ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σαββατο 18 Σεπτεμβριου 2021
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλιοφάγος

23 Δεκεμβριου 2014
Πέρα από τις κόκκινες γραμμές

Πέρα από τις κόκκινες γραμμές

Της Ελένης Γαληνού

Εκδόσεις: Μίνωας

Τιμή: 16,00

 

Δύο γενιές, δύο ερωτικά τρίγωνα που μπλέκονται κρυφά.

Αντώνης και Τέλης: δύο φίλοι που διεκδίκησαν την ίδια γυναίκα με διαφορετικό αλλά επίμονο τρόπο. Η Φλώρα, ως γυναίκα αλλά και ως μητέρα, θα κάνει λάθη παρασυρμένη από την παθολογική της ζήλια και από φόβο μήπως έρθει αντιμέτωπη με αλήθειες που αρνείται πεισματικά να δει...

Ο Λίο, ο γιος της Φλώρας, δεν θα δεχτεί να μοιραστεί την αγάπη της με κανέναν. Σταδιακά ο θυμός θα τον απομακρύνει από την οικογένεια και η ακαταμάχητη ομορφιά του θα τον ωθήσει σε παραβατικές συμπεριφορές πλάι στις σεξουαλικές του ανάγκες. Η Εύα, η κόρη της Φλώρας, θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα δίχως να φταίει. Τα δύο αδέρφια θα μπλεχτούν ασύμμετρα στον ίδιο έρωτα, καταλήγοντας σ' ένα κρυφό και καταστροφικό τρίγωνο...

Εξάρτηση, εμμονή, πάθος, τραυματικές εμπειρίες, ανομολόγητες πράξεις, φοβίες, προδοσία και απώλειες θα στιγματίσουν τις ζωές όλων και θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία τους.

Το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Γαληνού είναι μια συναρπαστική ιστορία για την οικογένεια και τον καθοριστικό ρόλο της μητέρας στην ευτυχία όλων των μελών της. Με κεντρικό άξονα αφήγησης τον ιδιόμορφο χαρακτήρα ενός πληγωμένου αγοριού και μέσα από συγκλονιστικές ανατροπές που χαρακτηρίζουν το έργο της συγγραφέως αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο το πρόσωπο που  ορίζει τη ζωή μας: η μητέρα. 

 

Ο λωτός της αμαρτίας

Της Κατερίνας Λέκκα

Εκδόσεις: Μίνωας

 Τιμή: 16,00

Ένα μυθιστόρημα για τον αέναο αγώνα του ανθρώπου με τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον εαυτό του.

 

O γοητευτικός αριβίστας Αιμίλιος Γράψας αφήνει τους Παξούς για να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα και, επτά χρόνια μετά, επιστρέφει με την ιδιότητα του ιερέα στο πλευρό του μητροπολίτη Συμεών. Ο Μιλτιάδης Λιγνάδης, πρόεδρος του νησιού, εθισμένος στον ποδόγυρο, στην εξουσία και στις οικονομικές ατασθαλίες, αναγκάζεται να φιλοξενήσει τον Αιμίλιο για να μην χάσει την πολιτική υποστήριξη του μητροπολίτη, όταν εκείνος του αναθέτει την επίβλεψη της αναστύλωσης των εκκλησιών του νησιού.

 

Καθώς ο Αιμίλιος είναι διχασμένος ανάμεσα στην αντρική του φύση και στις υποχρεώσεις της ιεροσύνης, η συνύπαρξή του με τη γυναίκα και την πανέμορφη κόρη του Λιγνάδη θα τον μετατρέψει σε άνθρωπο-χαμαιλέοντα, προκειμένου να τις κατακτήσει. Ένας κύκλος διαφθοράς, προδοσίας και αμαρτίας θα ανοίξει και θα απλωθεί από τα νησιά του Ιονίου μέχρι τη Ρώμη και το Παρίσι...

 

Το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Λέκκα είναι μια δυνατή ερωτική περιπέτεια για το καλό και το κακό. Μέσα από τους ολοκληρωμένους χαρακτήρες της ιστορίας της, η συγγραφέας προβάλλει την αξία των ανθρώπινων επιλογών, που εγκλωβίζουν κάποιους στην αμαρτία και άλλους τους οδηγούν στη λύτρωση και την ευτυχία.

 

 

Τα καινούρια μου αυτιά 

Της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Ο Άρης είναι πολύ περήφανος για τα ωραία του αυτιά με τις μυστικές σπηλιές και τα στριφογυριστά τούνελ. Όμως συμβαίνει καμιά φορά να μην ακούει καλά, όπως όταν η μαμά του του φωνάζει να κλείσει την τηλεόραση ή να μαζέψει τα παιχνίδια του. Ε και λοιπόν; Είναι κάτι σοβαρό; Δεν είναι, έως τη μέρα που η μαμά του αποφασίζει να επισκεφθούν τον γιατρό ο οποίος προτείνει στον Άρη να φορέσει καινούρια αυτιά! Και ο Άρης θα πρέπει να διαλέξει αν θα είναι αυτιά σκύλου, αλόγου, γαϊδάρου...

Μια αστεία ιστορία για τις σχέσεις, την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση.

Μέσα από την ιστορία του Άρη, η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου με παιχνιδιάρικη διάθεση προβάλλει τα θέματα της επικοινωνίας με τους άλλους και της αλληλοκατανόησης, δίνοντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς μια ιδανική βάση συζήτησης με τα παιδιά.

 

Οι δίδυμοι άγγελοι- η στοιχειωμένη μοίρα

Συγγραφέας: Δανάη Τασιούλη

Τιμή: 14 ευρώ

 

Υπάρχουμε και πάλι.

Είμαστε γύρω σου, δίπλα σου,

κοντά σου. Και θα είμαστε για πάντα!

Αρκεί μονάχα να μας αφήσεις,

και αν καταφέρεις να μας δεις,

τότε θα σε φέρουμε σε έναν κόσμο μαγικό.

Στον δικό μας κόσμο.

Στον κόσμο της Φέυμπλαντ...

Με τον ερχομό της νύχτας οι Υάδες ξεπροβάλλουν στον ουρανό και τραγουδούν για να κάνουν όλοι ύπνο γαλήνιο. Πιο πολύ όμως τραγουδούν για την Κυρά της Θάλασσας... Κανείς τους δεν θέλει να ξυπνήσει. Η σελήνη εκεί δεν είναι όπως εδώ. Εκεί έχει μορφή. Είναι μια μορφή που χορεύει στα αστέρια, σκορπίζει ασημόσκονη στα χιονισμένα βουνά και κολυμπά γυμνή στη θάλασσα. Κάνει βουτιές από τον καταρράκτη και δεν φοβάται τίποτα. Είναι σαν μωρό παιδί που δεν φοβάται τίποτα. Μόνο ο ήλιος τη μαλώνει το πρωί για τις αταξίες της και εκείνη κρύβεται. Αλλά δεν του κρατά κακία γιατί τον αγαπάει πολύ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

«Χρόνια πολλά πριν, αδέρφια δυο ολόιδια, σε καυγά βρεθήκαν αντιμέτωπα. Όλη η κακία και η αχαριστία βγήκε από μέσα τους και βλασφημίες ξεστόμιζαν χωρίς εγκράτεια να έχουν. Συνέπειες κανείς τους δεν λογάριαζε και ο καυγάς όλο και φούντωνε. Ακούγοντας τη βοή, εταίρα μάγισσα τους πλησίασε και τους κοίταζε χωρίς να τους χωρίσει. Και εκείνοι το αλόγιστο να έχουν. Ιερό και όσιο δεν υπολόγιζαν και για σταματημό λόγο δεν έκαναν. Τότε η μάγισσα τα πνεύματα γύρω της δεν μπόρεσε να ηρεμήσει και εξαγριώθηκαν μαζί τους. Του πάνω και του κάτω κόσμου πνεύματα, κατάρα έριξαν στους δυο τους. Μάρτυράς τους η μάγισσα, πως γενιές καταραμένων διδύμων θα 'ρθουν. Ο καλός πάντα να υποφέρει από τον ολόιδιο κακό του. Ο ένας να γκρεμίζει αυτά που ο άλλος με κόπο χτίζει. Σε δώδεκα χρόνους διαφορετικούς οι εκλεκτοί θα έρθουν και το τέλος τους θα γράψουν. Την υπεροχή ένας από τους δυο θα έχει, και τη μοίρα τους πλάσματα από παντού θα υποφέρουν. Τη μοίρα όλων, στα χέρια τους οι εκλεκτοί κρατούν. Αν ο κακός επικρατήσει, τη μοίρα όλων να λυπάστε. Καταστροφές, αλληλοσπαραγμός, τη θέση της λογικής η παράνοια θα πάρει και τρέλα θα επικρατήσει στους κόσμους, στους λαούς, στα πλάσματα παντού τριγύρω. Αφανισμός των όλων και γέννηση της πιο καταραμένης κόλασης θα έρθουν. Ευχή και κατάρα σας το καλό να επικρατήσει, και οι θυσίες σας γι' αυτό βαριές ας είναι γιατί αξίζει. Πόνο και αν νιώσετε αβάσταχτο, μαχαίρια να στρίβουν μέσα σας, αλάτι σε πληγές να υποστείτε για το καλό που θα 'ρθει. Διαφορετικά, αυτό που θα σας περιμένει λογική δεν θα 'χει και ούτε γυρισμό».

 

Κόκκινος λωτός

Συγγραφέας: Μέξης Λουκάς

Εκδόσεις «Ιβίσκος»

Τιμή:  13 ευρώ

Ο κόκκινος λωτός, το σύμβολο αγάπης και πάθους, είναι χαραγμένος για πάντα στο χέρι του Χρήστου. Κλειστός, μαζί με όσα ήθελε να μείνουν σφραγισμένα μέσα του. Το γράμμα «Χ» βρίσκεται στο κέντρο του. «Χ» για το όνομά της, για τη μόνη γυναίκα που αγάπησε πραγματικά. Σήμερα ο Χρήστος βρίσκεται απομονωμένος στο καταφύγιό του, στο δάσος, μπροστά σε έναν νεαρό δημοσιογράφο και εννέα φυλαγμένα γράμματα. Μέσα από αυτά θα διηγηθεί σε εκείνον όλη του τη ζωή με κατάληξη το εδώ, το τώρα, αυτή τη στιγμή.

«Απάντησα γιατί ένιωσα ότι όφειλα να απαντήσω. Δεν ήταν άλλο ένα γράμμα θαυμασμού, καμία σχέση αυτό το γράμμα ήταν ένα γράμμα ειλικρίνειας, έγινε ευάλωτη. Μου άρεσε αυτό που είπε για τον κυνισμό, είχε δίκιο, ο κυνισμός εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να ξεφεύγει, να φέρνει τα πάντα εκτός ελέγχου. Και εγώ ήμουν πολύ κυνικός άνθρωπος. Τότε, ήμουν κυνικός, ναι. Αλλά δεν της απάντησα για αυτό. Της απάντησα γιατί έπρεπε να της πω ότι αν και καταλάβαινα απόλυτα αυτό που είπε για τη σχέση, για τον κόμπο, για όλα, εγώ δεν τα είχα βιώσει ποτέ. Και ήμουν τριάντα τριών ετών».

Ο Άγγελος ξαφνιάστηκε.

Τριάντα τριών ετών, και ποτέ ερωτευμένος;

Είναι δυνατόν;

«Ο Χρήστος πήγε να τσαλακώσει αυτό το γράμμα, ακριβώς όπως επιχείρησε και πριν δέκα χρόνια, όταν το διάβασε μία μόλις μέρα πριν μπει στο αεροπλάνο που θα τον έφερνε πιο κοντά στο ραντεβού του με τη Χριστίνα, το κορίτσι με το οποίο εδώ και τρεις μήνες είχε ανταλλάξει οκτώ πολύ, πάρα πολύ ειλικρινή και ρομαντικά γράμματα. Το ένατο όμως ήταν μαχαίρι, ήταν σαν μια σφαίρα έντεκα χιλιοστών που μόλις είχε εκτοξευτεί από καραμπίνα Γουίντσεστερ και στόχο είχε την καρδιά του».

«Του ζήτησα να μου κάνει εκείνον τον λωτό που συμβόλιζε την αγάπη, το πάθος και την καρδιά. Του ζήτησα να είναι κλειστός, να παραμείνει κλειστός μαζί με ό,τι ήθελα να μείνει μέσα του σφραγισμένο. Συμφώνησε γιατί είχε χιλιοακούσει την ιστορία μου, την είχε βαρεθεί, τη θεωρούσε κατάρα. Έκατσε εκεί, στον βράχο του Πόιντ κι άρχισε να αραιώνει κόκκινο και μαύρο μελάνι μέσα στο ξύλινο δοχείο του. Έκαψε την άκρη σε τρεις βελόνες διαφορετικού μεγέθους, έκανε μια δέηση στον Βούδα και άρχισε τη ζωγραφική επάνω στο χέρι μου...

... Ο κόκκινος λωτός, τέσσερις ώρες μετά, ήταν εκεί, αποτυπωμένος για πάντα επάνω στο δέρμα μου. Θα ήταν μέχρι το τέλος, εκεί, κλειστός.

Νοσταλγικό ταξίδι αυτογνωσίας και το φετινό μας ημερολόγιο. 

Περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες παιδιών στον τόπο μας, απ' τις αρχές έως τα μέσα του περασμένου αιώνα. 

Εικόνες παιδιών που αχνίζουν αθωότητα και ελπίδα, που χαίρονται το παιχνίδι, τη συντροφικότητα

και τη φύση, μέσα σ΄ ένα τοπίο ανέγγιχτης ακόμη ομορφιάς. 

Περιλαμβάνει, όμως, και εικόνες παιδιών, που τ΄ αλώνισαν οι αστραπές των πολέμων, 

της προσφυγιάς, της κατοχής και της πείνας.

Εικόνες παιδιών που μαρτυρούν την αγριότητα εκείνων των πέτρινων χρόνων. Ξυπόλητα, μ΄ ένα κουρέλι για ρούχο και πρόσωπα πασπαλισμένα με την άχνη της πέτρας, πριν ακόμη μεστώσει το κορμί και ο νους, ρίχνονται στον άνισο αγώνα για το ψωμί, και την πληγωμένη αξιοπρέπεια. 

Με λαχτάρα για έναν πιο όμορφο και πιο δίκαιο κόσμο.

Στα παιδιά αυτά που ότι και να πεις είναι οι νικητές της ζωής, 

είναι αφιερωμένο το φετινό μας ημερολόγιο. 

Σεμνή έκφραση ευγνωμοσύνης και κατάθεση στον, έτσι κι αλλιώς ανεξόφλητο λογαριασμό προς τους γονείς μας, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, που ήταν τα παιδιά εκείνων των χρόνων. 

Προσκύνημα στους αγώνες και τα πάθη τους. 

Ευγνωμοσύνη, που μας ομόρφυναν τη φτώχια μας και την ψυχή μας.

 ... Έρμα ν' τα μάτια που καλείς

Αιώνες τώρα πάνω από τα γαλάζια ηφαίστεια. 

Μακριά στο σώμα και μακριά στο χώμα που πατώ 

πήγα να βρω ποιος είμαι. 

Τις μικρές ευτυχίες και τ' αδόκητα συναπαντήματα θησαύρισα, 

και να με: ανήμπορος να μάθω 

τι δίνω, τι μου δίνουν και περισσεύει το άδικο.

   (Μικρός Ναυτίλος, Οδ. Ελύτης)

 

 

 

Λεσβιακό Ημερολόγιο 2015. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός

Εκδόσεις Αιολίδα

Παναγιώτης Σκορδάς (Επιμέλεια )

 

Ετοιμάστηκε και κυκλοφόρησε πριν  λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Αιολίδα» το «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2015. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» με την ευθύνη και την επιμέλεια του φιλολόγου  Παναγιώτη Σκορδά.

Το «Λεσβιακό Ημερολόγιο» συνεχίζει την μακρόχρονη παράδοση των Ημερολογίων και εκδίδεται από τις εκδόσεις «Αιολίδα» με την επιμέλεια του Παναγιώτη Σκορδά για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Όπως διαβάζουμε στον πρόλογο στους πέντε τόμους των 1728 σελίδων δημοσιεύτηκαν 135 κείμενα και έγιναν πέντε αφιερώματα σε ζωγράφους και φωτογράφους  που απεικόνισαν με το χρωστήρα ή το φακό τους τη Λέσβο (Δημήτρης Γέρος, Χρόνης Μπότσογλου, Στέλιος Σκοπελίτης, Στρατής Αθηναίος, Δημήτρης Καραπιπέρης).

Το  εξώφυλλο του φετινού  τόμου κοσμεί έργο του Δημήτρη Καραπιπέρη  για την εικαστική Λέσβο, του οποίου υπάρχει ειδικό αφιέρωμα: γράφει η δημοσιογράφος Μάγδα Μυστικού και δημοσιεύονται 26 πίνακες.

Στη στήλη «Πρώτη γραφή-Πρώτη ανάγνωση» βρίσκουμε ένα χρονογράφημα του Γιάννη Μανούκα, ένα διήγημα της Μαρίας Κοτοπούλη και ένα ποίημα του Τάκη Συρέλλη.

Οι 19 εργασίες του Ημερολογίου κατανέμονται σε 8 ενότητες. Στα «Πρόσωπα» γράφουν οι: Λευτέρης Ζούρος: «Ο Στάθης Μάστορας και οι Ταρσανοπούλες του Πλωμαριού», Νίκος Παπαδέλλης: «Τρεις γενιές Μιχαηλίδη στην Πέτρα», Δημήτρης Μπούμπας: « Σπύρος Αναγνώστου. Η οδός προς την κορυφή», Γιώργος Αλβανός: «Δημήτριος Προκ. Μαντζουράνης. Ο Βασιλικιώτης διαπρεπής εκπαιδευτικός και ιστορικός συγγραφέας», Κώστας Μίσσιος: «Ανέστης Μυράκτιος. Ένας, παντελώς, ξεχασμένος Βρισαγώτης συγγραφέας του Μεσοπολέμου».

Στην ενότητα «Αρχαιολογία» υπάρχουν τρεις εργασίες:  Δέσποινα Τσολάκη: «Αγγεία από τάφους της οδού Κυδωνιών», Μάκης Αξιώτης-Στρατής Αξιώτης: «Οθωμανικές κρήνες στη Λέσβο», Σάββας Κωφόπουλος: «Λεσβιακές αρχαιότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης».

Έξι εργασίες στεγάζονται στην ενότητα της «Νεότερης Ιστορίας»: Παναγιώτης Ν. Δουκέλλης: «Μνήμες σε ένα οικογενειακό αρχείο από την Αγία Μαρίνα», Παναγιώτης Μιχαηλάρης: «Η ίδρυση ενός Συλλόγου Μανταμαδιωτών στο Χέβερχιλ της Μασαχουσέτης (1-1-1910), Μαρία Μανδαμαδιώτου: «Οι Βουλευτικές εκλογές του 1908: Η περίπτωση της Μυτιλήνης», Αντώνης Χαλδαίος: «Η Λέσβος στα τέλη του 19ου αιώνα, μέσα από τους εμπορικούς οθωμανικούς οδηγούς», Άρης Κυριαζής: «Οκτώ δήμοι και εκατόν εξήντα τέσσερα χωριά της Λέσβου επί Τουρκοκρατίας», Γαβριέλλα Σουλουγάνη: «Η θέση της γυναίκας στο Μανταμάδο στα 1880».

Ο Νίκος Σαραντάκος στην ενότητα «Γλώσσα» γράφει για «Είκοσι λεσβιακές λέξεις που όμως ακούγονται και αλλού» και ο Νίκος Ανδρίκος στην ενότητα «Μουσική» γράφει για τα «Σαντούρια της Αγιάσου».

Οι τρεις τελευταίες ενότητες είναι η «Κοινωνική ανθρωπολογία», τα «Εικαστικά» και η «Γραμματολογία». Γράφουν η Μαρία Ζαφειρίου : «Λέσβος:Μια δεύτερη πατρίδα για μετανάστες, αλλοδαπούς και παλιννοστούντες. Ο ελληνικός γραμματισμός ως μέσο άμβλυνσης της γλωσσικής και πολιτισμικής τους ετερότητας» , ο Γιάννης Αγριτέλλης για το  « Νέο Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ»(φωτογραφίες: Γιώργος Καζάζης) και ο Παναγιώτης Σκορδάς  «Συμβολή στη Λεσβιακή βιβλιογραφία. Οι εκδόσεις του έτους 2013».

Όπως κάθε χρόνο υπάρχουν τα συλλεκτικά τεκμήρια του παρελθόντος στη στήλη «Η Λέσβος, οι άνθρωποι, ο χρόνος, οι ιστορίες τους»(αρχεία Μάκη Μπεκιάρη, Ιγνάτη Σίμου, Στρατή Αναγνώστου,  Παναγιώτη Σκορδά), οι γελοιογραφίες   του Γιάννη Κακαρώνη, του Αντώνη Κυριαζή και του Μάκη Αξιώτη και τέλος τα βιογραφικά όλων των συντελεστών.

Την έκδοση χαιρετίζουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης  κ. Ιάκωβος, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

 

 

Έπαινος διηγήματος

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών απένειμε στη Δέσποινα Τζαννή τον Α΄ έπαινο διηγήματος, για το διήγημα «Το μέτρημα της ζωής» που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ένωσης το 2014.

Έχει ήδη εκδώσει τρία βιβλία:  Το πρώτο «Ένα λουλούδι στον αχυρώνα», ακολούθησε «Η Λέσβος η βασίλισσα του Αιγαίου» και το τρίτο «Η ηρωίδα της ζωής».

Το βιβλίο της Δέσποινας Τζαννή «Η ηρωίδα της ζωής», θα παρουσιαστεί σε Σαλαμίνα, Χαλκίδα και Αθήνα στις 8 9 και 10 Μαρτίου αντίστοιχα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
17 Σεπτεμβριου 2021
17 Σεπτεμβριου 2021
17 Σεπτεμβριου 2021
17 Σεπτεμβριου 2021
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε