ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δευτερα 15 Αυγουστου 2022
ΑΡΙΩΝΟΣ 6, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
Συμβαίνει τώρα
Ο «Δημοκράτης» υποχρεωμένος από το νόμο      να δώσει την ετήσια κανονική άδεια στο προσωπικό του, θα διακόψει την έκδοση από την Τρίτη 16 τρεχ. έως & τις 26 τρεχ. Και πάλι κοντά σας στις 27 του μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία που σοκάρει

8 Οκτωβριου 2015
Στην αίθουσα του τοκετού στο Βοστάνειο
Νεογνό που γεννήθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παίδων «Αγ. Κυριακού» Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκε για 35 μέρες μετά τη γνωμάτευση για επιπτώσεις από τον τοκετό, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων κάταγμα κλείδας, κρανίου, κεφαλαιμάτωμα κλπ. Δυστυχώς, το νεογέννητο κατέληξε και οι νεαροί γονείς αναζητούν δικαίωση, ενώ ο Εισαγγελέας ανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης.

Τον φοβερότερο ψυχικό πόνο που μπορεί να βιώσει μία ανθρώπινη ύπαρξη και δη μία γυναίκα, που περιμένει με λαχτάρα να σφίξει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγγελούδι της, βίωσε 32χρονη στη Μυτιλήνη, όταν η διαδικασία του τοκετού τον περασμένο Αύγουστο στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μετατράπηκε σε απόλυτο εφιάλτη, με αποκλειστική ευθύνη, όπως ισχυρίζεται η ίδια, του γιατρού που την παρακολουθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα και είχε αναλάβει τον τοκετό.

Η άτυχη μητέρα, έζησε μια τραγική περιπέτεια, η οποία διήρκησε 35 ολόκληρες ημέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Παίδων, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα το νεογνό μετά τον τοκετό στη Μυτιλήνη. Το μωράκι δεν άντεξε και κατέληξε, αφήνοντας απαρηγόρητους τους γονείς του. Το θέμα είδε χθες το μεσημέρι για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας μέσα από την ιστοσελίδα lesvosnews.net.

Όλα ξεκίνησαν την ημέρα που θεωρητικά, θα ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής της. Η τελευταία ημερομηνία που της δόθηκε για τον τοκετό ήταν η 10η Αυγούστου. Όπως αναφέρει η 32χρονη, στις 8 Αυγούστου που έκανε υπέρηχο στο νοσοκομείο, προκειμένου να δουν τη θέση που έχει το μωρό, διαπιστώθηκε ότι το νεογνό δεν κατέβαινε φυσιολογικά.

«Από τον υπέρηχο φάνηκε ότι το παιδί κατέβαινε κάπως λοξά, με τον ώμο. Αυτό με άγχωσε πάρα πολύ και γι' αυτό ζήτησα αν υπάρξει πρόβλημα, να κάνουμε καισαρική. Με καθησύχασαν και με ενημέρωσαν για τα περαιτέρω. Μου εξήγησαν ότι θα προκαλέσουν πόνους τοκετού με φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένα με υπόθετο. Οι πόνοι ήρθαν, ήδη από το πρώτο τέταρτο του υποθέτου που έβαλαν κι έτσι στις 10 του μήνα  ανέβηκα στο νοσοκομείο για να γεννήσω, μάλιστα στις 6 το απόγευμα έσπασαν και τα νερά.

 

ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ  

Πονούσα πάρα πολύ. Κάτι που όπως έλεγαν, ήταν φυσιολογικό. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αισθανόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησα πάλι αν γίνεται να κάνουμε καισαρική. Ο θεράπων γιατρός αρνήθηκε και μάλιστα κάπως ειρωνικά μου είπε, «μάθατε τώρα όλες και με τον πρώτο πόνο θέλετε να κάνετε καισαρική». Στη διάρκεια των οδυνών, οι πάντες ήταν απόντες, αδιαφορούσαν πλήρως, καθόταν στον προθάλαμο της αίθουσας τοκετού κι έπαιζαν με τα κινητά τους. Στην αρχή είχα διαστολή 5 μου είπαν, στη συνέχεια είχα τέλεια διαστολή, όμως το μωρό δεν κατέβαινε, προφανώς επειδή ήταν σε μη φυσιολογική θέση. Χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της εμβρυουλκίας. Γιατρός και ειδικευόμενος, τράβηξαν το αγγελούδι μου με κάτι μεταλλικά αντικείμενα, ενώ είχε πέσει πάνω μου και η μαία. Ένιωσα σαν να μου ξεριζώνουν τα σπλάχνα. Όλα αυτά ήταν φοβερά, όμως αυτά που ακολούθησαν ήταν ακόμη χειρότερα. Όταν το μωρό βγήκε, έτρεχαν αίματα από το κεφαλάκι του, φώναζα να μου εξηγήσουν τι συμβαίνει, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία. Όταν συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού το μωρό είχε αδύναμους παλμούς, ζήτησαν βοήθεια από άλλους γιατρούς. Τότε άρχισαν να τρέχουν όλοι, χειρουργοί, νεογνολόγοι, παιδίατροι. Το μωράκι μου πάλευε να κρατηθεί στη ζωή κι έτσι αποφάσισαν μετά από 2-3 ώρες, ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα. Δεν είχαν θερμοκοιτίδα με οξυγόνο και έψαχναν να βρουν πατέντα, για να μπορέσουν να βάλουν οξυγόνο. Επιστράτευσαν έναν τεχνικό, του νοσοκομείου προφανώς, ο οποίος ξεκόλλησε  μια συσκευή οξυγόνου από τον τοίχο, για να την προσαρμόσει στη θερμοκοιτίδα. Τα ξημερώματα το μωρό μεταφέρεται, στο εφημερεύον νοσοκομείο της Αθήνας. Η διάγνωση των γιατρών είναι κάτι παραπάνω από διαφωτιστική γι' αυτά που συνέβησαν στο μωρό μου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρει ότι προκλήθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά τον τοκετό.

 

Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση αναφέρει: Έμβρυο και νεογνό με επιπτώσεις από τον τοκετό με εμβρυουλκία.

Ενδομήτρια, υπόξια μη καθορισμένη, κάταγμα της κλείδας που οφείλεται σε τραυματισμό κατά τον τοκετό.

Κάταγμα του κρανίου που οφείλεται σε τραυματισμό κατά τον τοκετό.

Κεφαλαιμάτωμα που οφείλεται σε τραυματισμό κατά τον τοκετό, υποσκληρίδια αιμορραγία που οφείλεται σε τραυματισμό κατά τον τοκετό, υπαραχνοειδής αιμορραγία που οφείλεται σε τραυματισμό κατά τον τοκετό.  Οι γιατροί δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν. Το μωρό ήταν κυριολεκτικά κατακρεουργημένο. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο άγγελός μου πάλεψε για 35 ολόκληρες ημέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Παίδων. Η ψυχούλα του πέταξε στις 15 Σεπτεμβρίου. Η μάχη, όμως, είχε χαθεί ήδη από τη στιγμή που γεννήθηκε, αφού όπως με διαβεβαίωσαν οι γιατροί της Αθήνας, ακόμη και αν ζούσε, δεν θα περπατούσε ποτέ, δεν θα μιλούσε κι ούτε θα καταλάβαινε. Τις λίγες μέρες που έζησε, έκανε ελάχιστες αντανακλαστικές κινήσεις κι αυτές με δυσκολία. Έτρωγε ελάχιστα, αφού είχε πρόβλημα στην κατάποση, περισσότερο με τη βαρύτητα κατέβαινε το γάλα.

Τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, τόσο εγώ, όσο και ο σύζυγός μου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, κι ούτε πρόκειται. Ο πόνος είναι αβάσταχτος και μόνο κάποιος που είναι γονιός καταλαβαίνει. Προσπαθούμε, όμως, να συνεχίσουμε και να αναζητήσουμε τη δικαίωση, ώστε καμία μάνα και κανένα ζευγάρι να μην περάσει αυτά που ζήσαμε εμείς», τόνισε αποφασισμένη η 32χρονη.

 

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ήδη με το σύζυγό της, κατήγγειλαν το γεγονός στον Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε το ιστορικό και το φάκελο της υπόθεσης από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και σύντομα θα υπάρξει κλήτευση των υπευθύνων.

Όπως αναφέρει η ίδια, μέχρι σήμερα δεν βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της, ωστόσο αποφάσισε να δώσει δημοσιότητα στο θέμα, για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της Μυτιλήνης για τα όσα συνέβησαν την τραγική εκείνη ημέρα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο:

«Ήταν το πρώτο μας μωράκι και μάλιστα επειδή αργήσαμε λίγο να κάνουμε παιδί, το περιμέναμε με μεγάλη λαχτάρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε και ήταν πολλοί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ένωσαν τις προσευχές τους με τη δική μας, εκείνες τις τραγικές ατέλειωτες ώρες στο νοσοκομείο Παίδων, έξω από την εντατική, όπου ο μικρός μου ήρωας πάλευε κάθε δευτερόλεπτο για τη ζωή του. Εκεί που είναι τώρα, είναι καλά, τουλάχιστον δεν υποφέρει. Θέλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να καταγγείλω την αδιαφορία και τον εγωισμό όλων των συνυπεύθυνων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ως υπεύθυνους για το φόνο του παιδιού μου και παραλίγο και για το φόνο το δικό μου. Η αίθουσα τοκετού στο Βοστάνειο ήταν για μένα αίθουσα βασανιστηρίων...».

 

ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

Ο «Δ» επικοινώνησε τόσο με τον διοικητή του Νοσοκομείου Β. Μουζάλα, όσο και με τον διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής Β. Κουνέλλη.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για το θέμα και ότι τούτο θα γίνει τις επόμενες ώρες, ενώ ανάλογη απάντηση χωρίς να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο, έδωσε και ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Βοστανείου.

Μ. Χατζηγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
12 Αυγουστου 2022
12 Αυγουστου 2022
12 Αυγουστου 2022
12 Αυγουστου 2022
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

  Έλενα Μπούμπα
  Στρατιωτικός Ιατρός
  Διδ.Παν.Αθηνών
  Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
  Ταξιαρχών 34-36 Κορυδαλλός
  2104959944 & 6938502258
  email- elenboumpa@gmail.com
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440

  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  ψαράδικο

  ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
  Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
  τηλ. 22510 34333
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

  Αρχιτέκτων - Μηχανικός

  Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
  Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
  Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
  τηλ. 6946140998-6957593484
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρείτε άμεσα αυτό που ζητάτε