποχρεώσεις μας στην ΕΠΣ. Το αποτέλεσμα είναι συλλογικό, μετά την τοποθέτησή μας στις επιτροπές από τον πρόεδρό μας κ. Βερρή. Εσείς μπορεί να μιλάτε με όσους είναι υπεύθυνοι για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, πρωτάθλημα, κύπελλο, υποδομές, μικτές ομάδες (Σταθάκης, Νησιώτης, Χρόνης). Έχουμε μέλη στο Δ.Σ. και παίρνουμε συμβουλές για την καλύτερη διεξαγωγή των διοργανώσεών μας. Η ΕΠΣ είναι συμπαγής και έχει ποιότητα και γνώστες στον χώρο. Μέλη σαν τον Μανούσο και τον Γρυπιώτη δεν νομίζω ότι είχε ποτέ συμβούλιο της ΕΠΣ. Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Καραθανάσης, ο Αντώνης Γιαννάκης ο γραμματέας με την εμπειρία του στην οργάνωση είναι άψογος, ο ταμίας μας ο Μοσχονησιώτης, ο Γιαννίκος, όλοι προσπαθούμε. Όλα γίνονται υπό την εποπτεία του προέδρου μας Παντελή Βερρή.

Με την τεχνολογία που ο γραμματέας Παναγιώτης Κατωτριώτης έχει εφαρμόσει, συνεδριάζουμε κάθε μέρα σχεδόν και αντιμετωπίζουμε τα πάντα».

-Όταν αναλάβατε ως διοίκηση για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση Ψαρρόπουλου και κάποιοι από τα υπόλοιπα στελέχη της τότε ΕΠΣΛ, θεωρείτε πως υπήρχαν προβλήματα και δεν λειτουργούσε το σύστημα στον βαθμό που θα έπρεπε;

«Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κρίνω, θα πω μόνο αυτό. Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος και οι διοικήσεις που ηγήθηκε έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες, «βράχους» έχουν βάλει ...όχι «λιθαράκια» στο Λεσβιακό και Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον ξέρει όλη η Ελλάδα. Παραλίγο θα ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ, αν δεν είχε γίνει η αδικία με την αλλαγή του νόμου. Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν σήμερα και θα υπάρχουν στο μέλλον στην ΕΠΣ. Μιλάμε για ομάδες που έχουν απαιτήσεις και θέλω που πρέπει να επιλύσεις».

 

Θα κριθεί από τα σωματεία

-Ο σημερινός πρόεδρος στην διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων στον νομό Τέλης Βερρής θεωρείτε ότι ήταν ο καταλληλότερος νέος και με γνώσεις στο ποδόσφαιρο, για να διαδεχθεί στον προεδρικό θώκο τον επί σειρά ετών Σταύρο Ψαρρόπουλο;

«Ο Παντελής Βερρής αν θυμάσαι το 2021 δεν προοριζόταν για να γίνει πρόεδρος. Πρόεδρος ψηφίστηκε ο Κυριάκος Πετρέλλης, επιλογή του Ψαρρόπουλου. Όταν παραιτήθηκε μετά την πρώτη συνεδρίαση, για ένα χρόνο η ΕΠΣ έμεινε χωρίς πρόεδρο και παρόλο που ήταν άπειρη, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο πρόεδρος από το 2022 που ανέλαβε μετά την ψήφο των σωματείων με ποσοστό 95%(!!!) «γέμισε» το ταμείο της Ένωσης και έκλεισε τρύπες, που για χρόνια ήταν ανοιχτές. Τα οικονομικά στοιχεία είναι στην διάθεσή σας αν θέλετε. Όλοι οι παράγοντες γνωρίζουν για την μεγάλη συμβολή του στο θέμα της εγγραφής των ομάδων στο μητρώο, αν δεν ήταν αυτός δεν ξέρω πόσες ομάδες θα συμμετείχαν στα πρωταθλήματά μας. Υπάρχουν και άλλα πολλά που σε μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει, αλλά ρωτήστε τον ίδιο αν θέλει να τα πει. Εγώ που κάποια λίγα ξέρω, σας λέω ότι αν μιλήσει, θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Αν είναι καταλληλότερος θα κριθεί από τα σωματεία στις επόμενες εκλογές, αυτά αποφασίζουν. Θα ήθελα να τον δω να συνεχίζει και να εκλέγεται στην ΕΠΟ, είναι κέρδος για όλους μας στην Λέσβο και Λήμνο».

-Σας λυπεί το γεγονός πως κάποιες ομάδες δεν δήλωσαν την επιθυμία τους να παίξουν για δικούς τους λόγους την φετινή χρονιά; Σας προβληματίζει επίσης, το γεγονός πως κάθε χρόνο αυξάνονται οι ομάδες που αποχωρούν και θέλω να μας πείτε τι σχεδιάζεται να κάνετε στο μέλλον για ανατροπή της κατάστασης, ώστε να αντιμετωπίσετε το καυτό θέμα;

«Με ενοχλεί να έχουμε ομάδες που έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους ή που προάγονται από την Β' κατηγορία και δεν συμμετέχουν στην Α'. Όταν είχα έρθει στο νησί το 1998, υπήρχαν παράγοντες στα σωματεία του νησιού με οικονομική επιφάνεια. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει, δεν έχουμε τέτοιους παράγοντες. Οι υπάρχοντες είναι λίγοι, κουράζονται γρήγορα και απογοητεύονται, διότι δεν μπορούν να βρουν οικονομικούς πόρους έσοδα για να ολοκληρώσουν την αγωνιστική περίοδο. Είναι γνωστό ότι έχουν ανέβει τα έξοδα των ομάδων και δεν βρίσκονται πια χορηγοί. Στον Ν. Λέσβου έχουμε μεγάλη μείωση πληθυσμού και σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις φιλάθλους και συγχωριανούς να ενισχύσουν τα σωματεία. Η ΕΠΣ έδωσε μια μικρή δωροεπιταγή, μία δωρεάν διαιτησία στην περσινή περίοδο. Επίσης, μιλά με τους τρεις Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για ενίσχυση των σωματείων. Μετά τις εκλογές, έχω ένα σχέδιο για τις ομάδες που ανήκουν στον Δήμο Δυτ. Λέσβου. Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος θα βοηθήσει στην υλοποίησή του διότι έχει ευαισθησίες και νοιάζεται για όλα τα σωματεία σε όλα τα αθλήματα που ανήκουν στον Δήμο. Άλλωστε, το έχει αποδείξει ήδη, κατασκευάζοντας ή ανακαινίζοντας τα γήπεδα με φυσικό ή πλαστικό χόρτο σε όλα σχεδόν τα χωριά. Στην επόμενη θητεία του θα ολοκληρώσει και τα γήπεδα Πολιχνίτου και Άγρας.

Τα σωματεία για να λύσουν μερικώς το πρόβλημα πρέπει να δημιουργήσουν τμήματα υποδομών, διότι είναι ένας τρόπος για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους».

 

Σημαντικός ο ρόλος Σταθάκη

-Με αφορμή και το πρόσφατο σεμινάριο πρώτων βοηθειών που διοργανώθηκε με μέριμνα δική σας αλλά και τα πολλά σεμινάρια που γίνονταν για αυτό το θέμα, έχουμε κατανοήσει όλοι την σοβαρότητα της ενημέρωσης και της εφαρμογής στις πρώτες βοήθειες. Από την πλευρά σας ως ΕΠΣΛ, κάνατε προσπάθεια να εφοδιαστούν με απινιδωτές τα σωματεία, αλλά και οι Δήμοι όπως ξέρουμε, κινούνται σ' αυτή την καταύθυνση. Θα θέλαμε την δική σας τοποθέτηση και αν σχεδιάζετε μελλοντικά, εκτός των προπονητών, να επιμορφωθούν και άλλα στελέχη των ομάδων, ώστε εάν χρειαστεί να επέμβουν, για να σώσουν ζωές στα γήπεδα;

«Είμαστε τυχεροί στην ΕΠΣ που έχουμε τον Λάμπρο Σταθάκη, υπεύθυνο στην υγειονομική επιτροπή. Επιμορφώνει τους πάντες, όχι μόνο στην ΕΠΣ Λέσβου, αλλά και σε άλλες ΕΠΣ. Μιλάμε για υγεία και ασφάλεια των αγωνιζομένων ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και πρέπει να το πράττουμε σε κάθε αγώνα και προπονήσεις των ανδρικών, παιδικών ομάδων και μικτών. Ξεκινήσαμε την προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών, νωρίτερα από την απόφαση της ΕΠΟ για υποχρεωτική προμήθειά τους. Σε όλα τα γήπεδα των ομάδων που έχουμε στην δύναμή μας σήμερα, το έχουμε ολοκληρώσει. Ευχαριστούμε τους Δημάρχους για την βοήθεια. Μελλοντικά ο κ. Σταθάκης θα κάνει και άλλα σεμινάρια πρώτων βοηθειών και θα επιμορφώσει ακόμα και φιλάθλους, που πρέπει να παρακολουθήσουν σεμινάρια, για να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο».

-Η δυνατότητα χρήσης απινιδωτή υπάρχει μόνο στα παιχνίδια ή και στις προπονήσεις;

«Θα απαντήσω με τα λόγια του Δημάρχου Δυτ. Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου και την εντολή που έδωσε στην αντιδήμαρχό του κατά την ώρα της παραλαβής - παράδοσης των πρώτων 9 απινιδωτών: Οι απινιδωτές θα βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων, για να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί ακόμα και στις προπονήσεις ομάδων. Εξάλλου, γι' αυτό τους αγοράσαμε, για την άμεση επέμβαση αν χρειαστεί».

 

Σημαντικό κομμάτι οι προπονητές

-Παρατηρήσαμε πως ακόμη και στην κλήρωση πρωταθλημάτων κυπέλλου αναφερθήκατε και ευχαριστήσατε το Δ.Σ. των ομάδων, τους διαιτητές, παρατηρητές, τους γιατρούς και δεν έγινε λόγος καθόλου για ένα βασικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, τους προπονητές. Ακόμη και στην ανακοίνωσή σας στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΛ με τίτλο «σημαντική ενημέρωση στα σωματεία», αναφέρεστε στα φ.α. για πιστοποιημένους γιατρούς και δεν γίνεται αναφορά στην υποχρέωση (βάσει κανονισμού) που έχουν τα σωματεία να συνεργάζονται με πιστοποιημένους προπονητές και βλέπουμε πως μέχρι και τώρα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της χορήγησης κάρτας προπονητή. Πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;

«Οι προπονητές είναι όντως κομμάτι σημαντικό, διότι συμβάλουν στην επιμόρφωση των ποδοσφαιριστών, αλλά και στην παραγωγή ταλέντων στο άθλημα, όμως δεν έχουν άμεση σχέση με την ΕΠΣ, αλλά νομίζω με τα σωματεία που εργάζονται και αυτά θα πρέπει να τα ευχαριστούν και να τους καλοπληρώνουν ανταμείβοντάς τους για το έργο που παράγουν. Τους προπονητές στις μικτές που απασχολούμε τους ευχαριστούμε πάντα, γιατί με ελάχιστο τίμημα, μας βοηθούν στο έργο μας. Όσον αφορά στις κάρτες εισόδου των προπονητών, αρχικά θα αναφερθώ στο «σφηνάκι» που γράφτηκε στην εφημερίδα σας με τίτλο «Είσαι ό,τι δηλώσεις». Η επιτροπή προπονητών εισηγήθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΣ, ο οποίος πήρε μία προσωρινή απόφαση για να εισέλθουν οι προπονητές εντός του αγωνιστικού χώρου για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου της νήσου Λέσβου με αστυνομική ταυτότητα, λόγω του ότι δεν έχουν προσκομίσει όλοι οι προπονητές των ομάδων τα δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτότητας εισόδου, εξαιτίας του φόρτου εργασίας που αυτή την περίοδο έχει η γραμματεία και επειδή εκκρεμεί στην ΕΠΟ η απόφαση στη νέα αίτηση για εξαιρέσεις σε Λήμνο και Λέσβο από πρόσληψη προπονητή UEFA B' που έχουμε κάνει. Θα αναφέρω εδώ ότι όσοι εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, είναι προπονητές με δίπλωμα, εκτός από την ομάδα που γνωρίζουμε ότι δεν έχει διπλωματούχο προπονητή.

Αυτό το μέτρο υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί ακόμη για μία εβδομάδα.

Μετά θα τηρηθούν όσα αναφέρονται στην προκήρυξη της ΕΠΣ και στον κανονισμό της ΕΠΟ».

-Απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της σεζόν το συγκεκριμένο θέμα καθυστερεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ομάδες που αρχίζουν και τελειώνουν το πρωτάθλημα με μη πιστοποιημένους προπονητές. Θεωρείτε πως φθάνουμε στο τέλος της διαδικασίας αυτής και στο εγγύς μέλλον το πρόβλημα θα έχει τακτοποιηθεί;

«Έχω την εντύπωση ότι όλα γίνονται στην ώρα τους. Αυτό σε εμάς δεν έγινε ποτέ, για άλλη διοίκηση θα μιλάτε. Αν έχουμε προπονητές που είναι στο νομό και θέλουν να ασχοληθούν με την προπόνηση των ομάδων της Λέσβου και της Λήμνου, όλα θα πάνε καλά. Σύνδεσμος έχει στη δύναμή του προπονητές που μένουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις και είναι γραμμένοι, τους χρεώνει στη δύναμή του... Μίλησα με προέδρους γειτονικών ΕΠΣ, που μου λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους τοπικούς προπονητές, ούτε με συνδέσμους, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με την δική μας ΕΠΣ. Εμείς σε συνεργασία με την ΕΠΣ Χίου, στο σεμινάριο που θα γίνει, κανονίζουμε να συμμετέχουν παιδιά που δήλωσαν και θέλουν να πάρουν το δίπλωμα προπονητή».

 

Θέλουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα

-Θα είναι ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα από την άποψη πως στην Β' τοπική οι ομάδες είναι φέτος περισσότερες από κάθε άλλη φορά, σε αντίθεση με την μεγάλη κατηγορία που οι ομάδες είναι λιγότερες;

«Ευελπιστούμε φέτος το πρωτάθλημα της Β' να είναι συναρπαστικό, με ανατροπές, για να έχουμε και προσέλευση φιλάθλων. Για την Α΄ κατηγορία το πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό παραδοσιακά. Με τον φετινό τρόπο διεξαγωγής του το κάνουμε καλύτερο, για μένα δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των ομάδων, αλλά η ποιότητά τους».

-Όσον αφορά στη Λήμνο, επειδή οι ομάδες που μετέχουν κάθε χρόνο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι λίγες (8) υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σχεδιασμός για την καλυτέρευση του πρωταθλήματος (ποσοτικά και ποιοτικά) γιατί όλα αυτά τα χρόνια δύο είναι οι ομάδες που πρωταγωνιστούν και οι άλλες απλά ακολουθούν.

«Για την νήσο Λήμνο το πρωτάθλημα των 8 ομάδων είναι όντως λιγότερο ανταγωνιστικό. Αγωνία από το Δ.Σ. υπάρχει μήπως οι ομάδες γίνουν λιγότερες και αναγκαστούμε να παίζουμε και τα δύο νησιά σε ένα πρωτάθλημα. Σ' αυτή την περίπτωση δεν ξέρω πώς θα τελειώνουμε τα πρωταθλήματα, με υπερδιπλάσια έξοδα για όλα τα σωματεία. Θα τα οδηγήσουμε σε διάλυση, να δω τι θα λένε τότε οι έξυπνοι και οι ευκαιριακοί συνδικαλιστές».

-Πιστεύετε πως η διαιτησία θα σταθεί ξανά στο ύψος της και τα παράπονα των ομάδων θα είναι λιγότερα από κάθε άλλη φορά;

«Η διαιτησία στέκεται κάθε χρόνο στο ύψος της. Τα παράπονα είναι μέρος του παιχνιδιού, εγώ δεν θα κρίνω διαιτητή, παράγοντα, ομάδα».

-Μια ακόμη αγωνιστική χρονιά ξεκινά και ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ομαλά και στο τέλος τα πρωταθλήματα να στεφθούν με επιτυχία. Ποια η δική σας ευχή;

«Καλή χρονιά σε όλους μας! Χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο και εμείς οι απέξω από τις τέσσερεις γραμμές να προσφέρουμε. Εύχομαι να έχουμε τον Αιολικό να αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ 2 και ομάδα από την ΕΠΣ να προαχθεί στην Γ΄ Εθνική».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία8 Δεκεμβριου 2023
Ημερομηνία8 Δεκεμβριου 2023
Ημερομηνία8 Δεκεμβριου 2023
Ημερομηνία8 Δεκεμβριου 2023
Διαφήμιση
Resource id #8
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο North Aegean
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Διαφήμιση
  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  Διαφήμιση
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Διαφήμιση
  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
  2102467085 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Διαφήμιση
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  Διαφήμιση
  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  Διαφήμιση
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ψαράδικο

  Διαφήμιση
  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333

  ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Διαφήμιση
  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995
 • Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Διαφήμιση
  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790

  Κάβα Κουτσουραδή

  Διαφήμιση
  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  Διαφήμιση
  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Διαφήμιση
  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Διαφήμιση
  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr

  Europcar

  Διαφήμιση
  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com
 • Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Διαφήμιση
  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε