ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ separator ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ separator ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Facebook Επικοινωνία
Δευτερα 27 Ιουλιου 2026
Διεύθυνση ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗseparator Τηλέφωνο 22510-25524separator Fax 22510-28741separator Επικοινωνία ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σάββατο 25 Ιουλίου 2026

3ετης σχεδιασμός

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Προμήθεια υλικών δακοκτονίας από τον Ιούλιο
Προμήθεια υλικών δακοκτονίας από τον Ιούλιο
Για πρόληψη καθυστερήσεων\r\n που θέτουν σε κίνδυνο την ελαιοπαραγωγή

Επιταχύνθηκαν φέτος οι διαδικασίες για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών δακοκτονίας για τρία χρόνια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ελαιοπαραγωγή, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Ανδριανού. 
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά η σχετική διαδικασία προχωρά ήδη μέσα στον Ιούλιο, αντί για τον Σεπτέμβριο ή ακόμη και τον Οκτώβριο, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες χρονιές. Παράλληλα, ύστερα από σχετική κατεύθυνση του Υφυπουργού, επιλέχθηκε η σύναψη πολυετούς συμφωνίας-πλαίσιο, ώστε να υπάρχει έγκαιρος και σταθερός προγραμματισμός και για τα επόμενα χρόνια.
Με την Πράξη 201/2026 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο στις 22 τρεχ. κρίθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των έξι συμφωνιών-πλαίσιο για την προμήθεια των βασικών υλικών δακοκτονίας και των αντίστοιχων πρώτων εκτελεστικών συμβάσεων, με την προσθήκη της προβλεπόμενης εξειδίκευσης στη ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμών. 
Η διαδικασία αφορά συμφωνία-πλαίσιο διάρκειας δύο ετών, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος και συνολικό προϋπολογισμό 38.038.502 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ως προς την τήρηση των τεχνικών και χημικών προδιαγραφών, τα υλικά θα αποσταλούν στις Περιφερειακές Ενότητες για την κάλυψη των αναγκών του φετινού προγράμματος δακοκτονίας. Για το αυτοτελές τμήμα που αφορά στις δακοπαγίδες, η σχετική σύμβαση θα υποβληθεί εκ νέου στον προβλεπόμενο έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο Υφυπουργός δήλωσε:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "Δ"

Μισό κιλό κοκαΐνης & 300γραμ. χασίς

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Κρυμμένα σε δίκυκλο
Κρυμμένα σε δίκυκλο

Σε δίκυκλο που είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του σε περιοχή της Μυτιλήνης, ο 20χρονος που συνελήφθη από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, είχε κρύψει μισό κιλό κοκαΐνης και 267 γραμμάρια χασίς 
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πήγαν στο σπίτι του, όπου διέμενε προσωρινά και σε έρευνα που διενήργησαν εντόπισαν στο μηχανάκι του επιμελώς κρυμμένα:
•    Τρεις ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με 267,01gr χασίς
•    Οκτώ  ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 431,02gr, και
•    Εξήντα τέσσερις ανισοβαρείς μονοδοσικές πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 46,47gr.
•    Μία  ζυγαριά ακριβείας και δύο (02) πλαστικά δοχεία (τάπερ) με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε τα ανωτέρω, τα δύο δίκυκλα τα οποία χρησιμοποιούσε ο 20χρονος για τη διάθεση και πώληση των ναρκωτικών, μια ζυγαριά ακριβείας καθώς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από τη διάθεση των κατασχεθεισών ουσιών ανέρχεται στο ποσό των 55.759,30 ευρώ.
Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. 
Ο 20χρονος ζήτησε προθεσμία για ν' απολογηθεί την Δευτέρα 


Στο πλευρό των διωκόμενων κτηνοτρόφων

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Τη Δευτέρα οι απολογίες
Τη Δευτέρα οι απολογίες
Τη συμπαράστασή τους προς τους διωκόμενους κτηνοτρόφους που συμμετείχαν τον Απρίλιο στις μαζικές διαμαρτυρίες λόγω του αφθώδους πυρετού στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκφράζουν ο Αγροτικός Ελαιουργικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Κάπης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου και ο Παλλεσβιακός Φορέας Πρωτογενούς Τομέα. Περίπου 20 κτηνοτρόφοι κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα να απολογηθούν τη Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, καθώς κατηγορούνται για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνίας και της διάδοσης νόσου.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Κάπης καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί, έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. «Η στήριξη των συναδέλφων μας και η διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου αποτελούν υπόθεση όλων μας. Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τις κλήσεις σε απολογία κτηνοτρόφων που συμμετείχαν στις προηγούμενες διαμαρτυρίες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς και την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες παραγωγούς».
Στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου. «Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, διεκδικώντας άμεσες και δίκαιες λύσεις στα προβλήματα που πλήττουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του τόπου μας. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη».
Την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους κτηνοτρόφους και πολίτες που καλούνται από την Εισαγγελία για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και στο κλείσιμο του λιμανιού, εκφράζει ο Παλλεσβιακός Φορέας Πρωτογενούς Τομέα. 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "Δ"

Ζητήματα προσβασιμότητας

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Συνάντηση με Π.Ο. ΑμεΑ
Συνάντηση με Π.Ο. ΑμεΑ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Πατεριμό, και το μέλος της διοίκησης της ΠΟΒΑ, Αρετή Σταμούλη, είχε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Συζητήθηκαν ζητήματα προσβασιμότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, όπως η αναγκαιότητα ειδικών οχημάτων μεταφοράς από το αεροδρόμιο και το λιμάνι για τους επισκέπτες, η δημιουργία περισσότερων ειδικών χώρων στάθμευσης, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στις περιπτώσεις της αόρατης αναπηρίας, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.
Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν τις παρεμβάσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο Δήμος, όπως η πρόσβαση ατόμων με αναπηρία σε τέσσερις παραλίες της Δυτικής Λέσβου, ενώ ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γ. Πατεριμό για τα έργα που προγραμματίζονται προς την ίδια κατεύθυνση, με ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις που αφορούν τα άτομα με αυτισμό.


Αυτοαξιολόγηση μεταξύ των στελεχών

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Η Δ.Α. Δυτικής Λέσβου πρωτοτυπεί
Η Δ.Α. Δυτικής Λέσβου πρωτοτυπεί
Η δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου, όπως έχει πράξει κι άλλες φορές στο παρελθόν από το 2019 έως σήμερα, ανέθεσε τον Ιούλιο σε ειδική εταιρία την πραγματοποίηση έρευνας μεταξύ των δημοτών της Δυτικής Λέσβου, που αξιολογεί την απόδοσή της. 
Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου ανά τουλάχιστον δύο χρόνια, προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμη μια αυτοαξιολόγηση μεταξύ των στελεχών της δημοτικής αρχής και κυρίως για να μπορούν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα σε τομείς που φαίνεται κατά την κρίση των δημοτών πως υπάρχει υστέρηση. 
Για πρώτη φορά, φέτος, ο Δήμαρχος αποφάσισε σημαντικά κομμάτια της έρευνας να δημοσιοποιηθούν, σε μια καινοτόμο πρωτοβουλία που ενισχύει τη διαφάνεια και αποτελεί πραγματική λογοδοσία. Δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες, όχι απλά να έχουν εικόνα της δράσης της δημοτικής αρχής και του έργου που παράγεται, αλλά και του τρόπου με τον οποίο η ίδια η δημοτική αρχή αξιολογείται από την κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε σχετικά:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "Δ"

Νέα διαδικτυακή εφαρμογή Web GIS

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Για τη διαχείριση δασικών πυρκαγιών
Για τη διαχείριση δασικών πυρκαγιών

Μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή διαδραστική χαρτογραφική εφαρμογή για την υποστήριξη της διαχείρισης δασικών πυρκαγιών στη Χίο (https://www.chios-fires.com) ανέπτυξε η  Ερευνητική Ομάδα Τηλεπισκόπησης και Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (https://rsgis.aegean.gr), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών της δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας του, ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών», Στυλιανός Τζαννής, υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Χρήστου Βασιλάκου, ανέπτυξε εφαρμογή η οποία συγκεντρώνει και ενοποιεί γεωχωρικά δεδομένα από πολλαπλές εθνικές και διεθνείς πηγές, παρέχοντας ένα ενιαίο περιβάλλον πρόσβασης, οπτικοποίησης και διαχείρισης κρίσιμων πληροφοριών. Παράλληλα, υποστηρίζει τη δυναμική ενημέρωση, την επικαιροποίηση και τη χωρική επέκταση των δεδομένων, διασφαλίζοντας τη συνεχή προσαρμογή της στις επιχειρησιακές ανάγκες των εμπλεκόμενων φορέων.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής παρέχονται οι ακόλουθες λειτουργίες:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "Δ"

Παράνομη αλιεία, απειλή του οικοσυστήματος

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Οι τουρκικές μηχανότρατες στο Αιγαίο
Οι τουρκικές μηχανότρατες στο Αιγαίο

Επί τουλάχιστον μία εβδομάδα, τέσσερις τουρκικές μηχανότρατες αλιεύουν παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, σε μία από τις πλέον ευαίσθητες και οικολογικά σημαντικές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, μεταξύ Σάμου, Φούρνων και Πάτμου, εφαρμόζοντας μία από τις πλέον καταστροφικές αλιευτικές μεθόδους για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, επισημαίνεται σε αναφορά του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».
Με πρόσχημα και αφετηρία μία μικρή έκταση διεθνών υδάτων νότια της Σάμου, περίπου 8 Χ 13 χιλιομέτρων, η οποία θα μπορούσε να αλιευθεί από μία μόνο μηχανότρατα μέσα σε λίγες ώρες, τέσσερις τουρκικές μηχανότρατες δραστηριοποιούνται αδιάκοπα στην ευρύτερη περιοχή, νότια της Σάμου και πέριξ των Φούρνων, των Αρκιών, της Πάτμου και του Αγαθονησίου, αλιεύοντας αδιάλειπτα επί τουλάχιστον επτά ημέρες και νύχτες. Το περιστατικό αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο• αντίθετα, επαναλαμβάνεται και επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο.
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες αλιέων και κατοίκων της περιοχής, αλλά και με καταγραφές από τα ερευνητικά σκάφη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, οι συγκεκριμένες μηχανότρατες εισέρχονται εντός της προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής των Φούρνων. Η περιοχή αυτή θεσμοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2025 ως η πρώτη στην Ελλάδα, όπου ισχύει καθολική απαγόρευση της αλιείας με μηχανότρατες, με στόχο την προστασία των μοναδικών κοραλλιγενών οικοσυστημάτων της, αποτελώντας ορόσημο για τη θαλάσσια προστασία στη χώρα.
Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας βρίσκεται στα νερά της περιοχής και, παράλληλα με την ερευνητική του δραστηριότητα, εντοπίζει και, όπου αυτό είναι εφικτό, προσπαθεί επί ώρες και μέρες να αποτρέπει τα περιστατικά καταστροφικής και παράνομης αλιείας. Παρόλο που τα σκάφη του Ινστιτούτου εναλλάσσονται στην περιοχή, δεν είναι δυνατό να βρισκόμαστε εκεί νυχθημερόν, ούτε φυσικά η επιτήρηση και η εφαρμογή της αλιευτικής νομοθεσίας αποτελούν αρμοδιότητα του Ινστιτούτου.
Επισημαίνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε χρονική περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται η χρήση κάθε συρόμενου αλιευτικού εργαλείου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και αποτελεί την μόνη περίοδο που τα ιχθυαποθέματα και τα θαλάσσια οικοσυστήματα έχουν μία ελπίδα ανάκαμψης από την έντονη υπεραλίευση που προκαλείται, ιδίως στη συγκεκριμένη περιοχή, από τις ελληνικές μηχανότρατες.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "Δ"

Νέο εργοστάσιο στον Τύρναβο

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Ούζο Πλωμαρίου Ι. Αρβανίτης
Ούζο Πλωμαρίου Ι. Αρβανίτης

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο παραγωγής τσίπουρου στο Δαμάσι Τυρνάβου ως μια νέα επένδυση.
Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Νίκο Καλογιάννη, “διατήρησε τον έντονα εξαγωγικό της χαρακτήρα,- όπως επισημαίνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο moneynews -με σχεδόν έξι στα δέκα ευρώ του καθαρού κύκλου εργασιών της να προέρχονται από τις διεθνείς αγορές, με την στρατηγική της να στηρίζεται τόσο στη διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης, όσο και στην ισχυρή παρουσία της στο εξωτερικό”.
Για την εταιρεία, που βρίσκεται πίσω από το εμβληματικό Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη, διαθέτει επίσης στο χαρτοφυλάκιό της το Ούζο Ματαρέλλη και το «Δεκαράκι» Τσίπουρο Τυρνάβου, το σημαντικότερο γεγονός της χρήσης ήταν η ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης στον Τύρναβο. Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις, μέσα στο 2025 ολοκληρώθηκε η κατασκευή και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής τσίπουρου στο Δαμάσι, ενισχύοντας σημαντικά τη βιομηχανική βάση της εταιρείας.

Υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας από τους Περιφερειάρχες των 4 νησιωτικών Περιφερειών
Μνημόνιο συνεργασίας από τους Περιφερειάρχες των 4 νησιωτικών Περιφερειών

Στη Ρόδο θα συναντηθούν την Πέμπτη οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών της χώρας, Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο   Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. 
Οι τέσσερις Περιφερειάρχες θα υπογράψουν το Μνημόνιο Συνεργασίας, στο οποίο έχουν συμφωνήσει και το οποίο φέρει το όνομα της πόλης όπου διαμορφώθηκε η μεταξύ τους συμφωνία και θεμελιώθηκε η κοινή τους πρωτοβουλία, η «Διακήρυξη της Κέρκυρας».
Με την υπογραφή της Διακήρυξης, οι τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες δίνουν θεσμική συνέχεια στη συνεργασία τους και διαμορφώνουν ένα σταθερό πλαίσιο συντονισμού γύρω από τα κοινά ζητήματα και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του νησιωτικού χώρου.

4 Περιφέρειες, ένα όραμα
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι τέσσερις Περιφερειάρχες διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Οικονομικό Επιμελητήριο, εκδήλωση με τίτλο: «4 Περιφέρειες, ένα όραμα».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη συνεργασία των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και στη διαμόρφωση μιας ενιαίας προσέγγισης για το μέλλον και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των νησιών της χώρας.
Η «Διακήρυξη της Κέρκυρας» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αρχών και δράσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου τουρισμού που:

Μουσική & γεύσεις

Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου
Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίζονται οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο νησί μας και αυτό το Σαββατοκύριακο σε περιοχές των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.
Μετά την επιτυχημένη γιορτή του γκιουζλεμέ στη Σκάλα Μiστεγνών στο πλαίσιο του φεστιβάλ γαστρονομίας “Taste Lesvos” που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Μυτιλήνης, σειρά έχει η γιορτή των τοπικών προϊόντων στο Πέραμα Γέρας. Στο Πέραμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Ν. Καραγιάννη και τον Κώστα Καλδέλλη.
Επίσης, απόψε είναι προγραμματισμένη η «Συναυλία αφιερωμένη στον Αντόνιο Βιβάλντι» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων για να πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Σαπλιτζά, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής διοργάνωσης “Λεσβιακό καλοκαίρι” με θεματικό κύκλο κλασική μουσική – συμφωνική ορχήστρα. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και σολίστ - βιολί είναι ο Απόλλωνας Γραμματικόπουλος.
Η διήμερη γιορτή του ούζου θα πραγματοποιηθεί απόψε στη μαρίνα Πλωμαρίου με το λαϊκό και παραδοσιακό τοπικό μουσικό συγκρότημα του Ντίνου Αλεξανδρή. Αύριο το βράδυ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και τον Κώστα Καλδέλλη.
Επίσης, αντάμωμα με το λαϊκό και παραδοσιακό τοπικό μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Δεμερτζή θα πραγματοποιηθεί απόψε στα Λουτρά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "Δ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Ημερομηνία25 Ιουλιου 2026
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέλος
Εξώφυλλο
> <
  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
    Holter πίεσης και ρυθμού
    Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
    Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
    Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
    aroniskos@gmail.com

    Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

    Διαφήμιση
    Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
    Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
    Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
    Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
    τηλ. 22510-54898- 6977957180
  • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

    Διαφήμιση
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
    Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
    Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

    Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

    Διαφήμιση
    Έλενα Μπούμπα
    Στρατιωτικός Ιατρός
    Διδ.Παν.Αθηνών
    Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
    Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
    2102467085 & 6938502258
    email- elenboumpa@gmail.com
  • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

    Διαφήμιση
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
    ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
    ΤΗΛ:22510-55711
    ΚΙΝ:6942405440

    ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

    Διαφήμιση
    ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
    θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
    Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
    ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
    22510-43366 6972332594
  • Book and Art

    Διαφήμιση
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    Βάλια Μπαρμπατιώτη
    Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
    τηλ:22510-37961
    www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

    ψαράδικο

    Διαφήμιση
    ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
    Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
    τηλ. 22510 34333
  • Αυγοπωλείο Χατζέλη

    Διαφήμιση
    Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
    Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
    Οδυσσέα Ελύτη 20
    τηλ.2251306790

    Κάβα Κουτσουραδή

    Διαφήμιση
    Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
    Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
    Τηλ. 2251022213
  • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

    Διαφήμιση
    "Απάγκιο"
    Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
    οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
    τηλ. 22510 20797

    Elysion Hotel

    Διαφήμιση
    Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμουrnΔιεύθυνση: Νεάπολη ΜυτιλήνηςrnΤηλέφωνο: 2251 061531-2rnFax:22510 61294rnWebsite: www.elysion.gr
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

    Διαφήμιση
    ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
    ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
    ΤΗΛ:2251022255/6945353105
    email:nprot@yahoo.gr

    Europcar

    Διαφήμιση
    AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
    www.europcar-lesvos.com
    info@europcar-lesvos.com
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ Μικρές Αγγελίες
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε